Saldūs svogūnų kotletai – Kawaling Pinoy
![Saldūs svogūnų kotletai – Kawaling Pinoy](https://pasaulioreceptai.lt/wp-content/uploads/2024/10/Saldus-svogunu-kotletai-–-Kawaling-Pinoy-1024x1365.jpg)
Džiaugiuosi galėdamas pateikti jums šį skanų receptą, kurį remia Maggi. Visos nuomonės yra mano pačios.
Saldūs svogūnų kotletai yra kvapnus skanėstas, trykštantis natūraliu svogūnų ir morkų saldumu, suvyniotas į lengvą, traškią tešlą. Juos lengva pagaminti ir nenumaldomai skanūs, puikiai tiks kaip užkandis ar garnyras!
Okoy arba ukoy yra tradiciniai filipiniečių daržovių troškiniai, žinomi dėl malonaus traškumo ir pikantiško skonio. Paprastai jie parduodami kaip gatvės maistas ir mėgaujamasi kaip vidurdienio užkandis arba užkandis su prieskoniuotu actu kaip mirkymo padažu, kad kiekvienas kąsnelis būtų aštrus.
Jie tradiciškai gaminami iš žaliosios papajos, mung pupelių daigų (žr. mūsų ukoy na togue receptą) arba maniokos apelsinų atspalvio tešloje.ant jų dažnai dedamos mažos nelukštentos krevetės. Mūsų šiandieninis „Sibuyas ukoy“ yra paprastesnis, pigesnis klasikinio „ukoy“ variantas, tačiau kartu supakuotas visas skanumas!
Ingredientų pastabos
![svogūnai, morkos, žalieji svogūnai, kukurūzų krakmolas, miltai, kepimo milteliai, Maggi magic Sarap, aliejus, vanduo, pipirai dubenėliuose.](https://www.kawalingpinoy.com/wp-content/uploads/2024/10/sweet-onion-fritters-ingredients.jpg)
![svogūnai, morkos, žalieji svogūnai, kukurūzų krakmolas, miltai, kepimo milteliai, Maggi magic Sarap, aliejus, vanduo, pipirai dubenėliuose.](https://www.kawalingpinoy.com/wp-content/uploads/2024/10/sweet-onion-fritters-ingredients.jpg)
- Miela svogūnai– Nors galite naudoti įprastus ruduosius svogūnus, šiam receptui rekomenduoju saldžiuosius svogūnus. Jie turi plonesnę odelę, yra sultingesni nei kiti svogūnai ir yra žinomi dėl savo švelnaus skonio ir natūralus saldumas.
- Morkoss – suteikia papildomo saldumo ir ryškios spalvos
- Žalieji svogūnai– dar vadinami laiškiniais svogūnais arba laiškiniais svogūnais, suteikia patiekalui spalvos ir skonio.
- miltai + kukurūzų krakmolas- Recepte naudojamas santykis 1:1, kad tekstūra būtų lengva, bet traški. Miltai suteikia struktūrą, o kukurūzų krakmolas sumažina glitimo susidarymą iš miltų, todėl tešla yra traški ir ne tokia tiršta.
- Atsuete– taip pat vadinamas annatto, dėl tos klasikinės ukoy spalvos. Galite reguliuoti kiekį, kad pasiektumėte norimą spalvą. Galite naudoti miltelius arba sėklas.
- Magic Delicious – „viskas viename“ prieskoniai, kad būtų lengvas skonis
- Pipirai – prideda tešlai skonio ir žvilgesio.
- Kepimo milteliai– kildinimo medžiaga, kuri padeda išlikti lengviems trintuvams.
- Ledinis vanduo– Temperatūra yra būtina, nes ji neleidžia trintuvėms sugerti per daug aliejaus ir sulėtina glitimo susidarymą.
- Ei- Rinkitės neutralaus skonio ir aukšto dūmingumo aliejų, pavyzdžiui, rapsų, žemės riešutų, avokadų, vynuogių kauliukų ar dygminų aliejų.
Kaip pasigaminti Okoy svogūnus
![](https://www.kawalingpinoy.com/wp-content/uploads/2024/10/sweet-onion-fritters-process.jpg)
![](https://www.kawalingpinoy.com/wp-content/uploads/2024/10/sweet-onion-fritters-process.jpg)
- Paruoškite daržoves. Supjaustykite daržoves vienodais gabalėliais, kad iškeptumėte tolygiai. Dubenyje sumaišykite griežinėliais supjaustytus svogūnus, morkas ir susmulkintus žalius svogūnus. Švelniai išmeskite, kad tolygiai pasiskirstytų.
- Sujungti miltus, kukurūzų krakmolą, atsuete miltelius, Magic Sarap, pipirus ir kepimo miltelius dideliame dubenyje ir išplakite, kad pasiskirstytų.
- Įpilkite ledinio šalto vandens ir išmaišykite, kad susidarytų vientisa tešla.
- Sujungti daržoves ir tešlą ir švelniai išmaišykite, kad jos tolygiai pasidengtų.
- Giliai kepti gerai. Įkaitinkite pakankamai aliejaus, kad apsemtų keptuves iki optimalios 350–375 °F (175–190 °C) temperatūros, kad maistas būtų paruoštas greitai ir tolygiai, o išorė būtų traški, nesugeriant per daug aliejaus. Dideliu šaukštu tolygiai paskirstykite daržovių apkepas ir švelniai įdėkite į karštą aliejų. Giliai kepti iki traškios ir auksinės rudos spalvos.
- Nusausinkite ant vielos pašalinti riebalų perteklių. Nepilkite aliejaus ant popierinių rankšluosčių, nes dėl garų jie bus įmirkę.
Maisto gaminimo patarimas
Padėkite tešlą ant dubens su ledu, kad išlaikytumėte šaltą temperatūrą.
Kaip patiekti ir laikyti
![panardinti sibuyas na okoy į nedidelį dubenėlį aštraus acto.](https://www.kawalingpinoy.com/wp-content/uploads/2024/10/sweet-onion-fritters-1.jpg)
![panardinti sibuyas na okoy į nedidelį dubenėlį aštraus acto.](https://www.kawalingpinoy.com/wp-content/uploads/2024/10/sweet-onion-fritters-1.jpg)
- Mėgaukitės kaip vidurdienio užkandį ar užkandį, su pagardintu actu arba kreminiu česnakiniu padažu panardinimui.
- Saldžiosios svogūnų apkepėlės geriausiai tinka patiekiamos karštos ir šviežios, nes laikui bėgant praranda traškumą. Jei patiekiami ne iš karto, išdėliokite juos vienu sluoksniu ant kepimo skardos ir laikykite šiltus bei traškius 200 °F temperatūros orkaitėje, kol galėsite mėgautis.
- Likučius galima laikyti sandariame inde ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Jie nebus tokie traškūs, bet vis tiek saugu valgyti.
Ar tu tai padarei? Būtinai palikite apžvalgą žemiau ir pažymėkite mane @kawalingpinoy Facebook ir Instagram!
![saldžiųjų svogūnų paplotėlių ant juodo serviravimo lėkštės su nedideliu dubenėliu aštraus acto.](https://www.kawalingpinoy.com/wp-content/uploads/2024/10/sweet-onion-fritters-680x680.jpg)
![saldžiųjų svogūnų paplotėlių ant juodo serviravimo lėkštės su nedideliu dubenėliu aštraus acto.](https://www.kawalingpinoy.com/wp-content/uploads/2024/10/sweet-onion-fritters-680x680.jpg)
„Sweet Onion Fritters“ yra kvapnus skanėstas, trykštantis natūraliu svogūnų ir morkų saldumu, suvyniotas į lengvą, traškią tešlą. Juos lengva pagaminti ir nenumaldomai skanūs, puikiai tiks kaip užkandis ar garnyras!
porcijos
Ingredientai
- 2 didelis saldžiųjų svogūnų, nuluptų ir supjaustytų plonomis juostelėmis
- 1 didelis morkos, nuluptos ir nuluptos
- ½ puodelis žalieji svogūnai, susmulkinti
- ½ puodelis miltų
- ½ puodelis kukurūzų krakmolo
- 1 šaukštas atsuete milteliai
- 1 paketą (8 g) Maggi Magic Delicious
- 1 šaukštelis kepimo milteliai
- ½ šaukštelis pipirų
- ¾ puodelis ledinis vanduo
- aliejus
Instrukcijos
-
Plačioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų iki 350–375 F.
-
Dubenyje sumaišykite griežinėliais pjaustytus svogūnus, susmulkintas morkas ir susmulkintus žalius svogūnus. Švelniai išmeskite, kad tolygiai pasiskirstytų.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų krakmolą, atsuete miltelius, Magic Sarap, pipirus ir kepimo miltelius. Išplakti paskirstyti.
-
Įpilkite ledinio šalto vandens ir išmaišykite, kad susidarytų vientisa tešla. Sudėkite daržoves ir švelniai išmaišykite, kad jos tolygiai pasidengtų.
-
Porcijai naudokite didelį šaukštą ir švelniai įdėkite į karštą aliejų. Kepkite iki traškios ir auksinės rudos spalvos ir apverskite, kad apkeptumėte kitą pusę.
-
Išimkite iš keptuvės ir nusausinkite ant grotelių. Patiekite su aštriu actu.
Pastabos
Padėkite tešlą ant dubens su ledu, kad išlaikytumėte šaltą temperatūrą.
Informacija apie mitybą
Kalorijos: 155kcal, Angliavandeniai: 21g, Baltymai: 2g, Riebalai: 7g, Sotieji riebalai: 1g, Polinesotieji riebalai: 2g, Mononesotieji riebalai: 4g, Trans riebalai: 0,03g, Natris: 68mg, Kalis: 163mg, Pluoštas: 2g, Cukrus: 5g, Vitaminas A: 1578 mTV, Vitaminas C: 6mg, Kalcis: 65mg, Geležis: 1mg
„Šioje svetainėje pateikiama apytikslė informacija apie mitybą patogumui ir tik kaip mandagumas. Mitybos duomenys pirmiausia renkami iš USDA maisto sudėties duomenų bazės, kai tik įmanoma, arba kitais internetiniais skaičiuotuvais.