Naminės keptos vištienos pyragaičiai – itin traškūs ir lengvai pagaminami
Šios traškūs keptos vištienos pyragaičiai yra geriausias tėvų patvirtintas, vaikams tinkamas receptas! Pagaminta iš paprastų ingredientų, šis paprastas receptas visada padės traškiausios, sultingos duonos vištienos juostelės–be riebalų pertekliaus ir per mažiau nei 30 minučių!
Tikrai priverskite šeimą pagirti, derinkite šiuos keptos vištienos pyragus su traškiomis keptomis bulvytėmis (arba „Air Fryer“ bulvytėmis). Tik nepamirškite padažo! Naminis ranča, BBQ padažas, medaus garstyčios ar saldus čili padažas yra puikus pasirinkimas.
Geriausio vištienos pyrago receptas
Vienas iš patiekalų, kurį prisimenu, kai buvau vaikas, dažnai gamindavo mano mama, buvo naminės vištienos juostelės. Ji paprasčiausiai iškepė vištienos kotletus ir kepė, kol jie taps traškūs. Tai buvo lengvas receptas ir vienas iš nedaugelio patiekalų, kuris patiko visiems keturiems išrankiems jos vaikams (Picos mėsa ir amišų vištiena buvo kiti du pagrindiniai produktai!)
Prabėgus 30 metų, aš gaminu mamos keptą vištieną savo dviem išrankiems vaikams (ir labai išrankiam sutuoktiniui). Ir visa mano šeima mėgsta šį paprastą receptą – kaip ir aš visada!
O geriausia, kad šis vaikams tinkamas maistas yra sveikas, sotus ir tiekiamas ant stalo greičiau nei per 30 minučių. Ačiū, mama!
Keletas dalykų, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį prieš pradėdami
- Naudokite Panko duonos trupinius. Panko vištienos juostelėms suteikia traškią dangą, primenančią giliai keptą restorano vištienos minkštimą. Jie išlaiko dangą lengvą ir traškią. Nors galite naudoti tradicinius duonos trupinius, rezultatai nebus tokie patys.
- Šis receptas tinka su vištienos minkštimu ARBA supjaustykite juostelėmis vištienos krūtinėlę be odos.
- Sezonas gerai! Labai svarbu pagardinti kiekvieną duonos sluoksnį, kad jūsų vištienos minkštimas būtų skanus. Užuot naudoję tik druską ir pipirus, rinkitės parduotuvėje pirktą arba naminę prieskoninę druską, kuri turi papildomų prieskonių, pavyzdžiui, svogūnų miltelių ir česnako miltelių.
- Naudokite 3 etapų kepimo procesą. Tai reiškia, kad vištieną panardinkite į miltus, tada kiaušinių mišinį, tada džiūvėsėlius. Šis procesas leidžia džiūvėsėliams tolygiai prilipti prie vištienos ir užtikrina, kad kiekvienas gabaliukas būtų traškus ir skanus.
- Kepkite vištienos juosteles ant kepimo grotelių. Dedant vištienos kotletus ant kepimo grotelių, o ne tiesiai ant skardos, oras gali tolygiai cirkuliuoti aplink vištieną, todėl kepinys iš visų pusių tampa traškus ir neapverčiamas.
- Iškeptos vištienos minkštutės užšąla ir gerai įkaista. Taip, padarykite dvigubą (arba trigubą) partiją ir pakeiskite tas šaldytas vištienos juosteles namine versija. Padėkosite sau, ateikite vieną užimtą savaitės vakarą.
- Norite naudoti oro gruzdintuvą? Turiu Air Fryer Chicken Tenders receptą.
Žingsnis po žingsnio nurodymai
Šie patarimai padės pasiekti puikių rezultatų. Išsamias instrukcijas rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
- Paruoškite kepimo stotį. Prieš tvarkydami žalią vištieną, nustatykite 3 etapų kepimo procesą. Viename inde sumaišykite miltus su pagardinta druska. Antrame sekliame inde sumaišykite kiaušinius su pagardinta druska. Inde sumaišykite panko duonos trupinius su šiek tiek pagardinta druska – nepamirškite, kad norime, kad kiekvienas sluoksnis būtų pagardintas! Patarimas: naudokite seklius patiekalus, kurie lengvai tiks prie ilgo vištienos minkštimo, kad kepimo procesas būtų sklandesnis ir ne toks netvarkingas.
- Paruoškite vištienos pyragus. Būtinai nuimkite sausgyslę (baltą siūlą, pritvirtintą prie vištienos), nes jos gali tapti tikrai kietos, kramtomos ir tiesiog nemalonu valgyti. Jei naudojate vištienos krūtinėlę be kaulų, nupjaukite riebalus ir supjaustykite 1 colio juostelėmis.
- Duonos vištienos konkursai. Dirbdami po vieną, kiekvieną vištieną apkepkite minkštai, pirmiausia suberkite į miltus, kad pasidengtų, tada į kiaušinių mišinį ir galiausiai į panko džiūvėsėlius. Manau, kad tikrai padeda rankomis įspausti panko į vištienos juosteles.
- Kepti. Iškeptas vištienos juosteles dėkite ant riebalais išteptos kepimo grotelės ir gerai apipurkškite kepimo purkštuvu, kuris padės kepiniui gauti itin auksinės spalvos. Tada tiesiog pašaukite keptuvę į orkaitę ir kepkite, kol apkepas taps auksinės spalvos, o vištiena pasieks 165 laipsnius F. Kadangi naudojome kepimo groteles, nereikia apversti vištienos gabalėlių įpusėjus kepimui. Kaip tai lengva?!
Recepto modifikacijos
- Padidinkite mitybą: Vietoj universalių miltų naudokite pilno grūdo miltus ir pilno grūdo panko duonos trupinius, o porcijai pilno grūdo – įprastus panko džiūvėsėlius.
- Vištienos pasiūlymai be glitimo: Vietoj universalių miltų ir džiūvėsėlių naudokite universalų beglitimo 1:1 miltų mišinį ir panko džiūvėsėlius be glitimo.
- Variantas be kiaušinių: Jei esate alergiškas kiaušiniams, pirmiausia pamerkite vištienos juosteles į miltus, tada ką nors drėgno, pavyzdžiui, pasukas ar garstyčias, ir galiausiai panko.
Sandėliavimas ir pašildymas
- Atšaldyti: Likusios vištienos tešlos gaminiai bus laikomi 3 dienas šaldytuve sandariame inde
- Užšaldyti: Iškepusias, atvėsusias vištienos juosteles dėkite ant vašku arba pergamentiniu popieriumi išklotos orkaitės skardos ir dėkite į šaldiklį, kol sustings. Užšaldžius kietus, perkelkite juos į šaldiklyje saugų maišelį ar talpyklą ir laikykite šaldiklyje iki 3 mėnesių.
- Pakaitinti: Sudėkite vištienos gabaliukus ant kepimo skardos ir kepkite 400 laipsnių F temperatūroje 5–6 minutes, jei atšaldyta, ir 18–22 minutes, jei sušaldyta. Nesusigundykite vištienos juostelių kepti mikrobangų krosnelėje, nes duona apmirks.
Daugiau vaikams pritaikytų patiekalų
Man būtų malonu, jei išbandytumėte šį vištienos kotelių receptą, kad galėtumėte palikti komentarą ir peržiūrėti žemiau.
Traškios keptos vištienos pyragaičiai
Pagamintas iš paprastų ingredientų, šis paprastas receptas visada pateikia traškiausias, sultingiausias vištienos juosteles – be riebalų pertekliaus ir greičiau nei per 30 minučių!
Spausdinti
Smeigtukas
Įvertink
Porcijos: 4
Kalorijos: 257kcal
Neleidžia ekranui užtemti ruošiant receptą.
Instrukcijos
-
Įkaitinkite orkaitę iki 425 ℉. Ant kepimo skardos su apvadu padėkite orkaitėje tinkamą kepimo groteles. Lengvai apipurkškite kepimo purškalu.
-
Paruoškite vištienos pyragus. Nuo vištienos minkštimo nupjaukite visus riebalus ir sausgysles (baltus siūlus arba kietus gabalus). Jei naudojate vištienos krūtinėlę be kaulų, nupjaukite riebalus nuo krūtinėlių ir supjaustykite 1 colio pločio juostelėmis.
-
Paruoškite kepimo stotį. Į vieną negilų indą suberkite 1 puodelį miltų ir 1 arbatinį šaukštelį pagardintos druskos ir gerai išmaišykite. Antrame sekliame inde išplakite 3 kiaušinius su ¼ puodelio vandens ir 1 arbatiniu šaukšteliu druskos. Paskutiniame sekliame inde sumaišykite 2 puodelius panko ½ arbatinio šaukštelio pagardintos druskos.
-
Duonos vištienos konkursai. Kiekvieną vištienos juostelę pamerkite į miltus, išmeskite, kad apsemtų. Nukratykite miltų perteklių ir panardinkite į kiaušinių plakinį. Išimkite iš kiaušinių plovimo, nukratykite perteklių ir sudėkite vištieną į panko mišinį. Rankomis įsitikinkite, kad panko tolygiai padengia vištienos juosteles. Padėkite kiekvieną vištienos juostelę ant paruoštos kepimo grotelės ir pakartokite procesą.
-
Kepkite vištienos juosteles. Lengvai apipurkškite keptos vištienos paviršių papildomu kepimo purškalu, kad išorė būtų auksinė. Kepkite 10-13 minučių arba tol, kol vištiena pasieks vidinę 165 ℉ temperatūrą. Kepimo metu nereikia vartyti, jei naudojate kepimo grotelę, nes oras cirkuliuos aplink vištieną ir tolygiai ją sutraškins.
Pastabos
Oro gruzdintuvės vištienos konkurso instrukcijos: Vištieną iškepkite, kaip nurodyta, ir apipurkškite kepimo purškikliu. Įkaitinkite keptuvę iki 400 laipsnių F ir kepkite 4 minutes iš kiekvienos pusės.
Variantas be kiaušinių: Jei esate alergiškas kiaušiniams, pirmiausia pamerkite vištienos juosteles į miltus, tada į ką nors drėgno, pavyzdžiui, garstyčių, ir galiausiai į panko.
Likučiai: Likusios vištienos juostelės šaldytuve laikysis 3 dienas. Geriausia juos pašildyti 400 laipsnių Farenheito orkaitėje 5 minutes.
Naminių vištienos juostelių šaldymas: Iškepusias, atvėsusias vištienos juosteles dėkite ant vašku arba pergamentiniu popieriumi išklotos orkaitės skardos ir dėkite į šaldiklį, kol sustings. Užšaldžius kietus, perkelkite juos į šaldiklyje saugų maišelį ar talpyklą ir laikykite šaldiklyje iki 3 mėnesių. Kepkite iš užšaldytos ant kepimo skardos 400 laipsnių F temperatūroje 18-22 minutes.
Mityba
Kalorijos: 257kcal | Angliavandeniai: 43g | Baltymai: 36g | Riebalai: 7g | Sotieji riebalai: 2g | Cholesterolis: 195mg | Natris: 279mg | Kalis: 632mg | Pluoštas: 4g | Cukrus: 2g | Vitaminas A: 210TV | Vitaminas C: 1.3mg | Kalcis: 89mg | Geležis: 3.5mg
Šis įrašas iš pradžių buvo paskelbtas 2017 m. rugpjūčio mėn., bet vėliau buvo atnaujintas 2024 m.