Aštrus Lotus Root Stir-Fry – mano kiniška namų virtuvė

Šis aštrus lotoso šaknų kepinys yra namų receptas, kuriame traškios, sveikos lotoso šaknys derinamos su aštriu Sičuano xiaomila čili pipirų ir Pixian doubanjiang (raudonųjų pupelių pasta) skoniu bei pikantišku šviesaus ir tamsaus sojos padažo skoniu.
Lotoso šaknis yra lotoso šakniastiebis, o gaminant patiekalus jis turi traškią tekstūrą. Lotoso šaknyse taip pat yra daug skaidulų, vitaminų A ir C, kalio, geležies ir kalcio. Galite naudoti maišymo, virimo ir troškinimo būdus, kad iškeptumėte smėlinės šaknis. Kaip ir daugelyje kepimo receptų, šis patiekalas ruošiamas dviem etapais. Pirmiausia kalbėsiu apie lotoso šaknies valymą ir paruošimą.
Lotoso šaknų paruošimas
Pašalinus du lotoso šaknies galus, vidurinėje skylėje gali būti dumblų likučių, todėl reikia kruopščiai nuplauti. Kruopščiai nuplaukite ir išvalykite.
Supjaustę lotoso šaknį į gabalus, turime pamerkti lotoso šaknį vandenyje, kad lotoso šaknis neoksiduotų ir nepajuoduotų. Pajuodusi lotoso šaknis turės įtakos patiekalo išvaizdai.
Kaip maišant kepti lotoso šaknį
Prieš kepdami maišydami, turime atlikti išankstinį lotoso šaknies brandinimo apdorojimą. Išvalę, nupjovę ir pamirkę lotoso šaknį verdame dvi minutes.
Jei maišant bus naudojamas tik šis procesas, lotoso šaknis bus sunkiau subręsti. Tai užtruks ilgiau ir neigiamai paveiks lotoso šaknies tekstūrą ir skonį. Lotoso šaknies gabalėlių išorė bus ilgiau veikiama karštame wok paviršiuje ir juos apdegs, kol gabalėliai gerai iškeps.
Pastaba dėl prieskonių fazės: sojos padažas ir doubanjiang yra sūraus skonio. Įdėję šiuos ingredientus patikrinkite skonį prieš dėdami druskos.
Aštrios lotoso šaknų keptuvės yra greitas naminis receptas, kurį galite pasigaminti pietums ar vakarienei. Tikiuosi, kad jums patiks ši aštriai kepta lotoso šaknis!

Aštrus lotoso šaknis maišant kepti
1 wok mentele
1 maišymo dubuo lotoso šaknims mirkyti ir po virinimo atvėsinti
1 sietas lotoso šaknies nusausinimui
Paruoškite ingredientus.
Užpildykite wok keptuvę (arba didelį puodą) tiek vandens, kad apsemtų lotoso šaknį, ir užvirkite. Laukdami, kol vanduo užvirs, toliau ruoškite ingredientus.
Lotoso šaknį nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
500 g lotoso šaknų
Kruopščiai nuvalykite lotoso šaknį, kad pašalintumėte dumblą, ir pamirkykite vandenyje.
Susmulkinkite žalią svogūną, česnaką ir čili pipirą. Žaliąjį svogūną supjaustykite 3–4 cm (1–1½ colio) segmentais. Čili pipirus supjaustykite įstrižai, ant šališkumo. Česnaką supjaustykite dideliais gabalėliais.
1 žalias svogūnas, 4 skiltelės česnako, 5 švieži xiaomila čili pipirai
Kai vanduo užvirs, įdėkite lotoso šaknį ir vėl užvirkite. Tada toliau kepkite ant vidutinės ugnies 2 minutes. Nusausinkite lotoso šaknį ir išpilkite vandenį. Panardinkite lotoso šaknį į vėsų vandenį, kad sustabdytumėte virimą. Nusausinkite lotoso šaknį.
Wok keptuvę sausai nušluostykite ir ant vidutinės ugnies įpilkite aliejaus. Suberkite česnaką ir čili pipirą ir maišydami pakepinkite kelias sekundes, kol pasidarys kvapnus.
5 šviežių xiaomila čili pipirų, 4 skiltelės česnako, 20 ml aliejaus
Įpilkite fermentuotų pupelių pastos (doubanjiang) ir sumaišykite su česnaku ir čili pipirais. Kai doubanjiang susimaišys su aliejumi, suteikdamas jam rausvą spalvą, suberkite lotoso šaknį ir maišydami kepkite tolygiai.
5 ml Pixian doubanjiang, 500 g lotoso šaknų
Pagardinkite lotoso šaknį 3 ml (½ šaukštelio) tamsaus sojų padažo, 7 ml (1 ½ šaukštelio) šviesaus sojų padažo, 2 ml (½ šaukštelio) druskos (pagal skonį) ir 3 ml (suapvalinto ½ šaukštelio) cukraus. Tada sudėkite žaliųjų svogūnų skilteles.
3 ml tamsaus sojų padažo, 7 ml šviesaus sojų padažo, 2 ml druskos, 3 ml cukraus
Perkelkite į lėkštę ir patiekite.
- Turite kruopščiai išvalyti lotoso šaknies skylutes, nes viduje gali būti dumblų.
- Sojų padažas ir doubanjiang turi sūrų skonį. Prieš dėdami druskos patikrinkite patiekalo skonį.
Kalorijos: 337kcalAngliavandeniai: 58gBaltymai: 9gRiebalai: 10gSotieji riebalai: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 0,04gNatris: 809mgKalis: 1800 mmgPluoštas: 14gCukrus: 9gVitaminas A: 1131 mTVVitaminas C: 275mgKalcis: 144mgGeležis: 4mg
Ar jums patinka „My Chinese Home Kitchen“?
Džiaugiamės šiais autentiškais namų receptais su jumis. Mano kinų namų virtuvė yra meilės darbas.
Prašome papasakoti apie mus savo draugams!
Sužinokite daugiau apie „My Chinese Home Kitchen“ mūsų puslapyje „Apie“.
Prašome palikti komentarą arba PRENUMERUOTI mūsų naujienlaiškį.
Norėdami gauti daugiau originalių vaizdo įrašų, apsilankykite „YouTube“ ir „Rumble“ skiltyje „My Chinese Home Kitchen“.
