Lipnūs ryžių rutuliukai su žemės riešutais

Lipnūs ryžių rutuliukai su žemės riešutais
  • Leiskite jiems atvėsti tiek, kad paliestumėte, ir iš karto pradėkite volioti sumaltuose žemės riešutuose, nes dar šilti jie geriau padengs.
  • Informacija apie maistingumą yra 2 vienetai vienoje porcijoje.
  • Informacija apie mitybą

    Kalorijos: 206kcal, Angliavandeniai: 31g, Baltymai: 5g, Riebalai: 7g, Sotieji riebalai: 1g, Natris: 3mg, Kalis: 117mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 8g, Kalcis: 29mg, Geležis: 0.8mg



    Source link

    Lipnūs ryžių rutuliukai su žemės riešutais Lengvai ir smagiai pagaminami ir puikus užkandis ar desertas! Saldūs, kramtomi ir gausiai apibarstyti maltais žemės riešutais ir skrudintomis sezamo sėklomis, jie sukelia rimtą priklausomybę!

    Kiekvieną kartą, kai perku ingredientus mūsų kaimynystėje esančiame Azijos prekybos centre, visada pasiimu pakelį ar dvi lipnių ryžių rutuliukų su žemės riešutais arba tai, ką kantonietiškai vadina Tong But Luck. Mėgstu užkandžiauti šiais saldžiais ir kramtomaisiais lipniais rutuliukais ir negaliu atsispirti vienas po kito iššokusiems; jie retai kada grįžta namo.

    Laimei, galiu patenkinti savo troškimą nepatogiai nevažiuodamas į parduotuvę, nes juos taip paprasta pasigaminti, o jų surinkimas užtrunka vos kelias minutes.

    Atkreipkite dėmesį į ingredientus

    lipnūs ryžių miltai, cukrus, vanduo, sezamo sėklos, malti žemės riešutai dubenėliuose.lipnūs ryžių miltai, cukrus, vanduo, sezamo sėklos, malti žemės riešutai dubenėliuose.

    Šie saldūs ryžių rutuliukai, panašūs į mūsų filipiniečių palitawą, gaminami sumaišius lipnius ryžių miltus su vandeniu, kad susidarytų tešla, iš kurios formuojami rutuliukai ir verdami verdančiame vandenyje, kol jie plūduriuoja. Tačiau vietoj tarkuotų kokosų Tong But Luck yra padengti maltais žemės riešutais, sezamo sėklomis ir cukrumi, kad būtų malonus traškumas, aromatas ir saldumas.

    Kaip pasigaminti lipnius ryžių rutuliukus su žemės riešutais

    darant žnyplę, bet sėkmės.darant žnyplę, bet sėkmės.
    1. Paskrudinkite sezamo sėklas sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol švelniai apskrus ir kvepia. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
    2. Sujungti skrudintas sezamo sėklas, žemės riešutus ir cukrų dubenyje ir atidėkite.
    3. Padarykite tešlą. Į dubenį suberkite lipnius ryžių miltus ir lėtai įpilkite vandens. Sumaišykite, kol taps minkštas ir lankstus. Minkykite tešlą, kol ji nebebus lipni.
    4. Iš tešlos suformuokite mažus rutuliukus. Supilkite maždaug 1 arbatinį šaukštelį ir tarp delnų susukite į 1 colio rutuliukus. Suformuotus rutuliukus uždenkite drėgnu skudurėliu, kad neišdžiūtų.
    5. Virkite rutuliukus. Giliame puode užvirinkite maždaug 4–5 colius vandens ir, jei reikia, dalimis sudėkite lipnios tešlos rutuliukus. Kai jie iškyla į paviršių, jie baigti. Naudodami kiaurasamtį iš karto išimkite juos iš vandens, kad nepervirti, ir gerai nusausinkite, kad nesudrėktų žemės riešutų dangos.
    6. Apvoliokite žemės riešutų mišinyjepaspausdami žemės riešutus, kad jie visiškai pasidengtų. Leiskite jiems atvėsti tiek, kad paliestumėte, ir iš karto pradėkite volioti sumaltuose žemės riešutuose, nes dar šilti jie geriau padengs.

    Maisto gaminimo patarimas

    • Aš naudoju 1 puodelį vandens ir 2 puodelius miltų, kuris, mano nuomone, suteikia man patinkančią kramtomąją tekstūrą. Mišinys iš pradžių atrodys sausas, bet toliau maišykite rankomis, kol susidarys lygi, minkšta ir lanksti tešla.
    • Jei tešla vis dar atrodo šiek tiek sausa, įpilkite po šaukštą vandens. Jei jis per lipnus, po vieną įdėkite po šaukštą miltų.

    Kaip tarnauti

    Tong But Luck ant rudos lėkštės.Tong But Luck ant rudos lėkštės.
    Tong But Luck ant rudos lėkštės.Tong But Luck ant rudos lėkštės.