Tilapija su juodųjų pupelių česnako padažu

Tilapija su juodųjų pupelių česnako padažu


Tilapija su juodųjų pupelių česnako padažu yra greitai ir lengvai pagaminamas, tačiau suteikia didelių, drąsių skonių. Jums patiks drėgna žuvis ir aštrus česnakinis padažas ant garuose virtų ryžių!

Jei ieškote recepto, kurį būtų lengva paruošti, tačiau jo skonis yra labai didelis, ši tilapija su juodųjų pupelių česnakų padažu jį puikiai patraukia. Jis paruošiamas per trisdešimt minučių, o turėdami tik keletą ingredientų nepatikėsite, koks unikalus skonis yra kiekvieno kąsnio.

Žuvies filė yra drėgna ir švelni, o juodųjų pupelių česnako padažas yra drąsus ir aštrus – tai tarsi nuotykis skonio receptoriams!

Norite daugiau aštrių jūros gėrybių receptų? Kai kurie iš mūsų mėgstamiausių yra Sriracha Shrimp Scampi, Spicy Tahong ir Bangus Sisig.

Ingredientų sąrašas

žalios tilapijos filė, čili česnakų padažas, sojos padažas, tausiai dubenėliuose.žalios tilapijos filė, čili česnakų padažas, sojos padažas, tausiai dubenėliuose.
  • Tilapija– Taip pat galite naudoti kitas mėsingas žuvies filėles, tokias kaip bangus, otas, menkė ar raudonasis snapelis. Jei jums labiau patinka su kauliukais, atitinkamai pakoreguokite kepimo laiką.
  • Druska ir pipirai– prieš kepdami žuvį pagardinkite.
  • aliejus- Naudokite aukšto dūmų taško aliejų, pvz., rapsų, dygminų ar kukurūzų aliejų, tinkamai apskrudinti tilapiją ant stiprios ugnies.
  • Sūdytos juodosios sojos pupelės– Receptas reikalauja fermentuotų juodųjų pupelių arba tausi (douchi). Būtinai nusausinkite, kad praskalaukite, ir gerai nusausinkite, kad pašalintumėte sūrų skonį.
  • Čili česnakų padažas– Naudojau Lee Kum Kee prekės ženklą; pakeiskite Sriracha padažu, jei jo nėra.
  • Aš esu gluosnis– pridėti umami skonio

Maisto gaminimo instrukcijos

ruošiant tilapiją su juodosiomis pupelėmis ir česnakiniu padažu kepti.ruošiant tilapiją su juodosiomis pupelėmis ir česnakiniu padažu kepti.
  1. Keptuvėje pakepinti žuvies filė. Plačioje keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų ir vienu sluoksniu sudėkite žuvį. Kepkite 1–2 minutes iš kiekvienos pusės, kol švelniai apskrus, bet ne iki galo. Išimkite iš keptuvės ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Laikyti šiltai.
  2. Padarykite padažą. Pašalinkite aliejaus perteklių iš keptuvės ir nuvalykite. Įpilkite vandens, sojos padažo, čili česnako padažo ir juodųjų pupelių. Maišykite, kol gerai išsiskirstys, ir užvirinkite.
  3. Išdėliokite žuvį viename sluoksnyje kepimo formoje, užpilkite aštriu juodųjų pupelių padažu ir uždenkite folija.
  4. Kepame orkaitėje kol žuvis šakute lengvai susiplaks ir padažas sumažės.

Man patinka baigti tilapijos filė orkaitėje, bet galite kepti iki galo ant viryklės. Tiesiog sudėkite apkeptą žuvį į keptuvę su juodųjų pupelių padažu, uždenkite ir troškinkite, kol žuvis šakute lengvai išsiskirs.

Greitas patarimas

Neperkepkite tilapijų, kad jos būtų drėgnos. Kepkite žuvies filė, kol lengvai apskrus, bet ne iki galo iškeps, nes orkaitėje ji baigsis.

Kaip patiekti ir laikyti

tilapija su juodosiomis pupelėmis baltoje lėkštėje su garuose virtais ryžiais.tilapija su juodosiomis pupelėmis baltoje lėkštėje su garuose virtais ryžiais.
  • Ši aštri tilapija su juodosiomis pupelėmis ir česnakiniu padažu yra skani kaip pagrindinis pietų ar vakarienės patiekalas. Patiekite su karštais garuose virtais ryžiais, kad gautumėte sotų, sotaus skonio patiekalą.
  • Norėdami laikyti likučius, leiskite jiems visiškai atvėsti ir supilkite į sandarius indus. Šaldytuve juos galima laikyti iki 3 dienų.
  • Norėdami pašildyti, pašildykite mikrobangų krosnelėje kas 2–3 minutes, kol įkais.
Tilapijos filė aštriame tausi ir česnakų padaže ant balto serviravimo lėkštės.Tilapijos filė aštriame tausi ir česnakų padaže ant balto serviravimo lėkštės.