Lipnūs ryžių rutuliukai su žemės riešutais

Kalorijos: 206kcal, Angliavandeniai: 31g, Baltymai: 5g, Riebalai: 7g, Sotieji riebalai: 1g, Natris: 3mg, Kalis: 117mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 8g, Kalcis: 29mg, Geležis: 0.8mg
„Šioje svetainėje pateikiama apytikslė informacija apie mitybą patogumui ir tik kaip mandagumas. Mitybos duomenys pirmiausia renkami iš USDA maisto sudėties duomenų bazės, kai tik įmanoma, arba kitais internetiniais skaičiuotuvais.
Lipnūs ryžių rutuliukai su žemės riešutais Lengvai ir smagiai pagaminami ir puikus užkandis ar desertas! Saldūs, kramtomi ir gausiai apibarstyti maltais žemės riešutais ir skrudintomis sezamo sėklomis, jie sukelia rimtą priklausomybę!
Kiekvieną kartą, kai perku ingredientus mūsų kaimynystėje esančiame Azijos prekybos centre, visada pasiimu pakelį ar dvi lipnių ryžių rutuliukų su žemės riešutais arba tai, ką kantonietiškai vadina Tong But Luck. Mėgstu užkandžiauti šiais saldžiais ir kramtomaisiais lipniais rutuliukais ir negaliu atsispirti vienas po kito iššokusiems; jie retai kada grįžta namo.
Laimei, galiu patenkinti savo troškimą nepatogiai nevažiuodamas į parduotuvę, nes juos taip paprasta pasigaminti, o jų surinkimas užtrunka vos kelias minutes.
Šie saldūs ryžių rutuliukai, panašūs į mūsų filipiniečių palitawą, gaminami sumaišius lipnius ryžių miltus su vandeniu, kad susidarytų tešla, iš kurios formuojami rutuliukai ir verdami verdančiame vandenyje, kol jie plūduriuoja. Tačiau vietoj tarkuotų kokosų Tong But Luck yra padengti maltais žemės riešutais, sezamo sėklomis ir cukrumi, kad būtų malonus traškumas, aromatas ir saldumas.
Ar tu tai padarei? Būtinai palikite apžvalgą žemiau ir pažymėkite mane @kawalingpinoy Facebook ir Instagram!
Tong But Luck pagaminti yra lengva ir smagu! Šie azijietiški lipnūs ryžių rutuliukai, kurie yra minkšti, kramtomi ir padengti maltais žemės riešutais, sukelia didelę priklausomybę!
Kursas: Užkandis
Dešimtys
Keptuvėje ant vidutinės ugnies paskrudinkite sezamo sėklas, dažnai maišydami, maždaug 30–45 sekundes arba tol, kol švelniai paruduos ir taps kvapnios. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Dubenyje sumaišykite skrudintas sezamo sėklas, žemės riešutus ir cukrų. Atidėkite į šalį.
Į dubenį suberkite lipnius ryžių miltus ir lėtai įpilkite vandens. Sumaišykite, kad susidarytų minkšta, lanksti tešla. Minkykite tešlą, kol ji nebebus lipni.
Supilkite maždaug 1 arbatinį šaukštelį ir tarp delnų susukite į 1 colio rutuliukus. Pakartokite su likusia tešla. Dirbdami suformuotus rutuliukus uždenkite drėgnu skudurėliu, kad neišdžiūtų.
Puode ant vidutinės ugnies užvirinkite maždaug 4–5 colių gylio vandens. Sudėkite rutuliukus ir kepkite apie 2–3 minutes arba kol jie pakils į viršų. Neperpildykite puodo, virkite porcijomis pagal poreikį.
Naudodami kiaurasamtį, kiaurasamčiu išimkite ryžių rutuliukus iš puodo, nukratydami skysčio perteklių.
Susukite rutuliukus žemės riešutų mišinyje, nuspauskite žemės riešutus, kad jie visiškai pasidengtų.
Kalorijos: 206kcal, Angliavandeniai: 31g, Baltymai: 5g, Riebalai: 7g, Sotieji riebalai: 1g, Natris: 3mg, Kalis: 117mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 8g, Kalcis: 29mg, Geležis: 0.8mg
„Šioje svetainėje pateikiama apytikslė informacija apie mitybą patogumui ir tik kaip mandagumas. Mitybos duomenys pirmiausia renkami iš USDA maisto sudėties duomenų bazės, kai tik įmanoma, arba kitais internetiniais skaičiuotuvais.
Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -