Kiniški saldžiųjų bulvių rutuliukai – mano kiniška namų virtuvė
Kai kuriuos ingredientus galima derinti su miltais, kad būtų pagaminti skanūs desertai ar pyragaičiai. Šiandien populiarų keptą užkandį gaminsiu iš saldžiųjų bulvių ir miltų. Šiame kiniškų saldžiųjų bulvių rutuliukų recepte naudojamos saldžiosios bulvės, miltai ir cukrus, kad būtų sukurtas keptas užkandis, kuriame yra daug maistinių skaidulų ir kalio.
Saldžiųjų bulvių rutuliukai yra traškūs paviršiuje ir minkšti viduje. Jei norite, kad saldžiųjų bulvių rutuliukai turėtų daugiau saldžiųjų bulvių skonio, galite sumažinti miltų kiekį 10 g (apie 3 3/4 šaukštelių). Jei manote, kad saldžiosios bulvės nėra pakankamai saldžios, galite pridėti 10–20 g (2 1/2–5 šaukštelius) baltojo cukraus. Žinoma, jei manote, kad saldumas yra tinkamas, sumažinkite arba visiškai pašalinkite cukrų. Jei susidomėjote, prašau, padarykite tai su manimi.
Saldžiųjų bulvių nauda sveikatai
Pasak Baidu Encyclopedia, saldžiosiose bulvėse gausu baltymų, krakmolo ir celiuliozės. Saldžiosiose bulvėse yra daug maistinių skaidulų, kurios negali būti virškinamos ir nepasisavinamos žarnyne. Jis gali stimuliuoti žarnyną ir sustiprinti peristaltiką, o tai naudinga žmonėms, sergantiems vidurių užkietėjimu. Pagalbinis antihipertenzinis saldžiųjų bulvių poveikis daugiausia susijęs su jose esančiu gausiu kalio kiekiu, nes kalis ir natris yra svarbūs elementai, turintys įtakos kraujospūdžiui. Jei žmogaus organizmas suvartoja pakankamai kalio, tai paskatins natrio pertekliaus pasišalinimą iš kraujo. Valgydami maistą, kuriame gausu kalio, taip pat subalansuosite mineralų kiekį organizme ir galiausiai atliksite pagalbinį antihipertenzinį vaidmenį.
Kiniškos saldžiosios bulvės „mėsos kukuliai”
-
Paruoškite ingredientus.
-
Saldžiąsias bulves nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais.
400 g saldžiųjų bulvių
-
Į garintuvą įpilkite pakankamai vandens, tada padėkite saldžiąsias bulves ant viršutinio garintuvo lygio. Uždenkite dangteliu. Vandenį užvirinkite, tada naudokite vidutinę ugnį ir toliau virkite garuose 5 minutes, kai vanduo užvirs. Tada išjunkite šilumą.
-
Išimkite saldžiąsias bulves ir sutrinkite jas į saldžiųjų bulvių tyrę, tada suberkite cukrų ir miltus.
130 g miltų, 10-20 g cukraus
-
Išmaišykite ir minkykite, kad gautumėte didelį apvalų saldžiųjų bulvių tešlos rutulį.
-
Tada suformuokite saldžiųjų bulvių rutuliukus, kurių kiekvienas sveria apie 15 g (apie 1 suapvalintas šaukštas). Susukite į kamuoliukus.
-
Užpildykite wok keptuvę maždaug iki pusės aliejaus ir įkaitinkite iki 150°C (302 ℉), tada sudėkite saldžiųjų bulvių rutuliukus ir kepkite ant vidutinės-mažos ugnies. Pasukite juos keletą kartų. Kepkite 4-5 minutes, tada iš aliejaus išimkite saldžiųjų bulvių rutuliukus ir nusausinkite.
aliejaus giliai kepti
-
Perkelkite į lėkštę ir patiekite.
- Dėdami saldžiųjų bulvių rutuliukus į karštą aliejų, nedėkite jų tiesiai, dėkite juos lėtai palei keptuvės kraštą. Taip išvengsite jų aptaškymo karštu aliejumi.
- Atkreipkite dėmesį, kad kepdami saldžiųjų bulvių rutuliukus apverskite, kad jie tolygiai įkaistų, kad būtų vienodos brandos ir spalvos.
Kalorijos: 214kcalAngliavandeniai: 47gBaltymai: 5gRiebalai: 0.4gSotieji riebalai: 0.1gPolinesotieji riebalai: 0.2gMononesotieji riebalai: 0,03gNatris: 56mgKalis: 372mgPluoštas: 4gCukrus: 7gVitaminas A: 14187TVVitaminas C: 2mgKalcis: 35mgGeležis: 2mg
Ar jums patinka „My Chinese Home Kitchen“?
Džiaugiamės šiais autentiškais namų receptais su jumis. Mano kinų namų virtuvė yra meilės darbas.
Prašome papasakoti apie mus savo draugams!
Sužinokite daugiau apie „My Chinese Home Kitchen“ mūsų puslapyje „Apie“.
Prašome palikti komentarą arba PRENUMERUOTI mūsų naujienlaiškį.
Norėdami gauti daugiau originalių vaizdo įrašų, apsilankykite „YouTube“ ir „Rumble“ skiltyje „My Chinese Home Kitchen“.