Lipnūs ryžiai su kepta vištiena (Xoi Ga Ro Ti)

Lipnūs ryžiai su kepta vištiena (Xoi Ga Ro Ti)


Padėkos dienos likučius pakeiskite vietnamietiškai! Štai įdomus receptas, kurį galite pasigaminti bet kuriuo metų laiku, bet kodėl gi ne po didžiosios Amerikos lapkričio šventės? Tikiuosi įtikinti jus pasigaminti mano 30 minučių Vietnamo keptos vištienos lipnius ryžius – Xôi Gà Rô Ti.

Lipnūs ryžiai = plikyti lipnūs ryžiai, Vištiena = vištiena, Ro Ti = skrudinta

Šiek tiek prancūzų įtakos

Jei kalbate prancūziškai, galite atpažinti, kad „rô ti“ yra tas pats kaip prancūziškas terminas „rôti“, kuris reiškia skrudintas. Vietų repertuare šis terminas paprastai reiškia skrudinimą orkaitėje – tradiciškai prabangų gaminimo būdą, nes tik nedaugelis virėjų turėjo orkaites. Mano šeimoje gà rô ti reiškė keptą vištieną su česnaku ir Maggi Seasoning padažu, kurį pristatė prancūzai, o vietnamiečiai priėmė. (Štai Maggi primer mano svetainėje.) Jei galėtumėte turėti ir orkaitę, ir Maggi, gyventumėte gerai, gyventumėte plačiai, priklausydami kosmopolitinei klasei.

Vietnamas prieš Vietnamą Amerikoje

Čia, Amerikoje, kur vištiena buvo pigesnė nei Vietname, mano šeima vakarienei reguliariai valgydavo Maggi sukeltą gà rô ti. Likučiai pateko į banh mi sumuštinius ir tapo šių lipnių ryžių, pagardintų laiškinių svogūnų aliejumi ir retkarčiais keptais askaloniniais česnakais, užpilu.

Lipnūs ryžiai yra natūraliai saldūs, vištiena – sūrus umami, laiškinių svogūnų aliejus – riebus. Vaikystėje svajojau apie xôi gà rô ti ir šiuo metu man tai patinka.

Saigone yra xôi gà rô ti gatvės prekystalių, tokių kaip šis, kuris išlieka užimtas iš lūpų į lūpas ir veikia daugiau nei 30 metų. Jei pažiūrėtumėte į tą vietų kalbos straipsnį, vištiena nėra kepta. Atrodo, kad jis išvirtas, o gal keptas? Nesu tikras.

Vietoj emigrantai užsienyje kepti orkaitėje. Little Saigon banh mi parduotuvėse xôi gà rô ti dažnai parduodamas ant putų polistirolo padėklų, tačiau vištiena yra pavargusi arba per saldi. Jis niekada nėra toks geras kaip naminis.

Bet problema tokia: Kas nori valandų valandas mirkyti lipnius ryžius, o paskui ištraukti kinišką garlaivį ir užkąsti paprastu užkandžiu, kuriame yra perdirbtų likučių? Ne aš.

Bet nuo tada, kai pradėjau žaisti su grūdais kaitinti mikrobangų krosnelėje, mano lipnių ryžių žaidimas tapo žymiai geresnis. Pavyzdžiui, šį keptos vištienos (arba kalakutienos!) lipnų ryžių užkandį galiu išplakti per 30 minučių. Nereikia ilgo mirkymo. Nereikia kiniško garlaivio.

Šis naujas metodas ir receptas užtrunka trumpiau nei vykti į Mažąjį Saigoną ir kainuoja mažiau nei skrydis į Vietnamą.

Kur receptas?

Paskelbtas mokamiems mano naujienlaiškio prenumeratoriams, siuntimas su mokama siena apima viso teksto receptas, atsisiunčiamas PDF, taip pat visi mano recepto ingredientai ir techninės nuorodos, taip pat pataisymai (taip, yra ir veganiškų galimybių!). Pereikite prie „Pass the Fish Sauce“ recepto ir patikrinkite. Prisijunkite prie mūsų, jei jus domina.



Source link

Draugai: - Marketingo agentūra - Teisinės konsultacijos - Skaidrių skenavimas - Fotofilmų kūrimas - Miesto naujienos - Šeimos gydytojai - Saulius Narbutas - Įvaizdžio kūrimas - Veidoskaita - Nuotekų valymo įrenginiai - Teniso treniruotės - Pranešimai spaudai -