Korėjietiško stiliaus mala kepta vištiena

Korėjietiško stiliaus mala kepta vištiena (마라치킨) – sintezės patiekalas, kuriame gražiai dera Korėjos ir Sičuano virtuvės elementai. Autentiškos Sičuano malos vištienos nesu ragavęs, bet kartą korėjietiškame restorane išbandžiau korėjietišką keptą vištieną su mala padažu, užkabinau!
Ta patirtis mane įkvėpė iškart pradėti kurti savo receptą. Apibendrinant galima pasakyti, kad tai neįtikėtinai skanu ir sukelia priklausomybę. Tikiuosi, kad išbandysite namuose!
Patirkite korėjietiško stiliaus Mala Fried Chicken Fusion jaudulį
Malos tematikos maistas Korėjoje populiarėja, nes jį skatina aštrūs ir stingdantys Sičuano virtuvės skoniai, puikiai atitinkantys korėjietišką skonį. Ši tendencija pasiekė net korėjietišką keptą vištieną!
Mala korėjietiška kepta vištiena derina saldų, aštrų traškumą su drąsiu, stingdančiu Sičuano įkvėpto Mala padažo prieskoniu, suteikiančiu jaudinantį skonį, kuriame atsispindi geriausios iš abiejų virtuvių.
Viena geriausių šio patiekalo gaminimo namuose dalių yra ta, kad galite pritaikyti prieskonius pagal savo skonį. Nesvarbu, ar jums labiau patinka švelnus dilgčiojimas, ar ugningas smūgis, sureguliuokite čili dribsnius ir Sičuano pipirų žirnelius, kad rastumėte geriausią karščio lygį.
Kam laukti ilgiau? Pasinerkite į šį naminį derinį su korėjietiško stiliaus mala kepta vištiena – saldus, aštrus, aštrus ir traškus pojūtis, žadantis skonio sprogimą kiekviename kąsnyje!
Ingredientai
Vištienos paruošimas
- 600 g / 21,2 uncijos vištienos šlaunelių filė (be kaulų, be odos)
- 1 šaukštas ryžių vyno (mirin)
- Kepimo aliejus, skirtas giliai kepti (pvz., ryžių sėlenų aliejus arba rapsų aliejus)
Mala padažas
- 1/4 puodelio kepimo aliejaus (pvz., ryžių sėlenų aliejaus arba rapsų aliejaus)
- 2 šaukštai Sičuano pipirų
- 2 šaukštai džiovintų čili dribsnių
- 1 valgomasis šaukštas žemės riešutų (jei esate alergiškas, galite juos pakeisti pasirinktais riešutais arba tiesiog jų praleisti)
- 1 valgomasis šaukštas gochugaru (korėjietiško čili dribsnių)
- 3 šaukštai medaus
- 3 šaukštai rudojo cukraus
- 2 šaukštai kečupo
- 1 valgomasis šaukštas gochujang (korėjietiškos čili pastos)
- 1 valgomasis šaukštas sojos padažas, įprastas (Kikkoman)
- 1 a.š malto česnako
- 1/2 šaukštelio sezamo aliejaus
Vištienos tešla
- 1/2 puodelio paprastų miltų (visiems tikslams)
- 1/4 stiklinės ryžių miltų
- 1/2 šaukštelio kepimo sodos
- 1/2 šaukštelio smulkios jūros druskos
- 1/2 šaukštelio imbiero miltelių
- 1/2 šaukštelio česnako miltelių
- 1/2 šaukštelio svogūnų miltelių
- 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 1/4 puodelio kukurūzų krakmolo
* 1 valgomasis šaukštas = 15 ml, 1 puodelis = 250 ml
** Jei norite sužinoti daugiau apie korėjietiškus ingredientus, peržiūrėkite mano pagrindinių korėjietiškų ingredientų vadovą.
Kaip pasigaminti korėjietiško stiliaus mala keptą vištieną
1. Vištienos šlaunelių filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir pamarinuokite ryžių vyne. Atidėkite juos į šalį, kol ruošite kitus ingredientus.
2. Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite kepimo aliejų. Suberkite Sičuano pipirų žirnelius ir leiskite jiems šnypšti apie 3 minutes, maišydami, kol jų aromatingas kvapas užpildys orą. Tada nukoškite pipirų žirnelius, palikdami kvapnųjį aliejų. Šis aliejus suteiks jūsų patiekalui nuostabaus kvapo ir pagyvins, nes pipirų žirneliai atliko savo darbą.
3. Supilkite aliejų į tą patį puodą ir suberkite žemės riešutus, džiovintus čili dribsnius ir korėjietiškus čili dribsnius. Virkite ant vidutinės ugnies 3–5 minutes, dažnai maišydami, kad susidarytų sodrus čili aliejus.
4. Kai čili aliejus bus paruoštas, įmaišykite medų, rudąjį cukrų, kečupą, gochujang, sojos padažą, smulkintą česnaką ir sezamo aliejų. Viską gerai išmaišykite ir virkite dar 3-5 minutes ant vidutinės ugnies nuolat maišydami. Atidėkite į šalį.
5. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite paprastus miltus, ryžių miltus, soda, smulkią jūros druską, imbiero miltelius, česnako miltelius, svogūnų miltelius ir maltus juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite, tada sudėkite vištienos gabalėlius, kad jie būtų visiškai padengti. Sumuštus vištienos gabalėlius aptepkite kukurūzų krakmolu, darykite po vieną gabalėlį, kad kiekvienas būtų gerai padengtas.
6. Pradėdami nuo 5 žingsnio, giliame puode arba gruzdintuvėje įkaitinkite didelį kiekį aliejaus, kol jis pasieks 175°C (347°F). Apdengtus vištienos gabalėlius atsargiai sudėkite į karštą aliejų, kepkite, kol mėsa iškeps, maždaug 3 minutes, priklausomai nuo jų dydžio. Būtinai neperpildykite keptuvės ir apsvarstykite galimybę naudoti riebalų taškymosi tinklelį, kad sumažintumėte alyvos taškymąsi.
Išimkite iškeptą vištieną ir padėkite ant virtuvinio popieriaus, kol kepsite likusias porcijas. Pasibaigus pirmajam kepimo etapui, naudokite skimerį, kad pašalintumėte nuo aliejaus nešvarumus. Įkaitinkite aliejų iki 175°C (347°F) ir antrą kartą kepkite vištieną, kol tešla taps auksinė ir traški, o tai užtruks apie 1–2 minutes.
7. Du kartus iškeptą vištieną sudėkite į didelį maišymo dubenį ir užpilkite padažu, įsitikinkite, kad kiekvienas gabalas yra tolygiai padengtas. Atminkite, kad padažas gali būti aštrus, todėl nedvejodami koreguokite kiekį pagal savo skonį. Perkelkite į serviravimo lėkštę.
Arba galite patiekti vištieną lėkštėje ir apšlakstyti padažu ant viršaus, kad būtų šviesesnė danga. Šis patiekalas puikiai dera su vištienos mu (korėjietiškas marinuotas ridikas) arba geltonais marinuotais ridikėliais, kad būtų gaivus. Mėgaukitės!
Kiti korėjietiškos vištienos receptai, kurie jums gali patikti
Išalkote daugiau korėjietiškų vištienos skanėstų? Atraskite skonių pasaulį su šiais burnoje tirpstančiais receptais, kurie paįvairins jūsų virtuvę!
Mėgsti korėjietišką maistą? Naršykite mūsų svetainėje, kad gautumėte daugiau autentiškų korėjietiškų receptų, įskaitant tai, kaip namuose pasigaminti tobulą korėjietišką kepsnį ar kitus paprastus korėjietiškus receptus. Be to, niekada nepraleiskite naujo recepto užsiprenumeruodami mūsų naujienlaiškį ir prisijunkite prie mūsų švęsdami Korėjos virtuvę!


Vištienos šlaunelių filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir pamarinuokite ryžių vyne. Atidėkite juos į šalį, kol ruošite kitus ingredientus.
Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite kepimo aliejų. Suberkite Sičuano pipirų žirnelius ir leiskite jiems troškintis apie 3 minutes, maišydami, kol jų aromatingas kvapas užpildys orą. Tada nukoškite pipirų žirnelius, palikdami kvapnųjį aliejų. Šis aliejus suteiks jūsų patiekalui nuostabaus kvapo ir pagyvins, nes pipirų žirneliai atliko savo darbą.
Supilkite aliejų į tą patį puodą ir suberkite žemės riešutus, džiovintus čili dribsnius ir korėjietiškus čili dribsnius. Virkite ant vidutinės ugnies 3–5 minutes, dažnai maišydami, kad susidarytų sodrus čili aliejus.
Kai čili aliejus bus paruoštas, įmaišykite medų, rudąjį cukrų, kečupą, gochujang, sojos padažą, smulkintą česnaką ir sezamo aliejų. Viską gerai išmaišykite ir virkite dar 3-5 minutes ant vidutinės ugnies nuolat maišydami. Atidėkite į šalį.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite paprastus miltus, ryžių miltus, kepimo soda, smulkią jūros druską, imbiero miltelius, česnako miltelius, svogūnų miltelius ir maltus juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite, tada sudėkite vištienos gabalėlius, kad jie būtų visiškai vientisi. padengtas. Sumuštus vištienos gabalėlius aptepkite kukurūzų krakmolu, darykite po vieną gabalėlį, kad kiekvienas būtų gerai padengtas.
- Pradėdami 5 veiksmą, giliame puode arba gruzdintuvėje įkaitinkite didelį kiekį aliejaus, kol jis pasieks 175°C (347°F). Apdengtus vištienos gabalėlius atsargiai sudėkite į karštą aliejų, kepkite, kol mėsa iškeps, maždaug 3 minutes, priklausomai nuo jų dydžio. Būtinai neperpildykite keptuvės ir apsvarstykite galimybę naudoti riebalų taškymosi tinklelį, kad sumažintumėte alyvos taškymąsi. Išimkite iškeptą vištieną ir padėkite ant virtuvinio popieriaus, kol kepsite likusias porcijas. Pasibaigus pirmajam kepimo etapui, naudokite skimerį, kad pašalintumėte nuo aliejaus nešvarumus. Įkaitinkite aliejų iki 175°C (347°F) ir antrą kartą kepkite vištieną, kol tešla taps auksinė ir traški, o tai užtruks apie 1–2 minutes.
- Du kartus keptą vištieną sudėkite į didelį maišymo dubenį ir užpilkite padažu, įsitikinkite, kad kiekvienas gabalas yra tolygiai padengtas. Atminkite, kad padažas gali būti aštrus, todėl nedvejodami koreguokite kiekį pagal savo skonį. Perkelkite į serviravimo lėkštę.Arba galite patiekti vištieną lėkštėje ir apšlakstyti padažu ant viršaus, kad būtų šviesesnė danga. Šis patiekalas puikiai dera su vištienos mu (korėjietiškas marinuotas ridikas) arba geltonai marinuotas ridikas, kad būtų gaivus. Mėgaukitės!
Kalorijos: 791kcal | Angliavandeniai: 81g | Baltymai: 45g | Riebalai: 33g | Sotieji riebalai: 4g | Polinesotieji riebalai: 9g | Mononesotieji riebalai: 17g | Trans riebalai: 0.1g | Cholesterolis: 190mg | Natris: 1315 mmg | Kalis: 907mg | Pluoštas: 6g | Cukrus: 32g | Vitaminas A: 2520 mTV | Vitaminas C: 2mg | Kalcis: 105mg | Geležis: 5mg
Rodoma informacija apie mitybą yra apytikslė, kurią pateikia internetinė mitybos skaičiuoklė. Tai neturėtų būti laikoma profesionalaus mitybos specialisto patarimo pakaitalu.