Crepes be glitimo – drąsus gurmanas
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Žr. mano atskleidimo politiką.
Šis receptas be glitimo atideda parduotuvėje pirktus miltų mišinius ir parodo, kaip juos pasigaminti visiškai nuo nulio! Jokių keistų skonių ar smėlingos tekstūros, šie blyneliai yra tokie geri, tokie lengvi ir švelnūs, kad net nepajusite, kad juose nėra glitimo! Jie gaminami be ksantano dervos ir gali būti pagaminti be pieno.
Manau, kad galėčiau valgyti blynelius visą dieną, jei leisčiau sau. Gerai, kad aš to nedarau! Bet tikrai būtų lengva. Ar kada nors valgėte blynelius, užpildytus „Nutella“ ir užteptais plakta grietinėle? Ar tiesiog užpilta braškių uogiene ir pabarstyta cukraus pudra? Tikrai, ar yra kas geriau?
Aš dažnai gaminu ir kepu naudodamas grūdus ir ingredientus be glitimo, kad mūsų sistemoms būtų suteikta pertrauka nuo glitimo. Ir turiu pasakyti, kad nors GF nėra „kaip“ glitimo atitikmuo, šie blyneliai be glitimo yra labai artimi. Ir aš pasiruošęs lažintis, kad kiekvienas, kuris tai valgo, neatspės, kad tai GF. Jie turi puikų skonį ir lengvą bei švelnią tekstūrą. Įdaryti arba saldžiais ar pikantiškais įdarais, šie blyneliai be glitimo tikrai bus populiariausi!
Crepes be glitimo Ingredientai
- Rudųjų ryžių miltai – suteikia malonų riešutų ir šiek tiek saldų skonį.
- Baltųjų ryžių miltai – suteikia lengvumo, kad subalansuotų rudųjų ryžių miltus.
- Bulvių krakmolas – padeda sukurti subtilius trupinius ir sodrią burnos pojūtį.
- Tapijokos krakmolas – suteikia lengvumo ir dailios tekstūros.
- Kiaušiniai – jie sukuria struktūrą ir suteikia švelnią tekstūrą, veikdami kaip rišiklis ir raugiklis.
- Pienas – riebalai daro tekstūrą švelnesnę, todėl rekomenduoju nenugriebtą pieną. Jei norite pasirinkti be pieno, naudokite alternatyvą, geriausia, jei įmanoma, su šiek tiek riebalų.
- Sviestas – suteikia skonį, sodrumą ir prisideda prie švelnios tekstūros. Nepieninei alternatyvai naudokite aliejų.
- Vanilės ekstraktas – suteikia skonį ir padidina saldumą. Jei gaminate pikantiškus blynelius, to praleiskite.
- Cukrus – tik prisilietimas. Jei gaminate pikantiškus blynelius, to praleiskite.
- Druska – košerinė arba jūros druska.
Pro patarimai
- Būtinai leiskite tešlai pailsėti šaldytuve bent valandą, kad miltai visiškai sugertų. Visiškai hidratuota tešla bus stabilesnė ir atsparesnė plyšimui, kai ateis laikas virti blynelius.
- Tešlą galima pagaminti iki 2 dienų. Laikykite jį šaldytuve ir prieš naudodami gerai išmaišykite.
- Būtinai pakankamai iš anksto įkaitinkite savo blynelių keptuvę, nepridegančią keptuvę ar groteles. Ieškote pastovios vidutinės ugnies, kad blyneliai greitai iškeptų ir taptų auksiniai, nesudegę. Supilkite šiek tiek tešlos į keptuvę, kad patikrintumėte temperatūrą.
- Lengvai sutepkite keptuvę tarp kiekvieno krepio, net jei jis nelimpa. Greitas aliejaus purškimas padės.
Storamžiaus
Tešlą galima laikyti šaldytuve iki 2 dienų. Likę blyneliai be glitimo gali būti uždengti plastikine plėvele ir parą laikomi šaldytuve bei švelniai pašildyti mikrobangų krosnelėje. Jas taip pat galima užšaldyti iki 2 mėnesių: sudėkite į krūvas ir įdėkite į užsegamą šaldymo maišelį ir padėkite į šaldiklį. Maišelyje juos atitirpinkite šaldytuve per naktį.
Aptarnavimo pasiūlymai
Nesvarbu, ar patiekiate juos su saldžiais ar pikantiškais įdarais, šie blyneliai be glitimo bus populiarūs. Štai keletas idėjų:
Saldūs blyneliai
- Klasikinis cukrus ir citrina: Krepį pabarstykite granuliuotu cukrumi ir išspauskite šviežių citrinų sulčių. Krepį sulankstykite į ketvirčius ir patiekite.
- Nutella ir bananas: Krepį aptepkite Nutella, ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustytus bananus ir sulankstykite arba susukite krepą.
- Uogų kompotas arba Jam: Ant blynelio užpilkite šilto uogų kompoto arba uogienės ir uždėkite šlakelį plaktos grietinėlės.
- Klevų sirupas ir pekano riešutai: Krepį apšlakstykite klevų sirupu ir apibarstykite skrudintais pekano riešutais. Papildomam pasimėgavimui galite įdėti šiek tiek plaktos grietinėlės arba sviesto.
- Šokoladas ir braškės: Apšlakstykite blyninį šokolado padažu ir suberkite griežinėliais pjaustytas šviežias braškes. Sulenkite arba susukite ir pabarstykite cukraus pudra.
Pikantieji blyneliai
- Kumpis ir sūris: Į blyninio vidurį įdėkite gabalėlį kumpio ir pabarstykite sūrio (pvz., šveicariško ar čederio). Sulenkite arba susukite ir kaitinkite keptuvėje, kol išsilydys sūris.
- Špinatai ir Feta: Ant blyninio užtepkite troškintų špinatų ir trupinto fetos sūrio mišinio.
- Grybai ir Gruyère: Pagardinkite grybus ir česnaką, tada aptepkite juos ant blyno su tarkuotu Gruyère sūriu.
- Rūkyta lašiša ir kreminis sūris: Krepį aptepkite kreminiu sūriu, įdėkite rūkytos lašišos griežinėlius, papuoškite kaparėliais ir šviežiais krapais.
- Kiaušinis ir šoninė: Įdėkite virtą kiaušinį arba šiek tiek plaktos kiaušinienės ir traškios šoninės. Norėdami gauti daugiau malonumo, galite pridėti šiek tiek tarkuoto sūrio. Įdėkite pabarstyti šviežių česnakų.
Crepes be glitimo receptas
Pradėkime!
Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus.
Įpilkite į jį šlapius ingredientus ir plakite iki vientisos masės.
Įpilkite šiek tiek daugiau pieno, jei jis per tirštas (galite išbandyti vieną blynelį, kad nustatytumėte, ar norite įpilti daugiau pieno, kad gautumėte plonesnį kremą). Uždenkite ir palikite tešlą šaldytuve bent valandą.
Ant vidutinės ugnies įkaitinkite 10 colių skersmens keptuvę arba krepų keptuvę ir lengvai apšlakstykite trupučiu aliejaus. Į keptuvę supilkite 1/3 puodelio tešlos ir apverskite keptuvę sukamaisiais judesiais, kad tešla pasiskirstytų. Kepkite 1–2 minutes iki auksinės rudos spalvos, tada apverskite ir kepkite dar 1–2 minutes. Pakartokite su likusiais blyneliais, sudėkite juos vieną ant kito ant lėkštės.
Patiekite iš karto su pasirinktu įdaru. Idėjų pateikimo ieškokite aukščiau.
Mėgaukitės!
Norėdami gauti daugiau mėgstamų receptų be glitimo, išbandykite mano:
Crepes be glitimo
Šie blyneliai be glitimo gaminami nuo nulio be ksantano dervos. Jie lengvi ir švelnūs, su nuostabia tekstūra ir skoniu!
- 1/2 puodelis rudųjų ryžių miltai
- 1/2 puodelis baltųjų ryžių miltų
- 2 šaukštai bulvių krakmolo
- 2 šaukštai tapijokos krakmolas
- 1/4 šaukštelis druskos
- 2 dideli kiaušiniai
- 1 puodelis pienas (rekomenduojamas nenugriebtas pienas) (galima pakeisti pasirinktu ne pieno produktu)
- 2 šaukštai lydyto sviesto arba aliejaus (be pieno: naudokite aliejų)
- 1/2 šaukštelis vanilės ekstraktas (nenaudokite, jei naudojate pikantiškus įdarus)
- 1 šaukštas cukranendrių cukrus (nenaudokite, jei naudojate pikantiškus įdarus)
-
Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus. Sudėkite šlapius ingredientus ir plakite iki vientisos masės. Įpilkite šiek tiek daugiau pieno, jei jis per tirštas (galite išbandyti vieną blynelį, kad nustatytumėte, ar norite įpilti daugiau pieno, kad gautumėte plonesnį kremą). Uždenkite ir leiskite tešlai pailsėti šaldytuve bent valandą, kad miltai visiškai susigertų.
-
Ant vidutinės ugnies įkaitinkite 10 colių skersmens keptuvę arba krepų keptuvę ir lengvai apšlakstykite trupučiu aliejaus. Į keptuvę supilkite 1/3 puodelio tešlos ir apverskite keptuvę sukamaisiais judesiais, kad tešla pasiskirstytų. Kepkite 1–2 minutes iki auksinės rudos spalvos, tada apverskite ir kepkite dar 1–2 minutes. Pakartokite su likusiais blyneliais, sudėkite juos vieną ant kito ant lėkštės.Patiekite iš karto su pasirinktu įdaru. Žiūrėkite aptarnavimo pasiūlymus tinklaraščio įraše.
Kalorijos: 158kcalAngliavandeniai: 23gBaltymai: 3gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 2gCholesterolis: 51mgNatris: 129mgKalis: 128mgCukrus: 3gVitaminas A: 195TVVitaminas C: 0.2mgKalcis: 43mgGeležis: 0.5mg
Iš pradžių paskelbta „The Daring Gourmet“ 2016 m. birželio 23 d