Kepta Idli | „Idli Fry“ (Mumbajaus stilius)
Ar turite šiek tiek „Idli“ likučių namuose? Nenorite tiesiog jų pašildyti ir valgyti su įprastu čatniu ir sambaru? Ką tik gavau receptą, kaip paversti juos traškiu, sodriu ir skaniu patiekalu – „Fried Idli“ – patiekalu iš Mumbajaus Maharaštros maisto kultūros. Šis Fried Idli receptas yra ne tik greitas užkandis, pagamintas iš likusių idli, bet ir garsus pusryčių patiekalas daugelyje Pietų Indijos restoranų visame Mumbajuje. Tik 4 ingredientai, tai taip pat yra veganiškas receptas.
Apie Fried Idli
Kaip rodo recepto pavadinimas, „Fried Idli“ tiesiog reiškia „idli“, kuris yra keptas. Iš esmės pagal šį receptą idlis supjaustomas storomis juostelėmis, piršteliais ar griežinėliais, o po to kepamas iki traškios, auksinės spalvos.
Po to ant traškių „idlis“ pabarstoma bet kurio iš šių maltų prieskonių miltelių – raudonųjų čili miltelių, chaat masala miltelių, Idli Podi arba Pav Bhaji Masala.
Šį „Fried Idli“ valgau tokį patį patiekalą Pietų Indijos arba Mumbajaus Udupi restoranuose.
Gamindami šį „Fried Idli“ receptą namuose, galite pritaikyti patiekalą ir pasirinkti apibarstyti keptą „idli“ bet kokiais pasirinktais prieskoniais. Asmeniškai man patinka „idli podi“ ir raudonųjų čili miltelių su šiais traškiais „idli“ piršteliais.
Be šio „Idli Fry“, tai yra keletas lengvai pagaminamų ir pagrindinių, tačiau skanių patiekalų, kuriuos galite pagaminti iš likusių „idlis“:
Šis „Idli Fry“ yra labai paprastas receptas, pagamintas naudojant minimalų ingredientų skaičių, kokį tik galite įsivaizduoti.
Galite pasimėgauti šiuo Fried Idli su savo mėgstamu kokoso čatniu arba net su pomidorų kečupu arba žaliu čatniu, pagamintu iš kalendros ar mėtų lapelių.
Žingsnis po žingsnio vadovas
Kaip pasigaminti Fried Idli
1. Supjaustykite 4–5 šaldytuve arba vienos dienos senumo idli pirštais, pleištais ar batonėliais.
Nenaudokite karštų garų arba tą pačią dieną pagamintų „idlis“. Kadangi jie per minkšti, purūs ir drėgni, kepdami gali įtrūkti aliejuje.
Įsitikinkite, kad idli keletą valandų palaikykite šaldytuve. Atšaldyti „idli“ kepdami sugeria mažiau aliejaus nei švieži.
2. Keptuvėje arba keptuvėje įkaitinkite aliejų iki vidutinio karštumo. Sudėkite idli pirštelius ir kepkite iki šviesiai auksinės spalvos arba šiek tiek daugiau.
Nekepkite ilgiau ir per daug auksinės arba rudos spalvos. Idealiu atveju kepti idli griežinėliai turėtų būti traškūs iš išorės ir minkšti iš vidaus.
Taip pat galite pasirinkti juos kepti keptuvėje arba sekliai kepti. Jei kepate keptuvėje arba seklioje keptuvėje, palikite tuščią vietą sveiką ir nesmulkinkite.
Lengviau kepti keptuvėje arba negiliai kepti visą idlį nei pjaustytą idlį. Jei norite, galite juos perpus.
3. Pirmiausia išimkite mažesnius gabalėlius, nes jie greitai iškeps. Nusausinkite Fried Idli ant virtuvinių popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Ant viršaus pabarstykite chaat masala, raudonųjų čili miltelių, pav bhaji masala arba idli podi ir šiek tiek druskos. Gerai išmaišykite, kad masala tolygiai pasidengtų Fried Idli.
Taip pat galite palikti keptą „idli“ tokį, koks yra, nebarstydami jokiais prieskoniais ir pagardinti jais pasirinktu čatniu arba padažu.
4. Patiekite keptą Idli karštą su sambaru, kokosiniu chutney arba pomidorų kečupu.
Ekspertų patarimai
- Norėdami pagaminti šį patiekalą, galite naudoti tik likusius idli arba vienos dienos idli, kurie buvo atšaldyti. Nenaudokite šviežio idli, nes jis minkštas. Taigi kepdami gali įtrūkti aliejaus ir taip pat sugerti daug aliejaus. Jis taip pat gali prilipti vienas prie kito kepant.
- Prieš kepant, idli visada geriau keletą valandų palaikyti šaldytuve. Taip jie nesulūš kepant karštame aliejuje.
- Jei nenorite kepti idlis, taip pat galite juos kepti keptuvėje arba negiliai.
- Kepant idlis, mažesni gabalėliai greitai apkepa, palyginti su didesniais. Taigi, pirmiausia turite pašalinti mažus gabalėlius. Jei taip nepadarysite ir visus gabalėlius pakepsite vienodai, mažesnių gabalėlių išorinė tekstūra dėl papildomo kepimo taps šiek tiek tanki ir jums gali nepatikti.
- Nekepkite idlis per rudai. Jie turi būti traškūs iš išorės ir minkšti iš vidaus. Ilgai kepdami arba per daug apskrudę, išorė taps tankesnė ir sausa.
DUK
Nors tradiciškai jis gaminamas iš likusių idlis, galite naudoti ir šviežią idlis. Prieš pjaustydami ir kepdami leiskite jiems atvėsti ir šiek tiek sutvirtėti.
Taip, be chaat masala, idli podi arba pav bhaji masala, taip pat galite pridėti raudonųjų čili miltelių, šiek tiek ciberžolės miltelių ir (arba) džiovintų mangų miltelių (amchur miltelių).
Kokosinis čatnis ir mėtų čatnis yra populiarus pasirinkimas prie Mumbajaus stiliaus Fried Idli. Kai kurie pardavėjai ar užkandinės jį taip pat patiekia su aštriai saldžiu tamarindo čatniu arba pomidorų kečupu.
Taip, galite pagaminti sveikesnį variantą, naudodami mažiau aliejaus kepimui arba pasirinkdami alternatyvius gaminimo būdus, pvz., kepimą ar kepimą ore. Be to, apsvarstykite galimybę pridėti daugiau daržovių, kad būtų maistingas.
Ideali tekstūra yra traški išorėje ir minkšta viduje. Šią pusiausvyrą padeda pasiekti idlio pjaustymas arba pjaustymas iki vidutinio storio ir tinkamas kepimas.
Daugiau Idli receptų, kuriuos reikia išbandyti!
Būtinai įvertinkite receptą recepto kortelėje arba palikite komentarą žemiau, jei jį gaminote. Norėdami gauti daugiau vegetariškų įkvėpimų, prisiregistruokite gauti mano el. laiškus arba sekite mane Instagram, Youtube, Facebook, Pinterest arba Twitter.
Kepta Idli | „Idli Fry“ (lengvas užkandis)
Kaip rodo pavadinimas, Fried Idli yra tiesiog idli, kuris yra keptas. Idli susmulkinama griežinėliais, batonėliais ar piršteliais ir kepama. Pagaminta iš likusių idli, patiekite šį traškų, skanų užkandį su kokosiniu čatniu, sambaru arba pomidorų kečupu.
Paruošimo laikas 1 minutę
Virimo laikas 10 minučių
Bendras laikas 11 minučių
Gamindami receptą neleiskite ekranui užtemti
Supjaustykite atšaldytą arba vieną dieną seną „idlis“ gabalėliais, kaip parodyta aukščiau esančioje nuoseklaus vadovo nuotraukoje.
Keptuvėje arba keptuvėje įkaitinkite aliejų iki vidutinio karštumo. Sudėkite idli pirštelius ir kepkite iki šviesiai auksinės spalvos arba šiek tiek daugiau.
- Idealiu atveju kepti idli gabalėliai iš išorės būtų traškūs, o iš vidaus – minkšti. Taip pat galite juos kepti keptuvėje arba sekliai kepti. Nepadarykite jų per daug rudos ar auksinės spalvos.
Pirmiausia išimkite mažesnius gabalėlius, nes jie greitai iškeps. Iškeptą idli nusausinkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Ant viršaus pabarstykite raudonųjų čili miltelių arba pav bhaji masala arba chaat masala arba idli podi ir šiek tiek druskos. Tiesiog gerai išmaišykite, kad masala pasidengtų tolygiai.
Patiekite Fried Idli su sambaru arba kokosiniu čatniu arba pomidorų kečupu.
- Šiam užkandžiui gaminti naudokite tik vieną dieną seną arba atšaldytą idli. Šviežiai išgaruoti idli kepdami gali įtrūkti aliejuje, nes yra per minkšti, purūs ir drėgni. Jie taip pat gali sugerti daug aliejaus kepdami.
- Prieš kepdami idli visada atšaldykite.
- Jei norite, rinkitės negiliai kepti arba kepti idlis. Jei kepate keptuvėje arba seklioje keptuvėje, laikykite idli visą, nes taip lengviau kepti keptuvėje / sekliai kepti. Jei norite, galite juos per pusę.
- Į keptą idli pridėkite pasirinktų prieskonių ir prieskonių.
Šis „Fried Idli“ iš archyvo pirmą kartą buvo paskelbtas 2014 m. gegužės mėn. Jis buvo atnaujintas ir iš naujo paskelbtas 2024 m. lapkričio mėn.
Source link