Graikiškos Orzo salotos – drąsus gurmanas
Kaip „Amazon“ partneris uždirbu iš atitinkamų pirkinių. Žr. mano atskleidimo politiką.
Gerų makaronų salotų receptų niekada negali būti per daug, o šis yra labai geras. Greitai ir lengvai pagaminamas, pilnas sveikų ingredientų ir stulbinantis skoniu, šis graikiškų Orzo salotų receptas tikrai taps mėgstamiausiu!
Norėdami gauti daugiau skanių makaronų salotų receptų, būtinai išbandykite mano Brokolių makaronų salotos, Makaronų salotos, Pepperoni picos salotos, Špinatų ir artišokų makaronai ir Kariuoto kuskuso salotos!
Man patinka visos šios graikiškos Orzo salotos spalvos. Spalvos raudona, žalia, juoda, balta ir violetinė. Kartu su nuostabiu kontrastu ir traškumu, kramtomuoju ir sultingu, graikišku skoniu ir gaiviu vinigretu, jis yra mėgstamiausias mūsų namuose!
Graikiškų Orzo salotų receptas
Jei anksčiau neturėjote orzo, pats laikas jį išbandyti. Orzo yra italų kalbos žodis, reiškiantis miežius ir taip vadinamas, nes tai makaronai, kurie yra didelio grūdo branduolio formos. Jis yra labai universalus ir dažniausiai naudojamas sriuboms, plovams, troškinimams ir, kaip šiame recepte, salotose. Tai smagus makaronai, su kuriais galima dirbti, ir jų galite rasti beveik kiekvienoje maisto prekių parduotuvėje. Pažvelkite į viršutinę lentyną, paprastai ji yra dėžutėse.
Gaminate kaip ir kitus makaronus: virkite 8–10 minučių pasūdytame vandenyje, kol taps al dente. Taip pat įpilsime šiek tiek alyvuogių aliejaus į vandenį, kol jis verda, kad įsitikintume, jog orzo yra gražus, glotnus ir vėliau nesulips. Tada nusausinkite ir nuplaukite salotoms. Leiskite visiškai atvėsti.
Įdėkite atvėsintą orzo į didelį maišymo dubenį kartu su daržovėmis, pjaustytomis alyvuogėmis ir fetos sūriu. Švelniai išmaišykite, kad susimaišytų.
Į dubenį sudėkite visus vinaigretui skirtus ingredientus ir plakite iki emulsijos. Supilkite vinigretą ant salotų ir švelniai išmaišykite, kad susimaišytų. Prieš patiekdami palaikykite šaldytuve bent 30 minučių.
Mėgautis!
Graikiškos Orzo salotos
Greitai ir lengvai pagaminamos, pilnos sveikų ingredientų ir kvapą gniaužiančios graikiškos Orzo salotos tikrai taps mėgstamiausiomis!
Ingridientai
- 1 1/2 puodeliai termiškai neapdorotas orzo
- 2 Romos pomidorai išsėti ir supjaustyti kubeliais
- 1 agurkas išsėti ir susmulkinti
- 1 mažas raudonasis svogūnas susmulkinti
- 1/2 puodelis pjaustytų juodųjų alyvuogių nusausinti ir kruopščiai nuplauti, kad nepakeistų spalva
- 3/4 puodelis kubeliais pjaustytas fetos sūris
- Dėl vinaigretės:
- 3 šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
- 2 šaukštai raudonojo vyno acto
- 1 šaukštas balzamiko acto
- 1 šaukštelis Dižono garstyčios
- 3 šaukštai kapotų šviežių petražolių
- 2 šaukštai kapotų šviežių raudonėlių
- 1 šaukštelis cukraus
- 1/2 šaukštelis druskos
- 1/4 šaukštelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
Instrukcijos
-
Norėdami paruošti orzo, užvirinkite puodą vandens, įberkite druskos, šaukštelį alyvuogių aliejaus ir orzo ir virkite iki al dente, 8–10 minučių. Nusausinkite, nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite. Leiskite visiškai atvėsti.
-
Norėdami paruošti vinigretą, sumaišykite visus ingredientus į dubenį ir plakite, kol pasidarys emulsija.
-
Įdėkite atvėsintą orzo į didelį maišymo dubenį ir sudėkite visus likusius ingredientus. Švelniai išmaišykite, kad susimaišytų. Supilkite ant vinigretės ir švelniai maišykite, kad susimaišytų. Šaldykite arba bent 30 minučių prieš patiekdami.
Mityba
Kalorijos: 296kcal | Angliavandeniai: 35g | Baltymas: 9g | Riebalai: 14g | Sotieji riebalai: 4g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 7g | Cholesterolis: 17mg | Natris: 600mg | Kalis: 283mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 4g | Vitaminas A: 530TV | Vitamino C: 9mg | Kalcis: 151mg | Geležis: 2mg
Iš pradžių paskelbta „The Daring Gourmet“ 2014 m. rugpjūčio 25 d