Lengva kiauliena ir baklažanai Maišykite kepti kiaulieną ir baklažanus.

Norėdami gauti greitą ir skanų pagrindinį patiekalą, išbandykite mano lengvą kiaulieną ir baklažanus maišykite keptuvę. Šis vieno pakaušio receptas greitai iškepa Bet kuri savaitės naktis Su paprastais, tačiau tenkinančiais ingredientais ir pikantiškais skoniais, kurie jums patiks.
Ar žinojai, kad japoniško stiliaus kinų virtuvė, vadinama Chuka Ryori Ar labai populiaru japonų namų ruošimas? Mes ypač mėgstame skanius maišytus vaisius, nes jie greitai gamina maistą. Mano Lengva kiauliena ir baklažanai Maišykite kepti yra vienos spalvos patiekalas su paprastais ingredientais ir klasikiniais skoniais, kuriuos mėgsta mano šeima. Tikiuosi, kad jūs taip pat išbandysite šį greitą ir skanų receptą.
Jei mėgstate maišyti bulvytes, išbandykite mano „Yakisoba“, „Miso“ kiaulieną ir baklažanus maišykite keptuvę ir „Yaki Udon“ receptus!
Kodėl man patinka šis receptas
- Klasikinis kombo – Aš mėgstu suporuoti sodrų ir sultingą kiaulienos pilvą su prabangiais, švelniais baklažanais, kurie sugeria visus šio patiekalo skonius.
- Didelis skonis – Aš derinu aromatinį česnaką su pikantišku austrių padažu ir saldžiu mirin, kad būtų paprastas prieskonis, kuris smogia į visas tinkamas natas.
- Paruošta per 20 minučių – Šis patiekalas, turintis trumpą ingredientų sąrašą ir greitą virimo metodą, puikiai tinka vakarienei įtemptą savaitės naktį.
Ingredientai, skirti lengvai kiaulienai ir baklažanams, maišykite keptuvę
- Supjaustytas kiaulienos pilvas
- Japonijos ar kinų baklažanai
- Žalieji svogūnai/lazdelės
- Česnako skiltelės
- Džiovinti raudoni čili pipirai
- Skrudintas sezamo aliejus
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- Košerinė druska
- Prieskoniai:
Raskite Spausdinamas receptas Su matavimais žemiau.
Pereikite prie recepto
Pakaitalai
- Supjaustytas kiaulienos pilvas: Šį pjūvį galima įsigyti Japonijos ir Azijos rinkose. Jei nerandate, vykdykite mano vadovėlį, kaip namuose plonai supjaustyti mėsą.
- Austrių padažas: Jei esate alergiškas vėžiagyviams, naudokite Lee Kum Kee vegetarišką kepimo padažą.
- Žalieji svogūnai/šaulionai: Pakeiskite česnako laiškinius česnakus (Kinijos česnakai arba Sunkus japonų kalba), jei juos turite.
- Mirin: Jei nerandate, pabandykite sumaišyti 1 šaukštą (arba vandens) + 1 šaukštelio cukraus už 1 šaukštą mirin. Skonis nėra tas pats, tačiau jis yra artimas.
- Aš esu padažas: Naudokite „Tamari“ sojos padažą be glitimo.
Kaip padaryti lengvą kiaulieną ir baklažaną maišyti kepti
Paruošimas
1 žingsnis – Iškirpkite ingredientus. Į 2 colių (5 cm) gabalus supjaustykite kiaulienos pilvu, žalius svogūnus ir baklažanus.
2 žingsnis – paruoškite čili, česnaką ir prieskonius. Išmeskite ir supjaustykite čili papriką, tada sutraiškykite česnaką. Į mažą dubenį sumaišykite austrių padažą, mirin ir sojos padažą.
Virimas
3 žingsnis – pakepintas. „Wok“, „Pinilet“ ar „Puode“ kepkite kiaulieną sezamo aliejuje, kol nebebus rožinė. Nuimkite į lėkštę. Pakepinkite baklažaną, kol šiek tiek suminkštės ir auksiniai.
4 žingsnis – sujungti. Į keptuvę įpilkite kiaulienos, žalių svogūnų/šukių, česnako ir čili pipirų. Išmeskite ir maišykite kartu.
5 žingsnis – pridėkite prieskonius. Supilkite prieskonių mišinį ir išmeskite, kad ingredientai gerai padengtų.
Surinkti
6 žingsnis – tarnauti. Perkelkite keptuvę į porciją ar atskirą plokštelę ir mėgaukitės.
Nami recepto patarimai
- Iškirpkite vienodus gabalus – Aš visus baklažanų gabalus laikau tokio paties dydžio, todėl jie virti tolygiai. Tą patį darau ir su kiaulienomis ir žaliaisiais svogūnais.
- Pjaustytą baklažaną pamirkykite vandenyje – Tai pašalina sutraukiamąjį skonį ir neleidžia jam tamsėti (oksiduojasi). Aš jį mirkau ruošdamas kitus ingredientus, tada gerai nusausinkite vandenį, kai būsiu pasiruošęs virti.
- Virkite greitai – Šis patiekalas virtas per 10 minučių. Greitai maišykite, kad kiaulienos ruda spalva gražiai paruduotų, žaliasis svogūnas lieka traškus, o baklažanai nesuka minkšti.
- Padažu ingredientus atskirai – Pirmiausia virkite kiaulieną ir išimkite ją iš keptuvės, tada maišykite baklažaną. Šie ingredientai gamina skirtingais greičiais, todėl aš juos atskiriu ir gaminu kiekvieną iki tobulumo.
- Įpilkite vandens purslų – Jei naudojate nerūdijančią keptuvę, kaip aš, galbūt norėsite atlaisvinti ingredientus su nedideliu kiekiu vandens, prieš pridedant prieskonių mišinį. Tai padės lengviau padengti ingredientus.
- Siekite sausos apdailos – Šis sausas maišant yra labai mažai padažo. Papildoma drėgmė iš prieskonių (ir vandens purslų) turėtų išgaruoti iki to, kai patiekalas bus atliktas, kad sustiprintų skonį.
Variacijos ir pritaikymai
- Naudokite kitokį baltymą. Pabandykite plonai supjaustytas vištienos šlaunis, supjaustytą kiaulienos nugarinę ar jautieną. Žalioji vištiena ir malta kiauliena yra kitos skanios galimybės.
- Išbandykite cukinijas. Vietoj baklažanų padarykite jį su cukinijų moliūgu.
- Įpilkite tarkuoto imbiero. Šis kiniško stiliaus patiekalas prideda klasikinio aromato ir skonio.
- Viršuje su shiso. Papuoškite Julienned Shiso (Perilla) lapais. „Shiso“ yra viena iš mano mėgstamiausių japonų žolelių, ir viskas gerai su baklažanais.
- Sezonas su Miso. Kaip pagrindinį prieskonį naudokite jį vietoje austrių padažo. Miso prieskonių mišiniui patinka pridėti sake, sojos padažo, mirin, cukraus ir šiek tiek vandens.
Ką patiekti su kiauliena ir baklažanais, maišykite kepti
Sandėliavimo patarimai
Saugoti: Likusius galite laikyti hermetiškame inde ir laikyti šaldytuve iki 3–4 dienų ir mėnesį šaldiklyje.
Dažnai užduodami klausimai
Tiesą sakant, šis patiekalas yra sausas maišant, todėl turi labai mažai padažo. Į keptuvę pridedame labai mažai aliejaus ar drėgmės ir išgariname prieskonių skystį, kad sustiprintume skonius. Peržiūrėkite mano instrukcijas recepto kortelėje, kaip aš tai darau.
Jūs tikrai galite eksperimentuoti su savo prieskoniais. Aš siūlau pridėti tik šaukštelį ar du, kad pradėtumėte, tada paragaukite, prieš pridedant daugiau.
Neleiskite savo ekranui tamsėti
© „JustoneCookbook.com“ turinys ir nuotraukos yra apsaugotos autorių teisėmis. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Visų receptų kopijavimas ir (arba) įklijavimas į bet kurią svetainę ar socialinę žiniasklaidą yra griežtai draudžiama. Čia peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.