Pomidorų salotos su sezamo ponzu • tik viena kulinarijos knyga

Norėdami gauti gaivinantį garnyrą ant įtemptos savaitės nakties, išbandykite savo japoniškų pomidorų salotas su „Sesame Ponzu“ receptu. Aštrus, saldus ir riešutas užtrunka vos kelias minutes, kad būtų galima pagaminti citrusinį sojos padažą ir išmesti jį sultingais pomidorais. Įtrauktos variacijos!
Įtemptas savaitės naktis esu didžiulis receptų, turinčių daugybę skonio ir minimalų paruošimo laiką, gerbėjas. Štai kodėl man tai labai patinka Pomidorų salotos su sezamo ponzu receptas. Jis susideda vos per 5 minutes ir yra iš karto riešutų, aštraus, pikantiško ir saldaus, plius, valymas yra akimirka!
Jei trokštate greitesnių salotų receptų, išbandykite mano japoniškų agurkų salotas, jūros dumblių salotas su miso padažu ir japoniškomis kani salotomis!
Kodėl man patinka šis receptas
- Greitas ir paprastas: Susmulkinkite sezamo sėklas, įpilkite ponzu, supjaustykite pomidorus ir išmeskite. Padaryta!
- Pilnas skonio: Japonijos citrusinių sojų padažas ir maltos baltos sezamo sėklos daro ryškią, sodrią ir Umami padažą.
- Vienos dubenos receptas: Aš sumaišau padažą ir įmečiau salotas į skiedinį, kurį aš naudoju skilties sėkloms šlifuoti, todėl plauti yra tik vienas patiekalas.
Šių pomidorų salotų ingredientai
- Pomidorai
- Ponzu (Japonijos citrusinių vaisių panardinimo padažas)
- Skrudintos baltos sezamo sėklos
Raskite Spausdinamas receptas Su matavimais žemiau.
Pereikite prie receptoPakaitalai
- Ponzu: Šis universalus japoniškas pagarba su citrusinių vaisių sultimis ir sojos padažu naudojamas salotų padaže, panardinant padažą ir jūros gėrybių marinatą. Jį galite rasti išpilstytą į japonų maisto prekių parduotuvę ar „Amazon“. Taip pat galite pasigaminti nuo nulio su mano naminio „Ponzu“ padažo receptu.
- Baltos sezamo sėklos: Japonijos ir Azijos rinkose galite rasti iš anksto skrudintų baltųjų sezamo sėklų. Jei nerandate, galite lengvai skrudinti savo sausoje keptuvėje iki kvapo. Taip pat galite pridėti skrudinto sezamo aliejaus prisilietimą, kad padidintumėte riešutų skonį.
Pagrindiniai virtuvės įrankiai
Kaip pasigaminti pomidorų salotų su sezamo ponzu
Paruošimas
1 žingsnis – sumalkite sezamo sėklas. Man patinka palikti kai kurias sėklas nežymiai tekstūrai.
2 žingsnis – įpilkite ponzu padažo. Sumaišykite kartu su lazdelėmis, kol susimaišys.
3 žingsnis – supjaustykite pomidorą. Įpjaustykite į pleištus, tada supjaustykite juos per pusę.
Surinkti
4 žingsnis – išmeskite. Į sezamo ponzu įpilkite pomidorų gabaliukų ir švelniai išmeskite su lazdelėmis, kad apsemtų.
5 žingsnis – Tarnaukite. Pasirinktinai papuoškite „Mitsuba“ šakelėmis arba mėgstama žalia žolele.
Nami recepto patarimai
- Naudokite „Ripest“ pomidorą, kurį galite rasti – 3 šio patiekalo ingredientų kokybė tikrai svarbi. Aš stengiuosi išsirinkti geriausią pomidorą, kuris yra prinokęs, sultingas, saldus ir aštrus.
- Skrudinkite sezamo sėklas – Jei turite laiko, labai rekomenduoju skrudinti savo sezamo sėklas, net jei turite iš anksto skrudintą rūšį. Šis papildomas žingsnis pažadins skonį, kad jie būtų nuostabūs. Tiesiog įkaitinkite juos sausoje keptuvėje, nuolat dreba, kol viena ar dvi sėklos pasirodys ir jie lengvai skrudinami.
- Patiekite iškart – Man labiausiai patinka šios salotos, kai jos pasipuošė prieš pat patiekiant. Kuo ilgiau jis sėdės, tuo daugiau sulčių pomidoras išleis į padažą ir praskiestų.
Variacijos ir pritaikymai
Yra tiek daug būdų, kad galite patobulinti šias pagrindines salotas papildomais skoniais, daržovėmis ir baltymais. Čia yra keletas mano mėgstamiausių pasiūlymų.
- Pabarstykite julienned shiso (perilizo lapai). Ši kvepianti japonų žolė ir pomidorai yra klasikinis vasaros derinys.
- Įpilkite maltų askaloninių česnakų arba baltojo svogūno. Sumaišykite šaukštelį ar du į padažą, kad gautumėte aromatinį smūgį.
- Išbandykite jauną imbierą ar miogą. Aš labai rekomenduoju pridėti supjaustytą mioga (japonišką imbierą žiedpumpurius), jei ją galite rasti vasarą. Jis turi dangišką aromatą ir švelnų imbierų skonį. „Julienned“ jaunasis imbieras taip pat gerai veikia. Jei jo neturite, galite pabandyti, kad julienned įprastas imbieras, mirkytas vandenyje, kad sutramdytų jo pikantiškumą.
- Mesti žalumynuose ar jūros daržovėse. „Wakame“ jūros dumbliai gerai poros su šiais skoniais. Man patinka aštrus „Mizuna“ (japoniškų garstyčių žalumynų) skonis su šiuo padažu arba naudokite mėgstamus salotų žalumynus.
- Įpilkite baltymų. Padarykite jį prasmingesniu su susmulkinta virta vištiena, šilkinė tofu, kepta tofu, virtomis krevetėmis, plonai supjaustyta kiauliena (Shabu Shabu)arba virtas kiaušinis.
- Pakaitalas Yuzu skonio ponzu. Yuzu yra rauginamas ir neįtikėtinai kvapnus citrusinių vaisių vaisius, naudojamus šimtmečiams japonų ir korėjiečių virtuvėje. Tai daro skanų ponzu, kurį mes vadiname Yuzu Pon (柚子ポン) Japonijoje. Jį galite parduoti Japonijos turguose arba pasigaminti mano naminį „Yuzu Ponzu“ su šviežiais „Yuzu“ vaisiais.
- Į „Ponzu“ įpilkite majonezo arba sezamo aliejaus. Patobulinkite savo ponzu padažą, pridėdami japoniško majonezo ar sezamo aliejaus. Tik nedidelis šių japoniškų pagardų kiekis gali padidinti skonį, suteikdamas jam kreminį ar riešutą!
- Padarykite jį be glitimo. Ieškokite „Ponzu“ be glitimo arba padarykite jį nuo nulio naudodami sojos be glitimo padažą.
Ką patiekti su šiomis salotomis
Pomidorų salotos su „Sesame Ponzu“ puikiai tinka praktiškai bet kokiam meniu!
Sandėliavimo patarimai
Saugoti: Šios salotos yra geriausios, kai surinktos prieš pat patiekiant, todėl nerekomenduoju jų laikyti likučiais ar mesti iš anksto. Pažymėjimą galite iš anksto pasidaryti ir laikyti šaldytuve.
Dažnai užduodami klausimai
„Sesame Ponzu“ galite iš anksto pasigaminti, tačiau aš nerekomenduoju rengti pomidorų, kol prieš patiekite šias salotas.
Įspūdį galite troškinti 1 šaukšto puodelio ryžių acto, 2 arbatinių šaukštelių sojos padažo, 1–2 šaukštelio citrinos ar laimo sulčių ir 2–3 šaukštelio mirui arba apelsinų sulčių.
Neleiskite savo ekranui tamsėti
Surinkite visus ingredientus. Patarimas: Jei turite laiko, skrudinkite savo sezamo sėklas nepatenkintoje keptuvėje, dažnai drebėdami, kol pradės pasirodyti viena ar dvi sėklos ir jos lengvai skrudinamos. Sezamo sėklos skonis yra nuostabiai, net šiek tiek skrudintos!
Norėdami paruošti pomidorą
Supjaustyti 1 pomidoras į 6–8 pleištus.
Tada perpjaukite pleištus skersai per pusę.
Tarnauti
- Papuoškite žalumynais (aš naudojau naminį „Mitsuba“).
Variacijos ir pritaikymai
Yra tiek daug būdų, kad galite patobulinti šias pagrindines salotas papildomais skoniais, daržovėmis ir baltymais. Čia yra keletas mano mėgstamiausių pasiūlymų.- Pabarstykite julienned shiso (perilizo lapai). Ši kvepianti japonų žolė ir pomidorai yra klasikinis vasaros derinys.
- Įpilkite maltų askaloninių česnakų arba baltojo svogūno. Sumaišykite šaukštelį ar du į padažą, kad gautumėte aromatinį smūgį.
- Išbandykite jauną imbierą ar miogą. Aš labai rekomenduoju pridėti supjaustytą mioga (japonišką imbierą žiedpumpurius), jei ją galite rasti vasarą. Jis turi dangišką aromatą ir švelnų imbierų skonį. „Julienned“ jaunasis imbieras taip pat gerai veikia. Jei jo neturite, galite išbandyti, kad juliennedas įprastas imbieras mirkė vandenyje, kad sutramdytų jo pikantiškumą.
- Mesti žalumynuose ar jūros daržovėse. „Wakame“ jūros dumbliai gerai poros su šiais skoniais. Man patinka aštrus „Mizuna“ (japoniškų garstyčių žalumynų) skonis su šiuo padažu arba naudokite mėgstamus salotų žalumynus.
- Įpilkite baltymų. Padarykite jį prasmingesniu su susmulkinta virta vištiena, šilkinė tofu, kepta tofu, virtomis krevetėmis, plonai supjaustyta kiauliena (Shabu Shabu)arba virtas kiaušinis.
- Pakaitalas Yuzu skonio ponzu. Yuzu yra rauginamas ir neįtikėtinai kvapnus citrusinių vaisių vaisius, naudojamus šimtmečiams japonų ir korėjiečių virtuvėje. Tai daro skanų ponzu, kurį mes vadiname Yuzu Pon (柚子ポン) Japonijoje. Jį galite parduoti Japonijos turguose arba pasigaminti mano naminį „Yuzu Ponzu“ su šviežiais „Yuzu“ vaisiais.
- Į „Ponzu“ įpilkite majonezo arba sezamo aliejaus. Patobulinkite savo ponzu padažą, pridėdami japoniško majonezo ar sezamo aliejaus. Tik nedidelis šių japoniškų pagardų kiekis gali padidinti skonį, suteikdamas jam kreminį ar riešutą!
Source link