Korėjos troškinto lotoso šaknis (Yongeun Jorim) – švelnus ir daugiau

Korėjos troškinto lotoso šaknis (Yeongeun Jorim) yra blizgus, švelnus ir nepriekaištingai kramtomas, kiekviena gabaliukas mirksi pikantiškos saldžios sojos glazūra. Tai yra tas garnyras, kurio negalite nustoti valgyti, ir tas, kuris tyliai pavogė prožektorių ant stalo. Sužinokite, kaip tai padaryti!
Braized Lotus Root (Yongeun Jorim, 연근조림) visada buvo ant mūsų šeimos stalo, kai aš augau, ir to visada laukiau. Aš vis dar galiu pavaizduoti savo mama, pjaustydama lotoso šaknį, virtuvę, užpildytą švelniu sojos padažo aromato, pūstu. Ir sąžiningai, kitą dieną jis kažkaip paragavo dar geriau, tiesiai iš šaldytuvo.
„Lotus Root“ turi šią natūraliai traškią tekstūrą ir gražų nėrinių modelį. Jis troškinamas pakankamai ilgai, kad taptų švelnus, tačiau vis tiek laikykitės gražaus mažo įkandimo. Kiekvienas griežinys sugeria tą pikantišką saldų padažą, o blizganti apdaila leidžia atrodyti taip pat viliojanti, kaip ir skonis. Geriausia, kad jis susideda tik per maždaug 20 minučių ir gražiai išlaiko 3–4 dienas.
Ingredientai
Pagrindinis
- 260 g (9,2 uncijos) „Lotus“ šaknis (šviežias: žievelės ir pjūvio; užšaldyti: naudokite paruoštą supjaustytą, nuplaunamą ir nusausintą)
- 750 ml (3 puodeliai) vanduo
- 1/8 šaukštelio obuolių sidro acto
- 1 šaukštas neutralus virimo aliejus – pvz., Ryžių sėlenų aliejus
Padažas
- 80 ml (1/3 puodelio) vandens arba 125 ml (1/2 puodelio) rudadumblių (žr. 2 veiksmą)
- 1 mažo gabalo džiovintos rudadumbliai („Kombu“), maždaug 3 cm / 1 colio, neprivaloma (norint gaminti rudadumblių atsargą)
- 2 1/2 šaukšto sojos padažas – „Sempio 701 Yangjo Ganjang“ (샘표 양조간장 701) arba „Kikkoman“ prekės ženklas
- 1/2 šaukšto saldaus ryžių vynas (mirin)
- 1 šaukštelis maltos česnako
- 1/2 šaukštelio tamsiai rudojo cukraus
- 3 šaukštai auksinio sirupo (pageidaujamos) arba korėjiečių ryžių sirupo (SSALYEOT, 쌀엿) arba lengvo kukurūzų sirupo
Baigti
- 1/2 šaukštelio skrudinto sezamo aliejaus
- 1 šaukštelis skrudintų sezamo sėklų
Matavimas Pastaba: 1 valg. = 15 ml, 1 puodelis = 250 ml
Kaip pasigaminti troškintą lotoso šaknį
1. Blanšo lotoso šaknis
Į puodą atsineškite 3 puodelius (750 ml) vandenį ir obuolių sidro actą užvirkite. Įpilkite „Lotus“ šaknį ir blanšą 2–3 minutes, jei naudokite užšaldytos griežinėlius, arba 4–6 minutes, jei naudojate šviežią. Gerai nusausinkite ir atidėkite.
2. Paruoškite padažą
Jei naudojate rudadumblių atsargas: 10 minučių pamirkykite nedidelį džiovintų rudadumblių gabalėlį („Kombu“) į 1/2 puodelio (125 ml) vandenį, tada nuimkite rudadumblius. Įdėkite sojos padažą, mirin, česnaką ir rudąjį cukrų tiesiai prie rudadumblių vandens, maišydami, kol cukrus visiškai ištirps. Jei naudojate paprastą vandenį, sumaišykite šiuos ingredientus su 1/3 puodelio (80 ml) vandeniu.
3. Troškinkite su padažu
Plačioje nelipime keptuvėje ar pluoštinėje kaitinkite virimo aliejų ir įpilkite blanširuotos lotoso šaknies. Trumpai išmaišykite ant vidutinės ugnies. Įpilkite paruošto padažo ir maišykite, kol griežinys bus tolygiai padengtas. Toliau virkite, kol skystis sumažės iki maždaug trečdalio pradinio tūrio ir pradeda tirštėti.
Įpilkite auksinio sirupo (arba ryžių sirupo, arba kukurūzų sirupo) ir nuolat maišykite ant vidutinės iki vidutinės ir mažos ugnies, kol padažas pasidarys blizgus ir padengs lotoso šaknį. Jei jis pradeda per daug išdžiūti, sumažinkite šilumą, kad būtų išvengta deginimo.
4. Baigti ir patiekite
Kai padažas dažniausiai sumažėja, įpilkite sezamo aliejaus ir sezamo sėklų. Greitai išmaišykite, kad sujungtumėte. Patiekite kambario temperatūroje arba atšaldytos.
Kuko užrašai
Actas – Actas padeda „Lotus“ šaknims išlaikyti šviežią, blyškią spalvą, švelniai švelnindamas savo žemišką skonį. Tai taip pat suteikia švarią, traškią apdailą, dėl kurios kiekvienas įkandimas tampa dar gaivesnis.
Rudadumblių atsargos – rudadumblių atsargos prideda švelnų, pikantišką gylį. Vanduo veikia puikiai, tačiau rudadumblių atsargos suteikia subtilų „Umami“ keltuvą, kuris padažą daro dar skanesnį.
Švieži vs šaldyta lotoso šaknis – „Fresh Lotus“ šaknis yra geriausia, jei galite ją gauti. Nulupkite, tolygiai supjaustykite ir šiek tiek ilgiau blanšiokite, nes jis yra žalias. „Frozen Lotus Root“ yra kitas geriausias dalykas. Man patinka japoniškų „Renkon“ traškučių rūšis, nes griežinėliai yra ploni ir vienodi. Kitos užšaldytos veislės gali skirtis storio, todėl prieš viriant patikrinkite; Storesnėms griežinėliams gali prireikti šiek tiek daugiau blanšio ir troškinti.
Sojos padažas – Ne visi sojos padažai yra sukurti lygūs. Aš paprastai laikausi tokių, kurie yra plačiai prieinami, todėl galite lengvai juos rasti visur, kur gyvenate. Tačiau dėl šio recepto mano šeimos sprendimas yra tas, kad laimi korėjietiškas sojos padažas. Dabartinis mano mamos šio patiekalo mėgstamiausias yra „Sempio 701 Yangjo Ganjang“ (샘표 양조간장 701), o „Kikkoman“ ateina kaip arti sekundės.
Auksinis sirupas – Auksinis sirupas prideda šiltą, karamelę kaip saldumas su švelniais iriso natomis, dėl kurių glazūra skonis yra turtingesnis. Aš naudojau CSR prekės ženklą, kuris turi sklandžią tekstūrą ir gražią gintaro spalvą, kuri tikrai šviečia šiame patiekale. Nors tai nėra tradicinis korėjiečių ingredientas, aš pastebėjau, kad jis veikė dar geriau nei įprasti korėjietiški saldikliai (pvz., Ryžių sirupas ar kukurūzų sirupas), todėl nusprendžiau tai pabrėžti.
Korėjos ryžių sirupas – Jei nerandate auksinio sirupo, korėjiečių ryžių sirupas suteikia blizgantį apdailą ir švelnų saldumą su salyklo, riešuto gylio užuomina, kurios kukurūzų sirupas negali sutapti. Jis pagamintas iš fermentuotų grūdų, tokių kaip ryžiai ir miežiai, kurie vengia turtingesnio skonio salyklo metu.
Kaip aptarnauti ir laikyti
Po kelių valandų šaldytuve troškintos lotoso šaknies skonis dar geriau. Skoniai gilina, glazūros rinkiniai, o tekstūra tampa visiškai kramtoma tik su grumtynių užuomina. Mėgaukitės tuo su ryžiais, kimchi, patyrusiais jūros dumbliais arba kaip Korėjos kepsninės sklaidos dalį. Tai taip pat mėgstama pakuoti į „Dosirak“ (korėjiečių priešpiečiai).
Jis gerai išlaiko šaldytuvą 3–4 dienas. Po to „Lotus“ šaknis į padažą išskiria drėgmę, kuri sušvelnina glazūrą ir truputį nutildo skonį.
Kiti korėjiečių garnyrai, kurie jums gali patikti
Jei jums patinka ši troškinta „Lotus“ šaknis, tikrai mėgaujatės kai kuriais kitais klasikiniais korėjietiškais garnyrais. Jie yra paprasti, kupini skonio ir puikiai tinka suapvalinti bet kokį patiekalą.
- Korėjiečių troškintos bulvės („Gamja Jorim“) – kūdikių bulvės, troškintos blizgančioje saldžioje pikantiškoje glazūroje, kuri yra tokia pati priklausomybė, kaip atrodo.
- Korėjos agurkų salotos (Oi Muchim) – traškios, gaivinančios salotos, išmestos su česnaku, sezamu ir švelniu prieskonių smūgiu.
- Korėjos špinatų garnyras („Sigeumchi Namul“) – švieži špinatai greitai blanširuoti, po to pagardinami česnako ir sezamo aliejumi, kad gautumėte riešutų, česnakinį garnyrą, kurį norėsite valgyti iškart.
- Patyrę pupelių daigai (Sukju Namul) – traškūs, sultingi pupelių daigai, išmesti į sezamo česnako mišinį, kuris daro juos stebėtinai nenugalimas.


- Blanšo lotoso šaknisĮ puodą atsineškite 3 puodelius (750 ml) vandenį ir obuolių sidro actą užvirkite. Įpilkite „Lotus“ šaknį ir blanšą 2–3 minutes, jei naudokite užšaldytos griežinėlius, arba 4–6 minutes, jei naudojate šviežią. Gerai nusausinkite ir atidėkite.
- Paruoškite padažąJei naudojate rudadumblių atsargas: 10 minučių pamirkykite nedidelį džiovintų rudadumblių gabalėlį („Kombu“) į 1/2 puodelio (125 ml) vandenį, tada nuimkite rudadumblius. Įdėkite sojos padažą, mirin, česnaką ir rudąjį cukrų tiesiai prie rudadumblių vandens, maišydami, kol cukrus visiškai ištirps. Jei naudojate paprastą vandenį, sumaišykite šiuos ingredientus su 1/3 puodelio (80 ml) vandeniu.
- Troškinkite su padažuPlačioje nelipime keptuvėje ar pluoštinėje kaitinkite virimo aliejų ir įpilkite blanširuotos lotoso šaknies. Trumpai išmaišykite ant vidutinės ugnies. Įpilkite paruošto padažo ir maišykite, kol griežinys bus tolygiai padengtas. Toliau virkite, kol skystis sumažės iki maždaug trečdalio pradinio tūrio ir pradeda tirštėti.Įpilkite auksinio sirupo (arba ryžių sirupo, arba kukurūzų sirupo) ir nuolat maišykite ant vidutinės iki vidutinės ir mažos ugnies, kol padažas pasidarys blizgus ir padengs lotoso šaknį. Jei jis pradeda per daug išdžiūti, sumažinkite šilumą, kad būtų išvengta deginimo.
- Baigti ir patiekiteKai padažas dažniausiai sumažėja, įpilkite sezamo aliejaus ir sezamo sėklų. Greitai išmaišykite, kad sujungtumėte. Patiekite kambario temperatūroje arba atšaldytos.
Riukadinių rudlių atsargos – vanduo veikia gerai, tačiau rudadumblių atsargos prideda subtilų „Umami“ gylį, dėl kurio padažas tampa labiau suapvalintas.
Švieži ir užšalusi lotoso šaknis – šviežia geriausia: žievelę, tolygiai pjaustykite ir šiek tiek ilgiau blanši. „Frozen“ yra puiki alternatyva. Man patinka japoniškų „Renkon“ traškučių rūšis (ploni ir vienodi). Kitos šaldytos veislės gali būti storesnės, todėl prieš viriant patikrinkite; Jiems gali prireikti papildomo blanšio ar troškimo.
Sojos padažas – korėjietiškas sojos padažas suteikia geriausią skonį. Mano šeimos pasirinkimas yra „Sempio 701 Yangjo Ganjang“, o „Kikkoman“ yra arti sekundės.
Auksinis sirupas – prideda į karameles panašų saldumą su švelniais iriso natomis ir blizganti gintaro apdaila. Aš naudoju CSR prekės ženklą. Ne tradicinis, bet manau, kad jis veikia dar geriau nei ryžių sirupas ar kukurūzų sirupas.
Korėjos ryžių sirupas – geras pakaitalas, jei nerandate auksinio sirupo. Tai suteikia blizgantį apdailą ir švelnų saldumą su salyklo, riešuto gylio užuomina, kurios kukurūzų sirupas negali sutapti.
Patiekimas – geriausiai skonis po kelių valandų atšaldymo, kai glazūra nustato ir tekstūra kramtoma švelniai traškumoje. Patiekite šaltą arba kambario temperatūroje su ryžiais, kimchi, patyrusiais jūros dumbliais arba „Dosirak“ (Korėjos priešpiečių dėžutėje). Taip pat gražiai poruojasi su korėjietiška kepsnine.
Sandėliavimas – gerai išlaiko nuo 3 iki 4 dienų šaldytuve. Po to jis pradeda išlaisvinti drėgmę, sušvelninti glazūrą ir skonį.
Kalorijos: 76Kcal | Angliavandeniai: 13g | Baltymas: 2g | Riebumas: 2g | Sočiųjų riebalų: 0,2g | Polinesočiųjų riebalų: 1g | Mononesočiųjų riebalų: 1g | Trans riebalai: 0,01g | Natris: 333mg | Kalis: 196mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 7g | Vitaminas A: 0,4Iu | Vitaminas C: 14mg | Kalcis: 23mg | Geležis: 1mg
Parodyta informacija apie mitybą yra įvertinimas, kurį pateikė internetinė mitybos skaičiuoklė. Tai neturėtų būti laikoma profesionalaus dietologo patarimo pakaitalu.
Šis receptas iš pradžių buvo paskelbtas 2007 m. Sausio 12 d. Ir atnaujintas 2025 m. Rugpjūčio 22 d., Patobulintais paaiškinimais, naujomis nuotraukomis ir rafinuotu receptu.