Kinijos ilgųjų pupelių salotos – mano kinų namų virtuvė
Nuolatiniai skaitytojai žinos, kad studijavau kinų virtuvės šefo specialybę Naujojoje Rytų virtuvės mokykloje Anhui provincijoje. Studijas baigiau gegužę, o diplomą gavau rugpjūtį. Dabar esu visiškai licencijuotas virėjas. Didelė mūsų mokymų dalis buvo skirta maisto pristatymui. Taigi, šiandien noriu su jumis pasidalinti kai kuriais iš šių pateikimo būdų, naudojant labai paprastą kiniškų ilgųjų pupelių salotų receptą.
Kaip padaryti, kad patiekalas būtų skanus ir gražus? Kinų virtuvėje patiekalo vertinimą galime grubiai suskirstyti į kelias kategorijas: spalvą, kvapą, skonį ir formą. Jei patiekalas turi visas šias savybes, tai bus labai puikus patiekalas.
Kiniškos ilgųjų pupelių salotos nereikalauja sudėtingo gaminimo proceso. Taigi, galime daugiau dėmesio skirti patiekalo išdėstymui ir dekoravimui bei procese naudojamiems peilio įgūdžiams. Tai patiekalas, patiekiamas šaltas (ne žalias: kiniškas jardo ilgio pupeles reikia išvirti, kad būtų saugu valgyti). Daugumą šaltų patiekalų reikia subtiliai išdėstyti arba papuošti, kad būtų geriau išryškinti ingredientai.
Pasikvietę draugus vakarienės galite nustebinti juos elegantišku savo patiekalų pristatymu. Ant valgomojo stalo būtini skanūs patiekalai, o tuo pačiu turi egzistuoti ir išskirtiniai patiekalai. Šie išskirtiniai patiekalai taip pat gali turėti gerą skonį. Jei norite sužinoti daugiau apie estetines pateikimo technikas, praneškite man toliau pateiktame komentarų skyriuje.
Kinijos ilgųjų pupelių salotos
Nuolatiniai skaitytojai žinos, kad studijavau kinų virtuvės šefo specialybę Naujojoje Rytų virtuvės mokykloje Anhui provincijoje. Studijas baigiau gegužę, o diplomą gavau rugpjūtį. Dabar esu visiškai licencijuotas virėjas. Didelė mūsų mokymų dalis buvo skirta maisto pristatymui. Taigi, šiandien noriu su jumis pasidalinti kai kuriais iš šių pateikimo būdų, naudojant labai paprastą kiniškų ilgųjų pupelių salotų receptą. Pasikvietę draugus vakarienės galite nustebinti juos elegantišku savo patiekalų pristatymu. Šio tipo patiekalams paprastai nereikia sudėtingo gaminimo proceso. Daugiau dėmesio skiriame patiekalo išdėstymui ir dekoravimui bei peilio įgūdžiams procese. Padažas patiekiamas atskirai. Kai jūsų svečiai iš serviravimo lėkštės paima keletą pupelių, jie gali jas sumaišyti su padažu. Jei norite sužinoti daugiau apie gerą pristatymą, praneškite man toliau pateiktame komentarų skyriuje.
-
1 plaktuvas arba kepimo lazdelės padažui maišyti
-
1 serviravimo lėkštė
-
1 mažas serviravimo dubuo padažui patiekti
-
1 maišymo dubuo padažui maišyti
-
Paruoškite ingredientus ir nuvalykite.
-
Į puodą arba wok užpilkite tiek vandens, kad apsemtų pupeles, ir užvirkite.
-
Nuimkite pupelių galvutes ir uodegas ir supjaustykite maždaug 5 cm (2 colių) ilgio gabalėliais.
200 g kiniškų jardo ilgio pupelių
-
Nuo raudonųjų pipirų plonai nulupkite odą.
1/4 švelnių raudonųjų pipirų
-
Tada supjaustykite raudonąją papriką ir pamirkykite vandenyje.
200 g kiniškų jardo ilgio pupelių
-
Paruoškite padažą sumaišydami šviesų sojų padažą, austrių padažą, sezamų aliejų ir cukrų, tada gerai išmaišykite, kol cukrus ištirps. Padažą supilkite į nedidelį serviravimo dubenį, kad patietumėte su pupelėmis.
10 ml šviesaus sojų padažo, 3 ml skrudintų sezamų aliejaus, 3 ml cukraus, 5 ml austrių padažo
Išvirkite pupeles
-
Įpilkite pupeles į verdantį vandenį su 5 ml (1 šaukšteliu) aliejaus ir 3 ml (suapvalinta ½ šaukštelio) druskos. Vandenį vėl užvirinkite, tada toliau virkite pupeles ant vidutinės-mažos ugnies 2 minutes. Nusausinkite pupeles ir atidėkite į šalį.
5 ml kepimo aliejaus, 3 ml druskos, 200 g kiniškų jardo ilgio pupelių
Pristatymas
-
Gražiai išdėliokite pupeles ant serviravimo lėkštės, kaip parodyta, 7 pupelės viename sluoksnyje, iš viso 6 sluoksniai. Pakeiskite pupelių kryptį kiekviename sluoksnyje: pavyzdžiui, pirmoje eilutėje nupjauti galai išdėstyti iš viršaus į apačią (atsukti į save), kito sluoksnio nupjauti galai yra iš kairės į dešinę.
-
Aplink pupeles supilkite nedidelį kiekį kiniško čili aliejaus. Tada ant pupelių pridėkite riestas pipirų juosteles ir smulkintą česnaką papuošimui, kaip parodyta.
1/4 švelnių raudonųjų pipirų, Kinijos čili aliejus, 1 skiltelė česnako
-
Pupeles su padažu ant šono patiekite atskirame inde.
- Pupeles tvarkingai supjaustykite vienodo ilgio. Jums reikia 42 segmentų, kurių kiekvienas yra 5 cm (2 colių) ilgio.
- Pamirkius čili juosteles vandenyje, jos gali susisukti.
- Kepant pupeles įpylus aliejaus, pupelės išliks žalios ir blizgios.
- Padažą galite supilti į pupeles ir valgant gerai išmaišyti.
Kalorijos: 61kcalAngliavandeniai: 7gBaltymai: 2gRiebalai: 3gSotieji riebalai: 0.3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0,01gNatris: 708mgKalis: 173mgPluoštas: 0.1gCukrus: 1gVitaminas A: 588TVVitaminas C: 13mgKalcis: 37mgGeležis: 0.4mg
Ar jums patinka „My Chinese Home Kitchen“?
Džiaugiamės šiais autentiškais namų receptais su jumis. Mano kinų namų virtuvė yra meilės darbas.
Prašome papasakoti apie mus savo draugams!
Sužinokite daugiau apie „My Chinese Home Kitchen“ mūsų puslapyje „Apie“.
Prašome palikti komentarą arba PRENUMERUOTI mūsų naujienlaiškį.
Norėdami gauti daugiau originalių vaizdo įrašų, apsilankykite „YouTube“ ir „Rumble“ skiltyje „My Chinese Home Kitchen“.