Bierocks – drąsus gurmanas
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Žr. mano atskleidimo politiką.
Bierocks – tai mielinės duonos bandelės, užpildytos pikantiška malta jautiena, kopūstais, svogūnais ir prieskoniais. Jie puikiai tinka išsinešti pietums ar vakarienei, taip pat puikiai tinka iškyloms ir pasiimti su savimi į žygius. Šis bierocks receptas gaminamas nuo nulio naudojant namines duonos tešlą, tačiau taip pat galite naudoti paruoštą duonos/picos tešlą iš parduotuvės. Jie gerai užšąla, todėl ruoškite dvigubą partiją!
Kas yra Bierock?
Bierock yra mielinė duona, įdaryta pikantišku maltos jautienos, kopūstų ir svogūnų mišiniu. Tradiciškai įdaras buvo labai paprastas, be jokių papildomų puošmenų. Jie paruošė patogius pietus, kuriuos alkani darbininkai galėjo pasiimti su savimi į darbą. Jie man primena Kornvalio pasta Tai taip pat mėsa ir daržovėmis įdarytas pyragas, kurį Kornvalio skardos kalnakasiai imtųsi kaip sotų „viskas viename“ patiekalą. Bierocks turi daugybę skirtingų pavadinimų ir rašybos būdų, įskaitant kraut bierock, beerock, bierochir net biddicks. Nors niekas iš tikrųjų nežino, iš kur kilo šis pavadinimas, kai kurie maisto istorikai mano, kad jis gali būti kilęs iš turkiško mėsos įdaro pyrago. börek dėl Osmanų imperijos įtakos netoli regiono, iš kurio, mūsų manymu, kilę bierockai. Tai veda prie diskusijos apie jų kilmę.
Nors paprastai manoma, kad bierocks yra iš Vokietijos (vokiškas žodis „bier“, kopūstų ir mėsos stereotipas ir kt.), iš tikrųjų jie yra Rytų Europos kilmės. Be to, vokiečių ryšys turi tiesos, nes bierockai yra konkrečiai susiję su autonomine Sovietų Sąjungos bendruomene, kurią kažkada įkūrė grupė, žinoma kaip Volgos vokiečiai, kurie XVIII amžiaus pradžioje emigravo iš Vokietijos į Volgos upę. į pietryčius. Daugelis iš jų buvo menonitai ir atvyko Jekaterinos Didžiosios kvietimu, kuri pažadėjo jiems religijos laisvę mainais už žemės ūkio darbą. Jie tikrai būtų atsinešę savo gaminimo tradicijas ir laikui bėgant jiems taip pat paveikė naujojo regiono virtuvė. Laikui bėgant Rusijos politika pradėjo apsunkinti jų gyvenimą, todėl 1870–1910 m. į JAV plūstelėjo didžiuliai Volgos vokiečių menonitų antplūdžiai, dauguma jų apsigyveno Didžiosiose lygumose ir Vidurio Vakarų regione. Nenuostabu, kad būtent šiuose JAV regionuose bierockai yra populiariausi. Nors Vokietijoje bierockai nežinomi, JAV vidurio vakaruose yra daug amerikiečių, galinčių papasakoti istorijas apie šeimos bierock receptus, perduodamus iš kartos į kartą.
Bierocks ingredientai ir variacijos
Kaip jau minėjau anksčiau, tradiciniai bierockai buvo labai paprasti: malta jautiena, svogūnai ir kopūstai supilami į mielinius bandeles ir kepami. Man patinka pridėti kelis papildomus ingredientus, kad skoniai išryškėtų. Pavyzdžiui:
- Rauginti kopūstai: Kai kuriuos šviežius kopūstus mėgstu papildyti raugintais kopūstais. Tai suteikia jai malonų įspūdį ir prideda skonio. Būtinai peržiūrėkite mano pamoką, kaip pasigaminti patys Rauginti kopūstai.
- Krapų sūrymas: Tai taip pat suteikia skanaus, aštraus skonio elemento, ypač jei nededate raugintų kopūstų.
- Šoninė: Šoninės kubeliais pjaustymas ir kepimas su jautienos faršu daro stebuklus. Bet tai tik lašinių prigimtis, ar ne? Mano „pasidaryk pats“ mėgėjams peržiūrėkite mano vadovėlį, kaip pasigaminti patys Naminis bekonas.
- Vokiškos garstyčios: Gražaus kontrastingo gylio. Arba galite naudoti „Dijon“, bet aš nepritariu vokiškoms garstyčioms, ypač tokioms kaimiškoms reikmėms kaip šie bierockai. Jei norite, galite pridėti šiek tiek daugiau, nei reikalauja mano receptas.
- Kmynų sėklos: Daugelis žmonių palaiko meilės / neapykantos santykius su jais, bet aš juos myliu. Kartu su kopūstais ir šonine jie tiesiog priklauso kartu. Nesivaržykite jų praleisti, jei esate neapykantų stovykloje.
- Mairūnas: Tai žolė, kuri yra pagrindinė tradicinės vokiečių virtuvės dalis ir tikrai prisideda prie to autentiško senamadiško skonio. Jei jo neturite, tiesiog praleiskite; nepakeiskite raudonėlio, tai ne tas pats skonis.
- Šveicariškas sūris arba Gruyere: Sūris paprastai neįtraukiamas, bet kaip sūrio mėgėjas niekada neatsisakyčiau sūrio biero, kai jis būtų pasiūlytas. Į atvėsusį kopūstų įdarą įmaišykite šiek tiek susmulkinto šveicariško sūrio arba Gruyere.
- Kiti papildymai: Nedvejodami pridėkite kitų daržovių, pavyzdžiui, susmulkintų morkų ir pjaustytų grybų.
Sandėliavimas ir užšaldymas
Bierocks gali būti laikomas šaldytuve hermetiškame inde arba sandariai suvyniotas į plastikinę plėvelę 3-4 dienas. Jie taip pat gerai užšąla: iškepus leiskite visiškai atvėsti, tada suvyniokite į polietileno plėvelę, įdėkite į šaldymo indą arba šaldiklyje saugų maišelį ir užšaldykite iki 3 mėnesių. Leiskite jiems atitirpti šaldytuve per naktį. Įkaitinkite juos orkaitėje, skrudintuvo orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.
Bierocks receptas
Norėdami pagaminti bierocks, atlikite 4 veiksmus: įdarą, tešlą, tešlą ir galiausiai bierockų kepimą:
- Pasigaminkite įdarą: Kepkite šoninę didelėje keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies, kol paruduos. Sudėkite maltą jautieną ir kepkite, kol nebebus rausvos. Įdėkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės, apie 5 minutes. Įpilkite kopūstų ir raugintų kopūstų (jei naudojate), marinuokite sūrymą, garstyčias ir prieskonius ir virkite, kol kopūstai suminkštės, 7–10 minučių. Įberkite daugiau druskos ir pipirų pagal skonį. Leiskite įdarui atvėsti iki kambario temperatūros. Jei naudojate, įmaišykite susmulkintą šveicarišką sūrį.
- Padarykite tešlą: Man patinka pirmiausia užplikyti pieną (instrukcijas rasite recepte žemiau), nes taip gaunama minkštesnė tešla. Tada atvėsusį plikytą pieną ir lydytą sviestą sumaišysite su miltais, greitosiomis mielėmis, druska, cukrumi ir kiaušiniu ir minkykite, kad susidarytų vientisa tešla. Susukite į rutulį ir leiskite pakilti lengvai riebalais pateptame dubenyje, laisvai uždengtame plastikine plėvele, 60–90 minučių arba kol padvigubės. Išmuškite jį ir padalinkite į 8 lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Kiekvieną rutulį iškočiokite iki 1/4 colio storio.
- Užpildykite tešlą: Padalinkite kopūstų įdarą ir įdėkite maždaug po 2 kupinus šaukštus kiekvienos tešlos apskritimo viduryje, palikdami švarius kraštus, kad jie galėtų užsandarinti. Sulenkite tešlos kraštus ir suspauskite siūles, kad sandariai užsifiksuotų. Užpildytus tešlos rutuliukus dėkite siūle žemyn ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir švelniai ir šiek tiek išlyginkite. Laisvai uždenkite plastikine plėvele ir palikite šiltoje vietoje maždaug 30–60 minučių arba kol padidės beveik dvigubai. Šio paskutinio pakilimo metu įkaitinkite orkaitę iki 350 F / 175 C.
- Kepkite bierockus: Įkaitinkite orkaitę iki 350 F / 175 C ir kepkite bierocks iki auksinės rudos spalvos. Jei pageidaujate blizgesnės apdailos, sutepkite viršūnes lydytu sviestu, kol jos dar karštos, ir patiekite bierocks šiltus.
Mėgaukitės!
Bierocks
Mielinės duonos bandelės užpildomos pikantiška jautienos malta, kopūstais, svogūnais ir prieskoniais. Jie puikiai tinka pasiimti ir eiti, taip pat puikiai tinka piknikams ir pasiimti su savimi į žygius.
- Tešlai:
- 1 1/4 puodeliai nenugriebto pieno
- 3 šaukštai sviesto
- 4 puodeliai universalūs miltai arba duonos miltai
- 2 1/4 arbatinius šaukštelius momentinės mielės
- 1 didelis kiaušinis lengvai pamuštas šakute
- 1/4 puodelis cukraus
- 1 šaukštelis druskos
- 1/4 puodelis lydyto sviesto tepimui neprivaloma, kad apdaila būtų blizgesnė
- Užpildui:
- 4 griežinėliais storai supjaustytos šoninės kubeliais
- 1 svaro liesos maltos jautienos
- 1 didelis geltonas svogūnas smulkiai supjaustyti
- 4 puodeliai smulkiai pjaustytų kopūstų arba kopūstų ir raugintų kopūstų derinio (ypač kruopščiai nusausinkite raugintus kopūstus)
- 2 šaukštai krapų marinuotų agurkų sūrymas (jei neturite, tiesiog praleiskite)
- 1 šaukštelis Vokiškos garstyčios arba Dižono garstyčios
- 1 šaukštelis druskos
- 1/2 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 šaukštelis kmynų sėklos
- 1/2 šaukštelis džiovintų mairūnų neprivaloma
- 1 puodelis tarkuoto šveicariško sūrio arba Gruyere neprivaloma
-
Pieną nuplikykite: Norėdami tai padaryti, sudėkite jį į nedidelį puodą ir pakaitinkite, kol aplink kraštus pradės formuotis burbuliukai ir jis beveik, bet gana verda. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą, kol ištirps, ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
-
Įdarui gaminti: Įkaitinkite didelę keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies ir kepkite šoninę, kol iškeps. Sudėkite maltą jautieną ir kepkite, kol nebebus rausvos. Įdėkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės, apie 5 minutes. Įpilkite kopūstų ir raugintų kopūstų (jei naudojate), marinuokite sūrymą, garstyčias ir prieskonius ir virkite, kol kopūstai suminkštės, 7–10 minučių. Įberkite daugiau druskos ir pipirų pagal skonį. Leiskite įdarui atvėsti iki kambario temperatūros. Jei naudojate, įmaišykite susmulkintą šveicarišką sūrį arba Gruyere.
-
Tešlai paruošti: visus ingredientus sudėkite į maišytuvą su tešlos kabliu, minkykite ant vidutinės 5-7 minutes, kol susidarys minkšta, vientisa tešla, prireikus įpilkite šiek tiek miltų arba pieno. Susukite į rutulį, apšlakstykite dubenį aliejumi, tešlos rutulį grąžinkite į dubenį, uždenkite plėvele ir palikite šiltoje vietoje 60-90 minučių arba kol padvigubės.Išmuškite tešlą ir padalinkite į 8 lygias dalis ir suformuokite rutuliukus. Kiekvieną rutulį iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus iki 1/4 colio storio. Iš pradžių tešla atsigaus, tiesiog leiskite jai pailsėti ir vėl iškočiokite. Padalinkite kopūstų įdarą, dėkite jį į kiekvieno rato vidurį (maždaug po 2 kupinus šaukštus), įsitikinkite, kad kraštuose nėra jokio įdaro, kad jis tinkamai užsisegtų. Sulenkite tešlos šonus aukštyn ir suspauskite siūles, kad užsandarintumėte. Užpildytus tešlos rutuliukus dėkite siūle žemyn ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir švelniai ir šiek tiek išlyginkite. Laisvai uždenkite plastikine plėvele ir palikite šiltoje vietoje maždaug 30–60 minučių arba kol padidės beveik dvigubai. Šio paskutinio pakilimo metu įkaitinkite orkaitę iki 350 F / 175 C.
-
Kepkite bierockus apie 25 minutes arba iki auksinės rudos spalvos. Jei pageidaujate blizgesnės apdailos, sutepkite viršūnes lydytu sviestu, kol jos dar karštos, ir patiekite bierocks šiltus. Juos galima pašildyti orkaitėje, skrudintuvo orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje. Žr. tinklaraščio įrašą užšaldymo instrukcijų.
Patiekimas: 1bierockKalorijos: 492kcalAngliavandeniai: 61gBaltymai: 27gRiebalai: 16gSotieji riebalai: 9gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 91mgNatris: 774mgKalis: 464mgPluoštas: 4gCukrus: 10gVitaminas A: 459TVVitaminas C: 14mgKalcis: 219mgGeležis: 5mg