Levandų limonadas Martini – kūrybinė kulinarija
Lengvas, gaivus ir citrininis su tik levandų užuomina – šis „Levander Lemonade Martini“ yra fantastiškas vasaros gėrimas ir gražus!
Kai pradedu pastebėti pavasario ir vasaros augalų atsiradimą iš šaltos kietos Kolorado žemės, aš labiausiai jaudinuosi dėl žolelių; keli daugiamečiai ir vienmečiai augalai, kuriuos kiekvienais metais sodinu į didžiulę sodo dėžę iki juosmens savo denyje. Nors mėgstu gaminti su įvairiomis žolelėmis, pagalvojau, kad būtų malonu iš naujo supažindinti jus su nuostabiu kokteiliu, kuriame naudojamos daugiametės angliškos levandos. Levandų limonadas Martini.
Aš mėgstu ir nuolat naudoju citriną ir nemanau, kad vasarą yra kažkas daug gaivesnio už ledinį citrinos skonio gėrimą. Mano mėgstamiausi yra naminis limonadas, citrinų lašelių martinis, Limoncello ir šis levandų limonado kokteilis, kurį iš naujo sukūriau bandydamas imituoti tą, kuriuo mano dukra mėgavosi vietiniame restorane.
Įveskite savo el. pašto adresą ir atsiųsiu jį į jūsų pašto dėžutę. Be to, kiekvieną savaitę gaukite iš manęs puikių naujų receptų!
Baigusi koledžą, mano dukra Lauren dirbo Nordstom's vizualiniame skyriuje. Jos komanda viską padarė gražiai ir taip, ji buvo viena iš Kalėdų elfų, kuri dieną prieš Padėkos dieną parduotuvę per naktį iš įprastinio verslo pavertė šventine stebuklų šalimi kitą dieną po to. Man tai taip nepatiko… mūsų mergaitė išeidavo kiekvieną Padėkos dieną ir grįždavo namo per daug pavargusi, kad galėtų ką nors daryti, tik griūdavo į lovą. Ahh… prisiminimai.
Šiaip ar taip, kiekvienais metais „Nordsrom's“ personalui surengdavo gražią šventinę vakarienę. Po vieno konkretaus kalėdinio įvykio ji grįžo namo labai susijaudinusi ir maldavo manęs: „Mama, tu turi pasigaminti šį levandų limonado kokteilį, kurį valgiau Beatričėje ir Vudslyje! Tai toks nuostabus gėrimas. Džiaugiuosi, kad ji reikalavo!
Lauren sakė, kad tai jai priminė citrinos lašelio martinį, bet su levandomis užpiltą degtinę. Aš nebuvau linkęs dėti tokių pastangų iki vasaros, kai man atrodė, kad tai tinkamiausia; daugiausia dėl to, kad auginau levandas savo sode ir norėjau naudoti savo.
Nuo to laiko persikėliau ir palikau savo levandų laukus (nuotrauka žemiau), todėl pradedu iš naujo. Trys vidutinio dydžio augalai nukrito į žemę vasarą po to, kai persikėliau čia, todėl tais metais derlius buvo ribotas, bet dabar jie yra dideli ir sotūs, o man jų užtenka keliems tikslams. Taip pat pagalvojau, kad laikas dar kartą paskelbti šį receptą… jis pasiklydo archyvuose su siaubingomis nuotraukomis ir per geras, kad būtų pamirštas.
Tiems, kurie norėtų naudoti savo levandas? Įsitikinkite, kad turite angliškų levandų veislę, kaip parodyta šiame paveikslėlyje su pumpurais, išsibarsčiusiais ant stiebo. Ispaniška veislė netinka kulinarijai; tai tas, kurio gale yra didesnė pumpurų grupė. Gražu, bet nevalgoma.
Man pasisekė, kai pirmą kartą sode pasodinau krūmus; Taip buvo paprasčiausiai todėl, kad kiekvieną vasarą mėgau augalus ir nuostabiai kvepiančias gėles. Man pasisekė, kad dabar žinau; mano naujesnis sodas taip pat užpildytas angliškomis levandomis. Be to… aš asmeniškai manau, kad jie daug gražesni! 🙂
Mano sode dabar yra Provanso veislė ir ji puikiai tinka šiam gėrimui. Išlaikyti kulinariją taip pat reiškia niekada nenaudoti pesticidų, bet manau, kad tas pats kvapas, kurį mėgstu, nėra toks mėgstamas kenkėjų, todėl vėl pasisekė. Tačiau bitės juos myli!
Taip pat levandas naudojau puokštėms virtuvėje ir miegamajame, dovanų maišeliams ir, žinoma, mėgstamiems skanėstams.
Be šio kokteilio aš mėgstu šį levandų tešlos pyragą ir citrininės rikotos picą su karamelizuotais svogūnais ir žolelėmis – bėkite, nevaikščiokite, jei jums patinka šių rungtynių garsas; tai yra mirti. Nuotrauka? Atsiprašau, nelabai, kitas tiesiog verkia, kad perdarytų! Levandos taip pat yra nuostabaus žolelių mišinio, žinomo kaip Herbes de Provence, komponentas, kurį mėgstu dėti į alyvuogių aliejų ir balzamiko actą salotoms pagardinti. Bet kokioje situacijoje labai svarbu naudoti lengva ranka. Jis gali būti skanus, bet ne, jei jūsų maisto skonis kaip muilas!
Šiam kokteiliui nusprendžiau naudoti Ketel One Vodka. Dalyvavau degtinės degustacijoje, kurią Ketel One surengė vietiniame golfo klube, ir tai buvo smagu ir informatyvu. Vienas iš savininkų, Carl Nolet, Jr., vedė degustaciją ir pasitiki manimi, kai sakau, kad tai buvo prasminga; tai buvo beveik šokiruojantis.
Mane visiškai nustebino kelių aukščiausios kokybės prekių ženklų skirtumai. Maniau, kad jie yra reikšmingi, o „Ketel One“ produkto kokybė buvo akivaizdi. Norite padaryti tai kokteiliu? Tiesiog nuplaukite degtinę tokiu pat kiekiu gazuoto vandens.
Neturintis gydomųjų natų, būdingų kitiems, o ypač užpiltas apelsinu ar citrina, „Ketel One“ buvo ryškus ir citrusinis, ne saldus ir perdėtas. Prisipažįstu, kad dabar esu didžiulis gerbėjas; skirtumas buvo pastebimas ir dabar nebėra kelio atgal, aš turiu naują mėgstamą prekės ženklą. Ypatingai apsidžiaugiau gavęs iš pono Nolet pasirašytą butelį, bet neleidau tam manęs sustabdyti; jis bus naudojamas!
Iš pradžių galvojau užpilti degtinės su levandomis „Lavender Lemonade Martini“, bet vietoj to nusprendžiau pasigaminti paprastą levandų sirupą ir tai buvo geras sprendimas. Nebuvau tikras, kiek levandų degtinės panaudosiu; išskyrus tai, kad kiekvieną dieną turiu vieną iš jų… palauk, gal aš turėjau tai padaryti??!! Taip lengva, taip gaivu… tikrai, tikrai gerai (ar galite PASAKYTI, kad man patiko!).
Kalbant apie naminio limonado gaminimą, tikroji paslaptis yra gaminti jį naudojant paprastą sirupą, kad nereikėtų jaudintis, kad cukrus ištirps. Šiuo atveju įpyliau paprastą sirupą su levandomis; leiskite jam visiškai atvėsti, o tada įpilkite į citrinos sultis ir degtinę šiam gaiviam Levander Lemonade Martini. Štai viskas… keturi ingredientai; cukrus, levandos, citrina ir degtinė, penki, jei skaičiuojate vandenį. Paprasčiau negali būti.
Levandų limonadas Martini yra gražus, citrininis ir labai svarbus; jis išlaikė Lauren skonio testą! Tai ypač nuostabu vasaros šunų dienomis…superšaltas ir gaivus kokteilis, kuris labai lengvai nusileidžia. Tikimės, kad jums taip pat patiks… Sveiki!
PIN IT! „Levandų limonado Martini kokteilis“
Levandų limonado Martini kokteilis
Puikus, lengvas ir citrininis kokteilis su levandų atspalviu; tobulas vasaros gurkšnelis.
Paprastam levandų sirupui
- ½ puodelis cukraus
- ½ puodelis vandens
- 6 šakelės Anglų levanda
Dėl kokteilio
- ½ puodelis citrinos sultys šviežiai spaustas
- 4 uncijų degtinės atšalęs
Papuošti
- Cukrus apipjaustymui
- Papildomos levandų šakelės
- Citrinos griežinėliai blogieji
Pasigaminti paprastą sirupą
-
Sumaišykite cukrų ir vandenį puode ant viryklės ir užvirinkite; virkite tik tol, kol cukrus ištirps.
-
Suberkite levandų šakeles ir leiskite visiškai atvėsti, retkarčiais pamaišydami.
Padaryti kokteilį
-
Dviejų martinio taurių kraštą apipjaustykite citrinos skiltele ir kraštą pamerkite į cukrų (man patinka tortų puošimas cukrumi didesniais kristalais)
-
Levandų paprastą sirupą perkoškite į kokteilių plaktuvą, pripildytą ledu, ir supilkite citrinos sultis bei degtinę. Sukratykite, kol LABAI atšals.
-
Supilkite limonado/degtinės mišinį per sietelį į kokteilinę taurę. Man labiau patinka be ledo, bet jei norite, pirmiausia į stiklinę įdėkite trupinto ledo.
-
Papuoškite levandų šakelėmis ir citrinos griežinėliais.
Tai taip pat puikus gėrimas be degtinės, jei tiekiamas negeriantiems ar vaikams!
Mitybos faktai
Levandų limonado Martini kokteilis
Kiekis vienai porcijai
% dienos vertė*
* Procentinės dienos normos yra pagrįstos 2000 kalorijų dieta.
Sveiki atvykę į Progresyvus valgymasmūsų virtualioji progresyvios vakarienės versija. Šį mėnesį mes pristatome Summer Bounty, šeimininkauja Laura Kuminkuri rašo tinklaraščius adresu Motina žinotų. Mūsų tema – šviežios daržovės, žolelės ir vaisiai, susiję su vasara, meniu, kuris, tikimės, jums patiks!
Jei nesate susipažinę su šia koncepcija, laipsniška vakarienė apima vaikščiojimą iš namų į namus, mėgaujantis skirtingais patiekalais kiekvienoje vietoje. Su Progresyvus valgymaskiekvieną mėnesį parenkama tema, nariai dalijasi receptais, tinkančiais skaniam maistui ar vakarėliui, o jūs galite peršokti iš tinklaraščio į tinklaraštį ir juos peržiūrėti.