Avižiniai dribsniai datulių energetiniai rutuliukai
Šios Avižiniai dribsniai Data Energijos kamuoliukai yra saldaus skonio, tačiau maitinantis nekepamas skanėstas, kurį pagaminti užtrunka vos kelias minutes! Nesvarbu, ar mėgaujatės po treniruotės, kaip užkandis po pamokų, ar norėdami patenkinti vėlyvą vakaro troškimą, jums patiks šie sveiki Energijos kamuoliukai.
Ieškote daugiau sveikų užkandžių receptų be kepimo? Nepraleiskite mano receptų naminių larabarų, naminių granolų batonėlių ir žemės riešutų sviesto avižinių dribsnių batonėlių.
Kai trokštate saldaus skanėsto, bet taip pat norite pamaitinti savo kūną kažkuo sveiko ir maitinančio, ieškokite šių avižinių datulių energijos kamuoliukų!
Natūraliai pasaldinti datulėmis ir pripildyti nesmulkintų grūdų bei sveikųjų riebalų, šie nekepami energijos rutuliukai pagaminami vos per kelias minutes ir yra neįtikėtinai skanūs!
Pagaminta iš naudingų ingredientų
- Datos: Šiame energetinio rutulio recepte, užuot pasaldinus medumi ar klevų sirupu, naudojamos sveikos datulės, kurios ne tik natūraliai pasaldina kąsnius, bet ir prideda mikroelementų.
- Avižos: Greitai paruoštos arba senamadiškos avižos prideda skaidulų ir nesmulkintų grūdų. Naudokite sertifikuotas avižas be glitimo, jei jums reikia, kad šie energetiniai kąsneliai būtų be glitimo.
- Riešutai: Naudokite bet kokią mėgstamą sausai skrudintų nesūdytų riešutų veislę arba derinį. Žemės riešutai, migdolai, anakardžiai, pistacijos arba graikiniai riešutai. Net riešutų sviestas veikia su modifikacijomis.
- Dėl papildomos mitybos: Pridėję tiek chia sėklų, tiek maltų linų sėmenų į energijos kamuoliukus įpilkite skaidulų, baltymų ir sveikųjų riebalų.
- Dėl kvapiųjų medžiagų: Vanilės ekstraktas ir žiupsnelis jūros druskos subalansuoja šių avižų rutuliukų skonį.
Kaip pasidaryti energijos kamuoliukus
Šie patarimai padės pasiekti puikių rezultatų. Išsamias instrukcijas rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Sušvelninkite datules
Kad datulės susidarytų tiršta sodri pasta, kuri pasaldins energetinius rutuliukus, jas reikia pamirkyti karštame vandenyje 5-10 minučių. Neišmeskite mirkančio vandens – prireikus jį galima panaudoti rutuliams sujungti.
Proceso energijos kamuoliukai
Manau, kad energetiniams rutuliukams apdirbti geriausia naudoti virtuvinį kombainą, nes su juo datules, riešutus ir avižas bus greitai apdoroti.
Suformuokite avižų datulių kamuoliukus
Naudodami nedidelį sausainių samtelį susmulkinkite mišinį į mažus rutuliukus. Kai kąsniai bus padalinti, drėgnomis rankomis susukite mišinį į rutulį.
Energijos kamuoliukų variacijos
Energijos rutuliukų gaminimo ir gardinimo būdų yra BEIGA. Žemiau rasite keletą parinkčių.
- Šokolado drožlių energijos kamuoliukai: Sumaišę energijos rutuliukus, įmaišykite iki ¼ puodelio mažų šokolado drožlių.
- Cinamono razinų energetiniai rutuliukai: Dedant avižas ir riešutus, į virtuvinį kombainą įpilkite ¼ puodelio razinų ir 1 arbatinį šaukštelį cinamono.
- Migdolų džiaugsmo energijos kamuoliukai: Naudokite migdolus kaip savo riešutus. Apdoroję mišinį, įmaišykite iki ¼ puodelio mažų šokolado drožlių ir susmulkinto kokoso.
- Baltasis spanguolių šokoladas: Dedant avižas ir riešutus, į mišinį įpilkite ¼ puodelio džiovintų spanguolių. Apdorojus tešlą, įmaišykite iki ¼ puodelio baltojo šokolado drožlių.
- Moliūgų prieskonių energetiniai rutuliukai: Įdėkite iki 1 arbatinį šaukštelį moliūgų pyrago prieskonių kartu su avižomis ir riešutais. Taip pat rekomenduočiau naudoti graikinius riešutus kaip pasirinktą riešutą.
- Pridėti baltymų miltelius: Rekomenduoju įberti iki 2 valgomųjų šaukštų mėgstamų beskonių baltymų miltelių. Kad energetinio rutulio tešla netaptų per tiršta nuo miltelių, išmatuokite ½ puodelio avižų, tada išimkite iš avižų 2 šaukštus.
- Energijos kamuoliukai be riešutų: Vietoj riešutų naudokite ¼ puodelio sojų sviesto.
- Riešutus pakeiskite riešutų sviestu: Užuot gaminę energetinius rutuliukus su riešutais, naudokite pusę kreminio riešutų sviesto kiekio. Šiame recepte puikiai tinka bet kokia natūrali žemės riešutų sviesto, migdolų sviesto ar anakardžių sviesto įvairovė.
- Naudokite Raw Riešutai: Jei naudojate žalius riešutus, paskleiskite juos ant skardos ir kepkite 325 laipsnių F temperatūroje 15 minučių arba paskrudinkite sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies iki auksinės spalvos ir pradės kvepėti riešutais.
- Nėra virtuvės kombaino? Jei turite galingą maišytuvą, vis tiek galite pagaminti šiuos energijos kamuoliukus. Pirmiausia apdorokite suminkštintas datules. Suberkite riešutus ir dar kartą apdorokite. Galiausiai suberkite avižas, chia sėklas, linų sėmenis, vanilę ir druską ir maišykite, kol mišinys susimaišys, prireikus įpilkite 1–2 šaukštus datulių mirkymo skysčio.
Daugiau mėgstamų užkandžių receptų
Avižiniai dribsniai datulių energetiniai rutuliukai
Natūraliai pasaldinti datulėmis ir pripildyti nesmulkintų grūdų bei sveikųjų riebalų, šie nekepami energijos rutuliukai pagaminami vos per kelias minutes ir yra neįtikėtinai skanūs!
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 20
Kalorijos: 45kcal
Neleidžia ekranui užtemti ruošiant receptą.
Instrukcijos
-
Įdėkite ½ puodelio datulių be kauliukų į karščiui atsparų negilų dubenį ir užpilkite karštu vandeniu. Leiskite datulėms mirkti 5–10 minučių arba kol suminkštės. Nusausinkite datules, palikdami skystį, ir sudėkite datules į virtuvinį kombainą su s formos ašmenimis. Lengvai apdorokite, kol datulės susidarys tiršta pasta.
-
Į datulių pastą įpilkite 1 puodelį voliotų avižų, ½ puodelio pasirinktų riešutų (arba ¼ puodelio riešutų sviesto), 1 šaukštą maltų linų sėmenų, 1 šaukštą chia sėklų, 1 arbatinį šaukštelį vanilės ekstrakto ir labai nedidelį žiupsnelį jūros druskos ( praleisti, jei riešutai arba riešutų sviestas yra sūdyti). Maišykite mišinį, kol mišinys tiesiog susijungs, jei reikia, į mišinį įpilkite iki 1–2 šaukštų rezervuoto mirkymo skysčio.
-
Mažu sausainių samteliu išgriebkite apie 1 valgomąjį šaukštą mišinio ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Kai visa tešla bus padalinta į dalis, drėgnomis rankomis susukite mišinį į rutulį.
-
Leiskite sustingti šaldytuve bent 10 minučių. Kai sukietėja, perkelkite energijos rutulius į sandarų indą. Laikyti rutuliukus šaldytuve iki 1 savaitės.
Pastabos
Avižos: Jei reikia, naudokite sertifikuotas avižas be glitimo, kad avižiniai dribsniai būtų be glitimo.
Žaliems riešutams: Prieš gaminant šiuos avižų rutuliukus, riešutus reikės paskrudinti, kad pagerėtų jų skonis. Paskleiskite juos ant skardos ir kepkite 325 laipsnių F temperatūroje 15 minučių arba paskrudinkite didelėje keptuvėje ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami, 3–5 minutes arba kol taps auksinės spalvos ir pradės kvepėti riešutais.
Riešutų sviesto naudojimas: Vietoj riešutų naudokite ¼ puodelio natūralaus kreminio arba traškaus žemės riešutų sviesto, anakardžių sviesto arba migdolų sviesto.
Pasirinkimas be riešutų: Vietoj riešutų naudokite ¼ puodelio sojų sviesto.
Pasirenkami deriniai: Įpilkite iki 1 arbatinio šaukštelio cinamono, moliūgų pyrago prieskonių arba malto muskato riešuto. Jei norite, taip pat galite pridėti iki ¼ puodelio razinų, džiovintų spanguolių, mažų šokolado drožlių arba kokoso riešutų. Apdorojus avižinius rutuliukus geriausia palaukti, kol įdėsite šokolado drožlių.
Pridėti baltymų miltelius: Iš matavimo puodelio išimkite 2 šaukštus avižų ir pakeiskite jas 2 šaukštais baltymų miltelių į mišinį.
Mityba
Kalorijos: 45kcal | Angliavandeniai: 5g | Baltymai: 1g | Riebalai: 2g | Sotieji riebalai: 0.2g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 1g | Transriebalai: 0,002g | Natris: 2mg | Kalis: 66mg | Pluoštas: 1g | Cukrus: 3g | Vitaminas A: 6TV | Vitaminas C: 0,01mg | Kalcis: 18mg | Geležis: 0.3mg
Šis įrašas iš pradžių buvo bendrinamas 2017 m. ir bėgant metams atnaujintas naujais patarimais.