Arbūzo granita su mėtų kalkių cukrumi
Arbūzas Granita yra geriausias gaivus vasaros desertas! Pagaminta tik iš trijų ingredientų ir paruošimo minučių paprastas granito receptas yra kūrybiškas ir skanus būdas panaudoti šviežią vasarinį arbūzą!
Karštą vasaros dieną visi norime įlįsti į šaldiklį ir pasimėgauti šaldytu skanėstu. Nesvarbu, ar tai būtų naminis būgnų lazdelės ledų kūgis, jūsų mėgstami ledai be plakimo, ar „fudgesicle“ – ledinis šaltas skanėstas yra geriausias būdas atsivėsinti.
Bet kai norisi kažko šiek tiek lengvesnio ir itin drėkinančio, bet šiek tiek saldesnio nei tarkime aromatizuotas vanduo, granita yra tobulas skanėstas!
Granita yra pusiau šaldytas desertas, kuris paprastai gaminamas iš vandens, cukraus ir tam tikrų kvapiųjų medžiagų. Mišinys užšaldomas, kol iš dalies sutvirtėja, o po to nugramdomas šakute, kad susidarytų kvapnūs ledo kristalai, kurie tirpsta burnoje – tarsi sudėtingas aromatizuoto ledo variantas.
Šiame „Arbūzų granitos“ recepte vanduo keičiamas į arbūzą ir naudojamas šiek tiek medaus bei žaliosios citrinos sulčių, kad pagerintų skonį. Tai saldus, ryškus ir nepaprastai gaivus – puikus vasaros desertas!
Arbūzų granitai reikalingi ingredientai
Pačiai granitai jums tereikia trijų pagrindinių ingredientų ir gausite skanų skanėstą. Bet jei norite šį arbūzinį granitą uždėti ant viršaus, užbaikite jį šiek tiek mėtų cukraus. OHO! Šis desertas be pieno, be kiaušinių ir be riešutų yra tikrai įspūdingas!
- Šviežias arbūzas: Norite būti tikri, kad jūsų arbūzas TIKRAI prinokęs, kad jūsų granitas būtų labai saldus. Tiesą sakant, „Arbūzų granitas“ yra puikus laikas naudoti arbūzą, kuris keletą dienų stovėjo jūsų šaldytuve.
- Švieži laimai: Laimo žievelė ir šviežios sultys tikrai paryškins šio paprasto deserto skonį.
- Medus: Jūsų arbūzo saldumas lems, kiek saldiklio reikės dėti į arbūzo tyrę. Man patinka naudoti medų, bet klevų sirupas gali būti naudojamas, kad šis desertas būtų veganiškas.
- Mėtų Cukrus: Pagaminta iš žaliosios citrinos žievelės, šviežių mėtų ir granuliuoto cukraus, šis pasirenkamas užpilas tikrai padaro šį desertą įsimintiną.
Kaip pasigaminti arbūzo granitą
Šie patarimai padės pasiekti puikių rezultatų. Išsamias instrukcijas rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Sumaišykite arbūzą
Granito pagrindas gaminamas sumaišius arbūzą su medumi ir laimo sultimis iki vientisos masės. Lengvai-smagu!
Nukoškite arbūzą
Norėdami gauti geriausius rezultatus, arbūzų mišinį supilkite per ploną tinklelį sietelį tiesiai į šaldiklyje saugų negilų indą. Taip pašalinsite visas sėklas ar gabalėlius, o granita bus itin lygi.
Nubraukite granitą šaldymo proceso metu
Kad ledas būtų panašus į kristalus, kurie granitą paverčia granitu, mišinį reikia išimti iš šaldiklio kas 2–3 valandas ir šakute nubraukti viršutinį granito sluoksnį. Kai pasieksite mažiau užšalusias dalis, nustokite grandyti ir grįžkite į šaldiklį dar bent 2 valandoms. Pakartokite procesą iki trijų kartų arba tol, kol granita visiškai užšals.
Patiekite Granitą
Nors šie arbūzų granitai turi nuostabų skonį, kuris yra vienas, man patinka granitą užpilti cukrumi, kuris buvo pagardintas šviežiomis mėtų ir žaliųjų citrinų žievelėmis. Jis tikrai prideda WOW ir gaivumo elemento, todėl negali būti lengviau sujungiamas ir yra taip paprasta, kaip sumaišyti granuliuotą cukrų, maltas mėtas ir laimo žievelę.
Kaip laikyti Granitą
Visiškai nugramdytas granitas gražioje ledinėje konsistencijoje išliks iki 2 mėnesių, jei bus laikomas šaldiklyje sandariame inde.
Daugiau vasaros desertų receptų
Jei gaminate ir mėgaujatės šia arbūzo granita, norėčiau, kad galėtumėte palikti komentarą ir savo penkių žvaigždučių įvertinimą žemiau – man patinka jus išgirsti!
Arbūzas Granita
Šis paprastas granitos receptas, pagamintas tik iš trijų ingredientų ir minimalių pastangų, yra kūrybingas ir skanus būdas panaudoti šviežią vasarinį arbūzą!
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 4 -6
Kalorijos: 85kcal
Ingridientai
Mėtų laimo cukrus (nebūtina)
Neleidžia ekranui užtemti ruošiant receptą.
Instrukcijos
-
Jei ruošiate mėtų laimo cukrų, nulupkite laimus ir suberkite į nedidelį dubenį. Suberkite mėtų lapelius, cukrų, brūkšnį arba druską ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir laikykite kambario temperatūroje, kol būsite pasiruošę naudoti.
-
Už granitą: sudėkite arbūzą ir medų į maišytuvą. Supilkite abiejų laimų sultis ir plakite, kol gerai susimaišys. Greitai išbandykite mišinį, kad pamatytumėte, ar nereikia dėti papildomo saldiklio.
-
Naudodami smulkaus tinklelio sietelį, perkoškite arbūzų mišinį ant 9×9 šaldiklyje saugaus indo.
-
Užšaldykite arbūzų sultis dvi ar tris valandas, tada pradėkite šakute švelniai subraižyti viršutinį šaldytą sluoksnį. Grąžinkite keptuvę į šaldiklį su nuskustu ledu ant viršaus; po poros valandų išimkite ir toliau gramdykite. Retkarčiais, du ar tris kartus, pakartokite grandymo procesą, kol visas mišinys bus nuskustas.
-
Į serviravimo indą išskobkite granitą ir pabarstykite šaukšteliu mėtų ir citrinų cukraus mišinio.
Pastabos
Gražios ledinės konsistencijos Granita išliks šaldiklyje sandariame inde iki 2 mėnesių.
Mityba
Kalorijos: 85kcal | Angliavandeniai: 21g | Baltymas: 1g | Natris: 3mg | Kalis: 204mg | Cukrus: 18g | Vitaminas A: 950TV | Vitamino C: 13mg | Kalcis: 26mg | Geležis: 0.5mg