Geriausios skrudintos rudens daržovės
Geriausios skrudintos rudens daržovės! Sumaišykite ir derinkite mėgstamas rudens daržoves, pvz., Briuselio kopūstus, saldžiąsias bulves, moliūgus ir pastarnokus, kad sukurtumėte lengvą, sveiką skrudintų daržovių garnyrą, išryškinantį geriausius rudens elementus.
Skrudintos rudeninės daržovės yra puikus garnyras lengviems savaitės vakarienių patiekalams, pavyzdžiui, obuolių kiaulienos kotletams ar greitai paruošiantiems puodams, bet pakankamai dieviškas, kad būtų įtrauktas į jūsų Padėkos dienos vakarienės meniu.
Sezoninės rudens daržovės, tokios kaip saldžiosios bulvės, pastarnokai, Briuselio kopūstai ir moliūgai, puikiai tinka kepti!
Šios sočios, daug maistinių medžiagų turinčios daržovės ne tik atlaiko skrudinimą, bet ir jų skoniui bei tekstūrai šis procesas yra naudingas. Natūralus daržovių saldumas sustiprėja ir, daržovėms skrudinant ir karamelizuojant orkaitėje, sustiprėja jų natūralus saldumas ir sodrus, žemiškas skonis, todėl kuklios daržovės tampa šedevru.
Pagaminta iš bet kokių sočių rudens daržovių ir kelių paprastų prieskonių, šis paprastas receptas bus puikus garnyras visą sezoną!
Keletas naudingų patarimų prieš ruošiant maistą
- Pasirinkite rudenines daržoves, kurių kepimo laikas yra panašus. Briuselio kopūstai, saldžiosios bulvės, pastarnokai, moliūgai, rūtos ir (arba) burokėliai yra puikus pasirinkimas.
- Pakeiskite prieskonius pagal pageidavimą. Nedvejodami sumažinkite druskos kiekį, įdėkite šiek tiek susmulkintų pipirų dribsnių, kad pašildytumėte, vietoj košerinės druskos naudokite adobo prieskonius arba prieskoninę druską – pasirinkimų yra begalė!
- Sumažinkite patiekalų kiekį! Užuot naudoję didelį maišymo dubenį, pagardinkite daržoves tiesiai ant kepimo skardos.
- Dvi keptuvės kartais yra geriau nei viena. Geriau neperkrauti skardos. Vietoj to, jūs norite leisti orui cirkuliuoti aplink daržoves ir leisti joms skrudinti, o ne garuoti.
- Geriausias yra didelis karštis. Skrudinant 450 laipsnių F temperatūroje sočios rudens daržovės tampa švelnios ir karamelizuotos.
Kaip pasigaminti keptas rudenines daržoves
Šie patarimai padės pasiekti puikių rezultatų. Išsamias instrukcijas rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
- Paruoškite daržoves. Šveiskite / nuplaukite ir išdžiovinkite pasirinktas daržoves. Jei norite, nulupkite ir supjaustykite 2 colių gabalėliais.
- Sezonas Daržovės. Paruoštas daržoves sudėkite ant didelės skardos su apvadu, apšlakstykite aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, svogūnų milteliais, česnako milteliais ir ciberžolėmis (arba jūsų pasirinktais prieskoniais). Viską sumaišykite rankomis.
- Plisti. Daržoves paskleiskite į vieną sluoksnį. Jei reikia, naudokite dvi keptuves su apvadu.
- Skrudinti. Kepkite daržoves 20 minučių, išimkite iš orkaitės, apverskite, grąžinkite į orkaitę ir toliau kepkite 20-25 minutes, kol daržovės suminkštės ir karamelizuosis.
Aptarnavimo pasiūlymai
Nors skrudintos rudens daržovės yra beprotiškai skanus (ir LENGVAS) garnyras, jos taip pat yra nuostabios, kai patiekiamos su žalumynais rudeninėms salotoms arba ant kvinojos sočiam vegetariškam patiekalui. Žemiau pateikiami keli mano mėgstamiausi kūrybiniai pasiūlymai.
- Pasigaminkite sezonines salotas: Vietoj to, kad mano rudeninių salotų recepte būtų naudojamas tik skrudintas moliūgas, o švelnius žalumynus užpilkite šiomis skrudintomis rudens daržovėmis. Ant viršaus uždėkite džiovintų spanguolių, pepitų, skrudintų graikinių riešutų, smulkintų obuolių, trupinto fetos arba ožkos sūrio ir obuolių sidro arba balzamiko vinegreto.
- Padarykite grūdų dubenį: Top Instant Pot quinoa arba Instant Pot rudieji ryžiai (arba bet koks jūsų pasirinktas grūdas) su skrudintomis daržovėmis. Kaip ir salotos, grūdų dubenėlis skaniai patiekiamas su džiovintomis spanguolėmis, pepitomis, skrudintais graikiniais riešutais, kapotais obuoliais ir (arba) trupintu fetos ar ožkos sūriu.
- Padarykite greitus makaronus: Pakepintas rudenines daržoves sumaišykite su pasirinktais virtais makaronais, alyvuogių aliejumi ir parmezano sūriu.
- Padarykite Frittata: Vietoj bulvių ir porų naudokite likusias keptas daržoves, kad pagamintumėte skanią ir sočią frittatą.
Laikymo instrukcijos
- Parduotuvė: Atvėsintas skrudintas daržoves perkelkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki 5 dienų.
- Pakaitinti: Praleiskite mikrobangų krosnelę ir pašildykite daržoves ant kepimo skardos
400 laipsnių F 10–15 minučių arba tol, kol sušils, kad išlaikytų traškią tekstūrą.
Daugiau sezoninių rudens daržovių receptų
Jei jums patiko šis paprastas skrudintų rudens daržovių receptas, norėčiau, kad galėtumėte palikti apžvalgą ir komentarą žemiau.
Skrudintos rudens daržovės
Sumaišykite ir derinkite sezonines rudens daržoves, kad pagamintumėte šį sveiką, paprastą skrudintų daržovių garnyrą.
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 6
Kalorijos: 163kcal
Instrukcijos
-
Įkaitinkite orkaitę iki 450 ℉.
-
Ant didelės skardos arba didelio maišymo dubens suberkite 1 svarą paruoštų Briuselio kopūstų, 1 svarą paruoštų saldžiųjų bulvių, 1 didelį svogūną, 2 šaukštus aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus, 2 arbatinius šaukštelius košerinės druskos, 2 arbatinius šaukštelius česnako miltelių, 1 arbatinį šaukštelį juodųjų pipirų, 1 arbatinį šaukštelį svogūnų miltelių ir ½ arbatinio šaukštelio kartu, kol daržovės gerai pasidengs prieskoniais.
-
Pagardintas daržoves paskleiskite į vieną sluoksnį ant kepimo skardos su apvadu – jei reikia, naudokite dvi kepimo skardas. Geriau neperkrauti keptuvės, leidžiant daržovėms skrudinti, o ne garuoti.
-
Skrudinkite 20 minučių, apverskite, grąžinkite į orkaitę ir toliau kepkite 20-25 minutes, kol daržovės suminkštės ir šiek tiek karamelizuosis.
Pastabos
Mažesnis natrio kiekis: Supjaustykite druską iki ½–1 arbatinio šaukštelio.
Prieskonių parinktys: Rudeninėms daržovėms pagardinti naudokite bet kokį mėgstamų prieskonių mišinį. Džiovintus prieskonius rekomenduoju naudoti vietoj šviežių, nes tokioje temperatūroje jie gali lengvai sudegti.
Saugykla: Atvėsintas skrudintas daržoves perkelkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve iki 5 dienų. Įkaitinkite ant kepimo skardos iki
400 laipsnių F 10-15 minučių arba kol sušils.
Mityba
Kalorijos: 163kcal | Angliavandeniai: 27g | Baltymai: 4g | Riebalai: 5g | Sotieji riebalai: 1g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 3g | Natris: 552mg | Kalis: 639mg | Pluoštas: 6g | Cukrus: 8g | Vitaminas A: 11298TV | Vitaminas C: 69mg | Kalcis: 70mg | Geležis: 2mg
Skaitytojo sąveika