Vyšnių ledai – drąsus gurmanas

Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Žr. mano atskleidimo politiką.
Keletas skanėstų gali prilygti nuolaidžiam ledų džiaugsmui. O šis vyšnių ledų receptas yra vasaros dosnumo šventė, kai imamas putlias, sultingas vyšnias, dedamas į saldintą vanilės skonio grietinėlę ir paverčiamas šaldytu skanėstu su nuostabiai sodria ir glotnia tekstūra bei gardžiai gyvu skoniu. Šie naminiai vyšnių ledai yra madingi ir elegantiški, o kiekvienas kąsnis yra vasaros gėrio pliūpsnis. Pagaminti labai paprasta – jokių kiaušinių, jokio virimo, jokio šurmulio!
Norėdami gauti daugiau naminių ledų receptų, išbandykite mano Sausainiai ir grietininiai ledai, Medaus levandų ledai, Moliūgų pyrago ledaiir Baltojo šokolado spanguolių (arba vyšnių) pistacijų ledai!

Kaip pasigaminti vyšnių ledus
Šie naminiai vyšnių ledai gali būti gaminami iš šviežių arba šaldytų vyšnių. Kad ir kurį pasirinktumėte, raktas į puikius vyšninius ledus yra rasti tinkamą saldaus ir aitroko balansą. Per daug saldumo gali užgožti natūralų vyšnių skonį, o per mažas ledų skonis gali būti lygus. Šaldytų vyšnių saldumo lygis paprastai yra gana vienodas, tačiau jei naudojate šviežias vyšnias, gali tekti šiek tiek pakoreguoti cukraus lygį, atsižvelgiant į vyšnių prinokimą ir saldumą. Reiškia, jei jie linkę į rūgštesnę pusę, gali tekti įdėti šiek tiek daugiau cukraus. Kitas būdas pažaboti rūgštingumą – įlašinti šiek tiek migdolų ekstrakto, kuris išryškins subtilius vaisiaus niuansus. Arba, jei jums patinka šiek tiek aitrokas, taip pat galite įlašinti citrinos sulčių, kurios padidins natūralų vyšnių aitrumą.
Taip pat galite pasirinkti stambią arba lygią tekstūrą: vyšnias supjaustykite kubeliais ir sudėkite į kremą, kad gautumėte stambų variantą, arba sutrinkite vyšnias, jei norite vientisos. Arba taip pat galite pasirinkti „tarp“ ir pridėti gabalėlių ir tyrės derinį. Man asmeniškai patinka kai kurie gabaliukai, nes tai ne tik gražus tekstūros kontrastas, bet ir tiesiog atrodo „tikresnis“, o ne dirbtinai pagardintas minkštas patiekalas iš dozatoriaus.


Vyšnių ledų variantai
Nedvejodami pakeiskite dalykus. Štai keletas populiarių variantų:
- Vyšnių migdolų ledai: Įpilkite šiek tiek migdolų ekstrakto ir skrudintų migdolų, kad gautumėte riešutų skonį.
- Vyšnių Garcia ledai: Įdėkite keletą šokolado gabalėlių.
- Juodojo miško ledai: Įdėkite šiek tiek šokolado gabalėlių ir (arba) šokoladinio padažo su šlakeliu Kirsch.
- Maraschino vyšnių ledai: Į mišinį įpilkite kelias maraschino vyšnias, kad gautumėte cukruotų migdolų skonį.
- Vyšnių laimo ledai: Į vyšnių pagrindą įpilkite šiek tiek laimo sulčių ir žievelės, kad gautumėte gaivų, citrusinį potraukį.
Vyšnių ledų receptas
Norėdami pagaminti vyšnių ledus, atlikite šiuos paprastus veiksmus:
- Dubenyje sumaišykite grietinėlę, pieną, cukrų, ekstraktus ir druską ir maišykite, kol cukrus ištirps. Sudėkite vyšnias.
- Supilkite mišinį į ledų gaminimo aparatą ir vadovaukitės gamintojo instrukcijomis.
- Prieš patiekdami perkelkite į šaldiklyje tinkamą indą ir užšaldykite mažiausiai 4 valandas arba kol sutvirtės.
Pastaba: jei norite sodresnės ir vienodos raudonos spalvos, prieš dėdami į grietinėlę ir pieną vyšnias galite sutrinti trintuve.
Mėgautis!


Norėdami gauti daugiau skanių vyšnių receptų, išbandykite mūsų:


Vyšnių ledai
Šie be rūpesčių vyšnių ledai gaminami be kiaušinių ir jų nereikia virti. Tai madinga, elegantiška, o kiekvienas kąsnis yra vasaros gėrio pliūpsnis!
- 2 puodeliai be kauliukų ir grubiai pjaustytų šviežių arba šaldytų vyšnių arba 1 puodelis vyšnių tyrės (trintos trintuve), jei norite sklandžiai tekstūros be gabalėlių)
- 2 puodeliai riebi grietinėlė
- 1 puodelis nenugriebto pieno
- 3/4 puodelis granuliuoto cukraus
- 2 arbatinius šaukštelius kokybiškas grynas vanilės ekstraktas
- 1/4 šaukštelis grynas migdolų ekstraktas
- 1/8 šaukštelis košerinė druska
-
Dubenyje sumaišykite grietinėlę, pieną, cukrų, ekstraktus ir druską ir maišykite, kol cukrus ištirps. Sudėkite vyšnias. Supilkite mišinį į ledų gaminimo aparatą ir vadovaukitės gamintojo instrukcijomis. Prieš patiekdami perkelkite į šaldiklyje tinkamą indą ir užšaldykite mažiausiai 4 valandas arba kol sutvirtės. Pastaba: Norėdami gauti sodresnę ir vienodą raudoną spalvą, kai kurias vyšnias galite sutrinti trintuve.
Patiekimas: 1puodelisKalorijos: 636kcalAngliavandeniai: 55gBaltymas: 6gRiebalai: 45gSotieji riebalai: 29gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 11gCholesterolis: 142mgNatris: 129mgKalis: 362mgPluoštas: 1gCukrus: 53gVitaminas A: 1892 mTVVitamino C: 6mgKalcis: 163mgGeležis: 0.4mg