Cornish Fairings (imbieriniai sausainiai) – drąsus gurmanas
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Žr. mano atskleidimo politiką.
Šimtmečių senumo puoselėtas Kornvalio skanėstas, šie tradiciniai Kornvalio gaminiai yra kupini skonio ir yra nuostabiai traškūs, todėl puikiai tinka dėti!
Aš užaugau Kembridžšyre, Anglijoje, keliavau po visą šalį, aplankiau kiekvieną grafystę ir visa tai myliu, tačiau Kornvalis mano širdyje užima ypač ypatingą vietą. Tai kvapą gniaužiančios raižytos pakrantės, besidriekiantys kraštovaizdžiai, istorinės pilys ir dvarai, žavūs žvejų kaimeliai ir stiprus protėvių ryšys (daugiau apie tai galite paskaityti mano Kornvalio pasta įrašą), dažnai grįžtame atgal ir kiekvieną kartą jaučiamės emociškai įkrauti. Ir kiekvieno apsilankymo metu leidžiu laiką toliau tyrinėdamas senąsias Kornvalio tradicijas, įskaitant, žinoma, tradicinį Kornvalio maistą. Šiandieninis receptas siekia šimtmečius ir yra brangus imbierinis biskvitas (sausainis), žinomas kaip Cornish Fairings.
Kas yra Kornvalio mugė?
Terminas „mugė“ iš pradžių reiškė bet kokį mažą valgomą suvenyrą, parduodamą mugėse visoje Anglijoje. Šie skanėstai skyrėsi priklausomai nuo regiono, o meduoliai buvo ypač populiarus pasirinkimas, nes ilgai išsilaikė, kol sugesdavo. Šie meduoliai buvo kepami visų formų ir dydžių ir dažnai buvo perkami ir dovanojami kaip meilės ženklas. Jie taip pat buvo įsigyti kaip sėkmės pakabukai; jaunos moterys pirkdavo meduolio formos vyrus, tikėdamosi tais metais susirasti savo vyrus. Su šiomis skirtingomis Anglijos grafystės tradicijomis, Kornvalis sukūrė savo versiją: prieskoninį ir traškų imbierinį biskvitą, kuris puikiai tiko užgerti arbatoje, Cornish Fairing.
Viena iš tokių istorinių mugių Kornvalyje yra Summercourt mugė, kasmet vykstanti rugsėjo pabaigoje visai šalia Niukvėjaus. Mugė tęsiasi ir šiandien, praėjus 800 metų, kaip seniausia Kornvalio mugė. Dar nesame buvę Summercourt mugėje, nes dažniausiai vykstame birželio mėnesį, o mūsų tradicija yra laiku nuvykti į Karališkąją Kornvalio parodą, kuri yra garsi Kornvalio žemės ūkio paroda, vykstanti nuo 1827 m. Mūsų vaikai mėgsta matyti visas avis, karvių, kiaulių ir kitų gyvūnų, paragaukite vietinių skanėstų ir stebėkite kasmetinį renginį, vadinamą Mased Parades of Hounds. Mes turime Treeing Walker Coonhound, Amerikos Fokshaundo palikuonį, todėl smagu matyti, kaip šimtas skalikų bėgioja per lauką ir raitelius su tradiciniais drabužiais.
Kitos Anglijos grafystės istoriškai vietinėse mugėse pardavinėjo savo imbierinių arba imbierinių sausainių apdangalų variantus, tačiau Kornvalio mugė yra vienintelė išlikusi, išimtis yra mažiau žinomas Dorset Fair Gingerbreads. Tai tradicija, kurią Kornvalio žmonės atsisakė leisti išnykti laiko dulkėse ir išliko gyvą po šimtmečių kaip brangų Kornvalio kulinarinio paveldo gabalą. Už tai daugiausia dėkoju kepėjui iš Truro, vardu John Cooper Furniss, kuris Kornvalio mugę pavertė komercine įmone. Jis įkūrė Furniss Foods ir 1886 m. pradėjo komerciškai gaminti Cornish Fairings. Jis netgi pardavė juos paštu ir netrukus žmonės visoje Anglijoje mėgavosi šiais imbieriniais sausainiais, kurie Kornvalio mugę išgarsino į nacionalinę šlovę. „Furniss“ juos gamina ir šiandien ir turi įstatymines teises į pavadinimą.
Kornvalio mugė Ingridientai
Miltai, cukrus ir sviestas sudaro šių imbierinių apnašų pagrindą. Tradiciškai būtų naudojami taukai. Gaminau juos su visu sviestu, taip pat iš pusės sviesto ir pusės taukų ir, nors esu taukų gerbėjas kai kuriose kepimo srityse, šiems imbieriniams sausainiams man labiau patinka visas sviestas. Galite išbandyti abu būdus ir pamatyti, kas jums labiau patinka. Jūs galite lengvai pasigaminti savo lašinius (labai rekomenduojama), o tai labai paprasta. Peržiūrėkite mano mokymo programą Kaip pasigaminti taukų. „Cornish Fairings“ pagardinti gausia malto imbiero, cinamono ir prieskonių mišinio doze. Nebijokite naudoti daug prieskonių. „Cornish Fairings“ yra drąsūs ir gardūs su švelniai aštriu prieskoniu. Jei dar nesate su juo susipažinę, mišrūs prieskoniai yra tradicinis prieskonių mišinys, naudojamas daugelyje britų kepinių. Jūs galite lengvai rasti internete bet labai nesunkiai pasigaminsite patys, todėl rekomenduoju, kad skonis būtų geriausias. Peržiūrėkite mano naminio gaminimo receptą Prieskonių mišinys. Kitas svarbus Cornish Fairings ingredientas yra auksinis sirupas. Tai prisideda prie skonio ir tekstūros. Vėlgi, tai gali būti pirktas internetu arba galite pasidaryti patys (ne visai tas pats, bet gana artimas). Peržiūrėkite mano naminio gaminimo receptą Auksinis sirupas.
Be to, jums reikės kepimo miltelių ir sodos, o „Cornish Fairings“ reikalauja nemažo abiejų jų kiekio. Neišsigąskite, šie kiekiai yra tradiciniai ir prisideda ne tik prie Cornish Fairing būdingo traškėjimo, bet ir prie nuostabios traškios tekstūros. Man patinka tai, kad skirtingai nei daugelis kitų sausainių, jie traškūs kelias dienas. Šie Cornish Fairings yra ypač nuostabūs, užpilami arbatoje – tradicinis jų valgymo būdas. Arba, kaip mano vaikai jais patinka, pamirkyti piene.
Cornish Fairings receptas
Pradėkime!
Įkaitinkite orkaitę iki 350 F/175 C.
Sudėkite visus sausus ingredientus į didelį dubenį ir išmaišykite, kad susimaišytų.
Auksinį sirupą ir sviestą supilkite į nedidelį puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sviestas ištirps.
Auksinį sirupo/sviesto mišinį supilkite į sausą mišinį. Išmaišykite, kad susimaišytų, o tada minkykite rankomis, kad susidarytų standi tešla.
Šie sausainiai gaminami Furniss gamykloje – ant konvejerio juostos numeta sausainių tešlos rutuliukai, kurie po to perkeliami per mašiną dideliu voleliu, kuris juos išlygina prieš iškeliant į orkaitę. Tą patį padarysime tešlą iškočiodami į 1 colio rutuliukus, kiekvieną rutuliuką uždėkite ant delno ir paspauskite žemyn, kad jie išlygintų.
Suplotus tešlos rutuliukus dėkite ant išklotos kepimo skardos. Kepkite ant vidurinės lentynos 11–14 minučių arba tol, kol jie taps giliai auksinės rudos spalvos. Atminkite, kad kuo ilgiau jie keps, tuo jie bus traškesni, todėl nustatykite kepimo trukmę atsižvelgdami į savo tekstūrą.
Leiskite imbieriniams apvalkalams maždaug 5 minutes stovėti ant kepimo skardos, prieš perkeldami juos ant grotelių, kad visiškai atvėstų. Sausainius laikykite sandariame inde kambario temperatūroje, kur jie išsilaikys kelias dienas.
Mėgautis!
Cornish Fairings (imbieriniai sausainiai)
Šimtmečių senumo puoselėtas Kornvalio skanėstas, šie tradiciniai Kornvalio gaminiai yra kupini skonio ir yra nuostabiai traškūs, todėl puikiai tinka dėti!
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 F/175 C. Sudėkite visus sausus ingredientus į didelį dubenį ir išmaišykite, kad susimaišytų.Į nedidelį puodą supilkite auksinį sirupą ir sviestą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sviestas ištirps.Auksinį sirupo/sviesto mišinį supilkite į sausą mišinį. Išmaišykite, kad susimaišytų, o tada minkykite rankomis, kad susidarytų standi tešla.Iš tešlos iškočiokite 1 colio rutuliukus, kiekvieną rutuliuką padėkite ant delno ir paspauskite žemyn, kad jie išlygintų.Suplotus tešlos rutuliukus dėkite ant išklotos kepimo skardos. Kepkite ant vidurinės lentynos 11–14 minučių arba tol, kol jie taps giliai auksinės rudos spalvos. Atminkite, kad kuo ilgiau jie keps, tuo jie bus traškesni, todėl nustatykite kepimo trukmę atsižvelgdami į savo tekstūrą.Leiskite imbieriniams apvalkalams maždaug 5 minutes stovėti ant kepimo skardos, prieš perkeldami juos ant grotelių, kad visiškai atvėstų. Sausainius laikykite sandariame inde kambario temperatūroje, kur jie išsilaikys kelias dienas.Pagamina apie dvi dešimtis Cornish Fairings.
Patiekimas: 2sausainiai | Kalorijos: 204kcal | Angliavandeniai: 32g | Baltymas: 2g | Riebalai: 8g | Sotieji riebalai: 5g | Polinesotieji riebalai: 0.4g | Mononesotieji riebalai: 2g | Trans-riebalų: 0.3g | Cholesterolis: 20mg | Natris: 247mg | Kalis: 79mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 18g | Vitaminas A: 238TV | Vitamino C: 0.1mg | Kalcis: 31mg | Geležis: 1mg