Kukurūzų ir pomidorų salotos | Proto „pilna“ mama
Tai Kukurūzų ir pomidorų salotos yra geriausias vasaros receptas. Pagaminta iš saldžių vasarinių kukurūzų, sultingų pomidorų ir žolinio baziliko šviežių kukurūzų salotos su pomidorais yra juokingai lengvai pagaminamas ir beprotiškai skanus!
Nesvarbu, ar patiekiama su BBQ vištienos krūtinėlėmis, ant grotelių keptomis krevetėmis ar mėsainiais, šios kukurūzų ir pomidorų salotos yra puikus vasaros garnyras.
Restorano kokybės skonis greitai
Pomidorų ir kukurūzų salotos demonstruoja geriausius vasaros produktus! Saldžiams vasariniams kukurūzams ir ryškiems pomidorams reikia tik lengvo padažo ir šviežių žolelių, kad būtų sukurtos lengvos ir burnoje tirpstančios salotos, kurias verta patiekti bet kuriame restorane.
Kaip pasigaminti kukurūzų ir pomidorų salotas
Šie patarimai padės pasiekti puikių rezultatų. Išsamias instrukcijas rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Kepkite kukurūzus ant grotelių
Kepant lukštentus kukurūzus, kol jie šiek tiek sudegs, kukurūzų ir pomidorų salotos prideda dūmo ir sustiprina kukurūzų skonį. Jei nenorite kepti kukurūzų ant grotelių ar naudoti kepsninės lėkštės, naudokite garuose ruoštus kukurūzus, greitai paruošiamus kukurūzų burbuoles arba „Air Fryer Corn on the Cob“.
Naudokite Bundt keptuvę
Lengviausias būdas nupjauti branduolius nuo kukurūzų burbuolių – įkišti kukurūzų burbuolės galiuką į Bundt keptuvės angą ir aštriu peiliu nupjauti branduolius. „Bundt“ keptuvė sugriebs branduolius ir stabilizuos burbuolę, todėl branduolius bus lengva išimti.
Sumaišykite kukurūzus su pomidorais ir prieskoniais
Paruošus kukurūzus, šias salotas taip pat lengva sumaišyti, kaip sumaišyti kukurūzus, pomidorus, baziliką, česnaką, askaloninius česnakus, actą, aliejų ir druską. Galite patiekti iš karto arba prieš patiekdami leiskite porą valandų atvėsti.
Recepto modifikacijos
- Nėra šviežių kukurūzų? Galite naudoti atšildytus šaldytus kukurūzų branduolius ir mėgautis šiomis kukurūzų ir pomidorų salotomis ištisus metus.
- Nėra askaloninių česnakų? Gaminau šias kukurūzų ir pomidorų salotas be smulkintų askaloninių česnakų ir jos buvo tokios pat skanios! Tiesą sakant, mano šeima mieliau renkasi šį patiekalą, kai aš nevalgiu askaloninių česnakų.
- Be baltojo vyno acto? Vietoj jo naudokite ryžių vyno actą arba Mirin.
- Pridėti sūrio: Jei norite, į šias kukurūzų salotas įdėkite trupintos fetos arba kubeliais supjaustytos mocarelos.
Laikymo instrukcijos
Neatsimenu, kad kada nors būtų buvę šių kukurūzų ir pomidorų salotų likučių – tai tiesiog taip gera! Tačiau, jei atsitiktų, kad turite likučių, laikykite juos sandariame inde šaldytuve iki 48 valandų. Bazilikas šiek tiek paruduos, bet vis tiek bus valgomas.
Daugiau sezoninių vasaros receptų
Jei jums patiko šios kukurūzų ir pomidorų salotos, norėčiau, kad galėtumėte palikti komentarą ir apžvalgą žemiau.
Kukurūzų ir pomidorų salotos
Kukurūzų ir pomidorų salotos yra geriausias vasaros receptas. Šios juokingai paprastos kukurūzų ir pomidorų salotos, pagamintos iš saldžių vasarinių kukurūzų, sultingų pomidorų ir žolinio baziliko, yra beprotiškai skanios!
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 4
Kalorijos: 148kcal
Neleidžia ekranui užtemti ruošiant receptą.
Instrukcijos
-
Įkaitinkite grilį arba grilį iki vidutinės ugnies. Kol kepsninė kaista, nuluptą kukurūzų burbuolę lengvai aptepkite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska. Sudėkite lukštentus kukurūzus tiesiai ant įkaitintų grotelių. Kepkite kukurūzus ant grotelių 8–10 minučių, dažnai vartydami, kol grūdai suminkštės. Išimkite kukurūzus nuo grotelių ir leiskite atvėsti, kol galėsite tvarkyti.
-
Kai kukurūzai pakankamai atvės, kad galėtumėte juos apdoroti, nupjaukite kukurūzų branduolius nuo burbuolės. Lengviausias būdas tai padaryti – įdėti kukurūzų burbuolės galiuką į Bundt keptuvės angą ir aštriu peiliu nupjauti branduolius. Bundt keptuvė sugaus branduolius.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite kukurūzų branduolius, 1–½ šaukšto alyvuogių aliejaus, ½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos, vynuoginius pomidorus, askaloninius česnakus (jei naudojate), baziliką, 1 šaukštą acto ir 1 arbatinį šaukštelį česnako.
-
Patiekite iš karto arba prieš patiekdami uždenkite ir atvėsinkite 1-2 valandas. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite dar druskos.
Pastabos
Askaloniniai česnakai/Česnakai: Šias salotas gaminau tik su askaloniniais česnakais, tik česnaku ir su abiem priedais. Mano šeimai labiau patinka šios pomidorų kukurūzų salotos su tik maltu česnaku. Bet koks variantas, mano nuomone, yra skanus.
Nėra baltojo vyno acto? Vietoj jo naudokite ryžių vyno actą arba Mirin.
Saugykla: Laikyti sandariame inde šaldytuve iki 48 valandų.
Mityba
Kalorijos: 148kcal | Angliavandeniai: 19g | Baltymas: 3g | Riebalai: 8g | Sotieji riebalai: 1g | Polinesotieji riebalai: 1g | Mononesotieji riebalai: 5g | Trans-riebalų: 0,01g | Natris: 599mg | Kalis: 490mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 8g | Vitaminas A: 1.138TV | Vitamino C: 22mg | Kalcis: 18mg | Geležis: 1mg