Tropinės vištienos ananasų kabobai
Į trintuvą įpilkite ¼ puodelio aliejaus, vieno laimo žievelę ir sultis, 2 jalapeno pipirus, 1 colio nuluptą imbiero šaknį, 3 skilteles česnako, 1 šaukštą medaus, 1 arbatinį šaukštelį čiobrelių, ½ arbatinio šaukštelio muskato riešuto, kvapiųjų pipirų ir 1 arbatinį šaukštelį druskos. mažas virtuvės kombainas. Sumaišykite iki vientisos masės, o česnakai, imbieras ir jalapeno pipirai bus visiškai suskaidyti.
Įdėkite vištieną į didelį laikymo maišelį arba negilų indą ir užpilkite marinatu ant vištienos. Išmeskite, kad apsemtų, ir leiskite vištienai marinuotis šaldytuve mažiausiai 30 minučių, bet ne ilgiau kaip 4 valandas.
Kol vištiena marinuojasi, jei naudojate medinius iešmelius, sudėkite juos į negilų indą ir apliekite vandeniu. Leiskite jiems mirkyti bent 30 minučių. Metalinių iešmelių mirkyti nereikia.
Kai būsite pasiruošę kepti vištieną, įkaitinkite iki vidutinės ugnies.
Maišymo dubenyje sumaišykite papriką ir svogūnus su likusiu 1 šaukštu alyvuogių aliejaus ir ½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos.
Vištieną išimkite iš marinato ir marinatą išmeskite. Vištieną su pagardintomis paprikomis ir svogūnais bei šviežiais ananasais pakaitomis suverkite ant iešmelių.
Grilio groteles aptepkite alyvuogių aliejumi, o vištienos iešmelius perkelkite ant grotelių. Kepkite 6 minutes, apverskite ir toliau kepkite 4–6 minutes arba tol, kol vištiena paruduos ir pasieks 165 laipsnių F.
Išimkite iš grotelių, leiskite pailsėti 5-10 minučių ir mėgaukitės!