Šlamštas ir ridikėliai Kimchi kepti ryžiai
Norite pagyvinti keptų ryžių žaidimą? Pasisveikinkite su šlamštu ir ridikėliais Kimchi kepti ryžiai (스팸 깍두기 볶음밥)! Šiame patiekale sujungiamas pikantiškas šlamšto skonis su aštriu kimchi kvapu, bet palaukite, ridikėlių kimchi tekstūra taip pat sukuria puikų skonių kąsnį, kuris privers sugrįžti sekundėms!
Jei nežinote, galite pasigaminti kimchi keptų ryžių su daugybe variantų, kad atitiktumėte savo poreikius.
Šioje versijoje naudojamas sandėliuko šlamštas ir ridikėlių kimchi, žinomi kaip kkakdugi! Aš pasirinkau ridikėlių kimchi, o ne tipišką napa kopūstų veislę, kad išlaikyčiau patiekalo kubelių išvaizdą. Be to, nuostabus ridikėlių traškėjimas suteikia papildomos naudos!
Patarimai ir pasirinkimai
- Ryžiai: norint pasiekti geriausią tekstūrą, labai svarbu naudoti vienadienius ryžius, nes ką tik virti ryžiai yra per drėgni, todėl patiekalas gali tapti purus. Tačiau galite tai padaryti ir su šviežiai virtais ryžiais. Tiesiog paskleiskite ryžius ant didelės lėkštės, kad atvėstų apie 10 minučių, kol ruošite kitus ingredientus. Šis metodas man pasiteisino kiekvieną kartą.
- Tinkinti: šiai kimchi keptų ryžių versijai pasirinkau šlamštą ir ridikėlių kimchi ir jie veikia tikrai gerai. Kitos populiarios baltymų alternatyvos yra šoninė ir konservuotas tunas. Įmantresnėje pusėje galite naudoti kubeliais pjaustytą nugarinę arba ribeye. Panašiai, jei neturite ridikėlių kimchi, galite naudoti įprastą kimchi. Tačiau aš rekomenduoju kada nors išbandyti kimchi keptus ryžius su ridikėliais kimchi!
Ingredientai
- 2 puodeliai virtų ryžių (trumpagrūdžiai ryžiai, tokie kaip suši ryžiai)
- 1 puodelis ridikėlių kimchi (kkakdugi), naudokite šiek tiek sendintas rūšis, pavyzdžiui, brandintas 3–4 savaites, ir supjaustykite mažesniais kubeliais, jei jie dideli.
- 1 valgomasis šaukštas kepimo aliejaus (tokio kaip ryžių sėlenų aliejus, rapsų aliejus)
- 20 g žalių svogūnų, smulkiai pjaustytų
- 1 valgomasis šaukštas sojos padažo (pvz., Kikkoman prekės ženklo – natūraliai užvirinto arba korėjietiško yangjo ganjang)
- 2 šaukštai kimchi sulčių (geriausia iš ridikėlių kimchi talpyklos, bet jei neturite pakankamai, galite naudoti sultis iš įprastų napa kopūstų kimchi)
- 1 šaukštas cukraus (tokio kaip žaliavinis cukrus arba rudasis cukrus)
- 1 valgomasis šaukštas gochujang (korėjietiškos čili pastos)
- 1/4 puodelio vandens
- 1 šaukštelis sezamo aliejaus
- (nebūtina) 2 kiaušiniai, saulėta puse į viršų
- (nebūtina) sezamo sėklų ir jūros dumblių juostelių papuošimui
*1 valgomasis šaukštas = 15 ml, 1 puodelis = 250 ml
** Jei norite sužinoti daugiau apie korėjietiškus ingredientus, peržiūrėkite mano pagrindinių korėjietiškų ingredientų sąrašą.
*** Šio recepto gaminimo technika įkvėpta žinomo korėjiečių šefo Baiko.
Instrukcijos
1. Paruoškite savo ingredientus: Pradėkite susmulkindami ridikėlių kimchi ir supjaustydami šlamštą. Jei jūsų ryžiai yra ką tik išvirti, paskleiskite juos ant didelės lėkštės arba padėklo, kad atvėstų ir džiūtų apie 10 minučių, kol ruošite kitus ingredientus. Tai padeda išvengti, kad jis netaptų purus kepant.
2. Virkite žaliąjį svogūną ir šlamštą: Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje arba wok ant vidutinės-stiprios ugnies. Įdėkite žalią svogūną ir maišykite apie 30 sekundžių arba tol, kol pasidarys kvapnus. Tada sudėkite kubeliais pjaustytą šlamštą ir kepkite, kol jis taps auksinės rudos spalvos ir traškus.
3. Virkite Kimchi: Suberkite susmulkintą kimchi ir patroškinkite dar 2–3 minutes, kad išsiskirtų jo skonis.
4. Įpilkite sojos padažo, kimchi sulčių, cukraus, gochujang ir vandens. Gerai išmaišykite.
5. Sumaišykite ingredientus: Į keptuvę suberkite virtus ryžius, mentele suskaidykite gumulėlius. Tolygiai paskirstykite ryžius aplink keptuvę. Uždenkite dangčiu ir leiskite šnypšti, kol iš ryžių išgaruos drėgmė ir ryžių dugnas šiek tiek apskrus.
6. Sezonas ir papuošimas: Norėdami gauti paskutinį prisilietimą, apšlakstykite sezamo aliejumi ir gerai išmaišykite. Patiekite plataus krašto serviravimo dubenyje. Ant viršaus pabarstykite šiek tiek sezamo sėklų ir jūros dumblių juostelių ir įmuškite saulėtą šoninį kiaušinį. Mėgaukitės!
Kiti skanūs keptų ryžių receptai
Žemiau yra keletas mano keptų ryžių receptų, kurie, manau, jums patiks. Greitai išbandykite!
Mėgstate korėjietišką maistą? Naršykite mūsų svetainėje, kad gautumėte daugiau autentiškų korėjietiškų receptų, įskaitant tai, kaip namuose pasigaminti tobulą korėjietišką kepsnį ar kitus paprastus korėjietiškus receptus. Be to, niekada nepraleiskite naujo recepto užsiprenumeruodami mūsų naujienlaiškį ir prisijunkite prie mūsų švęsdami Korėjos virtuvę!
- 2 puodeliai virtų ryžių (trumpagrūdžiai ryžiai, tokie kaip suši ryžiai)
- 1 puodelis ridikėlių kimchi (kkakdugi), naudokite šiek tiek sendintas rūšis, pavyzdžiui, brandintas 3–4 savaites, ir supjaustykite mažesniais kubeliais, jei jie dideli.
- 100 g Šlamštas supjaustyti panašaus dydžio kubeliais kaip ridikėliai kimchi
- 1 Valg kepimo aliejaus (pvz., ryžių sėlenų aliejus, rapsų aliejus)
- 20 g žalieji svogūnai plonais griežinėliais
- 1 Valg sojos padažas (pvz., „Kikkoman“ prekės ženklas – natūraliai pagamintas arba korėjietiškas yangjo ganjang)
- 2 Valg kimchi sultys (idealu iš ridikėlių kimchi talpyklos, bet jei neturite pakankamai, galite naudoti įprasto napa kopūsto kimchi sultis)
- 1 Valg cukraus (pvz., žaliavinis cukrus arba rudasis cukrus)
- 1 Valg gochujang (korėjietiška čili pasta)
- 1/4 puodelis vandens
- 1 šaukštelis sezamo aliejus
- 2 kiaušiniai saulėta puse į viršų (nebūtina)
- sezamo sėklų (neprivaloma)
- jūros dumblių juostelės (neprivaloma)
-
Paruoškite savo ingredientus: pradėkite susmulkindami ridikėlių kimchi ir supjaustydami šlamštą. Jei jūsų ryžiai yra ką tik išvirti, paskleiskite juos ant didelės lėkštės arba padėklo, kad atvėstų ir džiūtų apie 10 minučių, kol ruošite kitus ingredientus. Tai padeda išvengti, kad jis netaptų purus kepant.
-
Kepkite žaliąjį svogūną ir šlamštą: Įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje arba wok ant vidutinės-stiprios ugnies. Įdėkite žalią svogūną ir maišykite apie 30 sekundžių arba tol, kol pasidarys kvapnus. Tada sudėkite kubeliais pjaustytą šlamštą ir kepkite, kol jis taps auksinės rudos spalvos ir traškus.
-
Virkite Kimchi: Įmeskite susmulkintą kimchi ir patroškinkite dar 2–3 minutes, kad išsiskirtų jo skonis.
-
Įpilkite sojos padažo, kimchi sulčių, cukraus, gochujang ir vandens. Gerai išmaišykite.
-
Sumaišykite ingredientus: sudėkite virtus ryžius į keptuvę, mentele suskaidykite gumulėlius. Tolygiai paskirstykite ryžius aplink keptuvę. Uždenkite dangčiu ir leiskite šnypšti, kol iš ryžių išgaruos drėgmė ir ryžių dugnas šiek tiek apskrus.
-
Sezonas ir papuošimas: Norėdami gauti paskutinį prisilietimą, apšlakstykite sezamo aliejumi ir gerai išmaišykite. Patiekite plataus krašto serviravimo dubenyje. Ant viršaus pabarstykite šiek tiek sezamo sėklų ir jūros dumblių juostelių ir įmuškite saulėtą šoninį kiaušinį. Mėgaukitės!
Kalorijos: 554kcal | Angliavandeniai: 58g | Baltymai: 18g | Riebalai: 27g | Sotieji riebalai: 7g | Polinesotieji riebalai: 5g | Mononesotieji riebalai: 14g | Transriebalai: 0,04g | Cholesterolis: 199mg | Natris: 1563 mmg | Kalis: 484mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 8g | Vitaminas A: 407TV | Vitaminas C: 3mg | Kalcis: 71mg | Geležis: 3mg
Rodoma informacija apie mitybą yra apytikslė, kurią pateikia internetinė mitybos skaičiuoklė. Tai neturėtų būti laikoma profesionalaus mitybos specialisto patarimo pakaitalu.