Kiaušinių ir agurkų salotos (kinų)

Yra daugybė būdų, kaip gaminti salotas, ir nėra daug apribojimų, kaip pasirinkti ingredientus. Tai gali būti žalios daržovės arba virta mėsa su specialiu padažu. Salotose daugiau dėmesio skiriama sveikatai. Jei norite gaminti salotas, pabandykite pasirinkti sveikus ingredientus. Šiame kinų kiaušinių ir agurkų salotų recepte kaip pagrindiniai ingredientai naudojami vištienos kiaušiniai ir agurkai, tačiau iš česnako ir pikantiškų austrių bei sojų padažų, sumaišytų su aštriais šviežiais čili pipirais, išskiria savo skonį.
Vaizdo kreditas: Chen Jing mano Kinijos namų virtuvėje, 2025 m.
Kinijos salotos (šalti patiekalai) paprastai naudoja česnaką kaip pagrindinį padažo ingredientą, o padažas paprastai yra sūrus. Šios kinų kiaušinių salotos nėra išimtis, todėl padažas taip pat gali būti naudojamas kituose šalto indų kinų salotų receptuose. Jei jus domina salotos, pabandykite su manimi virti.

Kiaušinių ir agurkų salotos
Salotose daugiau dėmesio skiriama sveikatai. Jei norite gaminti salotas, pabandykite pasirinkti sveikus ingredientus. Šiame Kinijos agurkų ir kiaušinių salotų recepte kaip pagrindinius ingredientus naudojami vištienos kiaušiniai ir agurkai. Dėl kinų salotų (šaltų patiekalų) padažą gaminti paprastai naudojame česnakus. Ir paprastai tai sūrus. Taigi šiame recepte naudojamas padažas, be abejo, taip pat gali būti naudojamas kai kuriuose kituose šaltų patiekalų receptuose. Jei jus domina salotos, pabandykite su manimi virti.
Paruoškite ingredientus.
Įpilkite pakankamai vandens, kad kiaušiniai padengtų puode. Įpilkite kiaušinių šaltą vandenį ir 12 minučių padėkite puodą ant vidutinės ugnies.
3 kiaušiniai
Kol kiaušiniai kepa, supjaustykite česnako ir čili pipirų.
100 g agurkų, 6 skiltelės česnakai, 3 karšti čili pipirai
Į agurką supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į mažą dubenį, tvirtai prispauskite juos ir apverskite aukštyn kojomis ant plokštelės.
Paruoškite padažą: Į „Wok“ įpilkite 15 ml (1 šaukšto) aliejaus, įpilkite malto česnako ir susmulkintų čili. Maišykite, kol kvepia, tada pagardinkite 5 ml (1 šaukštelio) austrių padažu, 8 ml (1½ TSP) lengvu sojos padažu, 1 ml (⅕ šaukšteliu) druska ir 10 ml (2 TSP) vandens. Įpilkite baltųjų sezamo sėklų ir gerai išmaišykite.
6 skiltelės česnakai, 3 karštos čili paprikos, 5 ml austrių padažas, 8 ml lengvojo sojos padažo, 1 ml druskos, 10 ml vandens, 15 ml aliejaus, 1-2 g sezamo sėklos
Išimkite virtus kiaušinius iš karšto vandens ir 3 minutes pamirkykite juos į šaltą vandenį. Tada nulupkite juos. Kiaušinius supjaustykite į lygias kvartalus išilgai.
Įdėkite kiaušinius ant lėkštės. Supilkite padažą ant jų ir patiekite.
Kalorijos: 123KcalAngliavandeniai: 4gBaltymas: 7gRiebumas: 9gSočiųjų riebalų: 2gPolinesočiųjų riebalų: 2gMononesočiųjų riebalų: 5gTrans riebalai: 0,04gCholesterolis: 164mgNatris: 415mgKalis: 148mgPluoštas: 0,5gCukrus: 1gVitaminas A: 298IuVitaminas C: 10mgKalcis: 45mgGeležis: 1mg
Kiti kinų šaltų salotų receptai
Ar jums patinka mano kinų namų virtuvė?
Mums patinka dalintis su jumis šiais autentiškais namų receptais. Mano kinų namų virtuvė yra meilės darbas.
Prašau papasakoti savo draugams apie mus!
Sužinokite daugiau apie mano kinų namų virtuvę mūsų puslapyje.
Palikite komentarą arba užsiprenumeruokite mūsų informacinį biuletenį.
Norėdami sužinoti daugiau apie mūsų originalius vaizdo įrašus, apsilankykite mano kinų namų virtuvėje „YouTube“ ir „Rumble“.
