Pomidorų salotos su sezamo ponzu • tik viena kulinarijos knyga

Pomidorų salotos su sezamo ponzu • tik viena kulinarijos knyga

Norėdami gauti gaivinantį garnyrą ant įtemptos savaitės nakties, išbandykite savo japoniškų pomidorų salotas su „Sesame Ponzu“ receptu. Aštrus, saldus ir riešutas užtrunka vos kelias minutes, kad būtų galima pagaminti citrusinį sojos padažą ir išmesti jį sultingais pomidorais. Įtrauktos variacijos!

Įtemptas savaitės naktis esu didžiulis receptų, turinčių daugybę skonio ir minimalų paruošimo laiką, gerbėjas. Štai kodėl man tai labai patinka Pomidorų salotos su sezamo ponzu receptas. Jis susideda vos per 5 minutes ir yra iš karto riešutų, aštraus, pikantiško ir saldaus, plius, valymas yra akimirka!

Jei trokštate greitesnių salotų receptų, išbandykite mano japoniškų agurkų salotas, jūros dumblių salotas su miso padažu ir japoniškomis kani salotomis!

Kodėl man patinka šis receptas

  • Greitas ir paprastas: Susmulkinkite sezamo sėklas, įpilkite ponzu, supjaustykite pomidorus ir išmeskite. Padaryta!
  • Pilnas skonio: Japonijos citrusinių sojų padažas ir maltos baltos sezamo sėklos daro ryškią, sodrią ir Umami padažą.
  • Vienos dubenos receptas: Aš sumaišau padažą ir įmečiau salotas į skiedinį, kurį aš naudoju skilties sėkloms šlifuoti, todėl plauti yra tik vienas patiekalas.
Japoniško juodo skiedinio, kuriame yra supjaustyti pomidorų pleištai, apsirengę antžeminiu sezamo ponzu prieskoniais, pagardintais mitsuba lapais viršuje.

Šių pomidorų salotų ingredientai

  • Pomidorai
  • Ponzu (Japonijos citrusinių vaisių panardinimo padažas)
  • Skrudintos baltos sezamo sėklos

Raskite Spausdinamas receptas Su matavimais žemiau.

Pereikite prie recepto

Pakaitalai

  • Ponzu: Šis universalus japoniškas pagarba su citrusinių vaisių sultimis ir sojos padažu naudojamas salotų padaže, panardinant padažą ir jūros gėrybių marinatą. Jį galite rasti išpilstytą į japonų maisto prekių parduotuvę ar „Amazon“. Taip pat galite pasigaminti nuo nulio su mano naminio „Ponzu“ padažo receptu.
  • Baltos sezamo sėklos: Japonijos ir Azijos rinkose galite rasti iš anksto skrudintų baltųjų sezamo sėklų. Jei nerandate, galite lengvai skrudinti savo sausoje keptuvėje iki kvapo. Taip pat galite pridėti skrudinto sezamo aliejaus prisilietimą, kad padidintumėte riešutų skonį.

Pagrindiniai virtuvės įrankiai

Japoniško juodo skiedinio, kuriame yra supjaustyti pomidorų pleištai, apsirengę antžeminiu sezamo ponzu prieskoniais, pagardintais mitsuba lapais viršuje.

Kaip pasigaminti pomidorų salotų su sezamo ponzu

Paruošimas

1 žingsnis – sumalkite sezamo sėklas. Man patinka palikti kai kurias sėklas nežymiai tekstūrai.

Sumaminkite sezamo sėklas japoniškame skiedinyje.

2 žingsnis – įpilkite ponzu padažo. Sumaišykite kartu su lazdelėmis, kol susimaišys.

Į skiedinį įpilkite sezamo ponzu.

3 žingsnis – supjaustykite pomidorą. Įpjaustykite į pleištus, tada supjaustykite juos per pusę.

Iškirpkite pomidorą, kad įkandtumėte dydžio gabalėlius.

Surinkti

4 žingsnis – išmeskite. Į sezamo ponzu įpilkite pomidorų gabaliukų ir švelniai išmeskite su lazdelėmis, kad apsemtų.

Apsirenkite pomidorų gabalus su sezamo ponzu padažu.

5 žingsnis – Tarnaukite. Pasirinktinai papuoškite „Mitsuba“ šakelėmis arba mėgstama žalia žolele.

Japoniško juodo skiedinio, kuriame yra supjaustyti pomidorų pleištai, apsirengę antžeminiu sezamo ponzu prieskoniais, pagardintais mitsuba lapais viršuje.

Nami recepto patarimai

  • Naudokite „Ripest“ pomidorą, kurį galite rasti – 3 šio patiekalo ingredientų kokybė tikrai svarbi. Aš stengiuosi išsirinkti geriausią pomidorą, kuris yra prinokęs, sultingas, saldus ir aštrus.
  • Skrudinkite sezamo sėklas – Jei turite laiko, labai rekomenduoju skrudinti savo sezamo sėklas, net jei turite iš anksto skrudintą rūšį. Šis papildomas žingsnis pažadins skonį, kad jie būtų nuostabūs. Tiesiog įkaitinkite juos sausoje keptuvėje, nuolat dreba, kol viena ar dvi sėklos pasirodys ir jie lengvai skrudinami.
  • Patiekite iškart – Man labiausiai patinka šios salotos, kai jos pasipuošė prieš pat patiekiant. Kuo ilgiau jis sėdės, tuo daugiau sulčių pomidoras išleis į padažą ir praskiestų.

Variacijos ir pritaikymai

Yra tiek daug būdų, kad galite patobulinti šias pagrindines salotas papildomais skoniais, daržovėmis ir baltymais. Čia yra keletas mano mėgstamiausių pasiūlymų.

  • Pabarstykite julienned shiso (perilizo lapai). Ši kvepianti japonų žolė ir pomidorai yra klasikinis vasaros derinys.
  • Įpilkite maltų askaloninių česnakų arba baltojo svogūno. Sumaišykite šaukštelį ar du į padažą, kad gautumėte aromatinį smūgį.
  • Išbandykite jauną imbierą ar miogą. Aš labai rekomenduoju pridėti supjaustytą mioga (japonišką imbierą žiedpumpurius), jei ją galite rasti vasarą. Jis turi dangišką aromatą ir švelnų imbierų skonį. „Julienned“ jaunasis imbieras taip pat gerai veikia. Jei jo neturite, galite pabandyti, kad julienned įprastas imbieras, mirkytas vandenyje, kad sutramdytų jo pikantiškumą.
  • Mesti žalumynuose ar jūros daržovėse. „Wakame“ jūros dumbliai gerai poros su šiais skoniais. Man patinka aštrus „Mizuna“ (japoniškų garstyčių žalumynų) skonis su šiuo padažu arba naudokite mėgstamus salotų žalumynus.
  • Įpilkite baltymų. Padarykite jį prasmingesniu su susmulkinta virta vištiena, šilkinė tofu, kepta tofu, virtomis krevetėmis, plonai supjaustyta kiauliena (Shabu Shabu)arba virtas kiaušinis.
  • Pakaitalas Yuzu skonio ponzu. Yuzu yra rauginamas ir neįtikėtinai kvapnus citrusinių vaisių vaisius, naudojamus šimtmečiams japonų ir korėjiečių virtuvėje. Tai daro skanų ponzu, kurį mes vadiname Yuzu Pon (柚子ポン) Japonijoje. Jį galite parduoti Japonijos turguose arba pasigaminti mano naminį „Yuzu Ponzu“ su šviežiais „Yuzu“ vaisiais.
  • Į „Ponzu“ įpilkite majonezo arba sezamo aliejaus. Patobulinkite savo ponzu padažą, pridėdami japoniško majonezo ar sezamo aliejaus. Tik nedidelis šių japoniškų pagardų kiekis gali padidinti skonį, suteikdamas jam kreminį ar riešutą!
  • Padarykite jį be glitimo. Ieškokite „Ponzu“ be glitimo arba padarykite jį nuo nulio naudodami sojos be glitimo padažą.
Japoniško juodo skiedinio, kuriame yra supjaustyti pomidorų pleištai, apsirengę antžeminiu sezamo ponzu prieskoniais, pagardintais mitsuba lapais viršuje.

Ką patiekti su šiomis salotomis

Pomidorų salotos su „Sesame Ponzu“ puikiai tinka praktiškai bet kokiam meniu!

Sandėliavimo patarimai

Saugoti: Šios salotos yra geriausios, kai surinktos prieš pat patiekiant, todėl nerekomenduoju jų laikyti likučiais ar mesti iš anksto. Pažymėjimą galite iš anksto pasidaryti ir laikyti šaldytuve.

Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu padaryti šį receptą iš anksto?

„Sesame Ponzu“ galite iš anksto pasigaminti, tačiau aš nerekomenduoju rengti pomidorų, kol prieš patiekite šias salotas.

Aš neturiu ponzu. Ką aš galiu naudoti?

Įspūdį galite troškinti 1 šaukšto puodelio ryžių acto, 2 arbatinių šaukštelių sojos padažo, 1–2 šaukštelio citrinos ar laimo sulčių ir 2–3 šaukštelio mirui arba apelsinų sulčių.


Japoniško juodo skiedinio, kuriame yra supjaustyti pomidorų pleištai, apsirengę antžeminiu sezamo ponzu prieskoniais, pagardintais mitsuba lapais viršuje.

Prep laikas: 5 minutės

Bendras laikas: 5 minutės

Japonijos ingrediento pakeitimas: Jei norite japonų pagardų ir ingredientų pakaitalų, spustelėkite čia.

Neleiskite savo ekranui tamsėti

  • Surinkite visus ingredientus. Patarimas: Jei turite laiko, skrudinkite savo sezamo sėklas nepatenkintoje keptuvėje, dažnai drebėdami, kol pradės pasirodyti viena ar dvi sėklos ir jos lengvai skrudinamos. Sezamo sėklos skonis yra nuostabiai, net šiek tiek skrudintos!

Norėdami paruošti pomidorą

  • Supjaustyti 1 pomidoras į 6–8 pleištus.

  • Tada perpjaukite pleištus skersai per pusę.

Tarnauti

  • Papuoškite žalumynais (aš naudojau naminį „Mitsuba“).

Variacijos ir pritaikymai

Yra tiek daug būdų, kad galite patobulinti šias pagrindines salotas papildomais skoniais, daržovėmis ir baltymais. Čia yra keletas mano mėgstamiausių pasiūlymų.
    • Pabarstykite julienned shiso (perilizo lapai). Ši kvepianti japonų žolė ir pomidorai yra klasikinis vasaros derinys.
    • Įpilkite maltų askaloninių česnakų arba baltojo svogūno. Sumaišykite šaukštelį ar du į padažą, kad gautumėte aromatinį smūgį.
    • Išbandykite jauną imbierą ar miogą. Aš labai rekomenduoju pridėti supjaustytą mioga (japonišką imbierą žiedpumpurius), jei ją galite rasti vasarą. Jis turi dangišką aromatą ir švelnų imbierų skonį. „Julienned“ jaunasis imbieras taip pat gerai veikia. Jei jo neturite, galite išbandyti, kad juliennedas įprastas imbieras mirkė vandenyje, kad sutramdytų jo pikantiškumą.
    • Mesti žalumynuose ar jūros daržovėse. „Wakame“ jūros dumbliai gerai poros su šiais skoniais. Man patinka aštrus „Mizuna“ (japoniškų garstyčių žalumynų) skonis su šiuo padažu arba naudokite mėgstamus salotų žalumynus.
    • Įpilkite baltymų. Padarykite jį prasmingesniu su susmulkinta virta vištiena, šilkinė tofu, kepta tofu, virtomis krevetėmis, plonai supjaustyta kiauliena (Shabu Shabu)arba virtas kiaušinis.
    • Pakaitalas Yuzu skonio ponzu. Yuzu yra rauginamas ir neįtikėtinai kvapnus citrusinių vaisių vaisius, naudojamus šimtmečiams japonų ir korėjiečių virtuvėje. Tai daro skanų ponzu, kurį mes vadiname Yuzu Pon (柚子ポン) Japonijoje. Jį galite parduoti Japonijos turguose arba pasigaminti mano naminį „Yuzu Ponzu“ su šviežiais „Yuzu“ vaisiais.
    • Į „Ponzu“ įpilkite majonezo arba sezamo aliejaus. Patobulinkite savo ponzu padažą, pridėdami japoniško majonezo ar sezamo aliejaus. Tik nedidelis šių japoniškų pagardų kiekis gali padidinti skonį, suteikdamas jam kreminį ar riešutą!

Autorius: Namiko Hirasawa Chen

Kursas: Salotos

Virtuvė: Japonų kalba

Raktinis žodis: ponzu, sezamo sėkla, pomidoras

© „JustoneCookbook.com“ turinys ir nuotraukos yra apsaugotos autorių teisėmis. Dalijimasis šiuo receptu yra skatinamas ir vertinamas. Visų receptų kopijavimas ir (arba) įklijavimas į bet kurią svetainę ar socialinę žiniasklaidą yra griežtai draudžiama. Čia peržiūrėkite mano nuotraukų naudojimo politiką čia.


Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -