Honey Bagoong vištienos sparneliai – Kawaling Pinoy
Pasiruošę pagardinti užkandžių laiką? Šios medaus ančiuvių vištienos sparneliai yra kepti orkaitėje, puikiai pagardinti ir aptepti skaniu padažu.
Saldus medus ir aitrus batongas – tai skonių mišinys, kurio paskutinį kartą tikėdavomės iš vištienos sparnelių. Anądien pamačiau šiuos medaus bagoong vištienos sparnelius ir dėl tokio keisto derinio tiesiog turėjau juos išbandyti pačiam.
Originaliame recepte sparneliai buvo gaminami ala Bonchon, kepti, kepti ir apipilti bagoong padažu. Vis dėlto neturėjau nuotaikos kovoti su šnypščiančiu aliejumi, besitaškančio ant mano veido ir ką tik nudažytų virtuvės sienų, todėl nusprendžiau kepti vištieną orkaitėje.
Kitam vakarėliui negalite apsispręsti – vištienos ar picos? Išbandykite šią įdomią chizza koncepciją!
Atkreipkite dėmesį į ingredientus
- Vištienos sparneliai– supjaustyti plokščiais ir būgnais
- Krevečių pasta– prideda sūrumo ir umami. Galite naudoti komercinį arba naminį ginisang bagoong.
- Mieloji– už saldumo pojūtį. Tinkami pakaitalai rudasis cukrus arba klevų sirupas.
- Druska ir pipirai– sustiprinti skonį ir pridėti prieskonių.
Virimo procesas
W
Drumetus marinavau medaus-bagūno mišinyje apie keturias valandas ir kepiau orkaitėje trisdešimt minučių, retkarčiais aptepdama glaistu. Oho, jie buvo neįtikėtinai skanūs! Saldaus ir sūraus sąveika buvo kaip vakarėlis mano burnoje. Šie medaus bagoong vištienos sparneliai yra kulinarinis nuotykis, kurio neturėtumėte praleisti.
Nepraleiskite virimo ir marinato sumažinimo, kad sunaikintumėte visas bakterijas ir sukoncentruotų skonį.
Dėl arbatpinigių
Vištieną gerai nusausinkite ir nusausinkite, kad drėgmės perteklius neatskiestų marinato.
Kaip patiekti ir laikyti
- Šie vištienos sparneliai yra puikus užkandis su mėgstamu padažu ar šaltais gėrimais. Jie taip pat skanūs kaip pagrindinis patiekalas pietums ar vakarienei. Išbandykite juos su kokoso ryžiais arba sinangag ir mangų bei pomidorų salotomis, kad pasigamintumėte sotaus skonio.
- Likučius supilkite į talpyklą su sandariu dangteliu ir laikykite šaldytuve iki 3 dienų arba užšaldykite iki mėnesių.
- Įkaitinkite orkaitėje 350 F temperatūroje 5–6 minutes arba mikrobangų krosnelėje kas 1–2 minutes, kol visiškai įkais.
Ar tu tai padarei? Būtinai palikite apžvalgą žemiau ir pažymėkite mane @kawalingpinoy Facebook ir Instagram!
Honey Bagoong vištienos sparneliai
Šie medaus bagoong vištienos sparneliai yra kulinarinis nuotykis, kurio neturėtumėte praleisti. Juos itin lengva pagaminti, o jų skanus saldžių ir pikantiškų skonių derinys – tarsi vakarėlis burnoje!
Kursas: Užkandis
žmonių
Ingredientai
- 3 svarų vištienos sparneliai, supjaustyti plokščiais ir būgneliais
- ½ puodelis troškintų krevečių pasta
- ¼ puodelis medus
- druskos ir pipirų pagal skonį
Instrukcijos
-
Vištienos sparnelius nuplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite. Išdžiovinkite. Pagardinkite druska ir pipirais.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite bagoongą ir medų, kol susimaišys. Įdėkite vištieną ir masažuokite mišiniu. Norėdami gauti geriausią skonį, marinuokite mažiausiai 4 valandas.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 375 F. Kepimo skardą išklokite folija ir apipurkškite nepridegančiu kepimo purškalu.
-
Vištieną nusausinkite iš marinato. Rezervinis marinatas.
-
Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies pakaitinkite medaus-bagūno marinatą apie 5–10 minučių arba tol, kol sutirštės ir suminkštės.
-
Išdėliokite vištieną vienu sluoksniu ant paruoštos kepimo skardos. Kepkite orkaitėje apie 30–35 minutes arba kol vištiena iškeps, o oda karamelizuosis. Kepimui įpusėjus apverskite ir aptepkite vištieną marinatu.
Informacija apie mitybą
Kalorijos: 522kcal, Angliavandeniai: 17g, Baltymai: 46g, Riebalai: 30g, Sotieji riebalai: 8g, Cholesterolis: 320mg, Natris: 685mg, Kalis: 298mg, Cukrus: 17g, Vitaminas A: 270TV, Vitaminas C: 1mg, Kalcis: 85mg, Geležis: 3mg
„Šioje svetainėje pateikiama apytikslė informacija apie mitybą patogumui ir tik kaip mandagumas. Mitybos duomenys pirmiausia renkami iš USDA maisto sudėties duomenų bazės, kai tik įmanoma, arba kitais internetiniais skaičiuotuvais.