Naminės keptos vištienos pyragaičiai – itin traškūs ir lengvai pagaminami

Naminės keptos vištienos pyragaičiai – itin traškūs ir lengvai pagaminami


Šios traškūs keptos vištienos pyragaičiai yra geriausias tėvų patvirtintas, vaikams tinkamas receptas! Pagaminta iš paprastų ingredientų, šis paprastas receptas visada padės traškiausios, sultingos duonos vištienos juostelės–be riebalų pertekliaus ir per mažiau nei 30 minučių!

Tikrai priverskite šeimą pagirti, derinkite šiuos keptos vištienos pyragus su traškiomis keptomis bulvytėmis (arba „Air Fryer“ bulvytėmis). Tik nepamirškite padažo! Naminis ranča, BBQ padažas, medaus garstyčios ar saldus čili padažas yra puikus pasirinkimas.

Vištienos piršteliai lėkštėje prie kečupo.

Geriausio vištienos pyrago receptas

Vienas iš patiekalų, kurį prisimenu, kai buvau vaikas, dažnai gamindavo mano mama, buvo naminės vištienos juostelės. Ji paprasčiausiai iškepė vištienos kotletus ir kepė, kol jie taps traškūs. Tai buvo lengvas receptas ir vienas iš nedaugelio patiekalų, kuris patiko visiems keturiems išrankiems jos vaikams (Picos mėsa ir amišų vištiena buvo kiti du pagrindiniai produktai!)

Prabėgus 30 metų, aš gaminu mamos keptą vištieną savo dviem išrankiems vaikams (ir labai išrankiam sutuoktiniui). Ir visa mano šeima mėgsta šį paprastą receptą – kaip ir aš visada!

O geriausia, kad šis vaikams tinkamas maistas yra sveikas, sotus ir tiekiamas ant stalo greičiau nei per 30 minučių. Ačiū, mama!

Keletas dalykų, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį prieš pradėdami

  • Naudokite Panko duonos trupinius. Panko vištienos juostelėms suteikia traškią dangą, primenančią giliai keptą restorano vištienos minkštimą. Jie išlaiko dangą lengvą ir traškią. Nors galite naudoti tradicinius duonos trupinius, rezultatai nebus tokie patys.
  • Šis receptas tinka su vištienos minkštimu ARBA supjaustykite juostelėmis vištienos krūtinėlę be odos.
  • Sezonas gerai! Labai svarbu pagardinti kiekvieną duonos sluoksnį, kad jūsų vištienos minkštimas būtų skanus. Užuot naudoję tik druską ir pipirus, rinkitės parduotuvėje pirktą arba naminę prieskoninę druską, kuri turi papildomų prieskonių, pavyzdžiui, svogūnų miltelių ir česnako miltelių.
  • Naudokite 3 etapų kepimo procesą. Tai reiškia, kad vištieną panardinkite į miltus, tada kiaušinių mišinį, tada džiūvėsėlius. Šis procesas leidžia džiūvėsėliams tolygiai prilipti prie vištienos ir užtikrina, kad kiekvienas gabaliukas būtų traškus ir skanus.
  • Kepkite vištienos juosteles ant kepimo grotelių. Dedant vištienos kotletus ant kepimo grotelių, o ne tiesiai ant skardos, oras gali tolygiai cirkuliuoti aplink vištieną, todėl kepinys iš visų pusių tampa traškus ir neapverčiamas.
  • Iškeptos vištienos minkštutės užšąla ir gerai įkaista. Taip, padarykite dvigubą (arba trigubą) partiją ir pakeiskite tas šaldytas vištienos juosteles namine versija. Padėkosite sau, ateikite vieną užimtą savaitės vakarą.
  • Norite naudoti oro gruzdintuvą? Turiu Air Fryer Chicken Tenders receptą.

Žingsnis po žingsnio nurodymai

Šie patarimai padės pasiekti puikių rezultatų. Išsamias instrukcijas rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.

  1. Paruoškite kepimo stotį. Prieš tvarkydami žalią vištieną, nustatykite 3 etapų kepimo procesą. Viename inde sumaišykite miltus su pagardinta druska. Antrame sekliame inde sumaišykite kiaušinius su pagardinta druska. Inde sumaišykite panko duonos trupinius su šiek tiek pagardinta druska – nepamirškite, kad norime, kad kiekvienas sluoksnis būtų pagardintas! Patarimas: naudokite seklius patiekalus, kurie lengvai tiks prie ilgo vištienos minkštimo, kad kepimo procesas būtų sklandesnis ir ne toks netvarkingas.
  2. Paruoškite vištienos pyragus. Būtinai nuimkite sausgyslę (baltą siūlą, pritvirtintą prie vištienos), nes jos gali tapti tikrai kietos, kramtomos ir tiesiog nemalonu valgyti. Jei naudojate vištienos krūtinėlę be kaulų, nupjaukite riebalus ir supjaustykite 1 colio juostelėmis.
  3. Duonos vištienos konkursai. Dirbdami po vieną, kiekvieną vištieną apkepkite minkštai, pirmiausia suberkite į miltus, kad pasidengtų, tada į kiaušinių mišinį ir galiausiai į panko džiūvėsėlius. Manau, kad tikrai padeda rankomis įspausti panko į vištienos juosteles.
  4. Kepti. Iškeptas vištienos juosteles dėkite ant riebalais išteptos kepimo grotelės ir gerai apipurkškite kepimo purkštuvu, kuris padės kepiniui gauti itin auksinės spalvos. Tada tiesiog pašaukite keptuvę į orkaitę ir kepkite, kol apkepas taps auksinės spalvos, o vištiena pasieks 165 laipsnius F. Kadangi naudojome kepimo groteles, nereikia apversti vištienos gabalėlių įpusėjus kepimui. Kaip tai lengva?!

Recepto modifikacijos

  • Padidinkite mitybą: Vietoj universalių miltų naudokite pilno grūdo miltus ir pilno grūdo panko duonos trupinius, o porcijai pilno grūdo – įprastus panko džiūvėsėlius.
  • Vištienos pasiūlymai be glitimo: Vietoj universalių miltų ir džiūvėsėlių naudokite universalų beglitimo 1:1 miltų mišinį ir panko džiūvėsėlius be glitimo.
  • Variantas be kiaušinių: Jei esate alergiškas kiaušiniams, pirmiausia pamerkite vištienos juosteles į miltus, tada ką nors drėgno, pavyzdžiui, pasukas ar garstyčias, ir galiausiai panko.

Sandėliavimas ir pašildymas

  • Atšaldyti: Likusios vištienos tešlos gaminiai bus laikomi 3 dienas šaldytuve sandariame inde
  • Užšaldyti: Iškepusias, atvėsusias vištienos juosteles dėkite ant vašku arba pergamentiniu popieriumi išklotos orkaitės skardos ir dėkite į šaldiklį, kol sustings. Užšaldžius kietus, perkelkite juos į šaldiklyje saugų maišelį ar talpyklą ir laikykite šaldiklyje iki 3 mėnesių.
  • Pakaitinti: Sudėkite vištienos gabaliukus ant kepimo skardos ir kepkite 400 laipsnių F temperatūroje 5–6 minutes, jei atšaldyta, ir 18–22 minutes, jei sušaldyta. Nesusigundykite vištienos juostelių kepti mikrobangų krosnelėje, nes duona apmirks.

Daugiau vaikams pritaikytų patiekalų

Man būtų malonu, jei išbandytumėte šį vištienos kotelių receptą, kad galėtumėte palikti komentarą ir peržiūrėti žemiau.

Naminės vištienos pyragaičiai ant lėkštės.Naminės vištienos pyragaičiai ant lėkštės.

Traškios keptos vištienos pyragaičiai

Pagamintas iš paprastų ingredientų, šis paprastas receptas visada pateikia traškiausias, sultingiausias vištienos juosteles – be riebalų pertekliaus ir greičiau nei per 30 minučių!