„Mayak“ kiaušiniai (korėjiečių marinuoti kiaušiniai) – lengvas ir priklausomybės garnyras

„Mayak“ kiaušiniai (korėjieriniai marinuoti kiaušiniai) yra įrodymas, kad paprasti ingredientai gali sukurti kažką tikrai nepamirštamo. Minkštos virti iki „Jammy“ tobulumo ir mirkyti pikantiškame saldaus sojos marinate, šie priklausomybę sukeliantys kiaušiniai yra tobuli kaip garnyrai, pietų dėžutės priedai ar patiekalų paruošimo kabės, kurias norėsite turėti visą savaitę!
Kodėl turėtumėte tai padaryti namuose
Jei kada nors turėjote „Mayak Eggs“ korėjiečių restorane ar pastebėjote juos per pietų dėžutės nuotrauką internete, jūs jau žinote, kaip jie atrodo viliojantys.
„Mayak Eggs“ („Mayak Gyeran“, 마약계란) yra korėjiečių stiliaus marinuoti kiaušiniai, kurie yra žinomi kaip neįtikėtinai priklausomi-„Mayak“ pažodžiui reiškia „narkotiką“ korėjiečių kalba (nesijaudinkite, tai tik slapyvardis, kuris užsimena apie tai, kokie jie nenugalimi!).
Viena geriausių šių kiaušinių gaminimo namuose yra tai, kiek jis yra nepaprastai lengvas. Turėdami tik keletą sandėliuko ingredientų ir keletą paprastų žingsnių, galite atkurti šiuos umami supakuotus, pikantiškus saldžius marinuotus kiaušinius, kurie sprogo skoniu. Taip pat galite pataisyti prieskonius, kad atitiktų jūsų skonį – daugiau česnako, mažiau prieskonių, lietingo saldesnio – tai visiškai priklauso nuo jūsų.
Jie puikiai tinka paruošti maistą, kelias dienas išlieka šviežias šaldytuve ir prideda greito skonio prie ryžių dubenėlių, makaronų ar priešpiečių dėžučių. Paprastas, skanus ir be galo universalus!
Tobulų „Mayak“ kiaušinių virimo patarimai
1. Naudokite kambario temperatūros kiaušinius.
Šaltus kiaušinius tiesiai iš šaldytuvo galima įtrūkti, kai pridedama prie verdančio vandens. Norėdami to išvengti, leiskite savo kiaušiniams porą valandų sėdėti kambario temperatūroje. Manau, kad viskas trumpesnė, kiaušinių vaizdai įtrūksta.
2. Laikas kruopščiai.
Dėl to tobulo „Jammy“ trynio virkite kiaušinius 6–7 minutes jau verdančiame vandenyje, tada nedelsdami perkelkite juos į ledo vonią, kad sustabdytumėte virimą. Tai pasakius, jei jums labiau patinka tvirtesnė kietai virtų kiaušinių tekstūra, šis receptas veikia taip pat gerai.
3. Švelniai nulupkite!
Aš sakyčiau, kad tai turbūt pati sudėtingiausia recepto dalis. Minkšti virti kiaušiniai yra subtilūs, todėl lupdami skirkite laiko. Aš mėgstu švelniai bakstelėti apvalkalą su šaukšteliu, kuris padėtų jį nulaužti prieš lupimą – ir jis veikia!
4. Leiskite jiems marinuoti bent 12 valandų (arba per naktį).
Kuo ilgiau jie sėdi marinate, tuo gilesnis skonis. Jei galite, leiskite jiems mirkyti per naktį šaldytuve, kad gautumėte labiausiai patenkinamą skonį.
5. Pasukite pusiaukelėje marinuodami.
Jei jūsų kiaušiniai nėra visiškai panardinami į indą, suteikite jiems švelnų pasukimą įpusėjus marinuoti, kad įsitikintumėte, jog jie tolygiai padengti. Priešingu atveju spalva gali atrodyti šiek tiek pleisminga.
Ingredientai
Pagrindinis
- 8 kiaušiniai, kambario temperatūroje
- 1/2 šaukšto smulkaus druskos
- 1/2 šaukšto baltojo acto
Padažas
- 3G / 0,1 uncijos džiovintų rudadumblių („Dashima“ / „Kombu“)
- 1/2 puodelio vandens
- 1/3 puodelio sojos padažo, įprastas (aš naudoju „Kikkoman“ prekės ženklą)
- 2 šaukštai medaus
- 2 šaukštai rudojo cukraus
- 1 šaukštas saldaus ryžių vynas (mirin)
- 1/2 šaukšto maltos česnako
- 1/4 šaukštelio imbiero miltelių
- 50 g / 1,8 uncijos svogūno, smulkiai supjaustytas
- 20 g / 0,7 uncijos žaliasis svogūnas (balta dalis), smulkiai supjaustyta
- 1 raudonas čili, pašalintos sėklos ir smulkiai supjaustytos
Garnyras (neprivaloma)
- Jūros dumblių dribsniai
- Sezamo sėklos
- Žalias svogūnas (žalia dalis), smulkiai supjaustyta
*1 šaukštas = 15 ml, 1 puodelis = 250 ml
Kaip pasigaminti
1. Įdėkite džiovintas rudadumblius į dubenį su 1/2 puodelio vandens ir leiskite jam 20 minučių mirkyti, kad būtų galima rehidratuoti. Po mirkymo išmeskite rudadumblius, bet laikykite mirkymo vandenį – jis bus naudojamas vėliau. Atidėkite vandenį į šalį.
2. Vidutinio dydžio puode gausus kiekis vandens užvirkite ant vidutinės stiprios ugnies (apie 8 minutes ant dujinės viryklės), pridėdami druskos ir acto. Kai vanduo pasieks riedėjimo virimą, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir švelniai nuleiskite kiaušinius į puodą, naudodami plyšį šaukštą ar koją. Virkite maždaug 6–7 minutes, kad būtų pasiekta tobulai minkštai virta tekstūra, žinoma kaip Bansuk (반숙), panašiai kaip Ramen kiaušiniai.
3. Naudodamiesi išpjaustytu šaukštu, atsargiai išimkite kiaušinius iš puodo ir perkelkite juos į dubenį, užpildytą ledu šaltu vandeniu. Leiskite kiaušiniams sėdėti, kol visiškai atvės, iki liečiant – maždaug nuo 8 iki 10 minučių.
4. Lengvai bakstelėkite kiaušinius visur su šaukšto užpakaline dalimi, kad susidarytų maži įtrūkimai lukštuose – tai palengvins lupimą. Tada atsargiai nulupkite juos ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte likusius apvalkalo fragmentus, kurie gali būti prilipti prie kiaušinių.
5. Dubenyje sumaišykite mirkytą rudadumblių vandenį (nuo 1 žingsnio) su sojos padažu, medumi, cukrumi, mirinu, maltais česnakais, imbiero milteliais, svogūnu, žaliuoju svogūnu ir raudonaisiais čili, kad padažai pagamintų. Įdėkite nuluptus kiaušinius į indą, tada supilkite padažą ant jų, įsitikinkite, kad kiaušiniai yra visiškai padengti padaže.
6. Kiaušinius šaldykite per naktį, kad jie galėtų marinuoti ir absorbuoti skonius. Jei kiaušiniai nėra visiškai uždengti, apverskite juos po 8–12 valandų, kad įsitikintumėte, jog jie yra tolygiai padengti.
7. Patiekite kiaušinius kaip garnyrą su dubeniu ryžių ir kitų korėjiečių garnyrų. Norėdami lengvai pavalgyti, tiesiog patiekite kiaušinius virš ryžių lovos. Drizzledas gausus padažo kiekis viršuje. Norėdami gauti papildomą skonio sluoksnį, papuoškite jūros dumbliais (GIM), sezamo sėklas ir žalius svogūnus.
Saugojimo pasiūlymai
Norėdami gauti geriausią skonį ir tekstūrą, mėgaukitės „Mayak“ kiaušiniais (korėjiečių marinuotais kiaušiniais) per 3 dienas. Paprastai jie gali būti laikomi šaldytuve iki 5–7 dienų, jei jie laikomi hermetiškame inde ir visiškai panardintas į savo marinatą. Pikantiškas sojos pagrindu pagamintas marinatas ne tik suteikia skonio, bet ir padeda jiems šiek tiek ilgiau išlaikyti.
Kiti receptai, kurie jums gali patikti
Jei jums patiko šie kvapnūs „Mayak“ kiaušiniai, čia yra dar keli ir skanūs korėjiečių garnyrai, kuriais galite mėgautis.


Įdėkite džiovintas rudadumblius į dubenį su 1/2 puodelio vandens ir leiskite jam 20 minučių mirkyti, kad būtų galima rehidratuoti. Po mirkymo išmeskite rudadumblius, bet laikykite mirkymo vandenį – jis bus naudojamas vėliau. Atidėkite vandenį į šalį.
Vidutinio dydžio puode gausu kiekio vandens, užvirkite ant vidutinės stiprios ugnies (apie 8 minutes ant dujinės viryklės), pridėdami druskos ir acto. Kai vanduo pasieks riedėjimo virimą, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir švelniai nuleiskite kiaušinius į puodą, naudodami plyšį šaukštą ar koją. Virkite maždaug 6–7 minutes, kad būtų pasiekta tobulai minkštai virta tekstūra, žinoma kaip Bansuk, panašiai kaip Ramen kiaušiniai.
Naudodamiesi pjaustytu šaukštu, atsargiai išimkite kiaušinius iš puodo ir perkelkite juos į dubenį, užpildytą ledu šaltu vandeniu. Leiskite kiaušiniams sėdėti, kol visiškai atvės, iki liečiant – maždaug nuo 8 iki 10 minučių.
Lengvai bakstelėkite kiaušinius visame pasaulyje su šaukšto užpakaline dalimi, kad susidarytų maži įtrūkimai lukštuose – tai palengvins lupimą. Tada atsargiai nulupkite juos ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte likusius apvalkalo fragmentus, kurie gali būti prilipti prie kiaušinių.
Dubenyje sumaišykite mirkytą rudadumblių vandenį (nuo 1 žingsnio) su sojos padažu, medumi, cukrumi, mirinu, maltais česnakais, imbiero milteliais, svogūnu, žaliuoju svogūnu ir raudonais čili, kad padarytumėte padažą. Įdėkite nuluptus kiaušinius į indą, tada supilkite padažą ant jų, įsitikinkite, kad kiaušiniai yra visiškai padengti padaže.
Šaldykite kiaušiniams per naktį, kad jie galėtų marinuoti ir absorbuoti skonius. Jei kiaušiniai nėra visiškai uždengti, apverskite juos po 8–12 valandų, kad įsitikintumėte, jog jie yra tolygiai padengti.
- Patiekite kiaušinius kaip garnyrą su dubeniu ryžių ir kitų korėjiečių garnyrų. Norėdami lengvai pavalgyti, tiesiog patiekite kiaušinius virš ryžių lovos. Drizzledas gausus padažo kiekis viršuje. Norėdami gauti papildomą skonio sluoksnį, papuoškite jūros dumbliais (GIM), sezamo sėklas ir žalius svogūnus.
- 1 valg. = 15 ml, 1 puodelis = 250 ml
Kaip laikyti
Norėdami gauti geriausią skonį ir tekstūrą, mėgaukitės „Mayak“ kiaušiniais (korėjiečių marinuotais kiaušiniais) per 3 dienas. Paprastai jie gali būti laikomi šaldytuve iki 5–7 dienų, jei jie laikomi hermetiškame inde ir visiškai panardintas į savo marinatą. Pikantiškas sojos pagrindu pagamintas marinatas ne tik suteikia skonio, bet ir padeda jiems šiek tiek ilgiau išlaikyti.
Kalorijos: 105Kcal | Angliavandeniai: 10g | Baltymas: 7g | Riebumas: 4g | Sočiųjų riebalų: 1g | Polinesočiųjų riebalų: 1g | Mononesočiųjų riebalų: 2g | Trans riebalai: 0,02g | Cholesterolis: 164mg | Natris: 1042mg | Kalis: 126mg | Pluoštas: 0,4g | Cukrus: 8g | Vitaminas A: 317Iu | Vitaminas C: 9mg | Kalcis: 36mg | Geležis: 1mg
Parodyta informacija apie mitybą yra įvertinimas, kurį pateikė internetinė mitybos skaičiuoklė. Tai neturėtų būti laikoma profesionalaus dietologo patarimo pakaitalu.