Chorizo pica – drąsus gurmanas
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Žr. mano atskleidimo politiką.
Ši meksikietiško stiliaus pica, pripildyta chorizo, skrudintų raudonųjų paprikų, alyvuogių, queso freskos ir dar daugiau, yra ne iš šio pasaulio! Gilus patiekalas ir keptas ketaus keptuvėje, šis Chorizo picos receptas tikrai bus puikus!
Ar kada nors bandėte gaminti picą ketaus keptuvėje? Jei ne, jūsų laukia tikras malonumas. Dėl to picos pluta išorėje tampa dar traškesnė. O tie balti pūkuoti dalykai ant chorizo picos, kurie atrodo kaip zefyrai? Tai Queso Fresco, šviežias nenugriebto pieno meksikietiškas sūris. Bet manau, kad apie juos būtų galima beveik galvoti kaip apie pikantišką zefyrų versiją, nes jie taip pat šiek tiek apdegę išorėje ir šiek tiek išsilieję viduje ir tiesiog oi, kaip gerai!
Pica visada laukiamas patiekalas, nesvarbu, ar tai būtų atsitiktinė šeimos vakarienė, draugų susibūrimas ar žaidimų diena. Galite pagaminti bet kokio dydžio: didesnį 12 colių ketaus keptuvė pagaminsite gilaus patiekalo picą, kurią nesunkiai patieksite 4 arba galite naudoti 6 colių keptuvę, kad gamintumėte pavienes (o tada ir kai kurias), o tai visada smagu. Žinoma, jei jie primygtinai reikalauja 12 colių skersmens, jūs taip pat galite tai padaryti. (Tiesiog pasiruoškite turėdami neštuvus po ranka.)
Nesvarbu, ar norite storos, ar plonos plutos, ją galima visiškai pritaikyti, o ketaus keptuvės metodas puikiai tinka bet kuriam. Norite plonesnės plutos? Naudokite didelę keptuvę arba tiesiog naudokite mažiau tešlos. Norite storos plutos? Naudokite rekomenduojamą 12 colių keptuvę. Ir, kaip jau minėjau, galite pagaminti vienvietes 6 colių picas tiesiog perpus sumažinę receptą.
Kad ir kuriuo keliu pasirinktumėte, jums patiks, kaip lengva pasigaminti šią plutą, jos neįtikėtina tekstūra ir stiprūs skoniai, supakuoti į šią ketaus keptuvę meksikietiška Chorizo pica!
Chorizo pica Ingredientai
Chorizo
Jei tikrai norite, kad jūsų chorizo picos skonis būtų ypač nuostabus, pasigaminkite patys – tai labai paprasta! Ir užšąla tikrai gerai. Man patinka jį užšaldyti 1/4–1/2 svaro porcijomis, kad galėčiau patogiai paimti tai, ko man reikia. Gaukite mano naminio gaminimo receptą Chorizo. Patikėk manimi, tu turi tai padaryti. Nekreipkite dėmesio į tai, kaip tai atrodo nemalonu. Kartais išvaizda tikrai pervertinama. Meksikos chorizo yra šios tiesos plakatas.
Šiame naminio chorizo recepto įraše taip pat skaitysite apie tragišką mano santykių su parduotuvėje pirktu chorizo pabaigą ir išgirsite, kaip per išsiskyrimą dainuoju liūdną meilės dainą. Taip, tai gana dramatiška. Aš pagaliau tai įveikiau.
Queso Freska
Norėjau vengti įprastų mocarelos ir meksikietiško sūrio mišinių, todėl pasirinkau kažką tradiciškesnio meksikietiško. Queso fresco, šviežias nenugriebto pieno sūris. Tai puikus pasirinkimas šiai picai. Jis taip gražiai iškepa su aukso rudos spalvos išorėje ir minkštu bei lipniu interjeru.
Kai kurie kiti šios Meksikos Chorizo picos skonio elementai yra šie:
- skrudintos raudonosios paprikos dėl spalvos ir nuostabaus dūminio skonio matmens, kuris atkartoja pikantiškas chorizo natas (jei norite patys, peržiūrėkite mano mokymo programą kaip kepti raudonuosius pipirus)
- pjaustytų juodųjų alyvuogių
- karamelizuotų svogūnų (tai daro praktiškai bet ką skanesnį)
- kubeliais pjaustytų pomidorų
- pomidorų padažas
- šviežios kalendros
Kitas dalykas, kurio norėjau, buvo puiki pluta, todėl naudojau ketaus keptuvę. Prieš klojant tešlą, keptuvės dugną apšlaksčiau alyvuogių aliejumi. Tai leidžia pasiekti du dalykus: leidžia aliejui prasiskverbti į plutą kepant, kad įpūstų jai skonį ir drėgnumą, kartu sukuriant nuostabiai traškų dugną ir kramtomąjį vidų. Ketaus keptuvės metodas taip pat leidžia sukrauti ingredientų nuostabiai giliai paruoštai picai. Yummmm.
Chorizo picos receptas
Pradėkime!
Paruoškite tešlą šiltame vandenyje ištirpindami mieles ir cukrų ir palikite 5-10 minučių arba kol suputos. Miltus ir druską suberkite į stovo maišytuvo dubenį, pritvirtintą tešlos kabliu, ir centre padarykite duobutę. Į duobutę supilkite mielių mišinį kartu su alyvuogių aliejumi. Minkykite nustatydami „duonos“ („2“), kol mišinys susijungs, tada minkykite dar 3–5 minutes arba kol tešla susijungs į rutulį. Iškelkite rutulį, apipurkškite dubenį alyvuogių aliejumi, įdėkite rutulį atgal į dubenį ir laisvai uždenkite plastikine plėvele. Palikite šiltoje vietoje 30 minučių. Tešla paruošta.
Į 12 colių ketaus keptuvę supilkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus (aš naudoju ir mėgstu ši keptuvė iš Lodge). Įdėkite tešlą į ją ir pirštais tolygiai paskirstykite tešlą visoje skardoje ir šonuose. Prieš įdėdami įdarus, palikite keletą minučių pastovėti, tada, jei reikia, ištempkite tešlą į vietą. Laisvai uždenkite plastikine plėvele ir palikite šiltoje vietoje dar 10 minučių.
Užtepkite ant pomidorų padažo. Pridėkite priedų: karamelizuotų svogūnų, pomidorų, chorizo, queso fresco, skrudintų raudonųjų pipirų, juodųjų alyvuogių.
Pica paruošta orkaitėje.
Kepkite jį ant vidurinės grotelės iki 450 laipsnių F įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių arba tol, kol pluta gražiai apskrus.
Vos ištraukus iš orkaitės, aptepkite plutą trupučiu alyvuogių aliejaus.
Jei norite, galite aptepti mėgstamu česnakiniu sviestu.
Palikite picą 5 minutes, tada pabarstykite smulkinta kalendra.
Pica lengvai išslys tiesiai iš keptuvės. Perkelkite į lėkštę pjaustymui ir patiekite arba supjaustykite keptuvėje ir patiekite.
Mėgaukitės!
Chorizo pica
Padarykite tai ir jūsų skonio receptoriai jums padėkos!
- Dėl picos plutos:
- 3/4 puodelis šilto vandens
- 2 arbatinius šaukštelius mielės
- 1 šaukštelis cukraus
- 1 arbatinius šaukštelius druskos
- 2 puodeliai universalūs miltai
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- Picos priedams:
- 8 uncijų Meksikos chorizo, susmulkintas ir keptas (LABAI rekomenduoju Easy Homemade Mexican Chorizo)
- 1 didelis geltonas svogūnas perpjaukite per pusę plonais griežinėliais, tada karamelizuokite 15-20 minučių 2 šaukštuose sviesto
- 3/4 puodelis pomidorų padažas sumaišytas su 3/4 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
- 1 didelis romų pomidoras kubeliais
- 8 uncijų Queso Freska sutrupinti arba supjaustyti kubeliais
- 1/3 puodelis skrudinti raudonieji pipirai pipirai kubeliais
- 1/4 puodelis pjaustytų juodųjų alyvuogių
- 1/4 puodelis kapotos šviežios kalendros
-
Norėdami pagaminti picos plutą: Paruoškite tešlą šiltame vandenyje ištirpindami mieles ir cukrų ir palikite 5–10 minučių arba kol suputos. Miltus ir druską suberkite į stovo maišytuvo dubenį, pritvirtintą tešlos kabliu, ir centre padarykite duobutę. Į duobutę supilkite mielių mišinį kartu su alyvuogių aliejumi. Minkykite nustatydami „duonos“ („2“), kol mišinys susijungs, tada minkykite dar 3–5 minutes arba kol tešla susijungs į rutulį. Iškelkite rutulį, apipurkškite dubenį alyvuogių aliejumi, įdėkite rutulį atgal į dubenį ir laisvai uždenkite plastikine plėvele. Palikite šiltoje vietoje 30 minučių. Tešla paruošta. Per paskutines kelias kilimo minutes įkaitinkite orkaitę iki 450 laipsnių F.
-
Norėdami pagaminti picą: į 12 colių ketaus keptuvę supilkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus (šiek tiek aliejaus taip pat įpilkite į keptuvės šonus). Įdėkite tešlą į ją ir pirštais tolygiai paskirstykite tešlą visoje skardoje ir šonuose. Prieš įdėdami įdarus, palikite keletą minučių pastovėti, tada, jei reikia, ištempkite tešlą į vietą. Laisvai uždenkite plastikine plėvele ir palikite šiltoje vietoje dar 10 minučių.
-
Užtepkite ant pomidorų padažo. Pridėkite priedų: karamelizuotų svogūnų, pomidorų, chorizo, queso fresco, skrudintų raudonųjų pipirų, juodųjų alyvuogių.Kepkite ant vidurinės orkaitės grotelės apie 15 minučių arba kol plutelė gražiai apskrus.Vos ištraukus iš orkaitės, aptepkite plutą trupučiu alyvuogių aliejaus. Jei norite, galite aptepti mėgstamu česnakiniu sviestu.Palikite picą 5 minutes, tada pabarstykite smulkinta kalendra.Pica lengvai išslys tiesiai iš keptuvės. Perkelkite į lėkštę pjaustymui ir patiekite arba supjaustykite keptuvėje ir patiekite.
*Tai skirta STORTAI PLUTAI. Jei norite plonesnės plutos, tiesiog naudokite šiek tiek mažiau tešlos arba naudokite didesnę keptuvę.
*Karamelizuotus svogūnus ir chorizo galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, kol jie bus paruošti naudoti, arba juos galima gaminti, kol tešla kyla, taigi, 15 minučių kepimo laikas (tik picai). Tešlą taip pat galima pagaminti iš anksto, suvynioti į plastikinę plėvelę ir laikyti šaldytuve, kol bus paruošta naudoti. Prieš naudodami leiskite pastovėti kambario temperatūroje 30 minučių.
Kalorijos: 748kcalAngliavandeniai: 60gBaltymai: 34gRiebalai: 41gSotieji riebalai: 16gCholesterolis: 89mgNatris: 2245mgKalis: 668mgPluoštas: 5gCukrus: 6gVitaminas A: 880TVVitaminas C: 12.8mgKalcis: 356mgGeležis: 4.7mg
Iš pradžių paskelbta 2017 m. sausio 22 d