Kinijos žibintų baklažanai – mano kinų namų virtuvė
Šią savaitę kaip pagrindinį ingredientą naudojame baklažanus. Tai bus dekoratyvinis patiekalas: kiniškas žibintuvėlis baklažanas. Po apdorojimo peiliu baklažanai turi žibintą primenantį rėmą, o įdaryti kiaulienos įdaru gabaliukai įgauna kiniškų popierinių žibintų formą. Kiniško žibinto baklažano gamybai reikia šiek tiek kantrybės, tačiau tai nėra sunku. Mes turime paprastą metodą, kuris duos jums gerų rezultatų.
Yra daug veislių baklažanų, pailgų, apvalių. Juoda, violetinė. Šiame recepte naudojau trumpus juodus baklažanus. Stenkitės nenaudoti per plonų baklažanų, nes mums reikia storų baklažanų, kad patiekalas būtų sotesnis ir gražesnis.
Recepte jį suskirstome į kelis etapus. Pirmiausia turime paruošti ingredientus ir juos išvalyti. Tada gaminame mėsos įdarą. Pagaminus mėsos įdarą leidžiame pasimarinuoti, kol ruošiame su baklažanais. Tai padarę sumaišome mėsos įdarą ir baklažanus ir išverdame. Galite pasigaminti mėgstamą padažą. Padažas, kurį gaminau, yra saldžiarūgštis. Jei norite aštraus padažo ar mėsos padažo, galite tai padaryti.
Galiausiai, atlikdami kelis paprastus veiksmus, pagaminame išskirtinį patiekalų išdėstymą. Galite pasitelkti savo vaizduotę ir kūrybiškumą kurdami išskirtinius patiekalų papuošimus. Nuotraukoje medis padarytas su keliais plonais agurko pjūviais. Lapai yra paprasti griežinėliai, su plonais, lygiagrečiais pjūviais, padarytais viename krašte. Jei norite, galite pakeisti lapinio saliero stiebą. Žibintams naudokite nedidelius gabalėlius ir gabalėlius, supjaustytus iš švelnios raudonosios paprikos. Turėdami šiek tiek kantrybės galite pagaminti išties įspūdingą patiekalą savo draugams.
Kinijos žibintų baklažanai
-
1 pora, lazdelės
-
1 maišymo dubuo
-
1 vielinis virtuvinis sietelis arba šaukštas su plyšiu
-
1 karščiui atsparus indas karštam aliejui
Kiaulienos įdaras
- 220 g kiauliena žemės
- 10 g imbiero malta
- 2 laiškiniai svogūnai smulkiai sukapoti
- 3 ml druskos
- 5 ml Shaoxing vynas sauso šerio pakaitalas
- 10 ml tirštas krakmolo vanduo 1:1 kukurūzų krakmolas su vandeniu
Bazinis saldžiarūgštis padažas
- 20 ml pomidorų kečupas
- 10 ml cukraus
- 3 ml baltojo acto
- 15 ml tirštas krakmolo vanduo 1:1 kukurūzų krakmolas su vandeniu
- 20 ml kepimo aliejaus padalintas, 1 valgomasis šaukštas, 1 šaukštelis
- 30-50 ml vandens
Garnyras (nebūtina)
- šiek tiek agurko arba lapinių salierų
- šiek tiek švelnių raudonųjų pipirų supjaustykite mažais gabalėliais ir šiek tiek gabalėliais
Padarykite mėsos įdarą:
-
Susmulkinkite svogūną ir imbierą. Mėsmalu sumalkite kiaulieną, įberkite 3 ml (½ šaukštelio suapvalintos) druskos ir tolygiai maišykite viena kryptimi (pagal laikrodžio rodyklę arba prieš laikrodžio rodyklę). Paimkite mėsos kukulį ir keletą kartų plakite, kad kiauliena taptų lipni, įpilkite 5 ml virimo vyno ir 10 ml (2 šaukšteliai) krakmolo vandens ir tolygiai išmaišykite. Sudėkite svogūną ir imbierą. Išmaišykite tolygiai.
220 g kiaulienos, 10 g imbiero, 2 laiškiniai svogūnai, 3 ml druskos, 5 ml Shaoxing vyno, 10 ml tiršto krakmolo vandens
Paruoškite baklažanus:
-
Nuimkite stiebą. Baklažaną perpjaukite per pusę išilgai. Ant abiejų baklažano pusių uždėkite lazdeles, kad neperpjautume.
1 juodasis baklažanas
-
Reikia pjauti 7 kartus, o nupjauti 8 kartą. Kiekvieno baklažano griežinėlio storis yra apie 5 mm (3/16 colių).
-
Į kiekvieną baklažano plyšelį įdėkite mėsos įdarą. Stenkitės užpildyti baklažanus neperpildydami.
Maisto gaminimas:
-
Užpildykite wok keptuvę maždaug iki pusės kepimo aliejaus. Įkaitinkite iki 150°C (302°F) ir sumažinkite iki vidutinės ugnies. Atsargiai sudėkite baklažanus, mėsa puse žemyn. Kepkite baklažanus apie 2-3 minutes, kai mėsa sustings. Tai priklauso nuo to, kiek mėsos įdedate, ir nuo baklažanų storio. Kai baklažanai ir mėsa iškeps, išimkite juos iš aliejaus. Supilkite aliejų į karščiui atsparų indą.
aliejaus giliai kepti
Pasigaminkite padažą:
-
Į wok keptuvę arba puodą įpilkite 15 ml (1 valgomasis šaukštas) aliejaus ir 20 ml (1 valgomasis šaukštas + 1 šaukštelis) pomidorų kečupo, maišykite, kol susimaišys, tada įpilkite 10 ml (2 šaukštelio) cukraus, 3 ml (1/2 šaukštelio) baltojo acto ir 30 50 ml (nuo 2 šaukštų iki 3 šaukštų + 1 šaukštelis) vandens. Gerai išmaišykite. Padažą užvirinkite, tada po truputį pilkite likusį krakmolo vandenį, gerai išmaišykite, kol pasieksite norimą tirštumą. Tada nukelkite nuo ugnies ir įpilkite 5 ml (1 šaukštelis) aliejaus ir gerai išmaišykite, kad susimaišytų.
20 ml pomidorų kečupo, 10 ml cukraus, 3 ml baltojo acto, 15 ml tiršto krakmolo vandens, 20 ml kepimo aliejaus, 30-50 ml vandens
-
Į lėkštę išdėliokite žibintuvėlių baklažanus ir papuoškite. „Medžiui“ gaminti naudojau agurkus, o žibinto galvutę ir uodegą – raudonąsias paprikas. Padažu aptepkite žibintuvėlių baklažanų paviršių.
šiek tiek agurko, šiek tiek švelnių raudonųjų pipirų
-
Patiekite.
- Gamindami mėsos įdarą turime padaryti jį lipnų, kad kepant neatsiskirtų nuo baklažanų. Pasūdykite, maišykite ta pačia kryptimi ir kelis kartus plakite, kad mėsos įdaras taptų lipnus. Tada įpilkite tiršto krakmolo vandens.
- Šalia baklažano puselių esančios lazdelės neleidžia iki galo perpjauti baklažanų, kai atliekate 7 dalinius pjūvius. Jei turite gerus peilio įgūdžius, galite atsisakyti lazdelių.
Kalorijos: 191kcalAngliavandeniai: 11gBaltymai: 10gRiebalai: 12gSotieji riebalai: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 40mgNatris: 438mgKalis: 329mgPluoštas: 2gCukrus: 5gVitaminas A: 103TVVitaminas C: 3mgKalcis: 19mgGeležis: 1mg
Kiti kiniškų baklažanų receptai
Ar jums patinka „My Chinese Home Kitchen“?
Džiaugiamės šiais autentiškais namų receptais su jumis. Mano kinų namų virtuvė yra meilės darbas.
Prašome papasakoti apie mus savo draugams!
Sužinokite daugiau apie „My Chinese Home Kitchen“ mūsų puslapyje „Apie“.
Prašome palikti komentarą arba PRENUMERUOTI mūsų naujienlaiškį.
Norėdami gauti daugiau originalių vaizdo įrašų, apsilankykite „YouTube“ ir „Rumble“ skiltyje „My Chinese Home Kitchen“.