Marinuotos okros receptas – drąsus gurmanas
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Žr. mano atskleidimo politiką.
Išmokite gaminti marinuotą okra ir mėgaukitės vasaros skoniu ištisus metus! Klasikinė pietų pamėgta naminė marinuota okra buvo mėgstama ištisas kartas – tai vasaros dosnumo šventė, marinuota aštriame sūryme ir pagardinta prieskoniais. Švelnūs, kvapnūs ir taip žaviai traškūs, šie okra marinuoti agurkai gali tapti nauju mėgstamiausiu! Šį marinuotos okros receptą nepaprastai lengva paruošti, o greitai marinuotą okrą galima laikyti šaldytuve arba konservuoti ilgalaikiam saugojimui.
Esu užkietėjęs sodininkas ir kai prieš 3 metus persikėlėme iš Vašingtono valstijos į Virdžiniją, labai džiaugiausi galėdamas praplėsti savo pačių auginamų daržovių ir vaisių veislių repertuarą – dalykų, kurių negalėjau auginti Ramiojo vandenyno klimato sąlygomis. Šiaurės vakaruose patinka saldžiosios bulvės, melionai, baklažanai, muskadinai ir okra.
Tiesą sakant, buvau taip susijaudinęs dėl perspektyvos auginti visas šias naujas veisles, ir aš tarsi persistengiau – kaip ir anksčiau, galiausiai nuėmiau daugiau nei 500 svarų saldžiųjų bulvių, 86 visų veislių melionus ir daugiau okra, nei galbūt žinojau, ką daryti. Būtų užtekę vieno ar dviejų okra augalų. Kiek aš pasodinau? 15. Ir ne tik viena veislė, bet penkios. Turėjau okra veislių, kurios buvo žalios, geltonos, bordo ir oranžinės spalvos. Trumpi ir apkūnūs, ilgi ir liekni. Jūs gaunate paveikslėlį.
Taigi taip, su visa ta okra turėjau sugalvoti, ką daryti daryti su juo. Visą sezoną kiek galėjau išdalindavau keliems pažįstamiems žmonėms, kuriems patiko okra, ir pradėjau gaminti tokius dalykus kaip gumbo ir kiti troškiniai su okra. Aš taip pat išmokau Kaip užšaldyti Okrair kaip pasigaminti Kepta Okrapietų klasika. Mūsų kaimynas, gimtoji virdžinietis, įkopęs į septintą dešimtį, papasakojo man apie savo mėgstamiausią okra ruošimo būdą – marinuotą. Kadangi esu marinavimo karalienė, negaišdavau laiko gamindama marinuotą okra ir nuo to laiko gaminu ją.
Ar tai gleivėta?
Tai pirmasis klausimas, kurį dauguma žmonių užduoda, kai galvoja apie okra. Ir aš visiškai suprantu. Bet spėk ką? Kai okra yra marinuoti jis nėra gleivingas – gražus traškus. Tiesą sakant, tie, kuriuos bandėte naminės marinuotos okra, manau, pastebėsite, kad galite, taip, labai galbūt, teikia pirmenybę tai per įprastus marinuotus agurkus. Tuščiaviduriai okros kūnai sugeria visą tą skanų sūrymą, o kai įkandate marinuotos okros, jaučiatės žavinga. traškėjimas po to burnoje ištryško tos gaiviai aštrios, kvapnios sultys. Jei niekada nevalgėte okros marinuotų agurkėlių, jums tikrai patiks.
Būdai, kaip mėgautis marinuota okra
Marinuota okra gali būti patiekiama tiesiog ištraukta iš stiklainio. Tačiau jis taip pat gali būti naudojamas kaip universalus ingredientas. Štai tik kelios idėjos:
- Užkandžiaukite: Mėgaukitės tiesiai iš stiklainio kaip aštrų, traškų, sveiką užkandį.
- Šone: Patiekite prie šono su mėgstama ant grotelių kepta mėsa ir daržovėmis.
- Pridėti į salotas: Supjaustykite marinuotą okra ir išmeskite į salotas ir kopūstų salotos už malonų traškėjimą ir aštrų smūgį.
- Patiekite kaip užkandį: Išdėliokite marinuotą okra ant lėkštės su kitomis marinuotomis daržovėmis, sūriu ir krekeriais, kad galėtumėte greitai užkandžiauti arba kaip patiekalo dalį. sūrio ir kepinių lenta.
- Sumuštinis, Įvyniojimai, Mėsainiai ir dešrainiai: Į sumuštinius, įvyniojimus, mėsainius ir dešrainius pridėkite šiek tiek pjaustytos marinuotos okraos, kad gautumėte traškumo ir skonio.
- Įmaišykite į makaronus: Susmulkinkite marinuotą okra ir įmaišykite į makaronų patiekalus, pvz Makaronų salotos arba grūdų dubenys, kad pridėtumėte tekstūros ir skonio.
- Sudėkite į sriubas: Susmulkinkite ir pridėkite prie sriubų ir troškinių, ypač turinčių pietietišką ar kreolišką nuojautą, pavyzdžiui, gumbo, kad gautumėte papildomo skonio.
- Papuoškite kokteilius: Norėdami įdomaus posūkio, naudokite marinuotą okra kaip kokteilių garnyrą.
- Pasigaminkite „Okra Relish“.: Susmulkinkite marinuotą okra ir sumaišykite su kubeliais pjaustytais pomidorais, svogūnais ir žolelėmis, kad sukurtumėte skanumą, kuris puikiai dera su ant grotelių kepta mėsa.
Marinuoti Okra ingredientai ir variantai
Šie okra marinuoti agurkai gaminami tik iš kelių ingredientų ir juos galima pakeisti, kad būtų sukurta naujų skonių:
- Šviežia okra: Pasirinkite šviežiausią, kurią galite rasti. Okra ilgai neišsilaiko, kol pradeda suminkštėti.
- Actas: Man patinka naudoti baltąjį actą, bet taip pat galite eksperimentuoti naudodami obuolių sidro actą, balzamiko actą ar vyno actą. Jei konservuojate marinuotą okra, būtinai naudokite actą, kurio rūgštingumas yra ne mažesnis kaip 5%.
- Vanduo: Paprasta ir gryna.
- Košerinė druska: Venkite valgomosios druskos, nes joje yra priedų, kurie pakeis jūsų okra marinuotus agurkus. Arba galite naudoti marinuotą druską.
- Česnakai: Klasikinis skonis beveik bet kokiam marinatui.
- Prieskoniai ir Žolelės: Galite praktiškai bet kokią veislę ir bet kokį derinį, bet man ypač patinka krapai (krapų sėklos ir (arba) džiovinti arba švieži krapai), kalendra, garstyčios, lauro lapai, pipirai ir tiesiog karštis su raudonais čili dribsniais. Pankolis yra dar vienas mėgstamiausias, nesvarbu, ar naudojamas sėklas, šviežios svogūnėlio gabalėlius ar lapelius. Kiti variantai yra kvapiųjų pipirų uogos, gvazdikėliai, salierų sėklos ir raudonėliai.
Kaip pasirinkti Okra marinavimui
Pasirinkite patį šviežiausią, kokį tik galite rasti. Okra yra daržovė, kuri netrukus pradeda minkštėti ir suglebti. Ūkininko turgus arba ūkio stendas yra geriausias pasirinkimas. Rinkitės jaunas, švelnias ankštis, nes didesnės, senesnės ankštys yra labai kietos ir dėl to bus kieta marinuota okra. Pasirinkite gana vienodo dydžio okra ankštis, kad visos tilptų į stiklainį.
Saugojimas ir Marinuotos okros konservavimas
Norėdami gauti geriausią skonį ir tekstūrą, rekomenduoju palaukti kelias dienas, kol galėsite mėgautis marinuota okra. Tai suteiks okra laiko įsisavinti skonius ir pagerės jų tekstūra.
Marinuota okra šaldytuve laikysis iki 2 mėnesių. Konservuoti jie išsilaikys iki metų. Dėl didelio rūgštingumo juos galima konservuoti naudojant vandens vonios metodą. Visiškai virti stiklainius 10 minučių. Atsargiai išimkite stiklainius ir leiskite jiems stovėti, kol atvės, tada laikykite vėsioje tamsioje vietoje. Atminkite, kad konservuota okra nebus tokia traški kaip šaldytuvo okra.
Marinuotos Okra receptas
Norėdami pagaminti marinuotą okra, jums reikės:
- Padarykite sūrymą: Į vidutinį puodą supilkite actą, vandenį, druską ir cukrų ir virkite, kol druska ir cukrus ištirps. Sumažinkite ugnį iki mažos, kad ji išliktų karšta, kol ruošiate okra.
- Paruoškite okra: Nuplaukite okra ir nupjaukite stiebus, kad jie būtų maždaug 1/4 colio ilgio. Nekirpkite smailių okra ankščių galų.
- Paruoškite prieskonius ir žoleles: Jei naudojate vieną didelį stiklainį, visas žoleles ir prieskonius bei česnaką sudėkite į stiklainio dugną. Jei naudojate atskirus stiklainius, sumaišykite prieskonius ir po lygiai paskirstykite juos tarp stiklainių. Pastaba: jei okra marinuotus agurkus laikote šaldytuve, pirmiausia sterilizuokite stiklainius.
- Supakuokite okra į stiklainius: Gerai supakuokite juos tiek, kiek telpa. Supakavus juos stiebeliu į viršų, juos lengviau paimti iš stiklainio, bet kad į stiklainį tilptų daugiau, galite pakaitomis stiebeliu aukštyn / koteliu žemyn.
- Užpilkite karštu sūrymu ant okra: Užpildykite stiklainius, palikdami 1/4 colio nuo stiklainių viršaus. Į stiklainį įkiškite švarų peilį, įmeskite jį tarp okra, kad pašalintumėte oro burbuliukus. Nuvalykite stiklainių kraštelius ir užsukite dangtelius.
- Leiskite stiklainiams visiškai atvėsti: Tada perkelkite juos į šaldytuvą. Prieš valgydami leiskite jiems keletą dienų atvėsti, kad turėtų laiko įsisavinti skonius ir pagerėtų tekstūra.
Jei konservuojate marinuotą okra, laikykitės įprastų konservavimo vandens vonioje procedūrų ir 10 minučių apdorokite stiklainius. Atsargiai išimkite stiklainius ir leiskite jiems stovėti, kol atvės, tada laikykite vėsioje tamsioje vietoje. Pastaba: jei konservuojate marinuotą okra, nereikia iš anksto sterilizuoti stiklainių (tiesiog įsitikinkite, kad jie yra švarūs), nes marinuotą okrą virsite 10 minučių.
Mėgaukitės!
Norėdami gauti daugiau marinuotų daržovių receptų, būtinai išbandykite mano:
Marinuotos Okra receptas
Klasikinė pietų mėgstama, švelni, kvapni ir taip žaviai traški marinuota okra gali tapti nauja mėgstamiausia!
- 2 svarų šviežios jaunos ir švelnios okra ankštys nuplaukite ir nupjaukite stiebus iki 1/4 colio ilgio; nenukirpkite smailių galų
- 2 puodeliai baltojo acto
- 2 puodeliai vandens
- 3 šaukštas košerinė druska arba marinuota druska (nenaudokite įprastos valgomosios druskos arba druskos su priedais)
- 1 šaukštas granuliuoto cukraus
- 3 gvazdikėliai česnako paliktas visas arba ketvirčiais
- 1 šaukštas kalendros sėklos
- 1 šaukštas geltonųjų garstyčių sėklų
- 1 šaukštas krapų sėklos (arba 2 arbatinius šaukštelius džiovintų krapų arba 4 šviežių krapų šakeles; konservuojant naudokite džiovintus arba sėklas, o ne šviežias)
- 1 šaukštelis juodųjų pipirų žirnelių
- 1/2 šaukštelis raudonųjų pipirų dribsnių arba naudokite sveikus raudonuosius čili
-
Paruoškite sūrymą: supilkite actą, vandenį, druską ir cukrų į vidutinį puodą ir užvirinkite, kol druska ir cukrus ištirps. Sumažinkite ugnį iki minimumo, kad išliktų karšta.
-
Jei naudojate vieną didelį stiklainį, visas žoleles ir prieskonius bei česnaką sudėkite į stiklainio dugną. Jei naudojate pintos stiklainius, sumaišykite prieskonius ir po lygiai paskirstykite juos į tris stiklainius kartu su česnaku. Būtinai naudokite švarius, sterilizuotus stiklainius.
-
Supilkite okra į stiklainius, tiek, kiek telpa. Supakavus juos stiebeliu į viršų, juos lengviau paimti iš stiklainio, bet kad į stiklainį tilptų daugiau, galite pakaitomis stiebeliu aukštyn / koteliu žemyn. Užpilkite karštu sūrymu ant okra ir užpildykite stiklainius, palikdami 1/4 colio nuo stiklainių viršaus. Į stiklainį įkiškite švarų peilį, įmeskite jį tarp okra, kad pašalintumėte oro burbuliukus. Nuvalykite stiklainių kraštelius ir užsukite dangtelius.Leiskite stiklainiams visiškai atvėsti, tada perkelkite į šaldytuvą. Prieš valgydami leiskite jiems keletą dienų atvėsti, kad turėtų laiko įsisavinti skonius ir pagerėtų tekstūra. Padaro 3 pintus.
-
Konservavimui: jei konservuojate marinuotą okra, laikykitės įprastų konservavimo vandens vonioje procedūrų ir 10 minučių apdorokite stiklainius. Atsargiai išimkite stiklainius ir leiskite jiems stovėti, kol atvės, tada laikykite vėsioje tamsioje vietoje.
Kalorijos: 31kcalAngliavandeniai: 5gBaltymai: 1gSotieji riebalai: 0,04gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 0.2gNatris: 1169mgKalis: 170mgPluoštas: 2gCukrus: 1gVitaminas A: 379TVVitaminas C: 12mgKalcis: 56mgGeležis: 1mg