Relyenong Bangus – Kawaling Pinoy

Relyenong Bangus – Kawaling Pinoy


Relenong Bangus yra populiarus filipiniečių patiekalas iš pieninės žuvies, įdarytos pikantiško gėrio, pavyzdžiui, malta pieninės žuvies mėsa, morkos, žalieji žirneliai ir prieskoniai. Tai puikus patiekalas švęsti šventes ir ypatingomis progomis.

Relyenong bangus, o tai reiškia įdaryta pieninė žuvis filipiniečių kalba yra labiau ypatingų progų patiekalas, o ne kasdienė šeimos vakarienė be priežasties. Kaip ir rellenong manok, šio patiekalo gaminimas yra labai sudėtingas procesas ir varginantis darbas, paprastai skirtas vakarėliams ir šventėms.

Nors tai yra vienas iš mano mėgstamiausių būdų mėgautis pieninėmis žuvimis, aš dažnai atsisakau iš kaulų, dribsnių, troškinimo, įdaru, siuvimo (taip, siuvimo!) ir kepimo – visa tai vienam patiekalui. Tačiau tai pasakius, šis relleno yra unikalus ir skanus Pinoy patiekalas, vertas laiko ir pastangų.

Skubėdamas trokšti banguso? Išbandykite lengvesnius receptus, pvz., daing na bangus arba sarciado su tausi!

W

Ingredientų pastabos

Pieninė žuvis, citrina, miltai, austrių padažas, kiaušinis, svogūnas, česnakas, morkos, žalieji žirneliai, aliejus, druska, pipirai dubenėliuose.Pieninė žuvis, citrina, miltai, austrių padažas, kiaušinis, svogūnas, česnakas, morkos, žalieji žirneliai, aliejus, druska, pipirai dubenėliuose.
  • Bangus– taip pat žinomas kaip pieninė žuvis. Norėdami gauti geriausius rezultatus, rinkitės didelio dydžio žuvį. Patikrinkite, ar tvirtas, nepažeistas kūnas, ryškiai raudonos žiaunos, aiškios akys ir švarus vandenyno kvapas.
  • Sojos padažas ir citrinos sultys– pamarinuokite odą, suteikdami pikantišką ir aštrų skonį
  • Daržovės – morkų ir žaliųjų žirnelių mišinys prailgina įdarą ir suteikia skonį, tekstūrą ir spalvą.
  • Svogūnai ir česnakai– aromatinės medžiagos suteikia pagrindinį skonį
  • Austrių padažas– prideda umami ir saldumo
  • Razinos– dėl saldumo, tekstūros ir spalvos
  • Druska ir pipirai– pagal skonį pagardinkite
  • Kiaušinis– veikia kaip sudedamųjų dalių rišiklis
  • Universalūs miltai– prieš kepdami žuvį nusausinkite, kad ji nepriliptų prie keptuvės ir oda nebūtų traškesnė
  • Aliejus– naudokite neutralaus skonio veislę su aukštu dūmų tašku, pavyzdžiui, avokadų, daržovių, dygminų ar vynuogių kauliukų aliejų.

Kaip nulupti pieninę žuvį

pienžuvių iškaulinėjimas.pienžuvių iškaulinėjimas.
  1. Nupjaukite žuvį ir pašalinkite vidų, palikdami nepažeistą pilvą. Sulaužykite stuburą prie uodegos ir tiesiai po galva.
  2. Įkiškite ilgą ploną mentelę tarp odos ir mėsos iki uodegos per žuvies kaklą. Mentele švelniai apeikite žuvies šonus, kad atsilaisvintumėte ir atskirtumėte mėsą nuo odos. Nuimkite mentelę.
  3. Pradėdami nuo uodegos, suspauskite ir išstumkite mėsą per kaklą. Iš žuvies ištraukite mėsą, įskaitant didelį kaulą.
  4. Įkiškite ilgą šaukštą į ertmę ir švelniai nubraukite vidų, kad pašalintumėte likusią mėsą, o oda ir galva būtų tvirta ir nepažeista.

Virimo procesas

gaminant Relyenong Bangus.gaminant Relyenong Bangus.
  1. Nuskabykite žuvį. Vykdykite aukščiau pateiktas instrukcijas, kad pašalintumėte mėsą nuo žuvies odos.
  2. Marinuoti oda. Sumaišykite tuščiavidurę žuvies odą, citrinos sultis ir sojos padažą sekliame inde ir marinuokite šaldytuve apie 30 min.
  3. Supjaustykite žuvies mėsą. Iš mėsos pašalinkite didelį kaulą (stuburą). Žuvies mėsą virkite lengvai pasūdytame verdančiame vandenyje, kol pasikeis spalva. Išpilkite skystį ir leiskite atvėsti, kad liestumėte. Dribsniai ir kaulai.
  4. Paruoškite įdarą. Pakepinkite svogūnus ir česnakus, kol suminkštės. Sudėkite morkas ir kepkite, kol suminkštės. Įpilkite žuvies, žaliųjų žirnelių ir razinų, pagardinkite austrių padažu, druska ir pipirais pagal skonį.
  5. Įdarykite žuvies odą. Supilkite žuvies mišinį į didelį dubenį ir leiskite jam atvėsti prieš įdėdami kiaušinį. Naudodami šaukštą mišiniu užpildykite žuvies odą. Neperkraukite bangus, nes kepant jis gali sprogti. Prisekite galvą prie kūno ir visų angų, kad įdaras neišsilietų. Įdarytą žuvį lengvai apibarstykite pagardintais miltais, kad pasidengtų.
  6. Įdarytą žuvį pakepinti. Plačioje keptuvėje įkaitinkite apie 3 colius aliejaus (tiek, kad žuvis visiškai apkeptų po vandeniu). Įdėkite žuvį ir kepkite, švelniai apversdami šonus, kol ji taps auksinė ir traški. Išimkite iš keptuvės ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Prieš pjaustydami leiskite pastovėti ir leiskite atvėsti, kad sultys pasiskirstytų ir įdaras sustingtų.

Maisto gaminimo patarimas

Lengvesnis būdas – prieš kepant įdarytą žuvį (be mirkymo miltuose) sandariai apvynioti aliuminio folija arba bananų lapeliais. Nors tai palengvina žuvies apvertimą kepant, šis metodas neduoda tokių traškių rezultatų, kaip mirkymas miltuose ir tiesioginis bangus kepimas aliejuje.

Kaip patiekti ir laikyti

pjaustyta įdaryta pieninė žuvis ant lėkštės su nedideliu dubenėliu kačiuko šone.pjaustyta įdaryta pieninė žuvis ant lėkštės su nedideliu dubenėliu kačiuko šone.
  • „Relyeno bangus“ tradiciškai patiekiamas kaip pagrindinis pietų ar vakarienės patiekalas, o šalia garuose virtų ryžių ir bananų padažo arba saldžiarūgščio padažo. Prie patiekalo taip pat galima mėgautis tokiais pagardais kaip atchara.
  • Likučius galima laikyti sandariame inde ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Jie taip pat gali būti užšaldyti iki 2 mėnesių. Tvirtai apvyniokite žuvį aliuminio folija ir perkelkite į šaldiklyje tinkamą maišelį.
  • Ar turite papildomo užpildo? Apkepkite paplotėlius arba naudokite žuvyje!

Kaip pašildyti rellenong bangus

  • Mikrobangų krosnelė– pašildykite HIGH kas 2–3 minutes iki 165 F.
  • Orkaitė– Laisvai apvyniokite folija ir kepkite 350 F temperatūroje, kol oda taps traški, o vidinė temperatūra pasieks 165 F.
  • Viryklė– Įdėkite žuvį į plačią, neteptą keptuvę ant silpnos ugnies. Uždenkite ir pašildykite iki 165 F vidinės temperatūros, kas kelias minutes apversdami, kad įsitikintumėte, jog jis tolygiai įkaista ir nesudegs.
Relyenong Bangus ant balto serviravimo lėkštės su morkų ir salotų garnyru.Relyenong Bangus ant balto serviravimo lėkštės su morkų ir salotų garnyru.

Relyenong Bangus yra puikus patiekalas švęsti šventes ir ypatingas progas. Įdaryta žuvies dribsniais, daržovėmis ir prieskoniais, kepta iki tobulumo – skanu ir verta pastangų!

4 Porcijos

Ingredientai

  • 1 didelis visas bangas
  • 1 citrinos sultys
  • 2 šaukštai Aš esu gluosnis
  • 1 puodelis vandens
  • aliejus
  • 1 svogūnas, nuluptas ir susmulkintas
  • 2 gvazdikėliai česnako, nulupto ir susmulkinto
  • 1 didelis morkos, nuluptos ir smulkiai pjaustytos
  • ½ puodelis šaldytų žaliųjų žirnelių, atšildytų
  • ¼ puodelis razinos
  • 2 šaukštai austrių padažas
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • ½ puodelis miltų

Instrukcijos

  • Nupjaukite žuvį ir pašalinkite jos vidų, palikdami nepažeistą pilvą. Sulaužykite stuburą prie uodegos ir tiesiai po galva.

  • Per žuvies kaklą įkiškite ilgą ploną mentelę tarp odos ir mėsos iki pat uodegos. Mentele švelniai apeikite žuvies šonus, kad atsilaisvintumėte ir atskirtumėte mėsą nuo odos. Nuimkite mentelę.

  • Pradėdami nuo uodegos, suspauskite ir išstumkite minkštimą per kaklą. Iš žuvies ištraukite mėsą, įskaitant didelį kaulą. Įkiškite ilgą šaukštą į ertmę ir švelniai nubraukite vidų, kad pašalintumėte likusį minkštimą, o oda ir galva išliks tvirta ir nepažeista.

  • Sekliame inde sumaišykite tuščiavidurę odelę, citrinos sultis ir sojos padažą. Marinuoti šaldytuve apie 30 min.

  • Iš mėsos pašalinkite didelį kaulą (stuburą). Puode užvirinkite apie 1 puodelį lengvai pasūdyto vandens. Įdėkite žuvies mėsą ir kepkite apie 3–5 minutes arba kol pasikeis spalva. Nusausinkite iš skysčio. Žuvies mėsa su dribsniais ir be kaulų.

  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų. Sudėkite svogūnus ir česnakus ir kepkite, kol suminkštės.

  • Sudėkite morkas ir virkite 1–2 minutes arba kol suminkštės, bet taps traškūs. Įpilkite žuvies, žaliųjų žirnelių ir razinų. Virkite, retkarčiais pamaišydami, kol įkais.

  • Įpilkite austrių padažo ir išmaišykite, kad susimaišytų. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

  • Išimkite iš keptuvės ir leiskite visiškai atvėsti. Dideliame dubenyje sumaišykite žuvies mišinį ir kiaušinį.

  • Naudodami šaukštą įdarykite ir įpilkite žuvies mišinio į odą. Prisekite galvą prie kūno ir visų angų, kad įdaras neišsilietų.

  • Sekliame inde sumaišykite miltus, druską ir pipirus pagal skonį. Įdarytą žuvį lengvai apibarstykite miltais, kad pasidengtų.

  • Plačioje, gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite maždaug 3 colių gylio aliejaus (pakanka, kad žuvis būtų kepama visiškai panardintą). Įdėkite žuvį ir kepkite, švelniai apversdami šonus, kol ji taps auksinė ir traški.

  • Išimkite iš keptuvės ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Leiskite pastovėti ir leiskite atvėsti prieš pjaustydami.

Pastabos

  • Prieš dėdami kiaušinį, žuvies mišinį visiškai atvėsinkite, nes dėl likusios šilumos kiaušinis gali iškepti.
  • Neperkraukite bangus, nes kepant jis gali sprogti.
  • Prieš pjaustydami leiskite keptai žuviai kelias minutes pastovėti, kad persiskirstytų sultys, o įdaras šiek tiek sustingtų.

Vaizdo įrašas

YouTube vaizdo įrašasYouTube vaizdo įrašas

Informacija apie mitybą

Kalorijos: 294kcal, Angliavandeniai: 28g, Baltymai: 13g, Riebalai: 15g, Sotieji riebalai: 1g, Polinesotieji riebalai: 4g, Mononesotieji riebalai: 9g, Trans riebalai: 0.1g, Cholesterolis: 21mg, Natris: 791mg, Kalis: 392mg, Pluoštas: 3g, Cukrus: 3g, Vitaminas A: 3146TV, Vitaminas C: 11mg, Kalcis: 35mg, Geležis: 2mg





Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -