Troškinti vermišeliai (Chǎo Fěnsī kepti vermišeliai)

Kinija garsėja gatvės maistu. Kinijos gatvėse visada galite rasti maisto sunkvežimį, kuriame parduodami maišydami kepti makaronai, kepti vermišeliai, kepti ryžiai ir kt. Rasite visų rūšių maišant keptų pagrindinių maisto produktų su kai kuriais kiaušiniais, daržovėmis, keptais wok keptuvėje. ant stiprios ugnies pietums ar vakarienei. Kinijos gatvės maistas taip pat yra labai pigus: pagrindinė daugelio patiekalų versija paprastai kainuoja 8–12 juanių (1,10–1,64 USD) už porciją. Šis maišant keptų vermišelių makaronų receptas yra klasikinio kiniško gatvės maisto namų versija.
Šio recepto pavadinimas kinų kalba yra skǎo fēnsī (Kepti gerbėjai). Chǎo reiškia kepimą maišant, kaip tam tikrą gaminimo būdą, ir ventiliatorius yra stikliniai makaronai. Stikliniai makaronai, dar vadinami celofaniniais makaronais arba pupelių siūlais, gaminami iš mung pupelių krakmolo ir žirnių krakmolo. Šiame recepte naudoju saldžiųjų bulvių vermišelių makaronus, bet jei norite, galite naudoti pupelių siūlus (mung pupelių makaronus) arba mi fan (plonus ryžių makaronus).
Keptus vermišelius savo namų virtuvėje galite išvirti gana nesunkiai. Iš anksto pamirkykite džiovintus makaronus. Jei skubate gaminti, verdančiu vandeniu galite vieną minutę blanširuoti makaronus, o tada nukošti iš vandens. Gaminant ant maišymo keptų makaronų receptus, visada reikia įpilti šiek tiek daugiau aliejaus, kad karštas aliejus apsemtų wok keptuvės vidų. Tai yra palankesnė kepimui maišant, užtikrinant, kad vermišeliai neprilips prie puodo.
Kaip maišyti makaronus
Kepant makaronus, geriausia naudoti lazdeles, kad išmestumėte makaronus ir sumaišykite juos su kitais ingredientais. Peržiūrėkite mūsų trumpą vaizdo įrašą, kuriame demonstruojama ši technika:

Kepti vermišelių makaronai
Paruoškite ingredientus.
Vermišelius pamirkykite šiltame vandenyje, kol jie išsipūs ir suminkštės.
Įpilkite 3 ml tamsaus sojų padažo ir gerai išmaišykite.
3 ml tamsaus sojų padažo
Supjaustykite čili pipirą ir česnako skilteles. Žaliąjį svogūną supjaustykite skiltelėmis.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite 1 ml baltųjų pipirų miltelių, 1 ml druskos ir gerai išplakite.
2 kiaušinių, 1 ml maltų baltųjų pipirų, 3 ml druskos
Į puodą įpilkite 10 ml (2 šaukšteliai) aliejaus, šiek tiek pakaitinkite ir supilkite kiaušinių skystį. Kiaušinių skysčiui sustingus, jį sulaužykite ir išpilkite vėlesniam naudojimui.
30 ml kepimo aliejaus
Kaitinkite wok, kol jis šiek tiek rūks. Į wok keptuvę supilkite 20 ml (4 šaukštelius) aliejaus ir pasukite taip, kad aliejus apsemtų keptuvę. Sudėkite česnako skilteles ir čili pipirus, maišydami pakepinkite, kol pasidarys kvapnus, tada suberkite pupelių daigus.
100 g mung pupelių daigų, 3 šviežių xiaomila čili pipirų, 3 skiltelės česnako, 30 ml kepimo aliejaus
Kai pupelių daigai apkeps, kol suminkštės, pagardinkite 10 ml (2 šaukšteliais) sojų padažu, 5 ml (1 šaukšteliu) austrių padažu, patikrinkite skonį ir, jei reikia, 2 ml (½ šaukštelio) druskos. Maišydami kepkite tolygiai.
10 ml šviesaus sojų padažo, 5 ml austrių padažo, 3 ml druskos
Įdėkite žalią svogūną, vermišelius ir kiaušinius. Greitai maišydami pakepinkite 1 minutę, kad suskiltų vermišeliai.
2 kiaušinių, 30 g žalių svogūnų (smulkintų), 150 g saldžiųjų bulvių vermišelių
Perkelkite į lėkštę ir patiekite.
- Jei vermišeliai prilimpa prie keptuvės kepimo metu, sumažinkite ugnį arba įpilkite reikiamą kiekį aliejaus.
- Sojų padažas ir austrių padažas turi sūrų skonį. Prieš dėdami druskos, išbandykite makaronų skonį.
Kalorijos: 386kcalAngliavandeniai: 78gBaltymai: 9gRiebalai: 5gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0,01gCholesterolis: 164mgNatris: 1160 mmgKalis: 424mgPluoštas: 4gCukrus: 7gVitaminas A: 1041TVVitaminas C: 108mgKalcis: 78mgGeležis: 2mg
Ar jums patinka „My Chinese Home Kitchen“?
Džiaugiamės šiais autentiškais namų receptais su jumis. Mano kinų namų virtuvė yra meilės darbas.
Prašome papasakoti apie mus savo draugams!
Sužinokite daugiau apie „My Chinese Home Kitchen“ mūsų puslapyje „Apie“.
Prašome palikti komentarą arba PRENUMERUOTI mūsų naujienlaiškį.
Norėdami gauti daugiau originalių vaizdo įrašų, apsilankykite „YouTube“ ir „Rumble“ skiltyje „My Chinese Home Kitchen“.
