Kalamay Gabi – Kawaling Pinoy

Nelaimės naktis yra filipiniečių pyragas, pagamintas iš kokosų pieno ir taro. Jis puikiai saldus ir kreminis, pripildytas auksinio latiko, todėl yra skanus ir sotus vidurdienio užkandis ar desertas.

Kartu su kapit ir tibok-tibok, šis kalamay gabi buvo vienas iš dalykų, kuriuos išmokau pasigaminti kelionės į Filipinus metu. Šeimos draugė, kuriai priklauso kakaninų prekystalis mūsų vietiniame šlapiame turguje, atvyko į mano mamos namus parodyti man žingsnių. Norėčiau, kad turėčiau daugiau nei vieną dieną dirbti su ja, nes ji žino įvairiausių ryžių pyragų receptų, kurie man patiktų. pabandyti.

Na, manau, tai puiki priežastis dar atostogauti 🙂

Atkreipkite dėmesį į ingredientus

gabi, sviestas, kondensuotas pienas, išgarintas pienas, kokosų pienas, cukrus, kokosų kremas dubenėliuose.gabi, sviestas, kondensuotas pienas, išgarintas pienas, kokosų pienas, cukrus, kokosų kremas dubenėliuose.

Kalamay gabi yra filipiniečių delikatesas, pagamintas iš taro, vietinių vadinamų gabi, kokosų pienu, garintu pienu, kondensuotu pienu, sviestu sodrumu ir cukrumi pasaldinti. Jei esate iš Pampangos regiono, tikriausiai žinote šį ryžių pyragą kaip kalame gandus. Jis panašus į halayang ube minkštos ir kreminės tekstūros.

Kaip pasigaminti kalamata gabi

darydamas Kalamay Gabi.darydamas Kalamay Gabi.
  1. Padaryti latik. Plačioje keptuvėje ant vidutinės ugnies virkite kokosų grietinėlę, kol skystis sutirštės. Aliejui atsiskyrus ir pradėjus formuotis kietosioms dalelėms, reguliariai maišykite ir nubraukite keptuvės šonus ir dugną, kad nepridegtų. Virkite toliau ir maišykite, kol varškė taps auksinės rudos spalvos. Nusausinkite Latik iš aliejaus ir laikykite jį talpykloje, kol bus paruošta naudoti.
  2. Išvirkite gabi. Nulupkite gabi ir pamerkite į vandenį, kad nepakeistų spalvos. Į puodą ant vidutinės ugnies sudėkite gabi ir pakankamai vandens, kad apsemtų, ir virkite, kol šakutė suminkštės. Išimkite gabius iš puodo, leiskite atvėsti ir sutrinkite iki vientisos masės.
  3. Sujungti kokosų pienas, išgarintas pienas, kondensuotas pienas, trintas gabi, cukrus ir sviestas. Plakite kartu, kol gerai susimaišys.
  4. Virinamakartkartėmis pamaišydami, kol cukrus ištirps ir sviestas ištirps.
  5. Virkite mišinį. Sumažinkite ugnį ir troškinkite iki vientisos masės, tirštos ir sunkiai pakeliamos iš keptuvės. Norėdami lengviau maišyti, naudokite nepridegančią keptuvę ir tvirtą medinį šaukštą.
  6. Perduoti sąmonę į serviravimo keptuvę ar lėkštę. Patepkite serviravimo indo dugną ir šonus kokosų aliejumi. Šaukštu supilkite kalamay mišinį į paruoštą keptuvę, lengvai aliejumi pateptu peiliu arba mentele, kad išlygintumėte viršų. Patepkite paviršių kokosų aliejumi ir ant viršaus užtepkite latiku.

Maisto gaminimo patarimai

Ruošdami kalamają pradėkite gaminti latik. Lydyto aliejaus jums reikės, kad išteptumėte serviravimo skardą.

Dažnai užduodami klausimai

Ar Gabi ir Ube yra tas pats?

Nors šie du gumbai dažnai painiojami vienas su kitu ir tam tikruose receptuose gali būti naudojami pakaitomis, jie yra skirtingi šakniavaisiai.

Gabi kilęs iš taro augalo ir dažnai gaminamas saldžiuose desertuose, tokiuose kaip Visayan binagol, arba pikantiškuose patiekaluose, tokiuose kaip sinigang na inihaw na limpo. Priklausomai nuo veislės, dydis gali būti nuo mažo iki didelio, o spalva nuo kreminės baltos iki purpurinės dėmės.

Kita vertus, Ube yra jamo rūšis, kuri išsiskiria savo spalva – nuo ​​violetinės (taigi ir pavadinimas violetinė) iki levandų. Ši gumbinė daržovė naudojama įvairiuose desertuose, tokiuose kaip „Binignit“ ir „ube macapuno“ ledų, „ube“ biskvitų, „ube“ sausainių, „pastilijų“ ir „ube pandesal“ saldainių gardinimas.

Kaip patiekti ir laikyti

valgydamas Kalamay Gabi su šakute ant baltos lėkštės.valgydamas Kalamay Gabi su šakute ant baltos lėkštės.
  • Tradiciškesniam pateikimui mišinys perpilamas į serviravimo keptuvę arba bananais išklotą medinę bambuko lėkštę (bilao), o po to užpilama auksine kokoso varške (latik), kad būtų suteiktas papildomas skonio ir tekstūros sluoksnis.
  • Jei ryžių pyragą laikote šaldytuve, netepkite kokosų aliejaus. Prieš tepdami aliejumi, kalamay pašildykite iki kambario temperatūros, nes jis sukietės iki nepatrauklios riebalų plėvelės.
kalamay gabi griežinėliai bananais išklotose lėkštėse.kalamay gabi griežinėliai bananais išklotose lėkštėse.

Kalamay Gabi yra didžiausias filipiniečių delikatesas. Jis saldus, kreminis ir kupinas kokoso bei taro skonio. Skanu kaip užkandis ar desertas!

12 Porcijos

Ingredientai

Kalamay Gabi

  • 1 gali (13,5 uncijos) kokosų pieno
  • 1 gali (12 uncijų) išgarinto pieno
  • 1 gali (14 uncijų) kondensuoto pieno
  • 2 svarų gabi (apie 12 vidutinio dydžio gabalėlių)
  • ½ puodelis sviesto
  • 1 puodelis cukraus

Instrukcijos

Kalamay Gabi

  • Nulupkite gabi ir pamirkykite vandenyje, kad nepakeistų spalvos. Į puodą ant vidutinės ugnies sudėkite gabi ir tiek vandens, kad apsemtų. Užvirinkite. Uždenkite ir virkite, kol šakutė suminkštės.

  • Išimkite gabi iš puodo ir leiskite atvėsti. Sutrinkite šakute iki vientisos masės. Jums reikės 3 puodelių trintos gabi.

  • Plačioje nepridegančioje keptuvėje sumaišykite kokosų pieną, išgarintą pieną, kondensuotą pieną, trintą gabi, cukrų ir sviestą. Plakite kartu, kol gerai susimaišys.

  • Užvirinkite, retkarčiais pamaišydami, kol cukrus ištirps ir sviestas ištirps.

  • Sumažinkite ugnį ir toliau kepkite, reguliariai maišydami, maždaug 40–50 minučių arba tol, kol mišinys taps vientisas, labai tirštas ir sunkiai iškeliamas iš keptuvės.

  • Patepkite serviravimo indo dugną ir šonus kokosų aliejumi.

  • Supilkite kalamay mišinį į paruoštą keptuvę, naudodami lengvai aliejumi pateptą peilį arba mentele, kad išlygintumėte viršų.

  • Patepkite paviršių kokosų aliejumi ir ant viršaus užtepkite latiku.

Dėl Latiko

  • Į keptuvę ant vidutinės ugnies supilkite kokosų grietinėlę ir užvirinkite. Virkite, kol skystis pradės tirštėti.

  • Kai aliejus pradeda skirtis ir pradeda formuotis kietosios dalelės, reguliariai maišykite ir nubraukite keptuvės šonus ir dugną, kad nepridegtų. Virkite toliau ir maišykite, kol varškė pasidarys auksinės rudos spalvos.

  • Latik nusausinkite iš aliejaus ir laikykite inde, kol paruošite naudoti.

Pastabos

  • Norėdami lengviau maišyti, naudokite nepridegančią keptuvę ir tvirtą medinį šaukštą.
  • Ruošdami kalamają pradėkite gaminti latik. Lydyto aliejaus jums reikės, kad išteptumėte serviravimo skardą.

Informacija apie mitybą

Kalorijos: 387kcal, Angliavandeniai: 38g, Baltymai: 4g, Riebalai: 26g, Sotieji riebalai: 23g, Natris: 15mg, Kalis: 599mg, Pluoštas: 3g, Cukrus: 8g, Vitaminas A: 45TV, Vitaminas C: 4.2mg, Kalcis: 40mg, Geležis: 3.1mg



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -