LENGVAS Teriyaki grybų receptas | Rice Life Foodie

LENGVAS Teriyaki grybų receptas | Rice Life Foodie


Šis Teriyaki grybų receptas yra ne tik greitai ir lengvai paruošiamas, bet ir kupinas umami skonio. Grybai yra universalus ingredientas, galintis puikiai sugerti skonius, todėl jie puikiai tinka saldžiam ir pikantiškam teriyaki padažo skoniui. Nesvarbu, ar ieškote sotaus garnyro, ryžių ar makaronų užpilo ar paprasto veganiško pagrindinio patiekalo, šie teriyaki grybai tikrai patiks. Turėdami vos kelis ingredientus ir trumpą gaminimo laiką, galite sukurti skanų ir sveiką patiekalą.

Puikūs ir glostantys lūpas! Šie grybai, uždengti pikantišku, aštroku, saldžiu teriyaki padažu, yra atskiras patiekalas, kurį mėgsta visi.

Kuo naudingi Teriyaki grybai

  • Su keletu pagrindinių ingredientų bet kokio tipo grybai paverčiami tikrai skaniais.
  • Naminis teriyaki padažas yra pikantiškas, šiek tiek saldus ir sveikesnis nei parduotuvėje.
  • Patiekalas yra natūraliai veganiškas, be glitimo (jei naudojamas tamari arba sojos padažas be glitimo), jį galima pritaikyti pagal savo skonį.
  • Nesvarbu, ar esate grybų mylėtojas, ieškote naujo būdo pasimėgauti augaliniu maistu, ar tiesiog norite išbandyti naują garnyrą… šis teriyaki grybų receptas taps pagrindiniu jūsų virtuvės patiekalu.

Kokius grybus rinktis

Pagal šį teriyaki grybų receptą tikrai galite pasirinkti bet kokius grybus, tačiau tikrai tiks mėsesnis pasirinkimas. Tai mano mėgstamiausi:

  • Mygtukai arba Crimini grybai: Jie yra labai paprasti, tačiau pasižymintys skoniu, mėsinga ir tankia tekstūra, juos labai lengva rasti kiekvienoje parduotuvėje.
  • Šitake: Tai kvapnūs azijietiški grybai, kurie tikrai visada yra skanūs, švelnūs ir pasižymi išskirtiniu žemišku bei skaniu grybų skoniu. Šitake grybai yra mano mėgstamiausias pasirinkimas. Galite naudoti šviežius arba džiovintus Shiitake grybus kaip „mėsingesnį“ stiliaus pasirinkimą.
  • Portobello grybai: Dėl tvirto skonio ir sočios tekstūros šie dideli, mėsingi grybai puikiai tinka kepti ant grotelių arba skrudinti. Juos galima supjaustyti griežinėliais ir marinuoti, kad būtų skanus priedas prie salotų, sumuštinių arba kaip pagrindinis patiekalas.
  • Austrių grybai: Dėl savo subtilios, minkštos tekstūros ir švelnaus skonio karališkieji austrių grybai arba mažyliai austrių grybai puikiai papildo sriubas, bulvytes ir makaronų patiekalus. Jie yra universalūs ir gali būti naudojami kaip mėsos pakaitalas vegetariškuose ir veganiškuose receptuose.
  • Maitake grybai: Taip pat žinomi kaip „Miško višta“, maitake grybai turi sodrų, žemišką skonį ir tvirtą tekstūrą. Jie yra populiarūs tiek japonų, tiek italų virtuvėse ir gali būti kepti ant grotelių, troškinti arba skrudinti, kad išryškintų tvirtą skonį. Pagal šį receptą jie labai skanūs!
  • Enoki grybai: Būkite sąmoningi! Šie grybai iškepa labai greitai ir tampa visiškai minkšti ir susitraukia iki mažų makaronų, panašių į grybus. Jei mėgstate skanesnį patiekalą… enokis jus ten pateiks. Subtilūs ir ploni enoki grybai yra švelnaus, šiek tiek vaisinio skonio ir unikalios tekstūros. Enoki yra mano nemėgstamiausias pasirinkimas, bet a padažu varomas ir labai minkštas garnyras, bus ypatingas pasirinkimas.
Universalus ir lengvas, sureguliuokite savo pikantiško iki saldumo lygio pagal jūsų skonį. Pridėjus šiek tiek svogūnų, pridedamas dar vienas skonio sluoksnis. Skanu!

Teriyaki grybų ingredientai

Norėdami pagaminti šį skanų patiekalą, jums reikės šių ingredientų:

  • 3 puodeliai grybų – Sagos grybai, Crimini grybai, šitake grybai arba jūsų mėgstamiausių mišiniai. Išvalytas ir supjaustytas. Išspauskite vandenį ir nusausinkite.
  • 1/2 baltojo svogūno – neprivaloma; pjaustytų žiedų arba pusžiedžių
  • 1 valgomasis šaukštas avokadų aliejaus

Teriyaki padažas

  • 1/4 puodelio mažai natrio sojų padažas
  • 2 šaukštai Mirin
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • 1 šaukštelis česnako miltelių
  • 1 šaukštelis imbiero miltelių
  • 1/2 šaukštelio kukurūzų krakmolo srutos – 1/2 a.š kukurūzų krakmolo sumaišykite su 1 šaukštu vandens
  • 2 šaukšteliai skrudinto sezamo aliejaus – neprivaloma; prideda subtilų riešutų aromatą
  • Žalieji svogūnai – plonai pjaustyti, papuošti
  • Kalendra arba petražolės – neprivaloma, garnyras
  • Sezamo sėklos – neprivaloma, garnyras

Įranga

  • Didelė keptuvė arba Wok: Kad grybai iškeptų tolygiai.
  • Matavimo puodeliai ir šaukštai: Tiksliems ingredientų matavimams.
  • Mentele arba mediniu šaukštu: Grybams ir padažui išmaišyti.
  • Mažas dubuo: Padažui maišyti.

Instrukcijos

  1. Grybus nuplaukite šaltu vandeniu. Nusausinkite skudurėliu arba popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite juos, jei jie yra dideli. Nupjaukite galus.
  2. Nedideliame dubenyje sumaišykite sojos padažą, miriną, rudąjį cukrų, česnako miltelius, imbiero miltelius ir kukurūzų krakmolo srutą. Atidėkite į šalį.
  3. Įkaitinkite didelę keptuvę arba wok ant vidutinės-stiprios ugnies. Įpilkite šlakelį aliejaus. Kai įkaista, sudėkite svogūnus ir padėkite juos į šoną ir nejudinkite, kad jie šiek tiek apskrus.
  4. Grybus sudėkite į kitą pusę ir kepkite 4 minutes, nejudinkite iš karto, kad apskrus! Retkarčiais pamaišykite, kol viskas paruduos ir išskirs drėgmę.
  5. Grybus užpilkite teriyaki padažu. Gerai išmaišykite, kad grybai pasidengtų padažu. Leiskite grybams troškintis padaže 3 minutes.
  6. Jei naudojate, apšlakstykite sezamo aliejumi ant grybų ir išmaišykite, kad susimaišytų. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir pabarstykite grybus griežinėliais pjaustytais žaliais svogūnais. Patiekite iš karto ir mėgaukitės.

Pastabos

  • Grybų pasirinkimas: Crimini arba Shiitake grybai ypač tinka šiam receptui dėl savo tvirtos tekstūros ir gilaus skonio. Tačiau galite naudoti įvairių tekstūrų ir skonių grybų mišinį.
  • Sojų padažo pakaitalai: Kaip pakaitalą galite naudoti tamari arba kokoso aminorūgštis.
  • Saldumo lygis: Cukraus ar klevų sirupo kiekį reguliuokite pagal savo skonį. Jei jums labiau patinka ne toks saldus padažas, pradėkite nuo 1 šaukšto ir pakoreguokite pagal poreikį.
  • Pasirinkimas be alyvos: Šis receptas gali būti pagamintas be aliejaus, vietoj aliejaus kepinant grybus ir svogūnus daržovių sultinyje.
  • Saugykla: Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 2 dienų. Pakaitinkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol sušils.

Papildiniai ir variantai

  • Daržovių mišiniai: Į keptuvę kartu su grybais sudėkite paprikas, žirnelius ar brokolius, kad gautumėte daržovių maišymo stiliaus patiekalą.
  • Protein Boost: Jei norite sotesnio patiekalo, į patiekalą įpilkite tofu, tempeh arba edamame. Atskirai išvirkite baltymus ir sumaišykite su grybais bei padažu.
  • Aštrus Teriyaki: Į padažą įpilkite žiupsnelį raudonųjų pipirų dribsnių, džiovintų čili arba šlakelį srirachos, kad gautumėte aštrumo.
  • Naudokite ant ryžių ar makaronų ir sukurkite nuostabų grybą ir kepkite ryžius arba makaronus.

Kaip patiekti Teriyaki grybus

  • virš ryžių: Patiekite teriyaki grybus ant garuose virtų jazminų, česnakinių ryžių ar rudųjų ryžių, kad pavalgytumėte paprastai ir sočiai.
  • Su makaronais: Suporuokite grybus su soba makaronais, udonu ar net spagečiais, kad gautumėte skanų makaronų dubenį.
  • Kaip garnyras: Teriyaki grybai yra puikus garnyras prie ant grotelių kepto tofu, seitano ar jūsų pasirinkto baltymo.
  • Dubenyje: Sukurkite maitinamąjį dubenį, sumaišydami grybus su ryžiais arba makaronais, garuose virtomis daržovėmis ir šlakeliu papildomo teriyaki padažo.

Šis Teriyaki grybų receptas yra greitas ir paprastas būdas mėgautis drąsiais, pikantiškais saldžiais teriyaki skoniais visiškai augaliniame patiekale. Puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas, garnyras ar užpilas, šie grybai yra universalūs ir kupini umami gėrio.

Taigi paimkite mėgstamus grybus, išplakite naminį teriyaki padažą ir mėgaukitės gardžiu, veganišku azijietišku patiekalu.

teriyaki grybų receptas
  • 3 puodeliai Grybai Crimini grybai, šitake grybai arba jūsų mėgstamiausių mišiniai. Išvalytas ir supjaustytas. Išspauskite vandenį ir nusausinkite.
  • ½ Baltasis svogūnas neprivaloma; pjaustytų žiedų arba pusžiedžių
  • 1 a.š avokadų aliejus

Teriyaki padažas

  • ¼ puodelis Sojų padažas su mažai natrio
  • 2 šaukštai Mirin
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • 1 šaukštelis česnako milteliai
  • 1 šaukštelis imbiero milteliai
  • ½ a.š kukurūzų krakmolo srutos – sumaišykite 1/2 šaukštelio kukurūzų krakmolo su 1 šaukštu vandens
  • 2 šaukštelis skrudintų sezamų aliejaus – nebūtina; prideda subtilų riešutų aromatą

Garnyras

  • Žalieji svogūnai garnyras; supjaustyti plonai
  • Sezamo sėklos garnyras; neprivaloma
  • Petražolės garnyras; supjaustyti plonai
  • Grybus nuplaukite šaltu vandeniu. Nusausinkite skudurėliu arba popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite juos, jei jie yra dideli. Nupjaukite galus.

    3 puodeliai grybų

  • Nedideliame dubenyje sumaišykite sojos padažą, miriną, rudąjį cukrų, česnako miltelius, imbiero miltelius ir kukurūzų krakmolo srutą. Atidėkite į šalį.

    ¼ puodelio mažai natrio sojų padažo, 2 šaukštai Mirin, 2 šaukštai rudojo cukraus, 1 šaukštelis česnako miltelių, 1 šaukštelio imbiero miltelių, ½ šaukštelio kukurūzų krakmolo srutos – sumaišykite 1/2 šaukštelio kukurūzų krakmolo su 1 šaukštu vandens

  • Įkaitinkite didelę keptuvę arba wok ant vidutinės-stiprios ugnies. Įpilkite šlakelį aliejaus. Kai įkaista, sudėkite svogūnus ir padėkite juos į šoną ir nejudinkite, kad jie šiek tiek apskrus.

    1 valgomasis šaukštas avokadų aliejaus, ½ baltojo svogūno

  • Grybus sudėkite į kitą pusę ir kepkite 4 minutes, nejudinkite iš karto, kad apskrus! Retkarčiais pamaišykite, kol viskas paruduos ir išskirs drėgmę.

  • Grybus užpilkite teriyaki padažu. Gerai išmaišykite, kad grybai pasidengtų padažu. Leiskite grybams troškintis padaže 4 minutes.

  • Jei naudojate, apšlakstykite sezamo aliejumi ant grybų ir išmaišykite, kad susimaišytų. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir pabarstykite grybus griežinėliais pjaustytais žaliais svogūnais, petražolėmis arba sezamo sėklomis. Patiekite iš karto ir mėgaukitės.

    2 šaukšteliai skrudintų sezamų aliejaus – nebūtina; suteikia subtilų riešutų aromatą, Žalieji svogūnai, Sezamo sėklos, Petražolės

Mitybos faktai

Teriyaki grybų receptas

Kiekis vienai porcijai

% dienos vertė*

* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -