Germknödel (Austrijos mielių koldūnai) – drąsus gurmanas

Germknoedel-Recipe-9.jpg


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Žr. mano atskleidimo politiką.

Autentiškas Germknödel receptas, garsieji garuose virtų mielių kukuliai, įdaryti slyvų konservais ir užpilti sviestu, aguonomis ir cukraus pudra! Populiarus visoje Austrijoje ir Pietų Vokietijos Bavarijos regione, „Germknoedel“ yra desertas, tačiau dažnai patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas, nes jie yra tokie sotūs ir tokie skanūs!

Būtinai išbandykite ir populiariąją vokišką versiją, su kuria užaugau, Dampfnudeln pamirkytas naminiu vanilės padažu!

germknoedel receptas austriški garuose virtų mielių koldūnai tradiciniai autentiški aguonos cukraus pudra slyvų uogienė sviesto įdaras

Kas yra Germknödel?

Kaip vokiečių Semmelknödelkurie yra duonos kukuliai, ir Kartoffelklößekurie yra bulvių kukuliai, Germknödel taip pat yra koldūnai, bet jie mielės koldūnai. Konkrečiai jie yra garuose mielių kukuliai. Dar konkrečiau, tai garuose virtų mielių kukuliai, į kuriuos įdaromi slyvų konservai (vad. Powidl) ir patiekiamas su rudu sviestu, grūstomis aguonomis ir cukraus pudra. Žodis „gemalas“ yra senesnis vokiškas žodis mielės o „Knödel“ reiškia koldūnas. Kai kuriose vietovėse Germknödel taip pat vadinama „Süße Klöße“, arba saldūs koldūnai.

Germknoedel yra Bohemijos kilmės, reiškiantis buvusį Habsburgų Austrijos imperijos Bohemijos regioną, kuris dabar yra dabartinė Čekija, o tai paaiškina, kodėl šiuo patiekalu mėgaujamasi ir Čekijoje. Jis pateko į Austriją ir į Bavariją, ir būtent šie trys regionai dalijasi Germknödel kaip savo kulinarinio paveldo dalimi.

Germknödel prieš Dampfnudeln

Kitas populiarus variantas yra vokiškas Dampfnudeln. Germknödel ir Dampfnudeln yra panašūs, tačiau yra esminių skirtumų. Abu yra mielių kukuliai, virti garuose, tačiau:

  • Dampfnudeln yra garuose sluoksnyje skysčio, dažniausiai pieno su lydytu sviestu ir šiek tiek cukraus. Mėgstamas Dampfnudeln aspektas yra aukso rudos spalvos pluta, kuri susidaro ant koldūnų dugno. Germknoedel tradiciškai garinamas garinimo krepšyje virš skysčio (dažniausiai vandens), todėl ant dugno nesusidaro pluta. Tačiau šiais laikais virėjai, galbūt dėl ​​to, kad neturi garintuvo, virtinius taip pat garina tiesiai puode su skysčio (vėlgi, dažniausiai vandens) sluoksniu.
  • Germknödel visada užpildomas tradiciniu slyvų sviestu, žinomu kaip Milteliai. Dampfnudeln tradiciškai nėra užpildyti.
  • Dampfnudeln patiekiami su vanilinio padažo, nors Reinlando-Pfalco žemėje jie taip pat patiekiami kaip pikantiškas patiekalas, o germknödel visada patiekiami kaip desertas ir su rudu sviestu, trintomis aguonomis ir cukraus pudra. Nors tai nėra tradicinė Germknoedel, kai kurie žmonės vis tiek mėgsta dėti vanilės padažą.
germknoedel receptas austriški garuose virtų mielių koldūnai tradiciniai autentiški aguonos cukraus pudra slyvų uogienė sviesto įdarasgermknoedel receptas austriški garuose virtų mielių koldūnai tradiciniai autentiški aguonos cukraus pudra slyvų uogienė sviesto įdaras

Kas yra Powidl?

Powidl yra austriškas slyvų sviestas, gaminamas troškinant itališkas slyvas kelias valandas, kol jos suskils. Powidl yra specialiai pagamintas be jokių tirštiklių ar drebučių, todėl ilgas troškinimo laikas ir slyvų sviesto konsistencija. Tradiciškiausia forma Powidl taip pat gaminamas be jokio cukraus, tik slyvų. Šiandien labiau įprasta pridėti šiek tiek cukraus, taip pat cinamono ir gvazdikėlių.

Galite pasigaminti naminį Powidl pagal mano vokiško Pflaumenmus receptą arba Slyvų sviestastaip pat gaminamas Powidl.

slyvų sviesto receptas powidl austrų vokiečių geriausias naminis pflaumenmus rezeptslyvų sviesto receptas powidl austrų vokiečių geriausias naminis pflaumenmus rezept

Germknödel yra desertas, tačiau kadangi jie yra tokie sotūs, jie dažniausiai patiekiami kaip pagrindinis patiekalas. Kad ir kuriuo paros metu nuspręstumėte pasilepinti, jums patiks šie tradiciniai austriški garuose virtų mielių kukuliai!

germknoedel receptas austriški garuose virtų mielių koldūnai tradiciniai autentiški aguonos cukraus pudra slyvų uogienė sviesto įdarasgermknoedel receptas austriški garuose virtų mielių koldūnai tradiciniai autentiški aguonos cukraus pudra slyvų uogienė sviesto įdaras

Germknödel receptas

Pradėkime!

Miltus, cukrų, mieles, druską, kiaušinį, lydytą sviestą ir pieną suberkite į stovo maišytuvo dubenį su tešlos kabliuku. (Nesvarbu, ar naudojate aktyvias sausas mieles, ar greitai tirpstančias mieles, jas galima dėti tiesiai į tešlos mišinį. Paplitęs mitas, kad aktyviąsias sausas mieles pirmiausia reikia pražydinti.)

Tešlą maišykite iki vientisos masės (jei reikia, įpilkite dar šiek tiek pieno) ir toliau minkykite apie 4 minutes. Turėtumėte gauti minkštą ir lanksčią tešlą.

tešlos gaminimas maišytuvetešlos gaminimas maišytuve

Dubenį apšlakstykite aliejumi, iš tešlos suformuokite rutulį ir vėl įdėkite į dubenį. Laisvai uždenkite plastikine plėvele ir padėkite į šiltą vietą, kad pakiltų 60-90 minučių arba kol tešla padidės dvigubai. Tada išmuškite tešlą ir padėkite ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus.

Padalinkite tešlą į 8 maždaug vienodas dalis. Man patinka sverti savuosius, kad jie būtų gražūs ir vienodo dydžio. Kiekvienas jų bus maždaug 140 gramų / 5 uncijos.

leisti tešlai pakilti ir padalinti į gabalusleisti tešlai pakilti ir padalinti į gabalus

Susukite gabaliukus į rutuliukus, kiekvieną rutuliuką iškočiokite ir į centrą įdėkite porą šaukštų pudros.

Sulenkite tešlos šonus ir gerai suspauskite, kad susijungtų ir suformuotumėte rutulį. Padėkite rutulį žemyn, siūle žemyn. Pakartokite tai visiems koldūnams. Koldūnus uždenkite rankšluosčiu arba plastikine plėvele, palikdami tarp jų vietos išsiplėsti, ir palikite šiltoje vietoje dar 30-60 minučių, kol gražiai išsipūs.

į tešlą įdedant slyvų sviestąį tešlą įdedant slyvų sviestą

Supilkite vandenį į didelę nepridegančią keptuvę, įberkite 1/4 arbatinio šaukštelio druskos ir užvirinkite. Aš naudoju a 5 kvortų 12 colių keraminė keptuvė kuris puikiai tinka 8 Germknödel.

Įdėkite Germknoedel į keptuvę. Nedaužykite jų kartu, jie turi turėti erdvės plėstis. Grąžinkite vandenį į a labai žemas troškinti. Tikslas yra švelniai juos išgaruoti. Uždėkite dangtį ant keptuvės. Leiskite koldūnams virti apie 30 minučių.

ĮSPĖJIMAS: Kad ir ka bedarysi, NEatidarykite dangtelio kol koldūnai iškeps arba jie subyrės. Man patinka naudoti keptuvę su stikliniu dangčiu, kad galėčiau matyti, kas vyksta viduje.

germknoedel receptas austriški garuose virtų mielių koldūnai tradiciniai autentiški aguonos cukraus pudra slyvų uogienė sviesto įdarasgermknoedel receptas austriški garuose virtų mielių koldūnai tradiciniai autentiški aguonos cukraus pudra slyvų uogienė sviesto įdaras

Patiekdami į lėkštę išdėliokite kukulį, apšlakstykite rudu sviestu, o ant viršaus užberkite trintų aguonų ir cukraus pudros.

germknoedel receptas austriški garuose virtų mielių koldūnai tradiciniai autentiški aguonos cukraus pudra slyvų uogienė sviesto įdarasgermknoedel receptas austriški garuose virtų mielių koldūnai tradiciniai autentiški aguonos cukraus pudra slyvų uogienė sviesto įdaras

Mėgautis!

germknoedel receptas austriški garuose virtų mielių koldūnai tradiciniai autentiški aguonos cukraus pudra slyvų uogienė sviesto įdarasgermknoedel receptas austriški garuose virtų mielių koldūnai tradiciniai autentiški aguonos cukraus pudra slyvų uogienė sviesto įdaras

Norėdami gauti daugiau tradicinių austrų ir vokiečių gėrybių, būtinai išbandykite mano:

germknoedel receptas austriški garuose virtų mielių koldūnai tradiciniai autentiški aguonos cukraus pudra slyvų uogienė sviesto įdarasgermknoedel receptas austriški garuose virtų mielių koldūnai tradiciniai autentiški aguonos cukraus pudra slyvų uogienė sviesto įdaras

Germknödel (Austrijos mielių koldūnai)

Germknödel mėgaujasi visoje Austrijoje ir pietų Vokietijos Bavarijos regione. Tai garuose virtų mielių kukuliai, užpildyti slyvų sviestu ir patiekiami su grūstomis aguonomis ir cukraus pudra. Jie patiekiami kaip pagrindinis patiekalas, nes yra sotūs!

Paruošimo laikas 30 minučių

Virimo laikas 30 minučių

Tikrinimo laikas 2 valandų

Bendras laikas 3 valandų

Kursas Desertas, pagrindinis patiekalas

Virtuvė austrų, vokiečių

Porcijos 8

Kalorijos 592 kcal

  • Germknödel:
  • 4 puodeliai universalūs miltai
  • 1/4 puodelis cukraus
  • 2 arbatinius šaukštelius aktyvios sausosios mielės arba greitai paruošiamų mielių
  • 1/2 šaukštelis košerinė druska
  • 1 puodelis pieno kambario temperatūra
  • 4 šaukštai nesūdytas sviestas ištirpęs, bet ne per karštas
  • 1 kiaušinis kambario temperatūra
  • 1 puodelis Powidl (Austrijos slyvų sviestas) spustelėkite nuorodą mano vokiškam Pflaumenmus receptui, kuris yra tas pats
  • Dėl keptuvės:
  • 3/4 puodelis vandens
  • 1/4 šaukštelis košerinė druska
  • Pateikimui:
  • 1 lazda rudo sviesto (norėdami pagaminti rudą sviestą, troškinkite sviestą nedideliame puode arba mikrobangų krosnelėje minutę ar dvi arba tol, kol pradės atsirasti rudų dėmių)
  • 1/2 puodelis susmulkintų aguonų (trumpai plakite aguonas kavos/prieskonių malūnėlyje, kol jos bus stambiai susmulkintos)
  • 1/2 puodelis cukraus pudra
  • naminis vanilinis padažas ne tradicinė, bet galimybė (receptą rasite paspaudę nuorodą)
  • Miltus, cukrų, mieles, druską, kiaušinį, lydytą sviestą ir pieną suberkite į stovo maišytuvo dubenį su tešlos kabliuku. (Nesvarbu, ar naudojate aktyvias sausas mieles, ar greitai tirpstančias mieles, jas galima dėti tiesiai į tešlos mišinį. Klaidinga nuomonė, kad aktyviąsias sausas mieles pirmiausia reikia pražydinti.) Tešlą maišykite iki vientisos masės (jei reikia, įpilkite dar šiek tiek pieno) ir toliau minkykite apie 4 minutes. Turėtumėte gauti minkštą ir lanksčią tešlą.Dubenį apšlakstykite aliejumi, iš tešlos suformuokite rutulį ir vėl įdėkite į dubenį. Laisvai uždenkite plastikine plėvele ir padėkite į šiltą vietą, kad pakiltų 60-90 minučių arba kol tešla padidės dvigubai.
  • Išmuškite tešlą ir padėkite ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus.Padalinkite tešlą į 8 maždaug vienodas dalis. Jei pasversite juos, jie bus maždaug 140 gramų / 5 uncijos.Susukite gabaliukus į rutuliukus, kiekvieną rutuliuką iškočiokite ir į centrą įdėkite porą šaukštų pudros. Sulenkite tešlos šonus ir gerai suspauskite, kad susijungtų ir suformuotumėte rutulį. Padėkite rutulį žemyn, siūle žemyn. Pakartokite tai visiems koldūnams. Koldūnus uždenkite rankšluosčiu arba plastikine plėvele, palikdami tarp jų vietos išsiplėsti, ir palikite šiltoje vietoje dar 30-60 minučių, kol gražiai išsipūs.
  • Supilkite vandenį į didelę nepridegančią keptuvę, įberkite 1/4 arbatinio šaukštelio druskos ir užvirinkite. Aš naudoju a 5 kvortų 12 colių keraminė keptuvė kuris puikiai tinka 8 Germknödel. Įdėkite Germknödel į keptuvę. Nedaužykite jų kartu, jie turi turėti erdvės plėstis. Grąžinkite vandenį į a labai žemas troškinkite. Tikslas yra švelniai juos išgaruoti. Uždėkite dangtį ant keptuvės. Leiskite koldūnams virti apie 30 minučių.ĮSPĖJIMAS: Kad ir ka bedarysi, NEatidarykite dangtelio kol koldūnai iškeps arba jie subyrės. Man patinka naudoti keptuvę su stikliniu dangčiu, kad galėčiau matyti, kas vyksta viduje.
  • Patiekdami į lėkštę išdėliokite kukulį, apšlakstykite rudu sviestu, o ant viršaus užberkite trintų aguonų ir cukraus pudros. Jei naudojate, patiekite su vaniliniu padažu.

Kalorijos: 592kcalAngliavandeniai: 83gBaltymas: 10gRiebalai: 22gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 70mgNatris: 347mgKalis: 211mgPluoštas: 4gCukrus: 36gVitaminas A: 607TVVitamino C: 4mgKalcis: 155mgGeležis: 4mg

raktinis žodis Germknödel, virtų mielių koldūnai

kimberly killebrew drąsus gurmanas

Sveiki, aš esu Kimberly Killebrew ir sveiki atvykę į „Daring Gourmet“, kur rasite skanių originalų, atgaivintos klasikos ir tiesiog tiesiog gerų užkandžių iš viso pasaulio! Kilusi iš Vokietijos, vėliau užaugusi Anglijoje, keliavusi po pasaulį, o dabar gyvenanti JAV, iš mano pasaulinės įtakos turinčios virtuvės kviečiu jus keliauti po pasaulį per savo skonio receptorius!

Skaityti daugiau apie mane…



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -