Cornish Fairings (imbieriniai sausainiai) – drąsus gurmanas

Cornish-Fairings-Recipe-13.jpg


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Žr. mano atskleidimo politiką.

Šimtmečių senumo puoselėtas Kornvalio skanėstas, šie tradiciniai Kornvalio gaminiai yra kupini skonio ir yra nuostabiai traškūs, todėl puikiai tinka dėti!

kornvalio dangtelių receptas imbieriniai sausainiai sausainiai tradiciniai autentiški traškūs meduoliai Kornvalis Anglija

Aš užaugau Kembridžšyre, Anglijoje, keliavau po visą šalį, aplankiau kiekvieną grafystę ir visa tai myliu, tačiau Kornvalis mano širdyje užima ypač ypatingą vietą. Tai kvapą gniaužiančios raižytos pakrantės, besidriekiantys kraštovaizdžiai, istorinės pilys ir dvarai, žavūs žvejų kaimeliai ir stiprus protėvių ryšys (daugiau apie tai galite paskaityti mano Kornvalio pasta įrašą), dažnai grįžtame atgal ir kiekvieną kartą jaučiamės emociškai įkrauti. Ir kiekvieno apsilankymo metu leidžiu laiką toliau tyrinėdamas senąsias Kornvalio tradicijas, įskaitant, žinoma, tradicinį Kornvalio maistą. Šiandieninis receptas siekia šimtmečius ir yra brangus imbierinis biskvitas (sausainis), žinomas kaip Cornish Fairings.

Kas yra Kornvalio mugė?

Terminas „mugė“ iš pradžių reiškė bet kokį mažą valgomą suvenyrą, parduodamą mugėse visoje Anglijoje. Šie skanėstai skyrėsi priklausomai nuo regiono, o meduoliai buvo ypač populiarus pasirinkimas, nes ilgai išsilaikė, kol sugesdavo. Šie meduoliai buvo kepami visų formų ir dydžių ir dažnai buvo perkami ir dovanojami kaip meilės ženklas. Jie taip pat buvo įsigyti kaip sėkmės pakabukai; jaunos moterys pirkdavo meduolio formos vyrus, tikėdamosi tais metais susirasti savo vyrus. Su šiomis skirtingomis Anglijos grafystės tradicijomis, Kornvalis sukūrė savo versiją: prieskoninį ir traškų imbierinį biskvitą, kuris puikiai tiko užgerti arbatoje, Cornish Fairing.

kornvalio dangtelių receptas imbieriniai sausainiai sausainiai tradiciniai autentiški traškūs meduoliai Kornvalis Anglijakornvalio dangtelių receptas imbieriniai sausainiai sausainiai tradiciniai autentiški traškūs meduoliai Kornvalis Anglija

Viena iš tokių istorinių mugių Kornvalyje yra Summercourt mugė, kasmet vykstanti rugsėjo pabaigoje visai šalia Niukvėjaus. Mugė tęsiasi ir šiandien, praėjus 800 metų, kaip seniausia Kornvalio mugė. Dar nesame buvę Summercourt mugėje, nes dažniausiai vykstame birželio mėnesį, o mūsų tradicija yra laiku nuvykti į Karališkąją Kornvalio parodą, kuri yra garsi Kornvalio žemės ūkio paroda, vykstanti nuo 1827 m. Mūsų vaikai mėgsta matyti visas avis, karvių, kiaulių ir kitų gyvūnų, paragaukite vietinių skanėstų ir stebėkite kasmetinį renginį, vadinamą Mased Parades of Hounds. Mes turime Treeing Walker Coonhound, Amerikos Fokshaundo palikuonį, todėl smagu matyti, kaip šimtas skalikų bėgioja per lauką ir raitelius su tradiciniais drabužiais.

karališkasis Kornvalio šou fokshaundų arkliaikarališkasis Kornvalio šou fokshaundų arkliai

Kitos Anglijos grafystės istoriškai vietinėse mugėse pardavinėjo savo imbierinių arba imbierinių sausainių apdangalų variantus, tačiau Kornvalio mugė yra vienintelė išlikusi, išimtis yra mažiau žinomas Dorset Fair Gingerbreads. Tai tradicija, kurią Kornvalio žmonės atsisakė leisti išnykti laiko dulkėse ir išliko gyvą po šimtmečių kaip brangų Kornvalio kulinarinio paveldo gabalą. Už tai daugiausia dėkoju kepėjui iš Truro, vardu John Cooper Furniss, kuris Kornvalio mugę pavertė komercine įmone. Jis įkūrė Furniss Foods ir 1886 m. pradėjo komerciškai gaminti Cornish Fairings. Jis netgi pardavė juos paštu ir netrukus žmonės visoje Anglijoje mėgavosi šiais imbieriniais sausainiais, kurie Kornvalio mugę išgarsino į nacionalinę šlovę. „Furniss“ juos gamina ir šiandien ir turi įstatymines teises į pavadinimą.

kornvalio dangtelių receptas imbieriniai sausainiai sausainiai tradiciniai autentiški traškūs meduoliai Kornvalis Anglijakornvalio dangtelių receptas imbieriniai sausainiai sausainiai tradiciniai autentiški traškūs meduoliai Kornvalis Anglija

Kornvalio mugė Ingridientai

Miltai, cukrus ir sviestas sudaro šių imbierinių apnašų pagrindą. Tradiciškai būtų naudojami taukai. Gaminau juos su visu sviestu, taip pat iš pusės sviesto ir pusės taukų ir, nors esu taukų gerbėjas kai kuriose kepimo srityse, šiems imbieriniams sausainiams man labiau patinka visas sviestas. Galite išbandyti abu būdus ir pamatyti, kas jums labiau patinka. Jūs galite lengvai pasigaminti savo lašinius (labai rekomenduojama), o tai labai paprasta. Peržiūrėkite mano mokymo programą Kaip pasigaminti taukų. „Cornish Fairings“ pagardinti gausia malto imbiero, cinamono ir prieskonių mišinio doze. Nebijokite naudoti daug prieskonių. „Cornish Fairings“ yra drąsūs ir gardūs su švelniai aštriu prieskoniu. Jei dar nesate su juo susipažinę, mišrūs prieskoniai yra tradicinis prieskonių mišinys, naudojamas daugelyje britų kepinių. Jūs galite lengvai rasti internete bet labai nesunkiai pasigaminsite patys, todėl rekomenduoju, kad skonis būtų geriausias. Peržiūrėkite mano naminio gaminimo receptą Prieskonių mišinys. Kitas svarbus Cornish Fairings ingredientas yra auksinis sirupas. Tai prisideda prie skonio ir tekstūros. Vėlgi, tai gali būti pirktas internetu arba galite pasidaryti patys (ne visai tas pats, bet gana artimas). Peržiūrėkite mano naminio gaminimo receptą Auksinis sirupas.

Be to, jums reikės kepimo miltelių ir sodos, o „Cornish Fairings“ reikalauja nemažo abiejų jų kiekio. Neišsigąskite, šie kiekiai yra tradiciniai ir prisideda ne tik prie Cornish Fairing būdingo traškėjimo, bet ir prie nuostabios traškios tekstūros. Man patinka tai, kad skirtingai nei daugelis kitų sausainių, jie traškūs kelias dienas. Šie Cornish Fairings yra ypač nuostabūs, užpilami arbatoje – tradicinis jų valgymo būdas. Arba, kaip mano vaikai jais patinka, pamirkyti piene.

kornvalio dangtelių receptas imbieriniai sausainiai sausainiai tradiciniai autentiški traškūs meduoliai Kornvalis Anglijakornvalio dangtelių receptas imbieriniai sausainiai sausainiai tradiciniai autentiški traškūs meduoliai Kornvalis Anglija

Cornish Fairings receptas

Pradėkime!

Įkaitinkite orkaitę iki 350 F/175 C.

Sudėkite visus sausus ingredientus į didelį dubenį ir išmaišykite, kad susimaišytų.

dubenyje sumaišome sausus ingredientusdubenyje sumaišome sausus ingredientus

Auksinį sirupą ir sviestą supilkite į nedidelį puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sviestas ištirps.

lydantis auksinį sirupą ir sviestąlydantis auksinį sirupą ir sviestą

Auksinį sirupo/sviesto mišinį supilkite į sausą mišinį. Išmaišykite, kad susimaišytų, o tada minkykite rankomis, kad susidarytų standi tešla.

drėgnų ir sausų ingredientų derinimas, kad pagamintumėte sausainių tešlądrėgnų ir sausų ingredientų derinimas, kad pagamintumėte sausainių tešlą

Šie sausainiai gaminami Furniss gamykloje – ant konvejerio juostos numeta sausainių tešlos rutuliukai, kurie po to perkeliami per mašiną dideliu voleliu, kuris juos išlygina prieš iškeliant į orkaitę. Tą patį padarysime tešlą iškočiodami į 1 colio rutuliukus, kiekvieną rutuliuką uždėkite ant delno ir paspauskite žemyn, kad jie išlygintų.

iš tešlos formuoti rutuliukus ir juos išlygintiiš tešlos formuoti rutuliukus ir juos išlyginti

Suplotus tešlos rutuliukus dėkite ant išklotos kepimo skardos. Kepkite ant vidurinės lentynos 11–14 minučių arba tol, kol jie taps giliai auksinės rudos spalvos. Atminkite, kad kuo ilgiau jie keps, tuo jie bus traškesni, todėl nustatykite kepimo trukmę atsižvelgdami į savo tekstūrą.

Leiskite imbieriniams apvalkalams maždaug 5 minutes stovėti ant kepimo skardos, prieš perkeldami juos ant grotelių, kad visiškai atvėstų. Sausainius laikykite sandariame inde kambario temperatūroje, kur jie išsilaikys kelias dienas.

sausainių kepimas ant sausainių skardossausainių kepimas ant sausainių skardos

Mėgautis!

kornvalio dangtelių receptas imbieriniai sausainiai sausainiai tradiciniai autentiški traškūs meduoliai Kornvalis Anglijakornvalio dangtelių receptas imbieriniai sausainiai sausainiai tradiciniai autentiški traškūs meduoliai Kornvalis Anglija
kornvalio dangtelių receptas imbieriniai sausainiai sausainiai tradiciniai autentiški traškūs meduoliai Kornvalis Anglijakornvalio dangtelių receptas imbieriniai sausainiai sausainiai tradiciniai autentiški traškūs meduoliai Kornvalis Anglija

Cornish Fairings (imbieriniai sausainiai)

Kimberly Killebrew

Šimtmečių senumo puoselėtas Kornvalio skanėstas, šie tradiciniai Kornvalio gaminiai yra kupini skonio ir yra nuostabiai traškūs, todėl puikiai tinka dėti!

Paruošimo laikas 10 minučių

Virimo laikas 14 minučių

Bendras laikas 24 minučių

Kursas Desertas

Virtuvė Jungtinė Karalystė, Cornish

Porcijos 12

Kalorijos 204 kcal

  • Įkaitinkite orkaitę iki 350 F/175 C. Sudėkite visus sausus ingredientus į didelį dubenį ir išmaišykite, kad susimaišytų.Į nedidelį puodą supilkite auksinį sirupą ir sviestą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sviestas ištirps.Auksinį sirupo/sviesto mišinį supilkite į sausą mišinį. Išmaišykite, kad susimaišytų, o tada minkykite rankomis, kad susidarytų standi tešla.Iš tešlos iškočiokite 1 colio rutuliukus, kiekvieną rutuliuką padėkite ant delno ir paspauskite žemyn, kad jie išlygintų.Suplotus tešlos rutuliukus dėkite ant išklotos kepimo skardos. Kepkite ant vidurinės lentynos 11–14 minučių arba tol, kol jie taps giliai auksinės rudos spalvos. Atminkite, kad kuo ilgiau jie keps, tuo jie bus traškesni, todėl nustatykite kepimo trukmę atsižvelgdami į savo tekstūrą.Leiskite imbieriniams apvalkalams maždaug 5 minutes stovėti ant kepimo skardos, prieš perkeldami juos ant grotelių, kad visiškai atvėstų. Sausainius laikykite sandariame inde kambario temperatūroje, kur jie išsilaikys kelias dienas.Pagamina apie dvi dešimtis Cornish Fairings.

Patiekimas: 2sausainiai | Kalorijos: 204kcal | Angliavandeniai: 32g | Baltymas: 2g | Riebalai: 8g | Sotieji riebalai: 5g | Polinesotieji riebalai: 0.4g | Mononesotieji riebalai: 2g | Trans-riebalų: 0.3g | Cholesterolis: 20mg | Natris: 247mg | Kalis: 79mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 18g | Vitaminas A: 238TV | Vitamino C: 0.1mg | Kalcis: 31mg | Geležis: 1mg

raktinis žodis Cornish Fairings, imbieriniai sausainiai

kimberly killebrew drąsus gurmanas

Sveiki, aš esu Kimberly Killebrew. Vieno vaiko žmona, dviejų vaikų mama, daugelio virėja. Keliaukite po pasaulį per savo skonio receptorius! Aistringas kulinaras, receptų kūrėjas, maisto stilistas ir nuotraukų entuziastas, mėgstu maistą – tyrą ir paprastą! Būdama ištekėjusi už gydytojo, akcentuoju sveikatą ir sveiką mitybą. Kaip žmona, visą darbo dieną dirbanti mama ir santuokos bei šeimos terapeutė taip pat tikiu, kad retkarčiais neklaužada pasimėgavimas prisideda prie laimingų ir sveikų santykių ir sveiko proto. Ateikite pasimėgauti skania originalia, atgaivinta klasika ir tiesiog skaniais patiekalais!

Skaityti daugiau apie mane…



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -