Korėjos gilių želė (Dotorimuk Muchim)

Korėjos gilių želė (Dotorimuk Muchim)


Išmokite pasigaminti skanių prieskoninių korėjietiškų gilių želė (dotorimuk)! Šiam lengvam ir kvapniam garnyrui būdinga minkšta ir putojanti tekstūros gilių želė. Suderinus su šviežiomis daržovėmis ir padažu, gaunamos skanios salotos, kurioms sunku atsispirti. Tai sukelia priklausomybę!

Korėjietiškos gilės želė salotos, patiekiamos negiliame baltame dubenyje ant medinės lentos.

Mano ankstyvieji nuotykiai gaminant tradicinį dotorimuką

Kai buvau vaikas, kartais su mama eidavome į žygius į netoliese esančias kalvas, kartu vilkdami mažą dviratį. Rinkdavome ant žemės nukritusias giles. Žygiavome nedaug, bet kai grįžome atgal, mano dviračio krepšys visada buvo pilnas gilių. Grįžusi mama išlukštendavo giles, išplaudavo taninus, keletą dienų mirkydama vidinius riešutus šaltame vandenyje (taip, vandenį keisdavo kelis kartus!), išdžiovindavo ir sumaldavo į miltus. Tai buvo tikras projektas! Ir dabar, galvodamas apie tai, suprantu, kaip man pasisekė, kad šį procesą patyriau iš pirmų lūpų ir galėjau pasidalinti su jumis čia.

Be to, anuomet nelabai įvertinau dotorimuk skonį, bet dabar man jis be galo patinka. Manau, taip yra todėl, kad žinau, kiek daug darbo įdeda į šį patiekalą gaminant labai tradiciniu būdu.

Rankos laiko dubenį su pagardintų gilių želė salotomis, padeda jas ant medinio stalo.Rankos laiko dubenį su pagardintų gilių želė salotomis, padeda jas ant medinio stalo.

Kodėl verta gaminti namuose

Šis korėjietiškas užkandis ir garnyras yra ypač populiarus tarp žmonių, kurie vertina šiek tiek kartaus skonio, kuris nuostabiai dera su drąsiais ir sodriais umami skoniais.

Dotorimuk (도토리묵), pagamintas iš gilių krakmolo, turi unikalią želatiną primenančią konsistenciją ir dažnai vadinamas Korėjos gilių želė. Jis yra labai švelnaus kartumo ir nėra daug skonio, todėl korėjiečiai mėgsta jį pagardinti sojos padažu, gochugaru (korėjietiški čili dribsniai), sezamo aliejumi ir žaliais svogūnais, kad sukurtų skanų patiekalą, žinomą kaip Dotorimuk Muchim.

Dotorimuk Muchim (도토리묵 무침) taip pat mėgstamas kalnų žygeivių, dažnai mėgaujamas su pajeon (korėjietiškas blynas) ir makgeolli (korėjietiškas ryžių vynas). Garsiųjų Korėjos kalnų papėdėje yra daug restoranų, parduodančių šiuos maisto produktus. Tai tikrai toks malonumas!

Taigi, labai rekomenduoju tai išbandyti! Mėgaukitės!

Medinėmis lazdelėmis laikanti gabalėlį pagardintos gilės želė.Medinėmis lazdelėmis laikanti gabalėlį pagardintos gilės želė.

Ingredientai

Dotorimuk – Korėjos gilių želė iš nulio

  • 1/2 stiklinės gilių krakmolo
  • 3 puodeliai vandens
  • 1/2 šaukštelio smulkios jūros druskos
  • 1/2 šaukštelio perilų aliejaus arba sezamo aliejaus (jei įmanoma, rekomenduoju naudoti perilų aliejų, nes jis žymiai pagerina dotorimuko skonį.)

Dotorimuk Muchim – korėjietiškos gilės želė salotos

  • 420 g / 15 uncijų Korėjos gilių želė (dotorimuk), plonai supjaustyta (1–1,5 cm / 0,6 colio storio), ją galima pasigaminti nuo nulio arba įsigyti iš Korėjos bakalėjos ar „banchan“ parduotuvės.
  • 55 g / 1,9 uncijos, agurkas (angliškas arba libanietiškas), plonais griežinėliais
  • 30 g / 1,1 uncijos svogūno (aš naudojau pusę geltonojo svogūno ir pusę violetinio svogūno.)
  • 25 g / 0,9 uncijos, morkos, džiovintos
  • 20 g / 0,7 uncijos, salotų lapai, plonai supjaustyti (aš naudojau ąžuolo lapų salotas ir mažąsias cos salotas.)

Gilių želė prieskoniai

  • 1,5 a.š sojų padažo, įprastas
  • 1 šaukštelis tamsiai rudojo cukraus
  • 1 šaukštelis sezamo aliejaus
  • 1 šaukštelis žalio svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 1/2 šaukštelio korėjietiškų čili dribsnių (gochugaru)
  • 1/2 šaukštelio malto česnako
  • 1/4 šaukštelio skrudintų sezamo sėklų

* 1 valgomasis šaukštas = 15 ml, 1 puodelis = 250 ml

** Jei norite sužinoti daugiau apie korėjietiškus ingredientus, peržiūrėkite mano pagrindinių korėjietiškų maisto gaminimo ingredientų sąrašą!

Kaip Padaryti

Dotorimuk

1. Vidutinio dydžio puode gilių krakmolą sumaišykite su vandeniu. Kepdami ant vidutinės ugnies, nuolat maišykite.Gilių miltų sumaišymas puode su vandeniuGilių miltų sumaišymas puode su vandeniu
2. Mišiniui pradėjus tirštėti (indukcijai reikia apie 3 min., dujinei viryklei – 4 min. 30 sekundžių), įberkite druskos. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir toliau maišykite 20 minučių.

Puode išmaišome Korėjos gilių želė, ant kurios pabarstome druska.Puode išmaišome Korėjos gilių želė, ant kurios pabarstome druska.
3. Įpilkite perilų aliejaus (arba sezamo aliejaus) ir virkite dar 10 minučių ant silpnos ugnies, toliau maišydami.

Sutirštinta gilių želė puode.Sutirštinta gilių želė puode.
4. Gilių želė supilkite į indą ir palikite atvėsti kambario temperatūroje 1 valandą. Atvėsus uždenkite dangteliu ir prieš naudojimą laikykite šaldytuve bent 4 valandas.

Gilių želė supilkite į stiklinį indą, kad nustatytumėte formą.Gilių želė supilkite į stiklinį indą, kad nustatytumėte formą.

Sustingusi gilių želė skaidraus stiklo inde.Sustingusi gilių želė skaidraus stiklo inde.

Dotorimukas Muchimas

Mano mėgstamiausias būdas patiekti gilių želė yra sumaišyti su salotinėmis daržovėmis ir užpilu iš pradžių dubenyje. Tai leidžia želė ir daržovėms iš tikrųjų sugerti padažą ir gražiai sustiprinti skonį. Bet jei nenorite patiekti su daržovėmis, tiesiog įdėkite į lėkštę griežinėliais pjaustytą gilių želė, ant viršaus šaukštu paskleiskite prieskonių ir patiekite.

1. Sumaišykite prieskonių padažą ir gerai išmaišykite.

Dotorimuk muchim padažas skaidriame dubenyje.Dotorimuk muchim padažas skaidriame dubenyje.

2. Sudėkite salotų ingredientus (agurką, svogūną, morką ir salotas) į maišymo dubenį. Įpilkite pusę prieskonių padažo ir gerai išmaišykite.

Skaidriame maišymo dubenyje ant šviežių daržovių užpilkite salotų padažo.Skaidriame maišymo dubenyje ant šviežių daržovių užpilkite salotų padažo.

3. Supilkite gilių želė ir likusį prieskonių padažą. Maišykite atsargiai ir lengvai, bet kruopščiai (jei maišysite per stipriai, gilių želė suplyš.)

Supilkite likusį salotų padažą ant supjaustytos gilės želė maišymo dubenyje.Supilkite likusį salotų padažą ant supjaustytos gilės želė maišymo dubenyje.

4. Patiekite su dubeniu ryžių ir kitais korėjietiškais garnyrais.

Dotorimuk muchim, patiekto negiliame baltame dubenyje, nuotrauka iš arti.Dotorimuk muchim, patiekto negiliame baltame dubenyje, nuotrauka iš arti.

Gilių želė salotų padažu apliejamas juodu šaukštu ant pjaustytų gilių želė.Gilių želė salotų padažu apliejamas juodu šaukštu ant pjaustytų gilių želė.

Mėgsti korėjietišką maistą? Naršykite mūsų svetainėje, kad gautumėte daugiau autentiškų korėjietiškų receptų, įskaitant tai, kaip namuose pasigaminti tobulą korėjietišką kepsnį ar kitus paprastus korėjietiškus receptus. Be to, niekada nepraleiskite naujo recepto užsiprenumeruodami mūsų naujienlaiškį ir prisijunkite prie mūsų švęsdami Korėjos virtuvę!

Korėjietiškos gilės želė salotos, patiekiamos negiliame baltame dubenyje ant medinės lentos.Korėjietiškos gilės želė salotos, patiekiamos negiliame baltame dubenyje ant medinės lentos.

DOTORIMUK – KORĖJŲ GILIŲ želė

DOTORIMUK MUCHIM – KORĖJŲ GILIŲ ŽELĖS SALOTOS

PAGAMINK DOTORIMUK: GILĖS ŽELEI NUO NULIŲ

  • Vidutinio dydžio puode sumaišykite gilių krakmolą su vandeniu. Kepdami ant vidutinės ugnies, nuolat maišykite.

  • Mišiniui pradėjus tirštėti (indukcijai reikia apie 3 min., dujinei viryklei – 4 min. 30 sekundžių), įberkite druskos. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir toliau maišykite 20 minučių.

  • Įpilkite perilų aliejaus (arba sezamo aliejaus) ir virkite dar 10 minučių ant silpnos ugnies, toliau maišydami.

  • Gilių želė supilkite į indą ir palikite atvėsti kambario temperatūroje 1 valandą. Atvėsus uždenkite dangteliu ir prieš naudojimą palaikykite šaldytuve bent 4 valandas.

GAMYKITE DOTORIMUK MUCHIM: GILĖS ŽELĖS SALOTAS

  • Sumaišykite prieskonių padažą ir gerai išmaišykite.

  • Sudėkite salotų ingredientus (agurkus, svogūnus, morkas ir salotas) į maišymo dubenį. Įpilkite pusę prieskonių padažo ir gerai išmaišykite.

  • Įpilkite gilių želė ir likusį prieskonių padažą. Maišykite atsargiai ir lengvai, bet kruopščiai (jei maišysite per stipriai, gilių želė suplyš.)

  • Patiekite su dubeniu ryžių ir kitais korėjietiškais garnyrais.

  • 1 valgomasis šaukštas = 15 ml, 1 puodelis = 250 ml
  • Jei norite sužinoti daugiau apie korėjietiškus ingredientus, peržiūrėkite mano pagrindinių korėjietiškų maisto gaminimo ingredientų sąrašą!
  • Jei iš Korėjos bakalėjos ar banchan (korėjietiško garnyro) galite nusipirkti jau pagamintą gilių želė, galite žymiai sutrumpinti paruošimo laiką. Tiesiog pereikite prie kito žingsnio, kuris apima padažo gaminimą ir sumaišymą su salotų daržovėmis. Kai kuriose parduotuvėse yra užpilas, bet aš tikiu, kad mano padažas skanesnis.
  • Labai svarbu laikytis šildymo lygio ir kepimo trukmės nurodymų. Jei gaminsite per aukštoje temperatūroje, želė gali sudegti, o kepant per greitai, gilių želė tinkamai nesustings, todėl ji subyrės.
  • Svarbu pasirinkti tinkamo dydžio konteinerį. Jei indas yra per didelis, gilių želė pasirodys per plona ir atrodys ne taip gražiai.
  • Jei smalsu, kaip kai kuriose nuotraukose iškirpiau banguotą pjūvį, naudojau sulenktą / banguotą peilį ir jis puikiai veikė. Tačiau taip pat galite naudoti įprastą peilį, kad atrodytumėte įprastai.
  • Mano mėgstamiausias būdas patiekti gilių želė yra sumaišyti su salotinėmis daržovėmis ir užpilu iš pradžių dubenyje. Tai leidžia želė ir daržovėms iš tikrųjų susigerti padažu ir gražiai sustiprinti skonį. Bet jei nenorite patiekti su daržovėmis, tiesiog įdėkite į lėkštę griežinėliais pjaustytą gilių želė, ant viršaus šaukštu paskleiskite prieskonių ir patiekite.

Kalorijos: 182kcal

Rodoma informacija apie mitybą yra apytikslė, kurią pateikia internetinė mitybos skaičiuoklė. Tai neturėtų būti laikoma profesionalaus mitybos specialisto patarimo pakaitalu.

Man patinka klausytis, kaip jums sekėsi mano receptai! Įvertinkite šį receptą komentare žemiau ir pažymėkite mane Instagram @MyKoreanKitchen.





Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -