Keturių pupelių salotos – drąsus gurmanas
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Žr. mano atskleidimo politiką.
Šis klasikinis keturių pupelių salotų receptas pagamintas iš šviežių žalių ir geltonų vaško pupelių bei saldaus ir aštraus vinigreto. Jį lengva pagaminti, jį galima pagaminti gerokai iš anksto (skonis dar geresnis!) ir yra gaivus garnyras jūsų namuose, kepsninėje kieme, piknikui ar puodui!
Norėdami gauti kitą paprastą pupelių salotų receptą, peržiūrėkite mano vokiškas žaliųjų pupelių salotas, Bohnensalat!
Keturių pupelių salotos yra klasikinis amerikietiškas garnyras, sukeliantis puodų ir kepsnių kieme vaizdus. Tai patikimas minios malonumas, suteikiantis nuostabių tekstūrų ir skonių pliūpsnį bei derantis su įvairiais pagrindiniais patiekalais. Jis gali būti patiekiamas šaltas arba kambario temperatūros, yra puikus paruošiamas patiekalas, iš kurio susidaro nuostabūs likučiai.
Keturi pupelių salotų ingredientai
Kaip rodo pavadinimas, šiose salotose yra keturios pupelių rūšys. Bet ką daryti, jei norite pridėti penktą pupelę? Pirmyn! O kas, jei po ranka turite tik tris pupelių veisles? Jokiu problemu! Nedvejodami keiskite pupeles pagal tai, ką turite po ranka, arba pagal savo asmeninius pageidavimus. Pavyzdžiui, cannellini pupelės puikiai papildo šias salotas, suteikia kreminės tekstūros ir sviestinio skonio. Taip pat galima naudoti Pinto arba juodąsias pupeles (tik būtinai gerai nusausinkite juodąsias pupeles, kad jos nepakeistų salotų spalvos), taip pat juoduosius žirnelius. Be pupelių dedame svogūnus ir paprastą, bet kvapnų saldų ir aštrų vinigretą, pagamintą iš obuolių sidro acto, alyvuogių aliejaus, cukraus, druskos ir pipirų. Ieškote mažai cukraus turinčios alternatyvos? Tu gali naudoti alternatyvus granuliuotas saldiklis.
Kol tu gali naudokite konservuotas žalias ir geltonas vaško pupeles po žiupsnelį, primygtinai rekomenduoju naudoti šviežias, kai įmanoma. Kasmet auginu pupeles mūsų sode ir jas blanširuoju bei užšaldau, kad po kelių mėnesių galėtume jomis mėgautis. (Peržiūrėkite mano mokymo programą Kaip užšaldyti žalias pupeles.) Iki šiol šią vasarą nuėmiau beveik 100 svarų visų skirtingų veislių pupelių! O šioms salotoms aš naudoju keletą dygliuočių ir geltonųjų vaško pupelių. Naudokite bet kokias veisles, kurias turite.
Ką patiekti su keturių pupelių salotomis
Man patinka šios salotos pačios su traškios raugintos duonos rieke; tai siaubingai lengvi pietūs ar vakarienė. Tačiau jis taip pat puikiai dera su įvairiais maitinimo šaltiniais, tokiais kaip:
- Ant grotelių kepta mėsa, vištiena, žuvis ir jūros gėrybės
- Kepta vištiena, kiauliena ir žuvis
- Kepta avienos lentyna
- Šiš kabobai
- Žuvies pyragaičiai ir krabų pyragaičius ar net žuvis ir traškučiai
- Mėsainiai ir dešrainiai
- Vištiena savaikinas sumuštiniai arba tuno salotos sumuštiniai
Patiekite kartu su kitais vasaros garnyrais, tokiais kaip:
Keturių pupelių salotų receptas
Pradėkime!
Nupjaukite žaliųjų ir geltonųjų vaško pupelių stiebo galus ir supjaustykite pupeles maždaug 1 colio gabalėliais.
Didelį puodą lengvai pasūdyto vandens užvirinkite. Virkite pupeles 2 minutes, kol jos suminkštės, bet išliks šiek tiek traškios. Perkelkite pupeles į kiaurasamtį ir nedelsdami nuplaukite šaltu vandeniu, kol atvės. Arba sudėkite nusausintas pupeles į didelį dubenį vandens su ledo kubeliais. Leiskite pupelėms nuvarvėti, kol gaminsite vinigretą ir paruošite kitus ingredientus.
Visas pupeles sudėkite į didelį dubenį ir suberkite plonais griežinėliais pjaustytą svogūną.
Sumaišykite pupeles ir svogūnus, kad jie susimaišytų.
Norėdami paruošti vinigretą, sudėkite visus ingredientus į dubenį ir plakite, kol susidarys emulsija. Supilkite vinigretą ant pupelių salotų ir išmaišykite, kad gerai pasidengtų. Prieš patiekdami, keturių pupelių salotoms leiskite atvėsti bent 2–4 valandas, geriausia per naktį.
Pupelių salotas laikykite uždengtame, nereaguojančiame inde (pavyzdžiui, stiklinėje) šaldytuve, kur laikys iki 5 dienų.
Mėgautis!
Keturių pupelių salotos
Pagaminta iš šviežių žalių ir geltonų vaško pupelių bei saldaus ir aštraus vinigreto, tai puikus paruošiamas patiekalas jūsų lauko kepsninei, iškylai ar puodui!
- 1 svaras šviežios šparaginės pupelės apipjaustyti galai (gali pakeisti 14,5 uncijos skardinę, nusausintą)
- 1 svaras šviežios geltonos vaško pupelės apipjaustyti galai (gali pakeisti 14,5 uncijos skardinę, nusausintą)
- 14.5 uncija gali pupeles nuplauti ir nusausinti
- 14.5 uncija gali garbanzo pupelės nuplauti ir nusausinti
- 1 mažas geltonas svogūnas plonais griežinėliais
- Dėl vinaigretės:
- 1/2 puodelis obuolių sidro actas
- 3 šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
- 1/4 puodelis cukraus
- arba alternatyvus granuliuotas saldiklis
- 3/4 šaukštelis košerinė arba jūros druska
- 1/2 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
-
Žalias ir geltonas vaško pupeles supjaustykite maždaug 1 colio dydžio gabalėliais.Didelį puodą lengvai pasūdyto vandens užvirinkite. Virkite pupeles 2 minutes, kol jos suminkštės, bet išliks šiek tiek traškios. Perkelkite pupeles į kiaurasamtį ir nedelsdami nuplaukite šaltu vandeniu, kol atvės. Arba sudėkite nusausintas pupeles į didelį dubenį vandens su ledo kubeliais. Leiskite pupelėms nuvarvėti, kol gaminsite vinigretą ir paruošite kitus ingredientus.
-
Visas pupeles sudėkite į didelį dubenį ir suberkite plonais griežinėliais pjaustytą svogūną. Sumaišykite pupeles ir svogūnus, kad jie susimaišytų.Norėdami paruošti vinigretą, sudėkite visus ingredientus į dubenį ir plakite, kol susidarys emulsija. Supilkite vinigretą ant pupelių salotų ir išmaišykite, kad gerai pasidengtų. Prieš patiekdami, keturių pupelių salotoms leiskite atvėsti bent 2–4 valandas, geriausia per naktį.Pupelių salotas laikykite uždengtame, nereaguojančiame inde (pavyzdžiui, stiklinėje) šaldytuve, kur laikys iki 5 dienų.
Kalorijos: 196kcalAngliavandeniai: 29gBaltymas: 8gRiebalai: 7gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gNatris: 501mgKalis: 479mgPluoštas: 8gCukrus: 10gVitaminas A: 400TVVitamino C: 20mgKalcis: 84mgGeležis: 3mg