Tapsilog receptas: klasikiniai filipiniečių pusryčiai
Šis sveikas „Tapsilog“ receptas yra ikoniniai filipiniečių pusryčiai arba tapa (vytinta jautiena), kepti ryžiai (česnakuose kepti ryžiai) ir kiaušinis (keptas kiaušinis), sukuriant pikantišką ir sotų patiekalą. Tai soti, nepaprastai skanu ir visavertis patiekalas jūsų dienos pradžiai! Štai kaip pasigaminti natūralų tapsilogą namuose, žingsnis po žingsnio.
Kas yra Tapsilog
Tapsilog yra populiarus filipiniečių pusryčių patiekalaspopuliarus filipiniečių patiekalų derinys, pavadintas sujungiant tris komponentus. Tap-silog susideda iš šių 3 pagrindinių komponentų: tapakuri yra vytinta arba marinuota jautiena; kepti ryžiaikuris reiškia česnakuose keptus ryžius; ir kiaušinisreiškiantis keptas kiaušinis.
Čia pateikiamas išsamus filipiniečių žodžių žaismo aprašymas, Šilogassuskirstyta:
- Ir – kepti ryžiai (česnakuose kepti ryžiai)
- Žurnalas – Kiaušinis (keptas kiaušinis)
- „Šilokas” patiekalai yra žinomi dėl ryžių, kiaušinių ir pagrindinio baltymo derinio.
Įprasti silogų variantai apima:
- nuolydis: Tapa (vytinta jautiena) + Troškinys + Kiaušinis
- Tocilog: Tocino (saldžiai vytinta kiauliena) + Kepta + Kiaušinis
- Longsilog: Longganisa (Filipino dešra) + Troškinys + Kiaušinis
- Bangsilogas: Bangus (pieninė žuvis) + Kepta + Kiaušinis
- Hotsilog: dešrainis + keptas + kiaušinis
- Skonio profilis: Šilko patiekalai yra pikantiški, dažnai su saldumu iš mėsos, tokios kaip tocino ir longganisa, derinami su česnakiniais ryžiais ir skystu kiaušiniu.
- Populiarūs priedai: Dažnai derinamas su garnyru, pvz jis pasveiks (marinuotos papajos) arba acto padažu, kad būtų aštrus kontrastas.
Silogas yra labai mylimas universalus, sotus ir lengvai pritaikomastodėl tai yra pagrindinis filipiniečių valgomasis.
Šis sotus ir kvapnus patiekalas dažnai skanaujamas ryte, todėl dienos pradžia yra soti. Derinys yra ne tik skanus, bet ir įkūnija filipiniečių kultūrą mėgautis sočiais pusryčiais.
Ingredientai
Šio tapsilog recepto ingredientai tinka 2-3 žmonėms, priklausomai nuo porcijos dydžio.
TAPA (jautiena):
- ½ svaro jautienos nugarinės arba nugarinės, plonais griežinėliais (kad būtų itin minkšta, siūlau pirmiausia mėsą sutepti aksomu, tada būtinai labai išdžiovinti)
- 3 šaukštai sojos padažo
- 1/2 šaukštelio kalamansių sulčių (arba citrinos sulčių kaip pakaitalą)
- 1 valgomasis šaukštas rudojo cukraus
- 3 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1/2 šaukštelio kukurūzų krakmolo
- Druska ir juodieji pipirai, pagal skonį
- 1 valgomasis šaukštas rapsų arba avokadų aliejaus kepimui
Sinangag (česnakuose kepti ryžiai):
- 3 puodeliai virtų baltųjų ryžių, atvėsinti
- 5 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1 valgomasis šaukštas rapsų arba avokadų kepimo aliejaus
- Druska, pagal skonį
KIAUŠINIS (Kiaušinis):
- 2-3 dideli kiaušiniai
- 1 valgomasis šaukštas rapsų arba avokadų Kepimo aliejus kepimui
Reikalinga įranga Tapsilog
- Maišymo dubuo: Jautienos marinavimui.
- Keptuvė: Iškepti tapa (jautiena) ir kepti kiaušinius.
- Didelė keptuvė arba Wok: Sinangag (česnakuose keptiems ryžiams) ruošti.
- Mentele: Skirtas maišyti ir sulaužyti ryžius verdant.
- Matavimo šaukštai: Išmatuoti tokius ingredientus kaip sojos padažas, cukrus ir kepimo aliejus.
- Peilis: Jautienos pjaustymui ir česnako pjaustymui.
- Pjovimo lenta: Sudedamųjų dalių paruošimui.
- Maisto gaminimo reikmenys: Pavyzdžiui, šaukštas maišymui ir patiekimui.
Instrukcijos
1. Marinuokite jautieną
- Dubenyje sumaišykite sojos padažą, kalamanų sultis, rudąjį cukrų, česnaką, druską ir pipirus. Sudėkite jautienos griežinėlius ir gerai išmaišykite.
- Leiskite jautienai marinuotis mažiausiai 30 minučių arba, jei norite daugiau skonio, laikykite šaldytuve per naktį.
2. Išvirkite Tapą
- Keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite kepimo aliejų.
- Išimkite mėsą iš marinato ir pabandykite pašalinti marinato dalį, kad griežinėliai nebūtų per šlapi.
- Padėkite griežinėlius žemyn ir nejudinkite, kad apskrustų.
- Marinuotas jautienos riekeles apkepkite apie 3 minutes iš vienos pusės, dar minutę apverskite arba kol paruduos ir šiek tiek karamelizuosis. Nedelsdami išimkite ir plokšte.
3. Paruoškite Sinangag (česnakuose keptus ryžius)
- Didelėje keptuvėje arba wok ant vidutinės ugnies įkaitinkite kepimo aliejų.
- Sudėkite susmulkintą česnaką ir kepkite iki auksinės rudos spalvos ir kvapnios spalvos.
- Suberkite atvėsusius ryžius, mentele suskaidykite gumulėlius. Sumaišykite su česnaku, kol gerai apskrus ir pašildys.
- Pagardinkite druska pagal skonį.
Norėdami gauti tobulą sinangagą, vadovaukitės šiuo receptu.
4. Apkepkite itlogą (kiaušinį)
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Kai keptuvė įkaista, įpilkite aliejaus.
- Įmuškite kiekvieną kiaušinį į keptuvę ir kepkite iki pageidaujamo kepimo – saulėta puse į viršų yra tradicinė Tapsilog. Nedelsdami išimkite ir uždėkite.
5. Patiekite ir mėgaukitės!
- Lėkštėje patiekite gausią porciją česnakinių ryžių, tapa ir keptą kiaušinį.
- Pasirinktinai papuoškite pjaustytais pomidorais, atchara (marinuota papaja) arba acto padažu.
Tobulo tapsilogo patarimai
- Marinavimas per naktį: Jei norite sodresnio skonio, jautieną marinuokite per naktį šaldytuve.
- Suminkštinkite mėsą: Man patinka šiek tiek kukurūzų krakmolo marinate, kad susidarytų švelnesnė tapa. Taip pat galite mėsą aksomuoti.
- Likusių ryžių naudojimas: Česnakuose kepti ryžiai geriausiai tinka su šaltais vienadieniais ryžiais, kad būtų tobula kepta tekstūra. Būtinai naudokite sinangag receptą, kad gautumėte geriausią sinangagą. Nedeginkite česnako!
- Saldumo reguliavimas: Tradicinė tapa gali būti šiek tiek saldi, todėl nedvejodami dėkite daugiau ar mažiau cukraus pagal savo skonį.
Kaip patiekti Tapsilog
Arba patiekite tiesiai iš keptuvės ir lėkštės, arba sudėkite kiekvieną elementą ir viską išdėliokite ant valgomojo stalo šeimyniškai.
Patiekite savo „Tapsilog“ su stiprios barako kavos puodeliu arba gaivina šalta arbata, kad pajustumėte autentiškus filipiniečių pusryčius!
Mėgaukitės savo „Tapsilog“ ir praneškite mums, kaip tai pasirodė!
-
Maišymo dubuo: jautienos marinavimui.
-
Keptuvė: virti tapa (jautiena) ir kepti kiaušinius.
-
Didelė keptuvė arba Wok: sinangag (česnakuose keptiems ryžiams) ruošti.
-
Mentelė: skirta maišyti ir sulaužyti ryžius verdant.
-
Matavimo šaukštai: išmatuoti tokius ingredientus kaip sojos padažas, cukrus ir kepimo aliejus.
-
Peilis: jautienos pjaustymui ir česnako pjaustymui.
-
Pjaustymo lenta: ingredientams paruošti.
-
Maisto gaminimo reikmenys: pavyzdžiui, šaukštas maišymui ir patiekimui.
„Tapa“ (jautiena):
- ½ lb jautienos nugarinė arba nugarinė plonais griežinėliais (kad būtų itin minkšta, siūlau pirmiausia mėsą aksomuoti, tada būtinai labai išdžiovinti); pridėkite daugiau jautienos didesnėms porcijoms
- 3 a.š Aš esu gluosnis
- ½ a.š calamansi sultys arba citrinos sultys kaip pakaitalas
- 1 a.š rudojo cukraus
- 3 gvazdikėliai česnako malta
- ½ šaukštelis kukurūzų krakmolo
- Druska ir juodieji pipirai paragauti
- 1 a.š rapsų arba avokadų kepimo aliejus kepimui
Sinangag (česnakuose kepti ryžiai):
- 3 puodeliai virti balti ryžiai atvėsęs
- 5 gvazdikėliai česnako malta
- 1 a.š rapsų arba avokadų kepimo aliejus
- Druska paragauti
Itlogui (kiaušiniui):
- 2-3 dideli kiaušiniai
- 1 a.š rapsų arba avokadų Kepimo aliejus kepimui
Garnyras
- padažas
- griežinėliais pjaustytų pomidorų, marinuotų papajų, agurkų
Marinuoti jautieną
-
Dubenyje sumaišykite sojos padažą, kalamanų sultis, rudąjį cukrų, česnaką, druską ir pipirus. Sudėkite jautienos griežinėlius ir gerai išmaišykite.
3 šaukštai sojos padažo, ½ šaukštelio kalamanų sulčių, 1 šaukšto rudojo cukraus, 3 skiltelės česnako, ½ šaukštelio kukurūzų krakmolo, ½ svaro jautienos nugarinės arba nugarinės
-
Leiskite jautienai marinuotis mažiausiai 30 minučių arba, jei norite daugiau skonio, laikykite šaldytuve per naktį.
Virkite Tapą
-
Keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite kepimo aliejų.
1 valgomasis šaukštas rapsų arba avokadų aliejaus kepimui
-
Išimkite mėsą iš marinato ir pabandykite pašalinti marinato dalį, kad griežinėliai nebūtų per šlapi.
-
Padėkite griežinėlius žemyn ir nejudinkite, kad apskrustų.
-
Marinuotas jautienos riekeles apkepkite apie 3 minutes iš vienos pusės, dar minutę apverskite arba kol paruduos ir šiek tiek karamelizuosis. Nedelsdami išimkite ir uždėkite.
Paruoškite Sinangag (česnakuose keptus ryžius)
-
Didelėje keptuvėje arba wok ant vidutinės ugnies įkaitinkite kepimo aliejų.
1 valgomasis šaukštas rapsų arba avokadų kepimo aliejaus
-
Sudėkite susmulkintą česnaką ir kepkite iki auksinės rudos spalvos ir kvapnios spalvos. Iškeptą česnaką išimkite į nedidelį dubenį ir atidėkite į šalį.
5 skiltelės česnako
-
Suberkite atvėsusius ryžius, mentele suskaidykite gumulėlius. Suberkite atgal česnaką ir viską išmaišykite, kol gerai apskrus ir įkais.
3 puodeliai virtų baltųjų ryžių
-
Pagardinkite druska pagal skonį.
Druska
Kepti itlogą (kiaušinį)
-
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Kai keptuvė įkaista, įpilkite aliejaus.
1 valgomasis šaukštas rapsų arba avokadų Kepimo aliejus kepimui
-
Įmuškite kiekvieną kiaušinį į keptuvę ir kepkite iki pageidaujamo kepimo – saulėta puse į viršų yra tradicinė Tapsilog. Nedelsdami išimkite ir uždėkite.
2-3 dideli kiaušiniai, Druska ir juodieji pipirai
Patiekite ir mėgaukitės!
-
Lėkštėje patiekite gausią porciją česnakinių ryžių, tapa ir keptą kiaušinį.
-
Pasirinktinai papuoškite pjaustytais pomidorais, atchara (marinuota papaja) arba acto padažu.
panirimas, griežinėliais pjaustytų pomidorų, marinuotų papajų, agurkų
Mitybos faktai
Tapisilog receptas (Filipiniečių pusryčiai su Tapa jautiena)
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.