Pumpernikelio ir rugių padažas su burbonu
Šis Pumpernickel ir rugių padažas su burbonu ir šonine yra toks unikalus ir skanus, kad tai mano visų laikų mėgstamiausias. Aš nerezervuu jo Padėkos dienai… tai puikus garnyras ir Kalėdoms; skanaujame su ėriena ar jautiena!
Draugas someljė prieš keletą metų rekomendavo man išbandyti šį Pumpernickel ir Rugių padažą su Burbonu ir Bekonu, ir aš buvau visiškai užsikabinęs. Mes padarėme nemažai dalijimosi receptais ir kai ji pasakė, kad tai buvo nuostabu; Aš ja pasitikėjau. Aš taip pat įtraukiau jį į savo tinklaraštį tada… 2010 m., todėl atėjo laikas didžiuliam perdarymui. Viena maža nuotrauka nepadėjo!
Pirmaisiais metais, kai jį ruošiau, mano BFF atvyko į Padėkos dienos vakarienę su savo šeima ir ji paklausė, ar negalėtų tą dieną ateiti anksti ir gaminti su manimi. Aš paprastai gaminu kukurūzų duonos užpilą, kurį mėgstame, todėl dviese būdamas virtuvėje nemaniau, kad jie abu yra už galimybių ribų.
Įveskite savo el. pašto adresą ir atsiųsiu jį į jūsų pašto dėžutę. Be to, kiekvieną savaitę gaukite iš manęs puikių naujų receptų!
Puristai gali reikalauti, kad pavadinčiau šį padažą, o kiti nuspręstų pavadinti įdaru, bet nesvarbu, ar jis yra įdėtas, ar išorėje (ir aš palankiau, kad paukštis iškepa greičiau), nesvarbu; vadinkite tai kaip norite, vadinkite tai gerai! Tarsi pridėti burbono nepakaktų, šis Pumpernickel and Rye Dressing su Burbonu taip pat turi šoninės… matote, kodėl aš jį TAIP mėgstu!
Tai ne paslaptis, nes aš tai sakiau anksčiau; Galėčiau apsieiti be kalakutienos, bet ne be įdaro / užpilo ar kitų garnyrų, kuriuos mėgstame šią dieną, kai švenčiame mūsų gyvenimo dosnumą. Manau, galbūt kalakutiena yra padažas, ir tai yra mano idėja apie pagrindinį patiekalą!
Nors man patinka kukurūzų duonos įdaras, kurį gaminu iš visų laikų mėgstamiausio skrudintos klevo kalakutienos, parodyto aukščiau, šis padažas skambėjo NUOSTABIAI ir nenuvylė; dabar tai „turi turėti“ kiekvienam Padėkos dienos šventiniam patiekalui ir aš jį taip mėgstu, kad dažnai gaminu ir Kalėdoms; pernai patiekiau su šia skania medumi kepta ėriena. Taip gerai.
Aš visada stengiuosi sumažinti išlaidas maistui, tačiau kartais ir kai kuriais patiekalais nesiruošiu maišytis… todėl man būtinai būtina naudoti Kerrygold airišką sviestą. Man pasisekė, kad galiu gauti abu savo vietinėje Costco, bet jei negalėčiau, tai nebūtų tas patiekalas, kurio gailėčiau. Toks unikalus, toks pasakiškas ir dabar tikrai būtinas elementas mūsų Padėkos ir Kalėdų dienos stalui.
Tikriausiai tiek pat laiko praleidau ieškodamas tobulo burbono, kiek ir savo kalakutienai, ir galiausiai radau draugo pasiūlytą bazilikų Haydeno burboną. Kai pradėjau šią kelionę, net neįsivaizdavau burbonų skirtumų, bet ką tik man buvo pasakyta, kad tai turi būti švelni ir lengva; jį reikėjo pridėti prie patiekalo, o ne tapti patiekalu. Aš visada naudojau Basil Hayden, bet naudokite savo mėgstamiausią, jei turite ką nors, kas jums patinka.
Aš padariau vieną originalaus recepto pakeitimą, pridėdamas keletą pekano riešutų, kuriuos mėgome. Tai nėra sunkus patiekalas; nebent pačiam suvalgyti visą keptuvę būtų sunku. Tai tiesiog geriausia!
Mėgstamiausias šventinis užkandis ir garnyras
Mėgstamiausi atostogų kokteiliai
PIN IT! „Bekono, burbono, pumpernikelio ir rugių įdaras“
Pumpernikelio ir rugių padažas su burbonu
Tikrai nuostabus priedas prie Jūsų šventinio stalo. Duona, ingredientai ir, žinoma, burbonas!
- ½ svaro storai supjaustytos šoninės susmulkinti
- ½ puodelis sviesto Rekomenduojamas Kerrygold airiškas sviestas
- 1 didelis svogūnas nulupti ir susmulkinti
- 2 koteliai salierų kubeliais
- 2 gvazdikėliai česnako malta
- 2 Valgomieji šaukštai šviežias rozmarinas
- ½ kepalas pumpernikelio duona vienadienis, kubeliuotas
- ½ kepalas tamsi ruginė duona vienadienis, kubeliais
- 4 didelis kiaušiniai lengvai sumuštas
- 2 arbatinius šaukštelius šviežių čiobrelių
- 2 Valgomieji šaukštai šalavijų lapai šviežias
- 1 puodelis pekano riešutai susmulkinti, paskrudinti
- 1 kvortas vištienos sultinio daugiau, kiek reikia
- ½ puodelis burbono viskis – pasiūlė Basil Hayden
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350 laipsnių F (175 laipsnių C). Lengvai patepkite riebalais 9 × 13 colių kepimo formą.
-
Šoninę sudėkite į didelę gilią keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol tolygiai paruduos. Nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Keptuvėje likusius lašinių riebalus supilkite į dubenį.
-
Naudodami tą pačią keptuvę, ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Įmaišykite svogūnus, salierus, česnakus ir rozmarinus ir kepkite, kol svogūnai suminkštės ir taps skaidrūs, maždaug 5 minutes. Įmaišykite rezervuotus šoninės riebalus.
-
Tuo tarpu į didelį dubenį sudėkite pumpernikelio ir ruginės duonos kubelius. Įmaišykite virtus šoninės gabalėlius, kiaušinius, čiobrelius, šalavijus, pekano riešutus ir svogūnų mišinį ir išmaišykite, kad tolygiai susimaišytų.
-
Dubenyje sumaišykite vištienos sultinį ir burboną. Supilkite vištienos sultinio mišinį ant duonos mišinio, įpilkite daugiau sultinio, kad gautumėte norimą konsistenciją. Rankomis tolygiai sumaišykite ingredientus. Į paruoštą kepimo formą tolygiai supilkite įdaro mišinį ir lengvai patrinkite.
-
Kepkite 45 minutes įkaitintoje orkaitėje arba tol, kol į centrą įsmeigtas peilis išeis švarus. Jei norite, kad ant viršaus būtų tamsesnė plutelė, kepkite dar 10 minučių.
Mitybos faktai
Pumpernikelio ir rugių padažas su burbonu
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.