Meksikietiškos kviečių uogų salotos su traškučiais ir skrudintais graikiniais riešutais
Kaip „Amazon“ partneris uždirbu iš atitinkamų pirkinių. Žr. mano atskleidimo politiką.
Skanaus skonio, gyvybingas ir sveikas viso grūdo meksikietiškų kviečių uogų salotų receptas su rūkytų traškučių, aštraus sūrio ir saldžių bei pikantiškų vinegretų receptas! Šiose salotose yra keletas skaidulų ir vitaminų turtingų daržovių, baltymų / skaidulų turinčių kviečių uogų, geležies turinčių razinų, baltymų turinčių graikinių riešutų ir alyvuogių aliejaus, kuriame gausu sveikų omega riebalų. Tai ir maistinga, ir skanu!
Norėdami gauti daugiau skanių kviečių uogų salotų, būtinai išbandykite mano Azijos kviečių uogų salotos, Traškios kviečių uogų salotosir Graikiškų kviečių uogų salotos!
Galbūt galite susitaikyti – mano patirtis rodo, kad sveikų grūdų salotoms labai dažnai trūksta skonio. Labai dažnai jie būna paprasti…paprastas. Nuobodu. Ir taip neturi būti.
Sveikas nebūtinai turi būti švelnus ir beskonis. Jis gali būti drąsus ir kupinas nuotykių. Ir kaip tik tai siūlo šios salotos. Jame labai svarbūs sveiki ingredientai ir didelis skonis!
Saldus, aštrus, aštrus ir dūminis derinys suteikia šioms salotoms pakankamai skonio sluoksnių, kad jūsų skonio receptoriai būtų linksmi viso patiekalo metu.
Mėgaukitės šiomis salotomis kaip garnyrą arba lengvą užkandį. Ir puikiai tinka neštis į darbą pietums!
Nemėgstate kviečių uogų? Pakeiskite bet kokius pasirinktus nesmulkintus grūdus. Pavyzdžiui, quinoa. Jei mėgstate miežius ar ruduosius ryžius, išbandykite tai. Ir nors tai ne grūdai, kita puiki alternatyva būtų kuskusas.
Šių salotų idėją įkvėpė Aidos Mollenkamp receptas „California Walnuts“ svetainėje. Aš šiek tiek pakeičiau dalykus, kad tiktų savo skoniui, pridėdamas dar keletą ingredientų, skirtų įvairovei, skoniui, spalvai ir tekstūrai, ir sustiprinau skonį.
Geriausios kviečių uogos salotoms
Yra ir minkštųjų, ir kietųjų kviečių veislių. Salotoms gaminti norėsite naudoti minkštas kviečių uogas. Jų galite rasti dideliuose bakalėjos parduotuvės skyriuose, sveiko maisto parduotuvėse arba galite pirkite juos internetu.
Kaip virti kviečių uogas
Norėdami virti kviečių uogas, skirtas naudoti salotose, pirmiausia kviečių uogas nuplaukite. Ir nors juos galima virti vandenyje, aš mėgstu juos virti daržovių sultinyje dėl papildomo skonio. Į puodą su druska supilkite daržovių sultinį ir užvirinkite. Suberkite kviečių uogas, sumažinkite ugnį iki vidutinės-žemos ir troškinkite 30-40 minučių, kol suminkštės, bet vis tiek bus kramtyti. Neperkepkite. Kaip ir su makaronais, vis tiek norisi, kad jie šiek tiek „kąstų“. Kviečių uogas nusausinkite ir leiskite atvėsti. Tai galima padaryti gerokai iš anksto.
O dabar, kai jau paruoštos virtos kviečių uogos, laikas pasigaminti salotų! Tiksliau, pasiraitokime tas rankoves ir pasidarykim nuostabus Meksikietiškos kviečių uogų salotos su traškučiais ir skrudintais graikiniais riešutais!
Meksikietiškų kviečių uogų salotų receptas
Pradėkime!
Susmulkinkite ir paruoškite visus ingredientus, kad atėjus laikui juos būtų galima sujungti.
Norėdami pagaminti vinigretą, sumaišykite visus ingredientus mažame dubenyje ir plakite iki emulsijos.
Norėdami paskrudinti graikinius riešutus, įkaitinkite orkaitę iki 350°F. Vienu sluoksniu išdėliokite graikinius riešutus ant sausainių skardos ir kepkite 8–10 minučių, dažnai tikrinkite, kad nesudegtų. Leiskite visiškai atvėsti.
Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite svogūnus iki auksinės rudos spalvos. Suberkite kmynus ir kepkite dar minutę.
Suberkite morkas ir druską ir virkite 3–4 minutes, kol suminkštės.
Įpilkite šviežių čiobrelių, raudonėlių ir susmulkintų traškučių ir virkite dar 2 minutes. Leiskite atvėsti.
Dideliame dubenyje sumaišykite kviečių uogas, morkų mišinį, sūrį, vyšninius pomidorus, razinas, skrudintus graikinius riešutus ir kukurūzus. Maišykite, kad susijungtumėte.
Pastaba: Sūriui naudojau queso para freir – tvirtą ir aštrų meksikietišką nenugriebto pieno sūrį (randamą Latino maisto prekių parduotuvėse), bet vietoj to galite naudoti Monterey jack.
Supilkite vinigretą ant mišinio ir gerai išmaišykite.
Įmaišykite žalius svogūnus ir šviežias kalendra arba petražoles.
Prieš patiekdami leiskite pastovėti mažiausiai 30 minučių.
Geriausia patiekti kambario temperatūroje. Atšaldykite likučius.
Mėgautis!
Meksikietiškos kviečių uogų salotos su traškučiais ir skrudintais graikiniais riešutais
Skaniai supakuotos, gyvybingos ir sveikos salotos su rūkytų traškučių, aštraus sūrio ir saldžių bei pikantiškų vinegretu!
Ingridientai
- 2 puodeliai minkštųjų kviečių uogų nenaudokite kietųjų kviečių uogų (žr. PASTABA) (galima pakeisti pasirinktais grūdais, pvz., quinoa, speltos, soros, sorgo ir kt.)
- 5 puodeliai daržovių sultinys
- 1 šaukštelis druskos
- 2 šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
- 3/4 puodelis smulkiai supjaustyto geltonojo svogūno
- 1/2 šaukštelis maltų kmynų
- 1 puodelis smulkiai pjaustytų morkų
- 2-3 chipotles en adobo susmulkinti (priklausomai nuo norimo karščio lygio)
- 1 šaukštelis šviežių čiobrelių susmulkinti
- 1 šaukštelis šviežių raudonėlių susmulkinti
- 1 puodelis graikiniai riešutai stambiai pjaustytas
- 3/4 puodelis vyšniniai pomidorai perpus
- 3/4 puodelis kukurūzai
- 3/4 puodelis kubeliu queso para freir (galima pakeisti Monterey Jack sūriu
- 1/2 puodelis razinų
- 3 Žalieji svogūnai pjaustytas
- 1/4 puodelis šviežios kalendros arba petražolės susmulkinti
- Dėl vinaigretės:
- 3 šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
- 1 šaukštas raudonojo vyno acto
- 2 arbatinius šaukštelius medus
- 3 arbatinius šaukštelius adobo padažas iš skardinės
- 1 šaukštelis druskos
- 1/4 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
Instrukcijos
-
Norėdami virti kviečių uogas: nuplaukite kviečių uogas. Daržovių sultinį su druska užvirinkite ir suberkite kviečių uogas. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 30–40 minučių, kol suminkštės, bet vis tiek bus kramtyti. Nusausinkite ir leiskite atvėsti. Norėdami paskrudinti graikinius riešutus, įkaitinkite orkaitę iki 350°F. Vienu sluoksniu išdėliokite graikinius riešutus ant sausainių skardos ir kepkite 8–10 minučių, dažnai tikrinkite, kad nesudegtų. Leiskite visiškai atvėsti.Norėdami paruošti vinigretą: sumaišykite visus ingredientus nedideliame dubenyje ir plakite, kol susidarys emulsija.Visus šiuos tris parengiamuosius etapus galima atlikti gerokai iš anksto.
-
Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite svogūnus iki auksinės rudos spalvos 7–8 minutes. Suberkite kmynus ir kepkite dar minutę. Suberkite morkas ir druską ir virkite 3–4 minutes, kol suminkštės. Suberkite čiobrelius, raudonėlį ir susmulkintus chipotles ir virkite dar 2 minutes. Leiskite atvėsti.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite svogūnų/morkų mišinį su kviečių uogomis ir visais likusiais ingredientais. Supilkite ant vinigretės ir išmaišykite, kad gerai susimaišytų. Prieš patiekdami leiskite salotoms pastovėti bent 30 minučių. Geriausia patiekti kambario temperatūroje. Likučius laikykite šaldytuve.
Pastabos
Kviečių uogomis taip pat galite pakeisti kvinoją, miežius, ruduosius ryžius arba praktiškai bet kokius pasirinktus nesmulkintus grūdus.
Nors tai nėra grūdai, kita alternatyva yra kuskusas.
Mityba
Kalorijos: 447kcal | Angliavandeniai: 56g | Baltymas: 13g | Riebalai: 22g | Sotieji riebalai: 4g | Polinesotieji riebalai: 8g | Mononesotieji riebalai: 9g | Cholesterolis: 9mg | Natris: 1033mg | Kalis: 307mg | Pluoštas: 10g | Cukrus: 6g | Vitaminas A: 3274TV | Vitamino C: 8mg | Kalcis: 140mg | Geležis: 3mg
Iš pradžių paskelbta „The Daring Gourmet“ 2014 m. birželio 7 d