Kal Bibimmyeon su Chadolbaegi salotomis

Išbandykite šį Kal Bibimmyeon su Chadolbaegi salotomis! Mane įkvėpė vienas iš populiariausių meniu elementų 익선애뜻 (Ikseonaetteot), „Instagram“ populiariame korėjiečių restorane Seule. Nors dar neturėjau progos išbandyti šio patiekalo iš pirmų lūpų, jų pristatymas mane sužavėjo, o mano vaizduotė šiame recepte sujungė juslinę patirtį, kuri jį atgaivina.
Šis gurmaniškas malonumas meistriškai sujungia makaronus, salotas ir mėsą, kuriame yra plonai nuskustos chadolbaegi arba jautienos krūtinėlės, iškeptos iki sultingos tobulumo. Kvapnūs česnakiniai česnakai suteikia sodriai jautienai gaivaus kontrasto – visa tai sustiprina skanus užpilas, pagamintas iš autentiškų korėjietiškų prieskonių. Peiliu pjaustyti makaronai suteikia kramtomąją tekstūrą, puikiai sugeria ryškų, aštrų padažą, todėl kiekvienas kąsnis yra patenkinamas šilumos ir potraukio deriniu.
Paprasčiau tariant, šis patiekalas sujungia du pagrindinius komponentus į vieną, todėl galėsite mėgautis kiekvienu elementu atskirai arba supinti makaronus su salotomis – taip, kas atitinka jūsų skonį.
Naudingi sėkmės patarimai
Plonais griežinėliais pjaustytų krūtinėlių galima lengvai įsigyti daugelyje Korėjos bakalėjos parduotuvių arba K mėsinių, kurių kiekvienos riekelės dydis yra 0,1–0,2 cm (0,04–0,08 colio). Labai rekomenduoju atlikti šį kirpimą, kad sutaupytumėte laiko ir pastangų.
Jei norite patys pjaustyti, rinkitės PEDO (point end deckle off) krūtinėlę. Pastebėjau, kad kai kurie mėsininkai jį parduoda internetu. Lengvai užšaldžius krūtinėlę sutvirtinsite jos formą, todėl bus lengviau nusiskusti arba visiškai užšaldysite, jei naudojate mėsos pjaustyklę.
Jei nerandate PEDO krūtinėlės, bet galite gauti visą krūtinėlę, vis tiek galite tai padaryti. Supjaustykite krūtinėlę į dalis (plokščias, smailas ir pan.) ir ieškokite šiek tiek riebesnės vietos (taškinio galo), nes ne visos krūtinėlės dalys tinka chadolbaegi pjūviui. Nuimkite dangtelį. Lengvai užšaldykite mėsą, kad sutvirtintumėte formą, kad būtų lengviau skusti, arba visiškai užšaldykite, jei naudojate mėsos pjaustyklę.
Atkreipkite dėmesį, kad „pasidaryk pats“ chadolbaegi pjūvio nedariau pats; tai pagrįsta mano tyrimais. Tačiau vieną dieną ketinu išbandyti ir pats.
Ingredientai
Pagrindinis
- 100 g / 3,5 uncijos korėjietiškos jautienos krūtinėlės (chadolbaegi, 차돌박이), plonai supjaustykite arba nuskusti, jei dar neparuošta
- kai kurių kepimo aliejaus (pvz., ryžių sėlenų aliejaus, rapsų aliejaus)
- 45 g / 1,6 uncijos česnako česnako, nuplautų, supjaustytų 5 cm / 1,97 colio ilgio
- 25 g / 0,9 uncijos svogūno, plonais griežinėliais
- 200 g / 7,1 uncijos peiliu supjaustyti makaronai (kalguksu makaronai)
Salotų padažas
- 2 šaukšteliai žaliavinio cukraus
- 2 šaukšteliai įprasto sojos padažo (pvz., Kikkoman prekės ženklo – natūraliai užvirinto arba korėjietiško yangjo ganjang)
- 2 šaukšteliai ryžių vyno acto
- 1 šaukštelis korėjietiško žuvies padažo
- 1 šaukštelis gochugaru (korėjietiškų čili dribsnių)
Bibimmyeon padažas
- 2 šaukštai gochujang (korėjietiškos čili pastos)
- 1 A.š medaus
- 1 šaukštas žaliavinio cukraus
- 1 šaukštelis sezamo sėklų
- 1 šaukštelis obuolių sidro acto
- 1/2 šaukštelio gochugaru (korėjietiško čili dribsnių)
- 1/2 šaukštelio sezamo aliejaus
* 1 valgomasis šaukštas = 15 ml, 1 puodelis = 250 ml
** Jei norite sužinoti daugiau apie korėjietiškus ingredientus, peržiūrėkite mano pagrindinių korėjietiškų ingredientų sąrašą.
Kaip Padaryti
1. Paruoškite du kvapnius padažus: salotų padažą ir Bibimmyeon padažą. Sumaišykite kiekvieną atskirame dubenyje ir atidėkite į šalį.
2. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite šlakelį kepimo aliejaus. Kai aliejus įkaista, sudėkite krūtinėlę ir kepkite, kol švelniai apskrus ir suminkštės. – Man labiau patinka mėsa iškepta vidutiniškai arba vidutiniškai gerai.
3. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite česnako česnaką, svogūną, virtus krūtinėlę ir česnako česnako padažą. Gerai išmaišykite, kad susimaišytų skoniai.
4. Puodą vandens užvirinkite. Kai užvirs, sudėkite kalguksu makaronus ir virkite, kol suminkštės, vadovaudamiesi pakuotės instrukcijomis. Nusausinkite makaronus, nuplaukite šaltu vandeniu ir atidėkite į šalį.
5. Švariame dubenyje sumaišykite virtus makaronus su bibimmyeon padažu. Sumaišykite, kol makaronai bus kruopščiai padengti.
6. Norėdami patiekti, didelėje lėkštėje išdėliokite pagardintus makaronus kartu su krūtinėlės salotomis. Norėdami valgyti, galite mėgautis kiekvienu komponentu atskirai arba supinti makaronus su salotomis – taip, kaip jums patinka.
Kiti skanūs Kalguksu makaronų receptai
Mėgsti korėjietišką maistą? Naršykite mūsų svetainėje, kad gautumėte daugiau autentiškų korėjietiškų receptų, įskaitant tai, kaip namuose pasigaminti tobulą korėjietišką kepsnį ar kitus paprastus korėjietiškus receptus. Be to, niekada nepraleiskite naujo recepto užsiprenumeruodami mūsų naujienlaiškį ir prisijunkite prie mūsų švęsdami Korėjos virtuvę!


Paruoškite du kvapnius padažus: salotų padažą ir „Bibimmyeon“ padažą. Sumaišykite kiekvieną atskirame dubenyje ir atidėkite į šalį.
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite šlakelį kepimo aliejaus. Kai aliejus įkaista, sudėkite krūtinėlę ir kepkite, kol švelniai apskrus ir suminkštės. – Man labiau patinka mėsa iškepta vidutiniškai arba vidutiniškai gerai.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite česnako česnaką, svogūną, virtus krūtinėlę ir česnako česnako padažą. Gerai išmaišykite, kad susimaišytų skoniai.
Puodą vandens užvirinkite. Kai užvirs, sudėkite kalguksu makaronus ir virkite, kol suminkštės, vadovaudamiesi pakuotės instrukcijomis. Nusausinkite makaronus, nuplaukite šaltu vandeniu ir atidėkite į šalį.
Švariame dubenyje sumaišykite virtus makaronus su bibimmyeon padažu. Sumaišykite, kol makaronai bus kruopščiai padengti.
Norėdami patiekti, didelėje lėkštėje išdėliokite pagardintus makaronus kartu su krūtinėlės salotomis. Norėdami valgyti, galite mėgautis kiekvienu komponentu atskirai arba supinti makaronus su salotomis – taip, kaip jums patinka.
** Jei norite sužinoti daugiau apie korėjietiškus ingredientus, peržiūrėkite mano pagrindinių korėjietiškų ingredientų sąrašą.
- Plonais griežinėliais pjaustytų krūtinėlių galima lengvai įsigyti daugelyje Korėjos bakalėjos parduotuvių arba K mėsinių, kurių kiekvienos riekelės dydis yra 0,1–0,2 cm (0,04–0,08 colio). Labai rekomenduoju atlikti šį kirpimą, kad sutaupytumėte laiko ir pastangų.
- Jei norite patys pjaustyti, rinkitės PEDO (point end deckle off) krūtinėlę. Pastebėjau, kad kai kurie mėsininkai jį parduoda internetu. Lengvai užšaldžius krūtinėlę sutvirtinsite jos formą, todėl bus lengviau nusiskusti arba visiškai užšaldysite, jei naudojate mėsos pjaustyklę.
-
Jei nerandate PEDO krūtinėlės, bet galite gauti visą krūtinėlę, vis tiek galite tai padaryti. Supjaustykite krūtinėlę į dalis (plokščias, smailas ir pan.) ir ieškokite šiek tiek riebesnės vietos (taškinio galo), nes ne visos krūtinėlės dalys tinka chadolbaegi pjūviui. Nuimkite dangtelį. Lengvai užšaldykite mėsą, kad sutvirtintumėte formą, kad būtų lengviau skusti, arba visiškai užšaldykite, jei naudojate mėsos pjaustyklę.
Atkreipkite dėmesį, kad „pasidaryk pats“ chadolbaegi pjūvio nedariau pats; tai pagrįsta mano tyrimais. Tačiau vieną dieną ketinu išbandyti ir pats.
Kalorijos: 592kcal | Angliavandeniai: 96g | Baltymai: 29g | Riebalai: 13g | Sotieji riebalai: 2g | Polinesotieji riebalai: 3g | Mononesotieji riebalai: 4g | Cholesterolis: 31mg | Natris: 1865 mmg | Kalis: 422mg | Pluoštas: 8g | Cukrus: 30g | Vitaminas A: 1902 mTV | Vitaminas C: 17mg | Kalcis: 83mg | Geležis: 3mg
Rodoma informacija apie mitybą yra apytikslė, kurią pateikia internetinė mitybos skaičiuoklė. Tai neturėtų būti laikoma profesionalaus mitybos specialisto patarimo pakaitalu.