Sezamo vištiena – drąsus gurmanas

Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Žr. mano atskleidimo politiką.
Šis naminis sezamo vištienos receptas konkuruoja su jūsų mėgstamiausiu kinietišku išsinešti ar restorano variantu. Skaniai traški vištiena apkepama išskirtinai saldžiai pikantiškame padaže, kuris sužavės jūsų skonio receptorius ir privers sugrįžti sekundėms!
Norėdami gauti daugiau populiarių kiniškų patiekalų išsinešti receptų, išbandykite mūsų Mongoliška jautiena, Mongoliška vištiena, Generolo Tso vištiena, Kung Pao vištiena, Oranžinė vištienair Kiniška jautiena ir brokoliai!

Kas yra sezamo vištiena?
Sezaminė vištiena yra populiarus kinų patiekalas išsinešimui, kurį sudaro padengti ir kepti traškūs vištienos gabalėliai, apkepti saldžiame ir pikantiškame padaže, pagardintame medumi ir sezamu. Šią naminę sezamo vištieną pasigaminti greitai ir paprastai, ji konkuruoja su jūsų mėgstama išsinešti versija, todėl nėra jokios priežasties negaminti jos namuose!
Norėdami gauti geriausią skonį, naudojame rudojo cukraus ir medaus derinį. Šiek tiek daugiau dėmesio skiriame medui, nes medaus skonis čia tiesiog nuostabus.


Ar galiu tai padaryti iš anksto?
Šiaip tai gana greitai pagaminamas patiekalas, tačiau taupydami laiką galite vištieną supjaustyti ir pamarinuoti, padažą pasigaminti iš anksto ir pašildyti. Tada belieka apkepti vištieną, supilti ją į padažą ir štai – saldi ir lipni skani kiniška išsinešimui skirta klasika privers susimąstyti, ar dar kada nors užsisakyti išsinešti!


Sezamo vištiena Receptas
Pradėkime!
Šviežią vištieną supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Sumaišykite marinato ingredientus, plakdami šakute, supilkite ant vištienos gabalėlių. Išmaišykite vištieną, kad ji gerai pasidengtų marinatu. Atidėkite į šalį, kol ruošiate padažą.
Dubenyje sumaišykite visus padažo ingredientus, išskyrus česnaką, imbierą ir sezamo aliejų, ir maišykite, kol ištirps kukurūzų krakmolas, medus ir cukrus.


Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite sezamų aliejų ir 1 minutę pakepinkite česnaką bei imbierą.
Supilkite padažą ir virkite 1 minutę, kol sutirštės. Atidėkite, kol būsite pasiruošę naudoti.


Vištienos gabalėlius supilkite į kukurūzų krakmolo/druskos mišinį ir nukratykite kukurūzų krakmolo perteklių.
Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje iki 375 laipsnių F (PASTABA: Vištieną taip pat galite kepti keptuvėje su coliu ar dviem aliejaus, apversdami gabalėlius. Tik būkite atsargūs, jis karštas! Temperatūrai patikrinti naudokite termometrą .)


Dirbdami partijomis ir atsargiai, kad neperpildytumėte gruzdintuvės, kepkite vištieną iki auksinės rudos spalvos ir traškios.
Vištienos gabaliukus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų, kol kepsite likusią vištieną.


Į padažą sudėkite vištienos gabalėlius, maišydami, kad kiekvienas vištienos gabalėlis gerai pasidengtų, ir mišinį pavirkite porą minučių, kad danga susigertų padažu.


Patiekite iš karto su garuose virtais ryžiais ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Mėgautis!


Norėdami gauti daugiau puikaus kiniško maisto, būtinai paragaukite mūsų:


Sezamo vištiena
Šis sezamo vištienos receptas konkuruoja su jūsų mėgstamiausia kinietiška patiekalų arba restorano versija. Skaniai traški vištiena apkepama išskirtinai saldžiai pikantiškame padaže, kuris sužavės jūsų skonio receptorius ir privers sugrįžti sekundėms!
- 2 didelės be kaulų, be odos vištienos krūtinėlės supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais
- 1 puodelis kukurūzų krakmolo kartu su 1 arbatiniu šaukšteliu druskos
- Aliejus gruzdinimui
- Marinatui:
- 2 dideli kiaušinių baltymai
- 1 šaukštas tamari arba sojos padažas
- 1 šaukštas Kiniškas ryžių vynas (galima pakeisti šeriu)
- Padažui:
- 3 gvazdikėliai česnako nulupti ir sumalti
- 1 šaukštas malto imbiero
- 3/4 puodelis vištienos sultinys
- 1/4 puodelis tamari arba sojos padažas
- 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
- 1/4 puodelis medus
- 2 šaukštai rudas cukrus
- ARBA rudojo cukraus alternatyva (mažai cukraus pasirinkimui)
- 1 1/2 šaukštai skrudinto sezamo aliejaus
- 2 arbatinius šaukštelius Kiniškas ryžių actas
- sezamo sėklų papuošimui
-
Marinato ingredientus suplakite šakute ir supilkite ant vištienos dubenyje. Išmaišykite, kad vištiena pasidengtų, ir atidėkite ruošdami padažą.
-
Norėdami paruošti padažą, sumaišykite visus ingredientus, išskyrus česnaką, imbierą ir sezamo aliejų, kol ištirps kukurūzų krakmolas, medus ir cukrus. Vidutiniame puode ant vidutinės ugnies pakepinkite česnaką ir imbierą 1 minutę. Supilkite padažą ir virkite 1 minutę. Nuimkite nuo ugnies.
-
Įkaitinkite aliejų gruzdintuvėje iki 375 laipsnių F. Arba įkaitinkite apie colį aliejaus sunkioje keptuvėje. Vištienos gabalėlius supilkite į kukurūzų krakmolo/druskos mišinį, nukratykite kukurūzų krakmolo perteklių. Kepkite vištieną dalimis iki auksinės rudos spalvos ir traškios. (Pastaba: Vištiena turi būti kepama iki 170 laipsnių vidinės temperatūros gaminiams be kaulų ir 180 laipsnių – su kaulais vištienos gaminiuose.) Būkite atsargūs ir neperpildykite gruzdintuvės. Vištienos gabalėlius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų, kol kepsite kitą partiją.
-
Į padažą sudėkite keptą vištieną, gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų, ir leiskite mišiniui pavirti porą minučių, kol vištiena sugers padažą.Patiekite iš karto su garuose virtais ryžiais ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Kalorijos: 365kcalAngliavandeniai: 57gBaltymas: 17gRiebalai: 7gSotieji riebalai: 1gCholesterolis: 36mgNatris: 1092mgKalis: 332mgPluoštas: 1gCukrus: 24gVitaminas A: 17TVVitamino C: 1mgKalcis: 15mgGeležis: 1mg
Iš pradžių paskelbta „The Daring Gourmet“ 2014 m. rugpjūčio 25 d