Azijos keptas calamari: traškus tobulumas su skaniais Azijos kritimais

Šis traškiausių Azijos keptų kalamarių su panardintais padažais receptas tikrai padarys burną vandenį. Keptas kalamaris visada yra pataikymas, o Azijos virtuvėje calamari (arba kalmarai) yra kuokštelinis. Šis Azijos įkvėptas keptas calamari sujungia traškumą su aromatiniais skoniais ir panardinančiais padažais, kurie padidina patirtį į naujas aukštumas.
Mano vaikai mėgsta keptą calamari. Sąžiningai, tai yra palengvėjimas nuo prancūziškų bulvyčių, todėl man patinka retkarčiais išeiti į „Calamari“. Padarykite jį namuose … Na, dar geriau! Aš taupau pinigus, o mano vaikai mėgsta visų panardintų padažų skonius. Tai jūros gėrybių malonumas pirštų maistu! Puikiai tinka puodui, vakarėliui ir draugiškam vaikams.

Kodėl jums patiks Azijos keptas kalamari
„Calamari“ plačiai naudojamas Azijos virtuvėje, pradedant japoniškomis tempura ir baigiant kinų druskos ir pipirų kalmarais ir tailandietiškais aštrių kalmarų maišymo kepimu. Šioje versijoje yra tradicinių Azijos ingredientų, tokių kaip sezamas, imbieras, česnakai ir čili, kad būtų galima patirti skonį.
Panardinantys padažai taip pat atspindi parašo azijietiškus skonius-„Soy“ padažą, Miso ir citrusinį ponzu, todėl šis patiekalas būtinas Azijos virtuvės gerbėjams.

Ingredientai
Calamari:
- 1 svaro švieži kalmarai, išvalyti ir supjaustyti į žiedus – kaip išvalyti kalmarus
- 1 puodelis pasukų (konkursui)
- 1 puodelis bulvių kukurūzų krakmolo
- 1/2 puodelio universalių miltų
- 1/2 puodelio ryžių miltų (už papildomą traškumą)
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis imbiero miltelių
- 1/2 šaukštelio baltųjų pipirų
- 1/2 šaukštelio druskos
- 2 kiaušiniai, sumušti
- Geriausi yra 3 puodeliai didelės šilumos aliejaus (kepimui) – kokosas, avokadas, žemės riešutas; daržovių aliejus taip pat veikia
- druska pagal skonį
Neprivaloma
- calamansi arba citrinų pleištai
- 1 arbatinis šaukštelis skrudintų sezamo sėklų (garnyrui)
- Šloviai, plonai supjaustyti (garnyrui)
- 1 Raudonojo paukščio akių čili, plonai supjaustyta (garnyrui, neprivaloma)
Įranga
- Gili keptuvė ar gilioji keptuvė
- Maišymo dubenys
- Ilgos metalinės žnyplės ar lazdelės
- Popieriniai rankšluosčiai
- Padidėjęs vielos stovas
- Šaukštas
Instrukcijos
- Paruoškite calamari: Nuvalykite kalmarą ir supjaustykite žiedais. Nuplaukite kalmarų žiedus. Įdėkite juos į dubenį su pasukomis ir leiskite marinuoti mažiausiai 30 minučių (arba iki 1 valandos) šaldytuve. Tai padeda švelninti kalmarą.
- Padarykite dangą: Dideliame dubenyje išplakite kukurūzų krakmolą, miltus, ryžių miltus, kepimo miltelius, česnako miltelius, imbiero miltelius, baltus pipirus, druską. Kitame dubenyje plakite kiaušinį.
- Įkaitinkite aliejų: Gilioje keptuvėje ar keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų iki 350 ° F – 365 ° F (175 ° C). Turėkite padidintą vielos lentyną, kad būtų galima nusausinti keptus kalamarius ir popierinius rankšluosčius ant rankų.
- Draudžia calamari: Nuimkite kalmarą nuo pasukos ir nuimkite perteklių. Kiekvieną žiedą panardinkite į sumuštą kiaušinį, tada tolygiai uždenkite jį miltų mišiniu.
- Kepkite iki auksinės: Kepkite calamari mažomis partijomis maždaug 2–3 minutes, kol auksinė ruda ir traškėja. Venkite keptuvės perpildymo. Labai svarbu stebėti tempą, kuris yra nuo 350 ° F iki 365 ° F. Jei temperatūra yra per žema, danga nebus traški, o kalamaris bus kieta. Jei jis yra per didelis, tešla gali sudeginti.
- Nusausinkite ir patiekite: Norėdami perkelti keptą kalamarius ant padidintos vielos stovo, naudokite išpjaustytą šaukštą arba voratinklinę kopą. Greitai paglostykite popieriniu rankšluosčiu ir įsitikinkite, kad vielos stovas yra pakankamai aukštas, todėl garai išeina iš visų pusių. Pabarstykite druska pagal skonį. Įpilkite skrudintų sezamo sėklų, žalių svogūnų ir raudonų čili griežinėlių, kad gautumėte papildomą skonį ir pateikimą, kai paruošta patiekti.
Azijos panardinantys padažai

Suporuokite traškias calamari su šiais drąsiais ir skaniais Azijos įkvėptais padažais, naudodami Azijos sandėliuko kablius ir visus natūralius ingredientus.
Aštrus gochujang mayo
Ingredientai:
- 1/2 puodelio majonezo
- 1 šaukštas gochujang (korėjietiška čili pasta)
- 1 arbatinis šaukštelis medaus
- 1 arbatinis šaukštelis kalkių sultys
- 1/2 šaukštelio sezamo aliejaus
Instrukcijos: Išplakite visus ingredientus kartu iki vientisos masės. Patiekite atšaldytą.
Sojos ir imbiero ponzu padažas
Ingredientai:
- 1/4 puodelio aš padažas
- 2 šaukštai ponzu padažo
- 1 arbatinis šaukštelis tarkuoto imbiero
- 1 arbatinis šaukštelis ryžių acto
- 1/2 šaukštelio medaus
Instrukcijos: Sumaišykite visus ingredientus į dubenį ir patiekite kaip panardinamą padažą.
Miso-Sezamo panardinimo padažas
Ingredientai:
- 2 šaukštai baltos miso pastos
- 1 šaukštas sezamo aliejaus
- 1 šaukštas mirin
- 1 šaukštas vandens
- 1 arbatinis šaukštelis ryžių acto
- 1 arbatinis šaukštelis sojos padažas
- 1 arbatinis šaukštelis medaus
Instrukcijos: Sumaišykite ingredientus į dubenį ir plakite iki vientisos masės.
- Taip pat išbandykite acto sojos pagrindu pagamintą „Sawsawan“, aštrų filipiniečių panardinamą padažą arba vietnamietišką žemės riešutų padažą, kad gautumėte „Calamari Satay“ stiliaus.
- Čili padažams … Negalite suklysti su Sambal Oelek ir saldžiu čili padažu.
- Norėdami gauti „Teriyaki“ glazūrą, įmeskite į sojų padažą, kad gautumėte lūpų kvapo skonį.
- Norėdami gauti papildomo kvapnaus prisilietimo, užmuškite citrinžolę ir marinuokite jį į sojos padažą, tada ištieskite sojos padažą ir panaudokite tą citrinžolę užpiltą padažą, kad pridėtumėte prie savo ponzu ar miso.
Pastabos ir virimo patarimai
- Padarykite tai be glitimo: Naudokite visus Bulvė kukurūzų krakmolas ryžių miltai ir sojos be glitimo padažai panardinamuose padažuose.
- Sudėkite kalmarą be pasukų: Vietoj to 30 minučių naudokite citrinos sulčių ir vandens mišinį.
- Venkite pervirti: Kalmarai pasidaro guminiai, jei per daug virti. Laikykitės 2–3 minučių vienai partijai.
Priedai ir variantai
- Druskos ir pipirų stilius: Prieš patiekdami, išmeskite keptą kalamarią į druskos, baltųjų pipirų ir susmulkintų česnakų mišinį. Patiekite kai kurias druskos ir pipirų krevetes kaip antrą patiekalą ir ant grotelių keptus kalmarą („Inihaw Na Pusit“) ir pagaminkite jūros gėrybių lėkštę.
- Saldus ir aštrus glazūra: Džiuginkite su medaus, sojos padažo ir čili dribsnių mišiniu.
- Tailando įkvėptas: Įpilkite pjaustyto tailandietiško baziliko ir patiekite su saldžiu čili padažu.
Azijos keptas calamari yra nenugalimas traškumo, umami turtingų prieskonių ir panardinančių padažų derinys, kuris šiame klasikiniame patiekale išryškina geriausius patiekalus. Be to, tai tikrai gražus restorano vertas pristatymas nei tipiškas kalamari su citrina.
Ar pagaminote šį receptą? Praneškite man, pasidalykite, prisegkite ir pateikite žvaigždes žemiau esančioje recepto kortelėje. Ačiū už meilę!

Calamari:
- 1 lb Švieži kalmarai išvalytas ir supjaustytas į žiedus – kaip išvalyti kalmarą
- 1 puodelis pasukos už konkursą
- 1 puodelis Bulvių kukurūzų krakmolas
- ½ puodelis universalūs miltai
- ½ puodelis Ryžių miltai už papildomą traškumą
- 1 šaukštelis Kepimo milteliai
- 1 šaukštelis česnako milteliai
- 1 šaukštelis Imbiero milteliai
- ½ šaukštelis balti pipirai
- 1/2 šaukštelis druska
- 2 Kiaušiniai apsimesti
- 3 puodeliai Didelė šilumos aliejus Frying – kokosas, avokadas, žemės riešutai yra geriausi; daržovių aliejus taip pat veikia
- druska pagal skonį
Garnyrai
- calamansi arba citrinų pleištai
- 1 šaukštelis Skrudintos sezamo sėklos garnyrui
- Šalmai Plonai supjaustytas (garnyrui)
- 1 Raudonojo paukščio akių čili Plonai supjaustyta (garnyrui, neprivaloma)
Pasinerkite padažus
Aštrus gochujang mayo
- ½ puodelis majonezas
- 1 Šaukštis Gochujang Korėjos čili pasta
- 1 šaukštelis Mielasis
- 1 šaukštelis Lime sultys
- ½ šaukštelis Sezamo aliejus
- Instrukcijos: visus ingredientus išplakite iki vientisos ingredientų. Patiekite atšaldytą.
Sojos ir imbiero ponzu padažas
- ¼ puodelis Aš esu padažas
- 2 šaukštai ponzu padažas
- 1 šaukštelis tarkuotas imbieras
- 1 šaukštelis Ryžių actas
- ½ šaukštelis Mielasis
- Instrukcijos: Sumaišykite visus ingredientus į dubenį ir patiekite kaip panardinamą padažą.
Miso-Sezamo panardinimo padažas
- 2 šaukštai Balta miso pasta
- 1 Šaukštis Sezamo aliejus
- 1 Šaukštis MIRIN
- 1 Šaukštis vanduo
- 1 šaukštelis Ryžių actas
- 1 šaukštelis Aš esu padažas
- 1 šaukštelis Mielasis
- Instrukcijos: Sudėkite ingredientus į dubenį ir plakite iki vientisos masės.
- Paruoškite calamari: išvalykite kalmarą ir supjaustykite žiedais. Nuplaukite kalmarų žiedus. Paglostykite juos sausai.Įdėkite juos į dubenį su pasukomis ir leiskite marinuoti mažiausiai 30 minučių (arba iki 1 valandos) šaldytuve. Tai padeda švelninti kalmarą.Įsitikinkite, kad kalmarai lieka šalti, kol būsite pasirengę mušti ir kepti.
1 lb švieži kalmarai, 1 puodelis pasukų
Įkaitinkite aliejų: gilioje keptuvėje ar keptuvėje augalinis aliejus įkaitinkite iki 350 ° F – 365 ° F (175 ° C). Turėkite padidintą vielos lentyną, kad būtų galima nusausinti keptus kalamarius ir popierinius rankšluosčius ant rankų.
3 puodeliai didelės šilumos aliejaus
Padarykite dangą: dideliame dubenyje išplakite kukurūzų krakmolą, miltus, ryžių miltus, kepimo miltelius, česnako miltelius, imbiero miltelius, baltus pipirus, druską. Kitame dubenyje plakite kiaušinį.
1 puodelis bulvių kukurūzų krakmolas, ½ puodelio universalių miltų, ½ puodelio ryžių miltų, 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių, 1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių, 1 arbatinis šaukštelis imbiero miltelių, ½ šaukštelio baltųjų pipirų, 1/2 šaukštelio druskos, 2 kiaušiniai
Deginkite kalamarius: išimkite kalmarą iš šalto pasukų ir nuplaukite perteklių. Kiekvieną žiedą greitai panardinkite į sumuštą kiaušinį, tada tolygiai uždenkite jį miltų mišiniu.
- Kepkite iki auksinės spalvos: pakepinkite calamari mažomis partijomis maždaug 2–3 minutes, kol aukso rudos spalvos ir traškūs. Venkite keptuvės perpildymo, kad žiedams būtų pakankamai vietos plūduriuoti. Atlikite mažas partijas.Labai svarbu stebėti tempą, kuris yra nuo 350 ° F iki 365 ° F. Jei tempas yra per žemas, danga nebus traški, o kalamaris bus kieta. Jei jis yra per didelis, tešla gali sudeginti.
- Nusausinkite ir patiekite: Norėdami perkelti keptą kalamarius ant padidintos vielos stovo, naudokite išpjaustytą šaukštą arba voratinklinę lūšnyną. Greitai paglostykite popieriniu rankšluosčiu ir įsitikinkite, kad vielos stovas yra pakankamai aukštas, todėl garai išeina iš visų pusių. Pabarstykite druska pagal skonį. Įpilkite skrudintų sezamo sėklų, žalių svogūnų ir raudonų čili griežinėlių, kad gautumėte papildomą skonį ir pateikimą, kai paruošta patiekti.
druska pagal skonį, Skalūnai, 1 raudonojo paukščio akių čili
Padarykite panardintus padažus ir įpilkite juos į šoną mažuose panardinimo dubenėliuose.
- Atkreipkite dėmesį į naftos temperatūros palaikymą
- Įsitikinkite, kad vielos stovas yra pakeltas keliais coliais nuo paviršiaus
- Įsitikinkite, kad kalmarai yra vėsūs/šalti
- Taip pat išbandykite acto sojos pagrindu pagamintą „Sawsawan“, aštrų filipiniečių panardinamą padažą arba vietnamietišką žemės riešutų padažą, kad gautumėte „Calamari Satay“ stiliaus.
- Čili padažams … Negalite suklysti su Sambal Oelek ir saldžiu čili padažu.
- Norėdami gauti „Teriyaki“ glazūrą, įmeskite į sojų padažą, kad gautumėte lūpų kvapo skonį.
- Norėdami gauti papildomo kvapnaus prisilietimo, užmuškite citrinžolę ir marinuokite jį į sojos padažą, tada ištieskite sojos padažą ir panaudokite tą citrinžolę užpiltą padažą, kad pridėtumėte prie savo ponzu ar miso.
Mitybos faktai
Azijos kepta kalamari ir panardinantys padažai
Suma už porciją
% Dienos vertė*
* Procentės dienos vertės grindžiamos 2000 kalorijų dieta.
Source link