Sveika cukinijų duona su ananasais
Jums nereikia aukoti skonio ar tekstūros, kad galėtumėte mėgautis Sveika cukinijų duona. Pagaminta iš nesmulkintų grūdų, susmulkintų cukinijų ir saldžiųjų ananasų cukinijų duonos receptas yra mažai riebalų, natūraliai saldintas, o svarbiausia – nenumaldomai skanus.
Kaip ir mano bananų duonos, obuolių cinamono duonos moliūgų bandelės ir mėlynių bandelių receptai, šis cukinijų duonos receptas įrodo, kad kepant iš nesmulkintų grūdų vis tiek galima gauti skanių ir minkštų greitų duonų ir bandelių.
Ananasai yra geriausios cukinijų duonos paslaptis
Mama mane išmokė, kad geriausios cukinijų duonos paslaptis – įdėti susmulkintų ananasų. Ananasai išlaiko cukinijų duoną itin drėgną ir padeda natūraliai pasaldinti duona, kurią galime naudoti viso grūdo miltų ir sumažinkite aliejaus kiekį nieko nepaaukodami! Šios pilno grūdo cukinijų duonos tekstūra ir skonis yra tobulas.
Kaip pasigaminti cukinijų duoną su ananasais
Šie patarimai padės pasiekti puikių rezultatų. Išsamias instrukcijas rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Paruoškite cukinijas
Kadangi į šią cukinijų duoną dedama susmulkintų ananasų ir obuolių padažo, labai svarbu iš cukinijų pašalinti drėgmės perteklių, kad duona nebūtų pernelyg šlapia ar tanki. Cukinijas sutarkuokite trintuvu arba virtuviniu kombainu, tada susmulkintą cukiniją sudėkite į švarų virtuvinį rankšluostį arba marlės gabalėlį ir išgręžkite drėgmės perteklių.
Atskirai sumaišykite šlapius ir sausus ingredientus
Kad nepermaišytumėte cukinijų duonos tešlos, atskiruose induose sumaišykite sausus ir šlapius ingredientus. Tada sulenkite juos, kol miltai visiškai sudrėkins.
Sulenkite cukinijas ir ananasus
Švelnia ranka įlankstykite paruoštas cukinijas ir nusausintus ananasus. Būkite atsargūs ir neperdirbkite tešlos, kad išvengtumėte sunkių rezultatų.
Kepkite, kol sustings
Tešlą supilkite į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite tol, kol cukinijų duona nebesvyruos arba kol į duoną įsmeigtas dantų krapštukas išlįs sausas.
Laikymo instrukcijos
- Atšaldyti: Kadangi ši „Healthy“ cukinijų duona gaminama iš nesmulkintų grūdų ir ananasų, ji yra labai drėgna ir greitai sukels pelėsį, jei bus laikoma kambario temperatūroje ilgiau nei vieną dieną. Todėl rekomenduoju leisti cukinijų duonai visiškai atvėsti ir tada cukinijų duoną laikyti sandariame inde šaldytuve 3–5 dienas.
- Užšaldyti: Arba galite užšaldyti atvėsusią duoną saugiame maišelyje iki 3 mėnesių. Atvėsusią duoną primygtinai rekomenduoju suvynioti į plastikinę plėvelę, o po to foliją, prieš dedant ją į šaldikliui tinkamą maišelį, kad šaldiklis nesudegtų. Per naktį atitirpinkite duoną šaldytuve ir mėgaukitės ja per 5 dienas.
Neišmeskite ananasų sulčių
Norėdami pagaminti cukinijų duoną su ananasais, turėsite naudoti susmulkinto ananaso skardinę ir nusausinti ananaso sultis. Tačiau neišmeskite sulčių. Naudokite jį gamindami Pina Colada kokteilius arba greitai paruošiamą vištienos krūtinėlę.
Daugiau cukinijų receptų
Jei jums patiko šis sveikesnis cukinijų duonos receptas, norėčiau, kad galėtumėte palikti komentarą ir apžvalgą žemiau.
Išsaugokite šį receptą savo pašto dėžutėje
Sveika cukinijų duona
Šis cukinijų duonos receptas, pagamintas iš nesmulkintų grūdų, susmulkintų cukinijų ir saldžiųjų ananasų, yra neriebus, natūraliai saldintas ir, svarbiausia, nenumaldomai skanus.
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 12
Kalorijos: 183kcal
Neleidžia ekranui užtemti ruošiant receptą.
Instrukcijos
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 ℉. Sutepkite 9×5 kepimo formą.
-
Cukiniją sutarkuokite ir sudėkite į virtuvinį rankšluostį arba marlę, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Ištraukę drėgmės perteklių, išmatuokite 1,5 puodelio laisvai supakuotų susmulkintų cukinijų. Įdėdami cukiniją į matavimo puodelį, švelniai paspauskite arba paglostykite. Atidėti.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, soda, kepimo miltelius, druską ir cinamoną, kol ingredientai tolygiai susimaišys.
-
Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, medų, aliejų, obuolių padažą ir vanilę.
-
Supilkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir maišykite, kol viskas susimaišys. Supilkite nusausintas cukinijas ir nusausintus ananasus.
-
Supilkite tešlą į paruoštas kepimo formas ir kepkite 50-60 minučių arba tol, kol dantų krapštukas išeis švarus. Laikas skiriasi, priklausomai nuo jūsų orkaitės.
-
Duoną keptuvėje 10 minučių vėsinkite ant kepimo grotelių, tada išimkite iš formos, kad visiškai atvėstų.
-
Atvėsusią duoną laikykite šaldytuve 3-4 dienas sandariame inde arba šaldiklyje iki 3 mėnesių.
Pastabos
Medus: Nedvejodami naudokite klevų sirupą vietoj medaus.
Cukinijų duonos užšaldymas: Duoną visiškai atvėsinkite, tada įvyniokite į plastikinės plėvelės sluoksnį, o po to – folijos sluoksnį. Įdėkite į šaldiklio saugų laikymo maišelį ir užšaldykite iki 3 mėnesių. Per naktį atitirpinkite šaldytuve ir naudokite per 5 dienas
Mityba
Kalorijos: 183kcal | Angliavandeniai: 27g | Baltymas: 4g | Riebalai: 7g | Sotieji riebalai: 1g | Cholesterolis: 27mg | Natris: 202mg | Kalis: 167mg | Pluoštas: 2g | Cukrus: 13g | Vitaminas A: 93TV | Vitamino C: 6mg | Kalcis: 46mg | Geležis: 1mg
Išsaugokite šį receptą savo pašto dėžutėje