Oro gruzdintuvės baklažanų parmezano receptas
Nulupkite baklažanus ir supjaustykite ½ colio storio griežinėliais. Supjaustytus baklažanus padėkite ant grotelių ant kepimo skardos ir abi baklažano puses stipriai pasūdykite košerine druska. Palikite baklažanus bent 30 minučių ir iki valandos. Baklažanams sustingus, paleiskite skilteles po vandeniu, kad nuplautumėte druską, ir nusausinkite baklažanus popieriniu rankšluosčiu arba švariu virtuviniu rankšluosčiu.
Pastatykite 3 seklius indus, kuriuose paruošite baklažanų kepimo stotį. Pirmame patiekale sumaišykite miltus su ½ arbatinio šaukštelio druskos ir česnako miltelių. Antrame patiekale kiaušinį išplakti su 2 šaukštais vandens ir žiupsneliu druskos. Paskutiniame patiekale sumaišykite panko, ⅓ puodelio parmezano sūrio, likusius ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių, žiupsnelį druskos, raudonėlį ir raudonųjų pipirų dribsnius.
Kiekvieną baklažano griežinėlį supilkite į keturių mišinį, nukratydami perteklių. Tada panardinkite į kiaušinių mišinį, kad kiaušinių mišinio perteklius nuvarvėtų nuo baklažanų. Galiausiai baklažano skilteles aptepkite džiūvėsėlių mišiniu, paspausdami, kad apkepas priliptų prie baklažano.
Apipurkškite kepintus baklažanus virimo purškikliu ir padėkite jį apipurkšta puse žemyn į oro gruzdintuvės krepšelį arba padėklą. Būkite atsargūs, kad baklažanai neperdengtų, kad jie tolygiai iškeptų ir paruduotų. Baklažano griežinėlių viršų apipurkškite kepimo purškikliu.
Kepkite ore 370 laipsnių F temperatūroje 6 minutes. Po 6 minučių išimkite krepšelį, apverskite baklažanus, dar kartą apipurkškite kepimo purkštuvu ir grįžkite atgal į oro gruzdintuvą ir kepkite dar 6 minutes 370 laipsnių F temperatūroje.
Išimkite krepšelį ir ant kiekvieno baklažano griežinėlio uždėkite 1–2 šaukštus pomidorų padažo ir gabalėlį mocarelos sūrio arba 2 šaukštus tarkuoto mocarelos sūrio ir pora arbatinių šaukštelių parmezano sūrio.
Grąžinkite oro gruzdintuvą ir kepkite ore 3–4 minutes 370 laipsnių F temperatūroje arba tol, kol sūris išsilydys ir paruduos.