Kepti baklažanai su kiaulienos faršu

Kepti baklažanai su kiaulienos faršu


Šiam kepintam baklažanui su kiaulienos faršu aš dažniausiai naudoju juodąjį baklažaną kaip pagrindinį ingredientą. Galbūt galėsite nusipirkti kitų rūšių baklažanų, pavyzdžiui, purpurinių baklažanų, kurie dažniausiai būna ryškios spalvos, plonesni ir ilgesni. Yra ir kita baklažanų rūšis, kuri yra apvali, juoda ir violetinė.

Kepti baklažanai su kiaulienos faršu
Vaizdo kreditas: Chen Jing for My Chinese Home Kitchen, 2024 m.

Kepti baklažanai su malta kiauliena naudoja panašius ingredientus kaip ir mūsų recepte „Baklažanai su malta kiauliena“, tačiau gaminimo procesas ir prieskoniai skiriasi. Pagal šį receptą baklažanus nulupau ir supjaustau juostelėmis, taip baklažanai greičiau subręs. Skirtingai nuo kito recepto, pagal kurį padažas gaminamas wok keptuvėje, šiam patiekalui padažą ruošiu iš anksto ir į padažą įdedu krakmolo ir gerai išmaišau. Tada subrandinus ingredientus supilu padažą į wok, kuris prideda ir prieskonių, ir tirštumo. Tokiu būdu pradedantiesiems virėjams lengviau pagaminti skanius patiekalus tirštame pikantiškame padaže.

Tai naminis patiekalas. Kaip ir daugumai tradicinių kiniškų naminių patiekalų, šiam gaminimui sunaudojama daug mažiau aliejaus. Pagal kitą baklažanų receptą baklažanus pirmiausia reikia blanširuoti aliejuje, kad baklažanai subręstų. Šiame baklažanų recepte nėra aliejaus blanširavimo etapo, galite virti tiesiogiai. Tai labai sumažina baklažanų sugeriamo aliejaus kiekį.

Kepti baklažanai su kiaulienos faršu

Kepti baklažanai su kiaulienos faršu

tylus

Šiame keptų baklažanų recepte naudojami panašūs ingredientai kaip ir kitame mūsų baklažanų su malta kiauliena recepte, tačiau gaminimo procesas ir prieskoniai skiriasi. Nuimsiu baklažanų odelę ir supjaustysiu juostelėmis arba griežinėliais, taip baklažanai greičiau subręs, o padažą su krakmolu paruošiu iš anksto. Tada subrandinus ingredientus supilu padažą į wok keptuvę. Šis metodas leidžia pradedantiesiems virėjams gaminti tirštus ir skanius patiekalus. Šiam naminiam receptui, kaip ir daugeliui namų gaminimo Kinijoje, nereikia daug aliejaus. Skirtingai nuo kito mūsų restorano tipo baklažanų ir kiaulienos faršo recepto, pagal kurį baklažanus reikia sausai blanširuoti aliejuje, šiame recepte naudojamas nedidelis aliejaus kiekis ir troškinama ant vidutinės ugnies ir virinama kelias sekundes, kad baklažanai iškeptų ir sutirštėtų. padažas. Rezultatas yra kvapnus, švelnus ir ekonomiškas, o ne riebus.

Paruošimo laikas 10 minučių

Virimo laikas 20 minučių

Bendras laikas 30 minučių

Kursas Pagrindinis patiekalas, garnyras

Virtuvė Kinų virtuvė namuose

Porcijos 4

Kalorijos 185 kcal

  • Paruoškite ingredientus. Nuplaukite juos švariai.

  • Baklažanus nulupkite ir supjaustykite juostelėmis.

  • Susmulkinkite kiaulieną ir česnaką. Žaliąją ir raudonąją papriką supjaustykite juostelėmis.

  • Paruoškite padažą: sumaišykite austrių padažą, šviesųjį sojų padažą, tamsųjį sojų padažą, Zhenjiang actą, baltąjį cukrų, kukurūzų krakmolą ir 10 ml (2 šaukštelius) vandens. Gerai išmaišykite ir atidėkite.

    5 ml austrių padažo, 10 ml šviesaus sojų padažo, 2 ml tamsaus sojų padažo, 5 ml Zhenjiang juodojo acto, 3 ml baltojo cukraus, 10 ml vandens, 5 ml kukurūzų krakmolo

  • Į wok keptuvę supilkite 15 ml (1 valgomasis šaukštas) aliejaus ir sudėkite maltą kiaulieną. Vandeniui išdžiūvus ir pasikeitus spalvai, suberkite susmulkintą česnaką ir pupelių pastą. Maišydami kepkite tolygiai.

    100 g kiaulienos, 7 ml Pixian Doubanjiang pupelių pastos, 15 ml kepimo aliejaus, 2 skiltelės česnako

  • Sudėkite baklažanus. Naudokite vidutinę ugnį ir maišydami kepkite, kol baklažanai suminkštės. Jei baklažanai prilimpa, įpilkite šiek tiek vandens.

    400 g baklažanų

  • Įpilkite žaliųjų ir raudonųjų pipirų. Maišydami pakepinkite 20 sekundžių, tada išmaišykite padažą, kad gerai susimaišytų, ir supilkite aplink wok keptuvės kraštą.

    3 žalios paprikos, 5 raudonos paprikos

  • Gerai išmaišykite, užvirinkite padažą 10 sekundžių.

  • Perkelkite į lėkštę ir patiekite.

  • Kepdami baklažanus, galite įpilti šiek tiek vandens, kad nepriliptų prie keptuvės.
  • Prieš pildami padažą, pirmiausia išmaišykite padažą, kad susimaišytų apačioje nusėdęs krakmolas, kad susimaišytų su padažu.

Kalorijos: 185kcalAngliavandeniai: 20gBaltymai: 7gRiebalai: 9gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 0,01gCholesterolis: 18mgNatris: 360mgKalis: 627mgPluoštas: 7gCukrus: 12gVitaminas A: 4682TVVitaminas C: 197mgKalcis: 27mgGeležis: 1mg

raktinis žodis kukurūzų krakmolas, baklažanai, česnakai, austrių padažas, Pixian doubanjiang, kiauliena, kiaulienos receptai, sojos padažas, tamsus, sojos padažas, šviesus, cukrus, baltas, daržovių receptai, Zhenjiang actas

Kiti baklažanų receptai „My Chinese Home Kitchen“.

Tikimės, kad jums patiks šie baklažanų receptai. Kinų virtuvė meistriškai naudoja įvairias technologijas ir prieskonius, kad iš tų pačių ingredientų išgautų daugybę skonių ir tekstūrų.

Ar jums patinka „My Chinese Home Kitchen“?

Džiaugiamės šiais autentiškais namų receptais su jumis. Mano kinų namų virtuvė yra meilės darbas.
Prašome papasakoti apie mus savo draugams!
Sužinokite daugiau apie „My Chinese Home Kitchen“ mūsų puslapyje „Apie“.

Prašome palikti komentarą arba PRENUMERUOTI mūsų naujienlaiškį.

Norėdami gauti daugiau originalių vaizdo įrašų, apsilankykite „YouTube“ ir „Rumble“ skiltyje „My Chinese Home Kitchen“.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -