Birmos geltonos skaldytų žirnių košės
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Žr. mano atskleidimo politiką.
Jei geltoni skaldyti žirniai nėra kažkas, ko naudojate labai dažnai, pasiruoškite nuostabiam būdui jais mėgautis! Žinomas kaip Baya Kyawšie Birmos geltonųjų žirnelių kotletai yra traškūs, aštrūs ir kupini skonio! Jie taip pat natūraliai yra be glitimo, be pieno ir veganiški.
Dažniausiai vadinama Birma, oficialus šalies pavadinimas yra Mianmaro Sąjungos Respublika, suvereni valstybė Pietryčių Azijoje, besiribojanti su Indija, Tailandu, Bangladešu, Kinija ir Laosu. Birmos kultūrinė įtaka yra tokia pat įvairi, kaip ir jų tautos skirtingos etninės grupės, o jų virtuvė apima jūros gėrybių, mėsos, paukštienos ryžių, makaronų, kviečių, bulvių, pomidorų, pupelių ir įvairių fermentuotų maisto produktų asortimentą.
Šiose Birmos geltonųjų žirnelių košelėse yra tradicinių Birmos skonių ir jie yra tokie skanūs, kad aš tikiu, kad jums patiks taip pat, kaip ir aš! Dar vienas privalumas, kad juos galima paruošti gerokai iš anksto, tiesą sakant, rekomenduoju, nes skoniai tik pagerės. Pasigaminkite tešlą ir atšaldykite ją tokią, kokia yra, arba suformuokite iš jų paplotėlius ir laikykite šaldytuve, kol būsite pasiruošę kepti.
Aptarnavimo pasiūlymai
Šiuos birmietiškus žirnelius galima patiekti kaip užkandį arba kaip lengvą pagrindinį patiekalą su mėgstamu padažu, pavyzdžiui, mano naminiu padažu. Saldus čili padažas. Tiesiog derinkite su salotomis arba kai kuriomis garuose arba ant grotelių keptomis daržovėmis, kad pavalgytumėte visiškai.
Taip pat mėgstu juos laikyti „birmiečių falafeliais“. Visai kaip Viduriniai Rytai Falafelisšiuos skaldytų žirnelių paplotėlius galima patiekti ant pitos duonos su daržovėmis ir mano naminiais Tahini arba mano gaivus Konservuotas citrinų kalendros jogurto padažas.
Birmos geltonųjų žirnių kotletų receptas
Pradėkime!
Nuplaukite ir per naktį pamirkykite geltonuosius žirnelius. Būtinai juos gerai nusausinkite ir nusausinkite, kitaip trintuvas bus per šlapias.
Susmulkintus žirnelius ir visus likusius ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą.
Sumaišykite ingredientus, kad susidarytų pusiau lygi ir smėli pasta.
Iš mišinio suformuokite paplotėlius (jie bus labai drėgni). Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą bent 3 valandas arba per naktį.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Patiekite su pasirinktu padažu, kaip mano naminis Saldus čili padažas.
Mėgaukitės!
Birmos geltonieji žirnelių kotletai
Traškūs, aštrūs ir kvapnūs, šie Birmos geltonųjų žirnelių kotletai gali būti patiekiami kaip užkandis arba kaip lengvas pagrindinis patiekalas su mėgstamu padažu.
- 1 puodelis džiovinti geltoni skaldyti žirniai nuskalauti ir pamirkyti per naktį, gerai nusausinti ir nusausinti
- 1 vidutinio geltonumo svogūnai susmulkinti
- 1/2 puodelis kapotos šviežios kalendros
- 1 raudonasis čili pipiras susmulkinti (jei norite, kad nebūtų aštru, išimkite sėklas)
- 1 1/2 arbatinius šaukštelius druskos
- 1/2 šaukštelis malta ciberžolė
- 2 arbatinius šaukštelius šviežia malta imbiero šaknis
- 3 gvazdikėliai česnako malta
- aliejaus kepimui
-
Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą. Įsitikinkite, kad žirniai buvo gerai nusausinti, kitaip mišinys bus per šlapias. Sumaišykite ingredientus, kad susidarytų pusiau lygi ir smėli pasta. Neperdirbkite.Iš mišinio suformuokite paplotėlius (jie bus labai drėgni). Uždenkite ir šaldykite pyragėlius mažiausiai 3 valandoms, bet geriausia arba per naktį, kad skoniai susiformuotų.
-
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.Patiekite su pasirinktu padažu, pavyzdžiui, mūsų saldžiu čili padažu, arba naudokite kaip Birmos stiliaus falafelį su pita duona, daržovėmis, tahini ir jogurto padažu.Tai sudaro apie 16 dviejų colių pyragėlių.
Kalorijos: 47kcalAngliavandeniai: 9gBaltymai: 3gRiebalai: 0.2gSotieji riebalai: 0,03gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0,03gNatris: 221mgKalis: 147mgPluoštas: 3gCukrus: 1gVitaminas A: 79TVVitaminas C: 5mgKalcis: 10mgGeležis: 1mg
Iš pradžių paskelbta „The Daring Gourmet“ 2016 m. liepos 19 d