Tailando tradicinis patiekalas – efoodrecipe

Džiunglių kario pasta: Tailando tradicinis patiekalas – „Jungle Curry“ yra tradicinis maistas iš vietinio Centrinio šiaurės Tailando. Šis maistas yra savotiškas karis, ant kurio nėra kokosų pieno, ir vandeningesnis nei kitas paprastas karis. Kokoso pieno nėra ant šio džiunglių karis, nes Tailando virėjas taip sunku sužinoti apie kokoso medį regione.
Kadangi džiunglių karis neturi kokosų pieno, jis skonis yra „Spciater“ nei kario, kuriame yra kokosų pieno. Tai bus gera rekomendacija žmonėms, mėgstantiems aštrų maistą. „Jungle Curry“ tradiciškai virta laukiniais šernais, tačiau neseniai virėjai maistui naudoja kiaulieną. Jei nevalgote kiaulienos, ją galite pakeisti vištiena.
Ingredientas
Kario pasta:
- 20 šviežių tailandietiškų paukščių akių čili
- 5 džiovintos raudonos didelės čili
- 5 džiovintos raudonos čili (aštriai)
- 3-4
- 5-6 skiltelės česnakai
- 1 šaukštas susmulkinto galangalo
- 1 citrinžolė, tik blyškiai apatinė dalis, susmulkinta
- 1/2 šaukšto fermentuotos krevečių pastos
- 1 arbatinis šaukštelis susmulkinto kaffir kalkių žievelės
- 1 koriandro šaknis (arba pakeiskite dvigubai daugiau nei koriandro stiebų kiekis)
- 1 arbatinis šaukštelis šviežios ciberžolės (arba pakaitalas džiovintu)
- 1 Tailando ženšenis (aš nežinau, kaip tu gali tai pakeisti, todėl tiesiog palikite jį, jei neturite pasirinkimo)
Kariui:
- 1 Kaffir kalkių lapų kotelis
- 2 šaukštai žuvies padažo
- 2-2 šaukštelis cukraus (nerafinuotas cukranendrių cukrus)
- 1 kotelis šviežias žalias pipirų kukurūzas
- 300 g vištienos, supjaustyta
- 2 saujos daržovių (tailandietiškos baklažanai, žirnių baklažanai, morkos ir ilgos pupelės)
- saujelė Tailando šventų baziliko lapų
- 1 didelis raudonas paprika
- 2 šaukštai aliejaus (nerafinuotas palmių arba kokosų aliejus)
Kryptis:
- Sumaišykite arba supilkite visą kario pastos ingredientą.
- Supilkite aliejų į puodą ir įpilkite kario pastos, pakepinkite sumaišytą kario pastą silpnoje ugnyje, kol pajusite kario pastos aromatą.
- Į puodą įpilkite šiek tiek vandens. Įpilkite vištienos ir išmaišykite, kol iškeps.
- Įpilkite šilumos, tada įpilkite daržovių, kafyro kalkių lapų, žuvies padažo ir cukraus virti, troškinkite ir palaukite, kol visi jie bus paruošti. Galite pridėti daugiau vandens, kad kario padažas būtų vandeningas.
- Apdaila gali uždėti raudonųjų paprikų ir baziliko lapus virš karis.