Kongguksu (sojų pieno makaronų sriuba)

Atraskite gaivų kongguksu (콩국수) žavesį – kreminį ir riešutinį korėjietiškų makaronų patiekalą, puikiai tinkantį atsivėsinti karštomis vasaros dienomis.
Šiame recepte aš padėsiu jums sukurti tradicinę kongguksu versiją su patarimais, kaip pridėti sojų pupelių miltelius ir avinžirnius kaip kvapnias sojų pupelių alternatyvas. Padarykime šią mylimą korėjiečių klasiką kartu ir mėgaukimės geriausiu jos skoniu bei tekstūra!
Kodėl verta gaminti „Kongguksu“ namuose
Kongguksu, taip pat žinomas kaip Kong-guksu arba sojų pieno makaronai, yra kreminis, riešutinis ir pikantiškas skanėstas, kuris yra puikus priešnuodis karštoms dienoms. Ši gaivinanti makaronų sriuba ne tik vėsiai ir sočiai pabėga nuo karščio, bet ir suteikia galingą mitybos postūmį.
Jame gausu augalinių baltymų ir pagrindinių maistinių medžiagų, todėl jis yra lengvas, bet sotus maistas, kuris maitina ir suteikia energijos. Nors daugelis korėjietiškų vasarinių makaronų garsėja aštriais ir drąsiais skoniais, kongguksu siūlo kontrastingą potyrį su švelniu, raminančiu ir raminančiu skoniu, todėl tai yra idealus pasirinkimas atsipalaidavusiam ir gaiviam maistui.


Geriausio Kongguksu patarimai
Sojos pupelės ir alternatyvos
Apsvarstykite galimybę naudoti ekologiškos sojos pupelės už jūsų receptus. Įdomu tai, kad vietinėse Korėjos ir ne Korėjos maisto prekių parduotuvėse turėjau problemų ieškant džiovintų sojų pupelių. Laimei, man pavyko juos užsisakyti iš „Amazon“ ir jie puikiai veikė. Jei norite gaminti kongguksu, sojų pupeles turėsite mirkyti per naktį arba bent 8 valandas, kad jos rehidratuotų. Tačiau jei naudojate karštą verdantį vandenį, pakanka 1 valandos.
Jei sojos pupelės jums netinka, avinžirniai yra geras pakaitalas, nors ir švelnesnio skonio. Asmeniškai man labiau patinka kongguksu skonis, pagamintas iš sojų pupelių. Galite naudoti džiovintus arba konservuotus avinžirnius, kurie abu puikiai tinka. Konservuoti avinžirniai puikiai sutaupo laiką, nes jų nereikia mirkyti.
Arba galite naudoti sojų pupelių milteliai (konggaru, 콩가루) iš Korėjos bakalėjos. Ne visi Korėjos bakalėjos pardavėjai jį nešiojasi, bet kai jie tai daro, jis dažnai yra paruoštas naudoti kongguksu ir gali turėti kitų ingredientų, pvz., maltų riešutų ir šiek tiek druskos.
Paruošimui sumaišykite ir ištirpinkite miltelius vandenyje arba piene. Tada tiesiog patiekite ant virtų plonų kvietinių makaronų, pavyzdžiui, somen (somyeon, 소면) ir užpilkite pasirinktais priedais (žr. toliau pateiktus ingredientų skyriaus pasiūlymus). Manau, kad pienas suteikia sodresnį, riešutiškesnį skonį nei vanduo, todėl rekomenduoju. Tačiau sojų pupelių milteliai savaime turi gana intensyvų riešutų skonį, todėl nejaučiu poreikio naudoti sojų pieną.
Norėdami gauti geriausius rezultatus, naudokite 1/2 puodelio sojų pupelių miltelių su 1 puodeliu pilno grietinėlės pieno ir 1/4 arbatinio šaukštelio smulkios jūros druskos. Nors sojų pupelių milteliuose jau yra druskos, įdėjus makaronų to beveik nepastebėsite, todėl galbūt norėsite pabarstyti šiek tiek daugiau.
Sojų pienas ir jo alternatyvos
Yra keletas būdų, kaip paruošti sriubą pagal šį receptą, ir manau, kad ekologiškas sojų pienas geriausiai tinka naudojant tikrąsias sojų pupeles, kad skonis būtų gilesnis. Tačiau jei neturite sojų pieno arba nenorite jo naudoti, galite naudoti vandenį iš verdančių sojų pupelių arba įprastą pieną. Tiesiog atminkite, kad šios alternatyvos nebus tokios turtingos ir aromatingos kaip sojų pieno versija ir gali suteikti jūsų sriubai ne tokią patrauklią išvaizdą.
Ingredientai Kongguksu
- 1/2 puodelio ekologiškų džiovintų sojų pupelių (arba džiovintų avinžirnių arba vienos 425 g skardinės avinžirnių)
- 5 puodeliai vandens
- 3/4 šaukštelio smulkios jūros druskos, padalintos (1/4 šaukštelio virimui + 1/2 šaukštelio maišymui)
- 1 šaukštelis sezamo sėklų
- 1 valgomasis šaukštas pušies riešutų
- 1 šaukštas graikinių riešutų
- 200 g / 7,1 uncijos somen makaronų (plonų kvietinių makaronų)
- 2 puodeliai nesaldinto ekologiško sojų pieno, atšaldyto
- 1 šaukštelis cukraus, žalias
- 50 g / 1,8 uncijos agurkų (Libano arba Anglų), susmulkintų
- 1-2 vyšniniai pomidorai, perpjauti per pusę
- 1-2 kiaušiniai, virti, perpjauti per pusę
* 1 valgomasis šaukštas = 15 ml, 1 puodelis = 250 ml
Kaip pasigaminti Kongguksu
1. Paruoškite sojų pupeles.
(1) Pamerkite sausas sojų pupeles į virintą vandenį (100 °C / 212 °F) valandą. Arba galite leisti jiems sėdėti kambario temperatūros vandenyje per naktį arba bent 6–8 valandas.
(2) Nusausinkite vandenį ir nuplaukite sojas po tekančiu vandeniu. Pašalinkite visus atsilaisvinusius lukštus.
(3) Puode sumaišykite sojų pupeles su vandeniu ir 1/4 arbatinio šaukštelio druskos. Virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių, šaukštu nugriebdami visas putas. Pastaba: kitose trijose nuotraukose pavaizduoti avinžirniai.
(4) Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite dar 40–45 minutes, kol sojos pupelės visiškai išvirs.
(5) Nuplaukite sojų pupeles po tekančiu vandeniu ir pašalinkite likusius lukštus. Atidėkite juos į šalį. Iš 1/2 puodelio (96 g / 3,4 uncijos) sausų sojų pupelių po virimo gausite maždaug 1 puodelį (183 g / 6,5 uncijos).
Kol sojos verda, naudokite šį laiką, kad paruoštumėte kitus ingredientus.
2. Skiediniu ir grūstuvu sutrinkite sezamo sėklas, pušies riešutus ir graikinius riešutus, kol jie bus smulkiai sumalti. Šis praktinis metodas yra labai svarbus norint pasiekti sklandžią tekstūrą, nes šie riešutai ir sėklos blogai susimaišo trintuve, todėl jie puikiai įsimaišo į sriubą.
3. Virkite somen makaronus verdančiame vandenyje pagal pakuotės instrukcijas, paprastai 3–5 minutes. Išvirus makaronus nusausinkite ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kad atvėstų.
4. Paruoštas sojų pupeles, sojų pieną, maltų riešutų mišinį pagal 2 veiksmą, cukrų ir 1/2 arbatinio šaukštelio druskos sudėkite į maišytuvą. Viską sumaišykite, kol masė taps vientisa ir gerai susimaišys.
5. Išvirtą someną perkelkite į serviravimo dubenį ir sojos pieno mišinį gausiai užpilkite ant makaronų. Papuoškite agurko griežinėliais, vyšniniais pomidoriukais ir perpus perpjautu virtu kiaušiniu.
6. Patiekite makaronus su kimchi. Vasarinės veislės, tokios kaip agurkų kimchi ar jaunų ridikėlių kimchi, puikiai papildo patiekalą.
Atraskite daugiau jums patikusių šaltų korėjietiškų makaronų receptų
Šie patiekalai suteikia gaivaus posūkio su ryškiais skoniais ir vėsinančiais ingredientais – tiesiog puikiai tinka vasarai!
Mėgsti korėjietišką maistą? Naršykite mūsų svetainėje, kad gautumėte daugiau autentiškų korėjietiškų receptų, įskaitant tai, kaip namuose pasigaminti tobulą korėjietišką kepsnį ar kitus paprastus korėjietiškus receptus. Be to, niekada nepraleiskite naujo recepto užsiprenumeruodami mūsų naujienlaiškį ir prisijunkite prie mūsų švęsdami Korėjos virtuvę!


Paruoškite sojų pupeles.
Pamerkite sausas sojų pupeles į virintą vandenį (100°C / 212°F) valandą. Arba galite leisti jiems sėdėti kambario temperatūros vandenyje per naktį arba bent 6–8 valandas.
Nupilkite vandenį ir nuplaukite sojas po tekančiu vandeniu. Pašalinkite visus atsilaisvinusius lukštus.
Puode sumaišykite sojas su vandeniu ir 1/4 šaukštelio druskos. Virkite ant vidutinės ugnies 15 minučių, šaukštu nugriebdami visas putas. Pastaba: kitose trijose nuotraukose pavaizduoti avinžirniai.
Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite dar 40–45 minutes, kol sojos pupelės visiškai išvirs.
Sojų pupeles nuplaukite po tekančiu vandeniu ir pašalinkite likusius lukštus. Atidėkite juos į šalį. Iš 1/2 puodelio (96 g / 3,4 uncijos) sausų sojų pupelių po virimo gausite maždaug 1 puodelį (183 g / 6,5 uncijos).
Paruoškite kitus ingredientus.
Skiediniu ir grūstuvu sutrinkite sezamo sėklas, pušies riešutus ir graikinius riešutus, kol jie bus smulkiai sumalti. Šis praktinis metodas yra labai svarbus norint pasiekti sklandžią tekstūrą, nes šie riešutai ir sėklos blogai susimaišo trintuve, todėl jie puikiai įsimaišo į sriubą.
Virkite somen makaronus verdančiame vandenyje pagal pakuotės instrukcijas, paprastai 3–5 minutes. Išvirus makaronus nusausinkite ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, kad atvėstų.
Paruoštas sojų pupeles, sojų pieną, maltų riešutų mišinį iš 2 žingsnio, cukraus ir 1/2 arbatinio šaukštelio druskos sudėkite į maišytuvą. Viską sumaišykite, kol masė taps vientisa ir gerai susimaišys.
Išvirtą someną perkelkite į serviravimo dubenį ir gausiai užpilkite sojų pieno mišiniu ant makaronų. Papuoškite agurko griežinėliais, vyšniniais pomidoriukais ir perpus perpjautu virtu kiaušiniu.
- Patiekite makaronus su kimchi. Vasarinės veislės, tokios kaip agurkų kimchi ar jaunų ridikėlių kimchi, puikiai papildo patiekalą.
- 1 valgomasis šaukštas = 15 ml, 1 puodelis = 250 ml
- Jei turite sojų miltelių (galima įsigyti kai kuriuose Korėjos bakalėjos parduotuvėse), sumaišykite 1/2 puodelio su 1 puodeliu pilno grietinėlės pieno ir 1/4 arbatinio šaukštelio smulkios jūros druskos, kad gautumėte sojų pieno sriubą. To užteks dviem porcijoms. Tada išvirkite somen makaronus, kaip aprašyta 3 veiksme, ir patiekite juos su pasirinktu garnyru, pavyzdžiui, agurkais, vyšniniais pomidorais ir virtais kiaušiniais.
Kalorijos: 792kcal | Angliavandeniai: 95g | Baltymai: 44g | Riebalai: 27g | Sotieji riebalai: 3g | Polinesotieji riebalai: 13g | Mononesotieji riebalai: 6g | Trans riebalai: 0,01g | Cholesterolis: 82mg | Natris: 2254mg | Kalis: 1322 mmg | Pluoštas: 12g | Cukrus: 21g | Vitaminas A: 1119TV | Vitaminas C: 23mg | Kalcis: 539mg | Geležis: 10mg
Rodoma informacija apie mitybą yra apytikslė, kurią pateikia internetinė mitybos skaičiuoklė. Tai neturėtų būti laikoma profesionalaus mitybos specialisto patarimo pakaitalu.